Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Innoconcepts Terug naar discussie overzicht

Sterke vermoedens van fraude bij InnoConcepts

23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. jac2 24 februari 2011 16:06
    Er zijn sterke aanwijzingen dat drie voormalige directeuren en aandeelhouders van het inmiddels failliete InnoConcepts en dochter HTP Tooling voor miljoenen hebben gefraudeerd. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad donderdag.
  2. [verwijderd] 24 februari 2011 16:28
    Een en ander staat in het eerste faillisementsverslag van curator Deterink.

    Houdt daarvoor onderstaande link in de gaten. Het verslag is er nog niet opgeplaatst, maar dat zal een dezer dagen gebeuren. Goed om je woede over het verlies op je aandelen te uiten.
    Zoef
  3. [verwijderd] 24 februari 2011 16:48
    quote:

    de echte zoef schreef op 24 februari 2011 16:28:

    Een en ander staat in het eerste faillisementsverslag van curator Deterink.

    Houdt daarvoor onderstaande link in de gaten. Het verslag is er nog niet opgeplaatst, maar dat zal een dezer dagen gebeuren. Goed om je woede over het verlies op je aandelen te uiten.
    Zoef
    Sorry, ik was de link vergeten:
    www.faillissementsdossier.nl/failliss...

    Ik citeer uit het verslag van de curator maar één passage. Hij ontleent dit aan een email van een van de betrokkenen aan zijn twee collega's van 26 augustus 2007. Er is volgens de curator de schijn van onrechtmatig handelen door dit drietal.

    In de email valt te lezen: "Als ik stop met het te woord staan van onze beleggers, banken en accountants raken ze acuut in paniek en stort alles in. Als ik echter maar een glimp van de waarheid vertel, gebeurt hetzelfde.Het enige wat ik kan doen, is ze te woord staan met leugens en onzin."

    Zoef
  4. forum rang 8 lucas D 24 februari 2011 17:08

    'Sterke vermoedens van fraude bij InnoConcepts'EINDHOVEN (ANP) - Er zijn sterke aanwijzingen dat drie voormalige directeuren en aandeelhouders van het inmiddels failliete InnoConcepts en dochter HTP Tooling voor miljoenen hebben gefraudeerd. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad donderdag.

    De krant baseert zich daarbij op onderzoek van de curator. Er lijken miljoenen euro's doorgesluisd naar andere bedrijven van de drie ex-bestuurders, die zaken deden met InnoConcepts. De curator stuitte volgens het Eindhovens Dagblad onder andere op valse en geantidateerde rekeningen.

    De latere directie van het bedrijf heeft al eerder aangifte gedaan van mogelijke fraude. InnoConcepts ging eind december vorig jaar failliet.

    Bron: ANP
    Publicatiedatum: 24 feb 2011 15:16:14
    Copyright (c) 2011 - Algemeen Nederlands Persbureau ANP

    Innoconcepts

    Gr. lucas D
  5. forum rang 4 K. Wiebes 25 februari 2011 11:13


    Ik zou maar voorzichtigjes aan de bankafschriften uit 2008
    en verder betreffende de aan- en verkoopopdrachten van Inno beginnen te verzamelen.

    Ik kan me niet voorstellen dat de VEB nu nóg steeds aan de zijlijn kan blijven staan. Plukken die hap (als er nog wat
    te plukken valt).

    www.veb.net/content/HoofdMenu/Beurs/K...

  6. [verwijderd] 25 februari 2011 12:12
    quote:

    hoebeet schreef op 25 februari 2011 11:13:

    Ik zou maar voorzichtigjes aan de bankafschriften uit 2008
    en verder betreffende de aan- en verkoopopdrachten van Inno beginnen te verzamelen.

    Ik kan me niet voorstellen dat de VEB nu nóg steeds aan de zijlijn kan blijven staan. Plukken die hap (als er nog wat
    te plukken valt).

    www.veb.net/content/HoofdMenu/Beurs/K...

    Bij INno zelf is niets meer te halen, maar de troika des te meer. Curator hald al tenminste €20 miloen gevonden. Mijn schatting - maar hij kent de stukken, ik niet- ligt dichter bij de € 100 milejon als totale fraude.

    Op de veb website staat ook het hele curatorenverslag te lezen.

    Zoef
  7. forum rang 4 K. Wiebes 25 februari 2011 14:09


    Gevraagd, gespeeld:

    www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/innoco...,1

    Maar nog even niet té enthousiast worden: ik zit ook al jaaaaren te wachten op afronding van de Landis-fraude.

    Ex-topman Paul Kuiken is intussen al tig keer veroordeeld en heeft al gezeten of zit nog steeds.

    Maar als belegger blijkt het dus in praktijk bijzonder moeilijk om je geld (of in ieder geval een deel daarvan)
    terug te halen.
    De grotere jongens willen nog wel 'ns schikken (Ahold, woekerpolis), maar anders kan het dus jaren duren.

    De VEB kan waarschijnlijk wel al beslag laten leggen op het vermogen van die drie boeven.

    Bovendien denk ik dat ook Fock en andere groot-aandeel-
    houders nog wel 'n appeltje met het oud-bestuur hebben te schillen. Fock is gehuwd in de Fentener-familie.
    "We" kunnen in ieder geval 'n kapitaalkrachtige vuist maken.

  8. El Blanco 27 februari 2011 13:45
    Ik heb dit weekend de tijd genomen om alle berichtgeving eens door te nemen. Ik heb er een aantal vragen en opmerkingen over:

    1) Het Openbaar Ministerie heeft tot nu toe nog geen actie ondernomen. Nu zowel de curator als de VEB aangifte hebben gedaan, nadat de huidige directie van Inno dat al in een eerder stadium had gedaan, kan het OM dit niet meer naast zich neerleggen.

    2) De curator wil doorgaan met een diepgravend onderzoek, mits er financiering voor handen is. Bij Inno valt nauwelijks meer iets te halen dus zijn er extra middelen nodig. Mag ik hieruit concluderen dat als er geen geld voor is, het onderzoek van de curator niet of slechts op een laag pitje wordt doorgezet? Lijkt me zorgelijk.

    3) Houdt hetgeen onder punt 2) verband met punt 1) ? Als de curator geen nader onderzoek doet, in hoeverre is er de kans op seponering door het OM met als reden 'te druk, te ingewikkeld, weinig belang, weinig bewijs'? Fraude als strafzaak is vaak nogal ingewikkeld.

    4) Ik neem aan dat het OM zich alleen bezig houdt met een strafrechtelijke procedure. Met een mogelijke veroordeling van betrokken personen tot gevolg. Als gedupeerde belegger heb je hier niet zoveel aan, het levert geen schadevergoeding op (behalve morele genoegdoening misschien). Hier is volgens mij een afzonderlijke civiele procedure (of hoe zoiets ook mag heten) tegen betrokken personen voor nodig. Wellicht iets voor de VEB?

    5) Als het inderdaad tot een zaak komt met het oog op schadevergoeding zoals onder punt 4) genoemd, in hoeverre heeft dit kans van slagen? Bij eerdere zaken van de VEB ging het om procedures tegen rechtspersonen. Zoals bijvoorbeeld bij KPNQWEST met KPN en Qwest als partijen; of bij Wordonline waar banken aansprakelijk worden gesteld. Bij rechtspersonen bestaat eerder de mogelijkheid iets te halen of te schikken. Bij Inno gaat het om natuurlijke personen en de vraag is of hier nog wel iets te halen valt. Zoals uit het faillisementsverslag blijkt zijn inmiddels ook de BV's van de betrokken personen, waar het geld destijds naar toe is gesluisd, failliet. Misschien dat wanneer ING als huisbankier en Deloitte als accountant aansprakelijk worden gesteld, dit nog een schadevergoeding voor beleggers oplevert.

    Al met al nog een hoop vragen en onzekerheden. Een geluk bij een ongeluk is misschien wel dat curator Louis Deterink deze zaak op zich heeft genomen, gezien zijn trackrecord (o.a. Fokker en DAF), zie de link: www.curatoren.nl/fo/nieuws.php?id=2950

    El Blanco
  9. [verwijderd] 27 februari 2011 16:17
    De VEB doet aangifte bij het Openbaar Ministerie (OM) tegen het voormalig bestuur en de commissarissen van InnoConcepts.

    De aangifte richt zich vooral tegen InnoConcepts-oprichter, bestuursvoorzitter en later commissaris Fred Langerak en zijn rechterhand Peter Teerlink wegens oplichting en valsheid in geschrifte.

    De VEB heeft daarnaast namens beleggers de voormalige beleidsbepalers persoonlijk aansprakelijk gesteld voor de geleden schade.

    Uit het eerste faillissementsverslag van curator Louis Deterink blijkt dat InnoConcepts beleggers jarenlang stelselmatig heeft benadeeld en misleidende informatie heeft verstrekt.

    Deterink heeft sterke aanwijzingen dat drie voormalige beleidsbepalers, zichzelf de Trojka noemend, voor vele miljoenen hebben gefraudeerd. Beleggers in InnoConcepts zijn daardoor voor miljoenen euro's gedupeerd.

    List en bedrog
    Curator Deterink laat in zijn onderzoeksverslag weinig onduidelijkheid bestaan over zijn bevindingen tot nu toe. "Bij de curator is het vermoeden gerezen dat een aantal ex-bestuurders zich mogelijk schuldig heeft gemaakt aan onrechtmatig handelen c.q. belangenverstrengeling met als doel het onttrekken van geld aan het InnoConcepts-concern ten voordele van vennootschappen buiten InnoConcepts waar zij persoonlijk direct of indirect mee verbonden waren.'

    Lees ook: "Verdachte" transacties door voormalig management Innoconcepts

    De curator heeft in ieder geval twee ‘verdachte' transacties op de korrel. Het gaat onder andere om een ‘sale en lease back' transactie van matrijzen waardoor InnoConcepts 7,9 miljoen euro inkomsten misliep.

    Naar nu blijkt, verkocht dit bedrijf een van de machines aan I-Pac voor 1,3 miljoen euro, terwijl deze eerder in China via een vennootschap van een van de leden van de Trojka voor 120 duizend euro was aangeschaft.

    Via een andere constructie kocht InnoConcepts-dochter I-Pac een hoeveelheid machines en matrijzen voor 8,2 miljoen euro, maar kreeg zij slechts één machine geleverd.

    Innoconcepts-gedupeerde? Doe hier uw verhaal

    De Trojka-leden hebben hierdoor vermoedelijk gezamenlijk een financieel voordeel genoten van ongeveer 20 miljoen euro. In oktober 2010 deed het toenmalig nieuwe management en commissarissen van InnoConcepts al aangifte bij het OM. Voor zover bekend heeft het OM daarop nog geen actie ondernomen.

    Vraagtekens bij rol ING en Deloitte
    De VEB zet tevens vraagtekens bij de rol van huisbankier ING en controlerend accountant Deloitte. De ellende bij InnoConcepts is onder hun ogen ontstaan. Zij hebben niet kenbaar gemaakt daar iets tegen te hebben ondernomen.

  10. frank@9 28 februari 2011 09:56
    Vraagtekens bij rol Deloitte en ING
    De curator van InnoConcepts zet vraagtekens bij de rol die Deloitte en ING hebben gespeeld bij het faillissement van het uitvindersbedrijf. Voormalige bestuurders zouden zich verrijkt hebben, de VEB stelt zich kritisch op ten opzichte van Deloitte die de jaarrekeningen sinds 2005 goedkeurde. ING heeft een claimemissie begeleid en daarvoor het bedrijf ook binnenstebuiten gekeerd. Vraag is of de bank ook iets over het hoofd heeft gezien. (FD, p.9)
  11. Bolknak_26F5 28 februari 2011 13:38
    Deloitte en ING onder de loep
    Faillissement InnoConcepts kan een staartje krijgen voor huisbankier en accountant
    28 februari 2011, 8:37 uur | FD.nl
    Door: Roy op het Veld
    Curator Louis Deterink en de beleggersvereniging VEB zetten vraagtekens bij de rol die accountant Deloitte en huisbankier ING hebben gespeeld bij het faillissement in december 2010 van uitvindersbedrijf InnoConcepts.

    Afgelopen week kwam curator Deterink met een naar eigen zeggen 'onthutsend' eerste faillissementsverslag. Een 'trojka' voormalige bestuurders zou zich ten koste van InnoConcepts verrijkt hebben. Vrijdag deed de VEB aangifte bij tegen twee trojkaleden: Fred Langerak en Peter Teerlink. Het derde trojkalid is overleden.

    De VEB stelt zich kritisch op tegenover de accountant. 'Deloitte heeft sinds 2005 jaarrekeningen van een goedkeurende verklaring voorzien', zegt David Tomic van de VEB. 'De geldstromen die het bedrijf uit stroomden, hadden zich niet aan het zicht van de accountant mogen onttrekken.'

    Technisch failliet

    Ook hoogleraar Accountancy Marcel Pheijffer heeft twijfels. 'Er waren tal van "red flags". De omzet kelderde in 2009, het verlies bedroeg een veelvoud van de omzet. En toen het jaarverslag werd gepubliceerd, was bekend dat er fors moest worden afgewaardeerd op een Chinees belang. InnoConcepts was in feite technisch failliet. Toch heeft Deloitte zijn handtekening onder de cijfers gezet.'

    Pheijffer wijst erop dat het kantoor wellicht meer belangen had dan de controle van de boeken: 'In 2009 heeft Deloitte bij InnoConcepts drie keer zo veel verdiend aan advies als aan controletaken'.

    ING

    Accountants moeten volgens Pheijffer niet de verdenking op zich laden dat ze bij bedrijven afhankelijk zijn van lucratieve adviesklussen. 'In de sector wordt het acceptabel gevonden als accountants maximaal 25% van hun omzet uit adviesdiensten halen. De 300% van Deloitte bij InnoConcepts is echt uit balans.' Deloitte wil inhoudelijk niet reageren, maar stelt wel dat de adviesdiensten uit 2009 'gerelateerd' waren aan de controletaken.

    De VEB wil ook van huisbankier ING meer informatie. 'In december 2009 heeft ING een claimemissie begeleid waarbij InnoConcepts €30 mln heeft opgehaald', zegt Tomic. 'ING heeft voor de publicatie van het prospectus het bedrijf binnenstebuiten gekeerd als het goed is. Van de emissie ging €10 mln naar ING voor de aflossing van een krediet. De vraag is of ING echt iets over het hoofd heeft gezien, of dat ze niet goed gekeken hebben. In beide gevallen zitten ze fout.'

    Curator Deterink gaat het faillissement verder onderzoeken: 'De kas van InnoConcepts is leeg. Als ik verder onderzoek gefinancierd krijg, ga ik kijken naar de rol van Deloitte, de claimemissie in 2009 en mogelijk nog andere zaken.'

  12. [verwijderd] 28 februari 2011 20:29
    Als ik verder onderzoek gefinancierd krijg, ga ik kijken naar de rol van Deloitte, de claimemissie in 2009 en mogelijk nog andere zaken.'

    Hij moet het verder onderzoeken.
  13. [verwijderd] 7 maart 2011 09:32
    de maandelijkse nieuwsbrief van xea-nl gaat dit keer over innoconcepts.
    best een goede site en wanneer u zich opgeeft dan krijgt u gratis in het vervolg elke nieuwe maandelijkse nieuwsbrief .
    www.xea.nl/nieuwsbrief.php
    de nieuwsbrief afgelopen week-end:
    De opkomst en ondergang van Innoconcepts.

    --------------------------------------------------------------------------------

    De activiteiten van InnoConcepts behelsden het verstrekken van portfoliomanagement aan dochtermaatschappijen en het financiële beheer daarvan. Tevens geeft InnoConcepts ondersteuning op het gebied van juridische zaken en heeft het specifieke kennis met betrekking tot verwerven en licenseren van intellectueel eigendom. Ook het beschikbaar stellen van managementcapaciteit bij de start van nieuwe activiteiten behoort tot de activiteiten.

    In 1998 op 20 april de introductie aandelen Innoconcpets voor Hfl. 14,50 te Amsterdam.

    Geplaatst 495.000 gew. Aandelen van nom. NLG 0,08 p.a.

    Het begin van een mooie innovatie, waar de beleggers voor warm liepen.

    2001
    29.03.01 Nettowinst InnoConcepts stijgt met bijna 50%
    24.08.01 Groei InnoConcepts zet onverminderd voort
    05.12.01 InnoConcepts' dochter Diamondbox integreert met I-Pac Technologies

    2002
    11.01.02 InnoConcepts sluit samenwerkingsverband en krijgt notering op Off. Markt
    26.09.02 Nettowinst InnoConcepts stijgt met 63% in eerste halfjaar: omzet ruim verdubbeld

    2003
    15.10.03 Winst InnoConcepts na afschrijving goodwill stijgt met 23% ten opzichte van eerste halfjaar 2002
    30.10.03 Forbes plaatst InnoConcepts op lijst van 200 succesvolle ondernemingen buiten de U.S.A

    2004
    14.06.04 InnoConcepts vergroot belang in I-Pac voor EUR 25 miljoen
    13.09.04 Delta Lloyd verwerft een 5% belang in InnoConcepts N.V.

    2005
    28.04.05 InnoConcepts' dochter I-Pac betreedt met strategische alliantie nieuwe markt
    24.08.05 InnoConcepts rond verkoop cleaning activiteiten af
    27.09.05 Generali bezit thans 5% belang in InnoConcepts

    2006
    05.01.06 InnoConcepts investeert in technische capaciteit middels belang in T.E.A. Group
    13.01.06 InnoConcepts zet samen met licentiepartner nieuwe Chinese activiteit op
    19.07.06 InnoConcepts breidt belang in I-Pac Technologies uit tot 98,6%

    2007
    09.02.07 InnoConcepts sluit overeenkomst met Campina
    04.05.07 InnoConcepts groeit verder; focus op I-PAC
    11.07.07 InnoConcepts places 1,125 million new shares

    Email d.d . 26 augustus 2007 aan de beide andere personen van de Trojka. In deze email wordt de alarmbel geluid:

    "Onomkeerbaar feit is dat we in 8 jaar inmiddels meer dan (ik ben gestopt met tel/en) E100 Mio verbrand hebben zonder enig noemenswaardig resultaat en zonder enige structurele inkomsten".

    "Onze hele business, managementstijl en focus is naar haar aard ongeschikt voor een stabiele onderneming en dus zeker ongeschikt voor een beursfonds",

    "Als ik stop met het te woord staan van onze beleggers, banken en accountants raken ze acuut in paniek en stort alles in . Als ik ze echter maar een glimp van de waarheid vertel, gebeurt hetzelfde.

    Het enige wat dus kan, is ze te woord staan met leugens en onzin".

    "Ik geloof eenvoudigweg de verhalen niet meer over de grote succesmogelijkheden van de technologie, China en (licentie)deals. Sterker nog, ik irriteer me eraan omdat de realiteit is dat ik elke dag geconfronteerd word met het feit dat we in ruim 8 jaar tijd nooit een stuiver cashflow hebben verdiend en overal altijd alleen maar geld te kort is. Het funding monster Inno (E400Mio aandelen plus schulden) dat we ondertussen noodzakelijkerwijs moesten creëren, is zo groot dat een paar succesjes in China of Europa, hoe relevant ook, alleen nog maar een "druppel op een gloeiende plaat" kunnen zijn".

    17.12.07 InnoConcepts breidt samenwerking met SAS uit
    20.12.07 Management InnoConcepts neemt belang in eigen onderneming, P.Teerling met 1,35 miljoen sts =5,95%

    2008
    09.05.08 Opnieuw sterke performance InnoConcepts
    06.06.08 Voorgenomen benoeming Niraj Mehra als commissaris InnoConcepts
    30.09.08 Operating results InnoConcepts N.V. up by 51% in the first half of 2008
    22.12.08 InnoConcepts verwacht lager operationeel resultaat over 2008, maar blijft positief over de toekomst

    2009
    23.04.09 Resultaten InnoConcepts onder druk door eenmalige afschrijvingen
    28.09.09 Uitgifte van aandelen
    14.12.09 Staalhaven quantifies its claim against InnoConcepts

    In september 2009 veranderde de onderneming haar strategie. Niet langer lag de focus op het verstrekken van (sub)licenties aan derden tegen verkrijging van aandelen. Dit leverde hoegenaamd geen cash op, waardoor de groep te kampen kreeg met een negatieve kasstroom.

    Teneinde de kasstroom te verbeteren kwam de focus te liggen op het produceren (via HTPTooling) en verkopen van matrijzen, waarbij de verkrijger het recht verkreeg met behulp van de matrijzen de IM-technologie aan te wenden tegen betaling van een licentie fee en/of voortdurende royalty's per matrijs.

    In december 2009 werd onder begeleiding van ING nog voor een bedrag ad. ? 27,2 mln. aan nieuwe aandelen uitgegeven.

    De uitgifte werd gevolgd door een zogenaamde private placement van gewone aandelen ten belope van ? 4 mln. bij Niraj Mehra, de CEO van InnoConcepts. De uitgifte van in totaal ? 31,2 mln. aan nieuwe aandelen was met name nodig om te voorkomen dat InnoConcepts wederom in default zou geraken met betrekking tot met ING gesloten facilities agreement. InnoConcept zou, zonder de uitgifte, vanaf 1 januari 2010 geconfronteerd worden met een aanzienlijk tekort aan werkkapitaal. Van het nieuw verkregen kapitaal werd ? 10 mln. aangewend voor terugbetaling van een door ING in het kader van de ongedaanmaking van z.q, "events of default" op 21 augustus 2009 verstrekte bridge loan. Na aftrek van ± ? 3 mln. aan kosten, zou ? 18 mln. resteren voor met name verbetering van het werkkapitaal. Nagegaan zal worden hoe en op welke wijze dit bedrag vervolgens werd aangewend. Het boekjaar 2009 werd afgesloten met een netto verlies van ? 54,9 mln. In 2008 bedroeg het netto verlies ? 22,1 mln. De conceptcijfers 2010 tonen een nettoverlies van ? 21,6 mln exclusief impairments ten belope van circa ? 53 mln. Daarmede bedroeg het netto verlies over de laatste drie jaar in totaal circa ? 150 mln inclusief de in 2010 noodzakelijke impairments.

    Het jaar 2010 was voor InnoConcepts een rampjaar. In april 2010 ging de 45% deelneming Chang Meng (een joint venture met de Chinese partner Chang Meng Plastic Production) failliet, met gevolg dat InnoConcepts een impairment moest doorvoeren ten belope van ? 33.8 mln.

    Medio 2010 kwam de Britse deelneming Proventec (36,2%) in ernstige financiële problemen.

    InnoConcepts had haar deelneming Inno Cleaning Concept (reinigingstechnologie) in juli 2005 verkocht aan Proventec en verwierf als gevolg hiervan haar 36,2% belang in Proventec.

    InnoConcepts had zich in 2006 garant gesteld voor de terugbetaling van 15 mln Britse Pond aan de houders van Proventec's converteerbare obligaties. Tevens werd aan Proventec een lening verstrekt van ? 5 mln. De deconfiture van Proventec leidde voor InnoConcepts tot een verlies van circa ? 20 mln.

    Waarom die garantstelling? Bestuurder P. Teerling had ook een belang van meer dan 5% in Innoconcepts (red. XEA.nl)

  14. [verwijderd] 7 maart 2011 09:33
    vervolg :
    In de loop van 2010 kwamen via uitgevoerd extern onderzoek onregelmatigheden aan het licht, welke zich zouden hebben voltrokken vóór 2009 onder verantwoordelijkheid van het voormalige bestuur van de vennootschap en buiten medeweten van het huidige bestuur en de commissarissen. Verwezen wordt naar het hoofdstuk Rechtmatigheid van dit verslag. Als gevolg van de tegenvallende resultaten en de gevolgen van de hiervoor geschetste onregelmatigheden was het eigen vermogen van InnoConcepts sterk teruggelopen en bedroeg uiteindelijk nog slechts -/- ? 9,8 mln.

    De beurskoers van InnoConcepts kende in 2010 een hoogste niveau van ? 0,96 tegen een slotkoers per 15 december 2010 van ? 0,15. Vanaf 1 november 2010 werd InnoConcepts vanwege het ontstaan van een negatief eigen vermogen geplaatst op het strafbankje (aandelen met een noteringsmaatregel) van NYSE Euronext Amsterdam.

    De totale schuldenlast van InnoConcepts bedroeg per faillissementsdatum circa ? 60 mln.

    Lees het (aanvangs)verslag curator eens na op
    www.xea.nl/advies.php?id=dba-19013&am...

    De VEB heeft aangifte bij het OM gedaan en op www.innoclaim.nl kunt U zich aanmelden.

    Waar een slecht controle en toezicht naar kunnen leiden.

    Controle bij de emissie en jaarcijfers kunnen nimmer een ?getrouw beeld hebben gegeven?en toch staan er wel handtekeningen onder.

    Bescherming beleggers in anno 2011 nog heel slecht, want wie had hier controle op......?

    Juist, gingen die wel vrij uit?

    sterkte aan de aandeelhouders in dit fonds.
  15. mr.Franz 16 maart 2011 12:00
    De handel wil vandaag maar niet echt op gang komen. Ik ben erg benieuwd wat de topmannen met het verduisterde geld hebben gekocht. Misschien dat we daar wat van horen in een PB binnenkort.

    Verder zou een uitzending van ''tros opgelicht'' een prima onderwerp hebben aan Innoconcepts.

    Zullen de aandeelhouders ooit nog een stuiver terug zien, van hun geinvesteerde euro's.

    Dat zulke praktijken tegenwoordig nog kunnen voorkomen. Je zou denken dat in dit land, waar je een vergunning moet aanvragen om een door jezelf geplante boom om te zagen, evenals een openbaarmaking in de krant hiervan, er toch ook wel voldoende regels/controles/toezicht is, om deze malaise te voorkomen.

    Je zou toch bijna denken dat ook de medewerkers wel onraad hebben moeten ruiken, en dit hadden moeten aangeven bij de AFM.

    Maar goed een gerusstelling, de rijken worden rijker, het geluk is met hen, jan modaal blijft in de hoek waar de klappen vallen. Wat dat betreft weinig verandert in de afgelopen eeuwen.

  16. forum rang 8 lucas D 24 maart 2011 13:53
    VEB eist inzage rapport Deloitte over InnoconceptsDEN HAAG (ANP) - De Vereniging van Effectenbezitters eist dat accountantskantoor Deloitte inzage geeft in zijn controledossier over het failliete uitvindersbedrijf Innoconcepts. Dat heeft de behartiger van aandeelhoudersbelangen donderdag bekendgemaakt.

    Het is volgens de VEB onduidelijk of Deloitte zijn taak als accountant goed heeft uitgevoerd. Beleggers hebben door het faillissement aanzienlijke schade geleden. "In 2007 was Innoconcepts op de beurs 385 miljoen euro waard, daar is nu niets meer van over", aldus de vereniging.

    Uit het verslag van de curator blijkt dat Deloitte enkele 'related party transactions' met verstrekkende financiële consequenties voor de aandeelhouders niet heeft opgemerkt bij de controle. "Een oplettende accountant had de dubieuze kasrondjes met gelieerde partijen moeten waarnemen", aldus de VEB.

    Bron: ANP
    Publicatiedatum: 24 mrt 2011 13:49:10
    Copyright (c) 2011 - Algemeen Nederlands Persbureau ANP

    Innoconcepts

    Gr. lucas D
  17. forum rang 10 voda 29 maart 2011 17:41
    Het verhaal achter de val van Innoconcepts
    Fred Langerak en Peter Teerlink raken verstrikt in eigen financiële knutselwerk
    29 maart 2011, 14:00 uur | FD.nl
    Door: Frits Conijn
    Lange tijd waren de mannen van InnoConcepts de kampioenen van de aandeelhouders. Maar de voorspoed is voorbij. InnoConcepts ging failliet.

    Lange tijd waren de mannen van InnoConcepts de kampioenen van de aandeelhouders. Onder invloed van Fred Langerak, Peter Teerlink en de inmiddels overleden Cees van der Jagt steeg de koers van het uitvindersbedrijf van € 1,57 in 1998 naar € 8,56 in 2007. Maar die voorspoed is voorbij. In december ging InnoConcepts failliet en voor de aandelen wordt niet meer dan een cent betaald.

    Zwartepiet

    Langerak en Teerlink krijgen de zwartepiet voor dit fiasco toegespeeld. Door de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) zijn zij zelfs persoonlijk aansprakelijk gesteld. Hun wordt oplichting en valsheid in geschrifte verweten. Uit het faillissementsverslag van curator Louis Deterink blijkt dat zij beleggers jarenlang hebben misleid en hen voor miljoenen euro's hebben gedupeerd.

    Voetbal- en kaartliefhebber Langerak wordt door bronnen omschreven als de man op de achtergrond. Zo had hij voor augustus 2007 een gesprek georganiseerd met de VEB waarin hij nadere toelichting zou geven op het beleid van InnoConcepts. Maar toen het eenmaal zo ver was, had hij anderen naar voren geschoven en kwam hij, tot ongenoegen van de vertegenwoordigers van de belangenorganisatie, zelf niet opdagen.

    etc.

    www.fd.nl/artikel/21794880/verhaal-ac...
23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.243
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.886
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.157
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.028
AFC Ajax 537 7.013
Affimed NV 2 5.751
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.979
Air France - KLM 1.024 34.306
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.760
Alfen 12 16.154
Allfunds Group 3 1.178
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 326
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.222
AMG 965 125.625
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.515
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.108
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.588
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.101
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.257
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.637
ASML 1.762 76.787
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 324
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.644
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.660

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht