Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Sopheon Terug naar discussie overzicht

Extra financiering verhoogt flexibiliteit en en slagkracht

102 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 28 januari 2011 15:22
    Frank,

    Toch even kort nog reactie op jou schrijven. Ik heb helaas helaas gebrek aan tijd maar wilde desondanks nog wel reageren op jou uitgebreide schrijven. Wellicht dat een en ander uitgebreider zou kunnen op een later tijdstip over een maandje ofzo, bijv. bij de publicatie van de jaarcijfers.

    quote:

    Seabreeze schreef:

    Hier wordt niet meer gezegd dan dat de aanpassing van de conversieprijs op de convertible niet meer gekoppeld is aan de koers van een eventuele andere plaatsing. Dit neemt echter in het geheel de mogelijkheid niet weg om de conversiekoers om een andere reden aan te passen op een later tijdstip. Over een jaar kraait er geen haan meer naar als er toch weer een verlaging van de conversiekoers plaats zou vinden, alleen dan opgehangen aan een andere kapstok. Zoals ik al stelde, heeft “de aandeelhouder” bij Sopheon toch al geen moer te vertellen. De enige echte bottleneck voor verdere verlaging van de conversiekoers is de nominale waarde van 5p.
    [/quote]

    Helemaal met je eens en ook eens dat mijn reactie een andere suggestie wekt. Mijn reactie wekt inderdaad de suggestie dat de conversiekoers niet meer naar beneden bij te stellen zou zijn wat inderdaad niet waar is. Dus terecht punt.

    [quote=Seabreeze]
    Ook het “belang” van aandeelhouders uit het management is primair gericht op (al meer dan een decennium) inkomen en oudedagsvoorzieningen. Daar zit de primaire vermogensvergaring voor deze lieden. De “gewone aandeelhouder” interesseert ze helemaal geen barst en hun eigen aandelenbelang pas dan als het op vervreemden aan zou komen. In tegenstelling tot de “gewone aandeelhouder”, hoeft het management helemaal geen rendement op zijn aandelenbelang te halen, ze zijn geen investeerder/belegger. Een gewone belegger wil dividend of koerswinst. Het management wil salaris en goede secundaire voorwaarden. (je geld uitlenen aan je eigen bedrijf tegen 8% is ook zo’n verkapte secundaire voorwaarde die de gewone aandeelhouder niet gegeven is) Het ontkennen van dit rolverschil tussen management-aandeelhouders en gewone aandeelhouders is het ontkennen van de praktijk. Het is slechts een ogenschijnlijk gemeenschappelijk belang, vandaar ook dat de gevleugelde strofe “aandeelhouderswaarde creëren” er altijd in gaat als zoete koek, of Gods woord in een ouderling als je de religieuze parallel zoekt (en “geloof” is waar het hier ook weer op neerkomt, de realisaties zijn steeds anders). Sopheon is daar overigens niet uniek in, er zijn meer duurzaam verlieslatende bedrijven te vinden waar het management zich van deze methode bedient.
    Tsja, hierin verschillen we toch van mening denk ik. Ik kan deels met je meekomen dat er natuurlijk geen 100% dekkend gemeenschappelijk belang is. Ik kan ook met je meekomen dat het management in het verleden wel duidelijk heeft laten blijken dat ze zichzelf zeker niet overslaan als het gaat om het veiligstellen van winst & vermogen. Wat dat betreft ben ik ook zeker niet naief om te denken dat dit in de toekomst wel zal veranderen.

    Wel geloof ik in het feit dat het management probeert van Sopheon 'wat te maken'. Het Sopheon management is wel degelijk bezig om Sopheon te maken tot een goed & winstgevend bedrijf. Dat ze hierin in het verleden fouten hebben gemaakt die wel bij de aandeelhouder gelegd zijn maar niet bij zichzelf staat daarbij buiten kijf maar dit betekend niet dat het management hier een tegengesteld belang heeft of iets dergelijks.

    Daarbij heeft Barry Mence nog steeds 10% van de aandelen van Sopheon welke op dit moment op de markt toch nog een aardige waarde (€1,5 MLN) vertegenwoordigen. Ik geloof oprecht niet dat Mr. Mence er op uit is om dit vermogen te laten verdampen en in die zin profiteert hij zelf ook volop wanneer Sopheon aandeelhouderswaarde genereert.

    Sopheon is in het geheel niet te vergelijken met structureel verlieslatende bedrijven als bijvoorbeeld Antonov, of luche bedrijven die we kennen of gekend hebben, als Vivenda, Nedfield en dergelijke. Al denkt het management van Sopheon goed aan zichzelf, ze zijn niet te vergelijken met de personen achter dergelijke bedrijven. (die de markt uitsluitend gebruiken voor eigen gewin zonder ook maar enig bedrijf met body te creëren).

    Ook uit de ontwikkelingen dit jaar blijkt gewoon dat Sopheon commercieel aan de weg timmert en dat er 'leven' in zit.
  2. [verwijderd] 28 januari 2011 15:36
    quote:

    Seabreeze schreef:

    Dan deel 2, BlueCrest :
    Rick35 schreef:
    De BlueCrest lening is weer aangevuld tot $3,5 MLN wat $2,7 MLN extra werkkapitaal oplevert.

    Seabreeze schreef:
    Hierbij dient aangetekend te worden dat dit eigenlijk een forse verhoging van de liquiditeit zou moeten zijn, omdat de geschetste $2,7 miljoen niet de verhoging van het werkkapitaal bedraagt zoals dat volgens de regels gedefiniëerd is. Voor de bepaling van het werkkapitaal gebruik je financieringen die een looptijd hebben die doorgaans korter zijn dan 1 jaar. De vergroting van het werkkapitaal zit dus ook in het vrijvallen van de “current portion” van de oude lening, aangezien die binnen 1 jaar verviel. Ongeveer $600000 dus.
    [/quote]

    Je werkkapitaal vergroot je niet alleen door korte termijn schulden aan te trekken (die inderdaad onder dit werkkapitaal vallen en lange termijn schulden niet) maar door het aantrekken van nieuwe financiering vergroot je je liquiditeit en DAARMEE je werkkapitaal, je hebt simpelweg een extra zak met geld waar je over beschikt per heden wat onder de definitie van werkkapitaal valt.

    Je vergroot je liquiditeit aan de ene kant, terwijl aan de andere kant je kortlopende schulden nauwelijks oplopen. Dat is duidelijk een vergroting van het werkkapitaal. Niet meer en niet minder.

    [quote=Seabreeze]
    Even terug naar 11 juni 2007 :

    Sopheon PB schreef:

    “The debt will be secured by a cross-guarantee from Sopheon plc to the acquired entity. BlueCrest has provided Sopheon with a commitment letter for the debt and final documentation will be concluded prior to completion of the Alignent acquisition. BlueCrest has also offered the enlarged group an additional $750,000 revolving credit facility secured on accounts receivable. At completion, the $1 million invoice discount facility currently in place with Silicon Valley Bank will accordingly be terminated.”

    ….. of ben jij in je werkpraktijk wél eens tegengekomen dat al jaren verlieslatende bedrijfjes een lening van $3,5 miljoen krijgen zonder zekerheden ? En door die foutieve aanname m.b.t. de afgegeven garanties/zekerheden ga je vervolgens mank op die warrants.

    Voor de warrants krijg je van mij het linkje naar wikipedia. De beschrijving dekt daar inderdaad de lading voor deze context wel. Als je wat praktijkvoorbeelden van financieringsarrangementen met warrants wil, verwijs ik je naar een van de haast wekelijks voorkomende persberichten van onze beursparel Antonov. Beetje lullig om je te verschuilen achter een andere betekenis zoals je die in de door jou aangehaalde jaarverslagen tegenkomt. Het betekent in juridische context ook arrestatiebevel, maar ik roep toch ook niet dat BM gezegd heeft dat er geen arestatiebevelen tegen het management lopen, omdat er in dat PB staat dat er “no warrants issued” waren.

    Je zal me vast en zeker een vervelende kwast vinden, maar je verwoordt het allemaal mooi terwijl het gewoon niet klopt wat je zegt. Verder hoef je die rentekosten niet te schatten hoor, het is een heel simpel lineair aflossingstabelletje. Aan het eind van de looptijd komt er het mooie ronde bedrag uit van $887525. Dat is inclusief die 3,75% ofwel $131250 provisie. Daarmee komen de totale kosten van dit krediet op 25% voor 39 maanden. Het is nog circa 20000 meer, i.v.m. een halve maand, maar dat is een detail. Ook is er nog een ton aan overige kosten weggelekt bij het arrangeren van deze financiering.
    Natuurlijk blijven de oorspronkelijke bepalingen van kracht. Maar het is wel lekker inconsistent als je spreekt over 'geen garanties' bij een verlieslatend bedrijfje' terwijl de enige garantie op die langlopende lening is dat Sopheon en Alignment onderling voor elkaars vorderingen en schulden garant staan (zodat BlueCrest niet het risico loopt dat ze vallen in 1 entiteit die Sopheon kan laten 'klappen' terwijl Sopheon met de rest gewoon verder kan). Voor een altijd verlieslatend bedrijfje met jou woorden, geeft Sopheon daar aan BlueCrest niet zoveel extra zekerheid hoor. De enige zekerheid is dat ze niet een deel van de boedel zouden missen bij een eventueel faillissement. BlueCrest legt verder in het geheel geen beslag op specifieke zaken als gebouwen en dergelijke. Wel voor de kredietfaciliteit maar dat is een ander verhaal.
  3. [verwijderd] 28 januari 2011 15:43
    quote:

    Seabreeze schreef:

    Rick35 schreef:

    Tevens zijn ze voorlopig niet van de maandelijkse aflossingen af. $90.000 Per maand (dus $1.080.000 per jaar, exclusief rente) is toch een behoorlijke aanslag op de kas...

    Voor de korte termijn is dit dus niet echt positief nieuws. Er worden in 2010 extra incidentele kosten gemaakt (ik schat die op circa $250.000, dus GBP 150.000) en de lening is her-gefinancierd tegen een fors hogere rente. Winst in 2010 kunnen we denk ik vergeten tenzij Sopheon nu al ruim boven de GBP 10 MLN aan omzet uit komt.

    Seabreeze schreef:
    Je verzaakt die 10 miljoen bij te stellen. Sopheon heeft inmiddels meer nodig om winst te maken. Los van het feit dat ik een jaar of 7 geleden al stelde dat iedere omzetvergroting slechts gerealiseerd kon worden met een grotere kostenbasis (m.n. personeel), waardoor een bepaalde omzet, begroot op tijdstip X, uiteindelijk gerealiseerd op tijdstip Y toch weer in een verlies resulteert omdat die omzet op een gestegen kostenbasis gerealiseerd is.
    Ik schreef hier duidelijk "Winst in 2010 kunnen we denk ik vergeten tenzij Sopheon nu al ruim boven de GBP 10 MLN aan omzet uit komt. ". Terwijl ik eerder schreef dat er winst zou zijn vanaf GBP 10 MLN. Bovenstaande zorgt voor maximaal GBP 150k aan extra kosten in 2010 wat die grens wat op trekt en wat ik aangeef met 'ruim' boven de GBP 10 MLN, zo verschrikkelijk veel is dat nu ook weer niet. Ik zie dus geen reden om opeens het BE punt met een miljoen te verhogen of iets dergelijk.

    Verder is het kostenbasisverhaal alleen van belang bij grotere omzetstijgingen. Bij een omzet van GBP 10 MLN zou Sopheon dit niet merken aangezien deze dan nog steeds schommelt rond de niveau's van 2008 & 2009 (9,3 - 8,3), 10 MLN is dan niet significant hoger en zorgt niet voor een hogere kostenbasis. Overigens geeft het recente PB dit ook aan waaruit blijkt dat de EBITDA boven de GBP 900k uit komt. Uitgaande van GBP 10 MLN omzet en GBP 900k Ebitda zou er nu nog een klein verlies uitkomen, cf. bovenstaande (beide zullen iets hoger liggen maar dat blijkt 24 Maart dan wel).

    Overigens suggereerde je in 1 van je reacties dat ik ook aandeelhouder zou zijn. Dat ben ik al bijna 2 jaar niet meer, maar dat terzijde.
  4. [verwijderd] 28 januari 2011 15:55
    quote:

    Seabreeze schreef:

    De waarom-vraag is drijfzand en laat ik voor wat het is, vrij filosoferen. Punt 1 vind je onwaarschijnlijk, terwijl Sopheon nou juist zo’n prachtige historie heeft van het mooi verpakken van minder mooie boodschappen. Dat is vast ingegeven door je niet neutrale kijk op het aandeel. Punt 2 is fantaseren. Heb ik niks over te zeggen. Jij kan dit net zo makkelijk bij elkaar bedenken als ik het tegenovergestelde. De tijd zal dat leren. Wanneer wil je het evalueren, dan prikken we een datum. We kunnen overigens ook de 2007/overname Alignent stellingen/meningen/hoopvolle verwachtingen en scenario’s wel eens evalueren. Wat was toen het verwachtingspatroon en wat is er nu anno 2010 concreet gerealiseerd ? Ik beschik nog over een mooie berichtenhistorie die aantoont dat dit soort filosofietjes er voor de meute wederom in gaat als koek, maar van nul en generlei waarde is. Ik probeer in het kader van dit soort bedrijven dus ook zo min mogelijk zelf te bedenken en me alleen te richten op de feiten, de uitlatingen in persberichten en de realisaties van voorgenomen akties. Filosoferen over wat zou kunnen is vaker tijdverlies dan produktief en leidt vaker tot teleurstelling dan tot aangename verrassingen.
    [/quote]
    1. Ik ben geen aandeelhouder en vindt mezelf dus redelijk neutraal hierin, jou suggestie over neutraliteit vindt ik wat laag-bij-de-gronds, maar goed. Je kan hooguit vinden dat ik een onrealistische kijk heb.
    2. Aannames die ik maak zijn altijd aan de voorzichtige kant, je mag er van vinden wat je wilt, de tijd zal het inderdaad leren.

    [quote=Seabreeze]
    Ja, ja, Barry Mence zit al meer dan 10 jaar well positioned voor van alles en nog wat, maar het brengt niks. Dag en nacht buffelen ze door met zijn allen volgens sommige forumleden. Je zou met die
    kwantiteit haast aan de kwaliteit van de ingezette arbeid gaan twijfelen.
    [/quote]

    Het BRACHT tot nu toe niet zoveel (zeg maar niets), wat het brengt of gaat brengen is maar een aanname. Jou verwachting dat het niets gaat brengen is net zo'n aanname dan de verwachting van een ander (bijv. mij) dat het wel iets kan brengen. De tijd zal het inderdaad leren.

    [quote=Seabreeze]

    Rick35 schreef:

    Alles samenvattend: voor de korte termijn (2010, 2011) brengt dit grotere risico's met zich mee en een mogelijk resultaat wat onder druk komt te staan. Echter, de flexibiliteit van Sopheon op de korte termijn is wel verhoogd (kans op faillissement is nu zeer klein, failliet ga je namelijk alleen als je geen centen meer hebt en het jasje van Sopheon is nu toch een stuk ruimer), Sopheon heeft fors meer slagkracht om in te spelen op marktontwikkelingen. Ik denk dus dat het winstpotentieel op langere termijn (fors) is verhoogd. Alles hangt natuurlijk wel samen met de uiteindelijk invulling van het werkkapitaal door Sopheon. Het slechtste scenario zou zijn dat men hiermee weinig gaat doen.

    We zullen dus met maximale interesse de volgende berichtgeving moeten afwachten.

    Seabreeze schreef:
    Tja, laten we het maar afwachten. Failliet ga je overigens als je schulden je bezittingen overstijgen en je schulden opgeëist worden zonder dat je ze alternatief op kan hoesten. Sopheon heeft centen, maar daar tegenover een net zo grote schuld. Het saldo is dus dat Sopheon geen centjes HEEFT, maar over andermans centjes kan BESCHIKKEN zolang het de ander goeddunkt binnen de kaders van de gesloten overeenkomst. Ik zeg niet dat de kans op faillissement groot is, maar zoals jij het stelt klopt het gewoon wederom niet.
    Theoretisch heb je gelijk, dat stelde ik ook helemaal niet ter discussie. Alleen de praktijk leert het in veel gevallen anders. Ik ken ontzettend veel bedrijven met een negatief eigen vermogen, die toch redelijk zorggeloos door kunnen 'leven' omdat ze een ruime liquiditeit hebben. Zolang een bedrijf netjes aan zijn verplichtingen voldoet (op tijd af kan lossen en op tijd zijn crediteuren betaald), is er geen schuldeiser die de stekker er uit trekt. Dat heb ik bedoelt met failliet gaan omdat je geen centen hebt. In dit geval gaat Sopheon niet failliet zolang ze netjes hun verplichtingen voldoen en leningen op tijd aflossen. Dát is de praktijk, daat zit geen enkele onwaarheid in.

    Ik hoor het weer wel!

    Prettig weekeind!

    Groeten,

    Rick.
  5. Hendrik de tweede 28 januari 2011 18:52
    Dag Rick,

    voor een niet aandeelhouder maak je er wel heel erg veel werk van; respect!

    jij schreef o.a.±
    De enige zekerheid is dat ze niet een deel van de boedel zouden missen bij een eventueel faillissement. BlueCrest legt verder in het geheel geen beslag op specifieke zaken als gebouwen en dergelijke. Wel voor de kredietfaciliteit maar dat is een ander verhaal.

    Gebouwen... volgens mijn info beschikt Soof niet over enig O.G.
    Correct me when I am wrong

    H2
  6. mickjagger2 28 januari 2011 21:41
    quote:

    Hendrik de tweede schreef op 28 januari 2011 18:52:

    Dag Rick,

    voor een niet aandeelhouder maak je er wel heel erg veel werk van; respect!

    jij schreef o.a.±
    De enige zekerheid is dat ze niet een deel van de boedel zouden missen bij een eventueel faillissement. BlueCrest legt verder in het geheel geen beslag op specifieke zaken als gebouwen en dergelijke. Wel voor de kredietfaciliteit maar dat is een ander verhaal.

    Gebouwen... volgens mijn info beschikt Soof niet over enig O.G.
    Correct me when I am wrong

    H2
    voor een niet aandeelhouder maak je er wel heel erg veel werk van;GEEN respect!

  7. forum rang 5 Ed Verbeek 1 augustus 2011 11:49
    quote:

    Theophiel schreef op 12 december 2010 18:56:

    [...]
    Uit het laatste PB:

    Volgens BM heeft men hiertoe besloten omdat:
    Er toenemende vraag naar hun producten ( toenemende vraag: veelbelovend) is en derhalve wil men goed gepositioneerd zijn om te profiteren van het verbeterde ondernemingsklimaat.
    Dit zal leiden tot een gecontroleerde acceleratie van aanwerving, evenals het veiligstellen van de mogelijkheid om snel te reageren op de marktkansen als die zich voordoen.

    In ieder geval men moest wel iets doen, en zoals ik het begrijp doet men dit dan ook niet zomaar voor de lol, maar heeft het zakelijke betekenis.

    Persoonlijk heb ik geen behoefte om alles wat vanuit Sopheon zelf gemeld word, om dat in twijfel te gaan trekken, ik ga uit van de beste bedoelingen van hun kant uit.

    De toekomst zal mij laten weten of ik het terecht zo zie of dat ik het vertrouwen in hun niet had moeten hebben.

    Frank.
    in de halfjaarcijfers van 25 augustus a.s. zullen we zien wat de zakelijke betekenis is geweest van deze dure lening van soof:
    hoe groot de hierboven genoemde toenemende vraag is geweest
    en hoeveel soof heeft weten te profiteren van het verbeterde ondernemingsklimaat
    en op welke marktkansen soof heeft gereageeerd.

    de strategische investeringen die vanaf eind vorig jaar met dit extra geld gedaan zijn
    houden een belofte in waarvan we ongetwijfeld de resultaten te zien zullen krijgen
  8. [verwijderd] 1 augustus 2011 12:13
    quote:

    Ed Verbeek schreef op 1 augustus 2011 11:49:

    [...]
    in de halfjaarcijfers van 25 augustus a.s. zullen we zien wat de zakelijke betekenis is geweest van deze dure lening van soof:
    hoe groot de hierboven genoemde toenemende vraag is geweest
    en hoeveel soof heeft weten te profiteren van het verbeterde ondernemingsklimaat
    en op welke marktkansen soof heeft gereageeerd.

    de strategische investeringen die vanaf eind vorig jaar met dit extra geld gedaan zijn
    houden een belofte in waarvan we ongetwijfeld de resultaten te zien zullen krijgen
    Je manier van schrijven, doet mij eigenlijk aan een geheel ander persoon denken, maar dat terzijde.

    In ieder geval v.w.b die "dure lening" waarmee je begint:
    Het leek mij in 1e instantie, destijds de bedoeling om de zorgen dat er meer in kas kwam te zitten, immers het kasgeld was gedaald naar zo'n 1.6 miljoen.( en voor als er zich bepaalde kansen zouden aandienen)
    De meeste aandeelhouders/niet aandeelhouders, vonden dat daar wat aan gedaan moest worden want anders zagen velen het failliet van Sopheon na 2 maanden weer al plaatsvinden.
    Derhalve werd het kasgeld opgetrokken naar zo'n 3.7 miljoen ( ongeveer,en het laatst mij bekende)

    De lening is duurder, dat klopt. Echter zoals al regelmatig aangekaart alhier, het bedrag wat het meer is per maand wat men moet terugbetalen i.v.m vorige maandelijkse oude betalingen, is niet enorm. Uit het hoofd zo'n 100d per maand (heden).
    Gelet op ook de inkomsten die er zijn, is dat bedrag niet onoverkomelijk.

    De toenemende vraag, is makkelijk te volgen via hun PB's, immers regelmatig geeft men aan hoeveel nieuwe klanten erbij zijn gekomen, en hoeveel van de bestaande klanten hebben uitgebreid.

    Nemen we gelijk de Ebitda er maar bij: men verwacht lager, maar men heeft aangegeven waardoor dat komt. Had het zelf uiteraard liever anders gezien, maar ok we zijn aangesloten.

    Het verbeterde ondernemings klimaat: Aangezien er nog steeds klanten bijkomen, en bestaande klanten willen uitbreiden met Accolade, geeft mij aan dat het ondernemings klimaat in ieder geval redelijk is, maar uiteraard het mag altijd meer.

    V.w.b beloftes:
    dat wat men aangeeft in hun PB wordt ook nagekomen. Bijvoorbeeld in het voorlaatste had men aangegeven dat men verwachtte deals te sluiten in de resterende 2 weken van het 1e halfjaar, en dat is ook gebeurd, en eveneens heeft men er afgesloten na 30 juni.

    Groet,

    Frank.
  9. forum rang 5 Ed Verbeek 1 augustus 2011 21:29
    uitstekende analyse frank

    quote:

    Theophiel schreef op 1 augustus 2011 12:13:

    [...]
    In ieder geval v.w.b die "dure lening" waarmee je begint:
    Het leek mij in 1e instantie, destijds de bedoeling om de zorgen dat er meer in kas kwam te zitten
    alleen houd ik het liever bij de verklaring die B.M. gaf in het pb over de lening,
    die je hierboven zelf al citeerde:

    "Volgens BM heeft men hiertoe besloten omdat:
    Er toenemende vraag naar hun producten ( toenemende vraag: veelbelovend) is en derhalve wil men goed gepositioneerd zijn om te profiteren van het verbeterde ondernemingsklimaat.
    Dit zal leiden tot een gecontroleerde acceleratie van aanwerving, evenals het veiligstellen van de mogelijkheid om snel te reageren op de marktkansen als die zich voordoen.
    "

    en het is logisch dat de toegenomen vraag, het verbeterde ondernemingsklimaat, de versterkte salesforce en de snelle reacties op marktkansen
    niet automatisch leiden tot een toenemende omzet en EBIDTA

    "V.w.b beloftes:
    dat wat men aangeeft in hun PB wordt ook nagekomen.
    "

    ik twijfel er dan ook niet aan of soof zijn beloftes nakomt
  10. [verwijderd] 23 november 2011 13:45
    quote:

    Seabreeze schreef:

    [...]

    De enige echte bottleneck voor verdere verlaging van de conversiekoers is de nominale waarde van 5p.

    Op Euronext is Sopheon inmiddels onder de nominale waarde geweest......

    Als dat zo blijft, staan er interessante agendapunten voor de volgende AVA in GB en moet er extra geklapt worden voor de, op de AVA afgehamerde, besluiten op de informele bijeenkomst in NL een dag later.

    Groet,
    Frank
  11. [verwijderd] 23 november 2011 15:17
    quote:

    Hendrik de tweede schreef:

    Frank 5 penny is nog iets meer dan de 5 cent van vandaag, of zie ik dat verkeerd.
    Wat zijn volgens jou de mogelijke gevolgenvan e.e.a.

    de groeten van Hendrikus
    Tja, dat zie je goed. Op 5 eurocent noteert het aandeel onder de nominale waarde van 5p die op de aandelen "gedrukt" staat. De weg tot financiering door aandelenuitgifte is hiermee, zonder eerst de benodigde aanpassingen te plegen, afgesneden. Ook het eerder in deze draad beschreven verlagen van de conversiekoers is bij een beurskoers onder de nominale waarde zeker aan de orde. Geïnteresseerden kunnen met de steekwoorden nominale waarde, beurskoers en maatschappelijk kapitaal voldoende stof vinden om e.e.a. in perspectief te plaatsen en er nog iets van op te steken ook. De termen agio en disagio i.c.m. nominale waarde zullen waarschijnlijk een soortgelijk resultaat opleveren.

    Verdere gevolgen zijn er, maar zijn nu helemaal nog niet aan de orde, nog los van het feit dat ik helemaal geen zin heb om dat nu uit te gaan spellen. Voor mij is die beurskoers ook alleen maar interessant vanuit het financieringsperspectief en wat daarmee samenhangt.
  12. [verwijderd] 4 januari 2012 17:48
    quote:

    Rick35 schreef:

    Echter, de vraag is natuurlijk: waarom doet Sopheon dit. Er zijn m.i. 2 redenen mogelijk:
    1. Sopheon had extra cash nodig. Trekt dit aan en probeert dit met een mooi verhaal te verbloemen. ==> Dit lijkt me onwaarschijnlijk. Gezien de stand van de visible (8,8 MLN) en een voorzichtige schatting voor de rest van 2010, was toch de verwachting dat de kas van Sopheon nauwelijks achteruit zou gaan (en als het een beetje mee zit, bij halen van GPB 10 MLN waar ik nog steeds vanuit ga, zelfs gelijkblijvend of vooruit). Als ze al werkkapitaal nodig gehad hebben dan is dit zeker geen $2,7 MLN geweest maar maximaal 10% hiervan.
    2. Sopheon ziet kansen in de markt maar moet daar voor investeren en trekt hiervoor werkkapitaal aan.

    Wat die kansen zijn, daarover tasten wij natuurlijk in het duister maar ik schat toch in dat de laatste optie hier speelt. En dat schept natuurlijk verwachtingen. Het management van Sopheon weet zelf ook dat hun werkkapitaal nu veel 'kost'. Ze zullen dat dus niet zomaar aantrekken zonder dat er goede kansen op rendement met dat kapitaal liggen. Al jaren roepen verschillende belegger om het uitkeren van dividend zodra er winst gemaakt wordt. Ik ben daar altijd fel tegenstander van geweest. Sopheon is een te kleinschalig bedrijf en moet winst juist gebruiken om te groeien. Een verruiming van het werkkapitaal bied beleggers op lange termijn veel meer kansen en een veel groter winstpotentieel dan het uitkeren van dividend.

    [/quote]

    [quote=Seabreeze]

    De waarom-vraag is drijfzand en laat ik voor wat het is, vrij filosoferen. Punt 1 vind je onwaarschijnlijk, terwijl Sopheon nou juist zo’n prachtige historie heeft van het mooi verpakken van minder mooie boodschappen. Dat is vast ingegeven door je niet neutrale kijk op het aandeel. Punt 2 is fantaseren. Heb ik niks over te zeggen. Jij kan dit net zo makkelijk bij elkaar bedenken als ik het tegenovergestelde. De tijd zal dat leren. Wanneer wil je het evalueren, dan prikken we een datum. We kunnen overigens ook de 2007/overname Alignent stellingen/meningen/hoopvolle verwachtingen en scenario’s wel eens evalueren. Wat was toen het verwachtingspatroon en wat is er nu anno 2010 concreet gerealiseerd ? Ik beschik nog over een mooie berichtenhistorie die aantoont dat dit soort filosofietjes er voor de meute wederom in gaat als koek, maar van nul en generlei waarde is. Ik probeer in het kader van dit soort bedrijven dus ook zo min mogelijk zelf te bedenken en me alleen te richten op de feiten, de uitlatingen in persberichten en de realisaties van voorgenomen akties. Filosoferen over wat zou kunnen is vaker tijdverlies dan produktief en leidt vaker tot teleurstelling dan tot aangename verrassingen.

    Is Rick er nog ? Het lijkt me tijd om eens een datum te prikken om die "probable case" van de marktkansen te evalueren......en natuurlijk die gedachtengang die erna kwam over de beweegredenen van het management om die financiering aan te trekken.

    Bovenstaande komt trouwens niet voort uit gelijk of ongelijk halen/hebben. Die indruk kan makkelijk gewekt worden namelijk. Het is slechts ingegeven om aan te tonen dat dat hele gefantaseer zoals dat ontstaat naar aanleiding van woorden van de hooggeachte Barry Mence (in dit geval de "well positioned" strofe) drijfzand is. Ook toont het aan dat Barry Mence zijn woorden dus zo zorgvuldig kiest dat ze op een hoopvolle manier verbloemen wat de echte beweegredenen waren om deze financiering in deze vorm en deze omvang aan te trekken.

    Dat laatste verwijst dan weer mooi naar een reaktie van vandaag aan Theophiel over het wegen van woorden in persberichten. ( www.debeurs.nl/forum/1276058/GEM-PB/o... ) Cirkeltje rond.

    Prettige avond verder,

    Frank
  13. smith&jones 5 januari 2012 16:11
    Treffende analyse Frank.

    Inderdaad zou de weg naar de equity line effectief geblokkeerd kunnen worden als de SP structureel onder de 5p zou noteren.
    Dan zouden zeker maatregelen volgen zou je zeggen. ( RS of verlagen nominale waarde).

    De equity line wordt, afhankelijk van de resultaten, sowiso wss pas eind dit jaar actueel.

    S&J.
  14. [verwijderd] 15 mei 2012 10:54
    Amendment to the Terms of Convertible Loan Stock

    Sopheon plc (“Sopheon” or “the Group”) announces that it has reached agreement with the holders of its convertible loan stock to defer maturity from 31 January 2013, to 31 January 2015.

    In 2009, the Company issued £850,000 of convertible unsecured loan stock (the “Loan Stock”) to a group of investors including key members of the Board and senior management team, maturing on 2 October 2011. In December 2010, the Company announced that the holders had agreed to extend the maturity date to 31 January 2013. The holders of the Loan Stock have now agreed to extend the maturity date of the loan stock by a further two years, to 31 January 2015. The extension is coupled with modification of the conversion price of the loan stock from 7.75p per ordinary Sopheon share, to 5.00p per share. This price is 0.25p above yesterday’s closing market price of 4.75p per share.

    Thanks to this extension, the loan stock will continue to be classified as a long-term liability in the Company’s balance sheet to be drawn up at 30 June 2012.

    In accordance with the AIM Rules for Companies, Daniel Metzger, having consulted with the Company’s Nominated Adviser, FinnCap, has acted as independent director with respect to this transaction and considers that the amendment to the terms of the convertible loan stock are fair and reasonable insofar as the Company’s shareholders are concerned.

    About Sopheon
    Sopheon (LSE: SPE) is an international provider of software and services. Sopheon’s solutions structure, align and manage innovation processes to help organizations generate more revenues and profits from new products. Sopheon's solutions are used by industry leaders throughout the world, including BAE Systems, BASF, Corning, Electrolux, Honeywell, Novartis and SABMiller. Sopheon is listed on the AIM Market of the London Stock Exchange and on the Euronext in the Netherlands. For more information, please visit www.sopheon.com.

  15. [verwijderd] 15 mei 2012 12:01
    Reality check, even afvinken.

    Conversieprijs opnieuw verlaagd.

    Als je nou echt wil lachen, moet je eens kijken wat er over die conversieprijs bij elkaar geredeneerd is door onze boekhouder die daar, om Bertus zijn woorden te gebruiken, vanuit "zijn professie", zo'n geweldige kijk op heeft/had. Na Rick88 en Rick35 zou Rick-18 een logisch vervolg zijn voor de verse gedaante van deze memorabele poster. Een ware visionair, om dan weer met Lucas zijn woorden te spreken......

    De groeten,
    Frank
  16. [verwijderd] 15 mei 2012 12:15
    Het interessante aan deze aanpassing is dat er nu uiteindelijk op afloopdatum afgelost moet worden, danwel geconverteerd. Beide opties uitgaande van een koers onder de 5p (de nominale waarde) en juist in dat geval zal er zakelijk gezien dus afgelost moeten worden.

    Een ander traject is dat van reverse split en nogmaals aanpassing van de conversiekoers. Dat is misschien mooi te combineren met een "new and improved" Alternext notering.

    Inmiddels is de potentiële verwatering bij conversie opgelopen tot boven de 10%. Jahaaa, Barry weet wat aandeelhouderswaarde creëren is.

    Nogmaals de groeten,
    Frank

  17. [verwijderd] 15 mei 2012 13:11

    Nog geen commentaar van de gelovigen (gedupeerden ) ?

    De believers zijn zich blijkbaar aan het beraden hoe ze hier weer een

    positieve draai aan kunnen geven cq fantaseren .

  18. [verwijderd] 15 mei 2012 16:18
    quote:

    Henk.L. schreef op 15 mei 2012 13:11:

    Nog geen commentaar van de gelovigen (gedupeerden ) ?

    De believers zijn zich blijkbaar aan het beraden hoe ze hier weer een

    positieve draai aan kunnen geven cq fantaseren .

    Ik weet het helaas en gelukkig uit eigen ervaring....dus daarover geen en-kele twijfel:
    believers hebben per definitie een creatieve geest tot in lengte der dagen en bijna, ja zelfs bijna tot het gaatje, maar.......het op enig moment verliezen van die creatieve geest dat is pas echt creatief en bevrijdend!!
102 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.281
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.065
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.861
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.141
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 319.986
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.734
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.853
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.681
Alfen 12 15.960
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.755
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.147
AMG 965 125.576
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 380
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.101
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.571
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.088
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.247
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.523
ASML 1.762 76.398
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.616
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht