Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

KK DD 5-4: Heb je wel goede adviseurs?

245 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 13 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 april 2011 17:34
    quote:

    voda schreef op 5 april 2011 17:20:

    Gelukkig trekken de staalkoersen weer aan. Mooi zo. Nog even en ik ben weg hier!
    Voda, wat hebben aantrekkende staalkoersen met je aanwezigheid hier te maken ?
  2. Brievenbus 5 april 2011 17:45
    quote:

    Deodorant schreef op 5 april 2011 17:17:

    En door :
    Fitch downgrades 56 Portuguese structured finance tranches on sovereign downgrade.

    gaat hard nu.
    Yep, maar, het helpt allemaal niets meer, door een overdaad aan slecht beargumenteerde downgrades worden ze nu terecht genegeerd.

    Overigens, leuk dat de Yanks weer niet met onze kortebroekemnannen mee willen afdalen, maar, door dat gekloot eerder op de dag heb ik toch een zeker dagverlies.
    Opvallend verlies Flippen trouwens?
    En, bij USG later wel wat omzet, maar, niet veel herstel....
    BAM is trouwens ook weer in korte tijd een paar duppies kwijt.
  3. [verwijderd] 5 april 2011 17:45
    Volgens Ad wordt de beurs door middel van de S&P futures naar boven gestuurd:

    Heeft u de beschikking over een grafiek van de S&P500 futures dan kunt u zien hoe het spel tegenwoordig wordt gespeeld. Ik kan het u helaas niet laten zien, want ik krijg deze grafieken op een ander systeem binnen. Dit is wat er gebeurde. Er dreigde na de bekendmaking van een lager dan verwachte inkoopmanagersindex voor de dienstensector een hoofd en schouders patroon te ontstaan in de 1minuut grafiek van de S&P500 futures. Er ontstonden daarop met tussenpozen van enkele minuten een paar koopgolven, waarvan met name die van 16.21u van belang was. Deze zorgde namelijk voor een stijging boven de laatste top, waarmee voorkomen werd dat het patroon afgerond kon worden met een rechterschouder. Zo gaat dat tegenwoordig. Geen spontane ontwikkeling, maar bewegingen die specifiek zijn opgezet om topvorming te voorkomen. De beurs wordt naar boven gestuurd, want we kunnen natuurlijk geen daling hebben op tegenvallende cijfers. Stel je voor dat we eens een normaal koersverloop zouden krijgen.

    * -Ad Nooten-

    Geplaatst dinsdag 5 apr 17.10u.
  4. Brievenbus 5 april 2011 17:50
    quote:

    Money Making Machine schreef op 5 april 2011 17:45:

    Volgens Ad wordt de beurs door middel van de S&P futures naar boven gestuurd:

    Stel je voor dat we eens een normaal koersverloop zouden krijgen.

    * -Ad Nooten-

    Geplaatst dinsdag 5 apr 17.10u.
    Het is en schande!
    Boeeeeee!
    Tenslotte hebben we nog nooit, maar dan ook nog nooit pogingen gezien om gewenste negatieve plaatjes uit te laten komen, toch?
  5. [verwijderd] 5 april 2011 17:55
    quote:

    Bobo schreef:

    Ja, dat beleggen is niet niks. Vooral als je het in je eentje allemaal moet uitzoeken, valt het niet mee. Om ons een beetje te helpen bij dat beleggen, is dan ook de adviseur uitgevonden. Men zegt dat deze kan helpen. Ik heb er daarom ook enkele in de arm genomen. Ik zal ze aan u voorstellen.

    Mijn belangrijkste adviseur is Douwe Jones. Douwe heeft eigenlijk altijd hetzelfde advies voor mij en dat is kopen, kopen, kopen. Ik heb mezelf de afgelopen tijd dan ook helemaal scheel gekocht.

    Omdat ik die adviezen uiteindelijk toch wat eenzijdig vond heb ik ook nog een Italiaan ingehuurd. Een zekere meneer Fibonacci. Deze meneer Fibonacci is onnavolgbaar. De hele dag bezig met grafieken en bij 50% moet je dit en bij 30% moet je dat. Plus nog een hoop gezeur over hoofden en schouders. Ik weet eigenlijk niet wat ik met hem aanmoet.

    Daarom nog maar een derde adviseur er bij. Een Engelsman genaamd Sir Crude. Hij staat er trouwens op dat ik hem Brent noem. Iedere keer als ik Brent ontmoet draagt hij weer duurdere maatkostuums. Alleen zijn nieuwste stropdas kost nu al 120 dollar. Hij kost me steeds meer, maar je krijgt er altijd hetzelfde voor.

    Na gesprekken met mijn adviseurs duizelt me het altijd. Om dan weer een beetje te kunnen ontspannen ga ik daarna meestal maar met mijn honden naar het bos. Ik heb 2 honden: Turbo, een kleine keffer die soms lief is, maar me ook gemeen kan bijten en Dax. Dax is een Duitse Herder die enorm kan sprinten, maar ook wel eens door zijn poten gaat.

    Dax en Turbo brengen me soms op betere ideeën dan al die andere adviseurs bij elkaar.

    Vroeger had ik nog een andere fantastische hond, genaamd Silver. Maar die is er zo snel vandoor gegaan dat hij niet meer in te halen is.

    Na zo'n dagje van verwarrend advies en sjouwen met mijn honden door het bos laat ik alles even goed bezinken. Ik ga dan lekker in mijn leunstoel zitten met een glas whiskey er bij. Bij voorkeur een lekkere Baltic Dry. Een gortdroog drankje, maar het inspireert wel.

    Goede adviseurs, in wat voor vorm dan ook, ik kan het iedereen aanbevelen. Je moet er alleen niet teveel naar luisteren. Succes.

    22 keer aanbevolen, en terecht! Maar wat is het dan jammer als je ziet wat voor ongein er de rest van de dag dit draadje ingesmeten wordt. Dat gaat werkelijk helemaal nergens meer over.
  6. forum rang 10 voda 5 april 2011 18:00
    AMSTERDAM VANDAAG: AEX sluit vlak, zet rust voort


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Amsterdamse beurs is dinsdag onveranderd gesloten bij een andermaal zeer smalle bandbreedte, waarmee het de rust en kalmte van maandag, dinsdag voortzette.

    De AEX-index sloot dinsdag vlak op 368,96 punten. De Midkap zakte 0,3% naar 655,97 punten. De Smallcap eindigde 0,3% hoger op een slotstand van 520,33 punten.

    Wall Street noteerde rond het slot van de handel in Amsterdam licht hoger, waarbij de Dow Jones Industrial Average 0,1% hoger noteerde.

    Handelaar Peter Jurgens van Keijser Capital signaleerde eerder op de handelsdag een kleine min voor de AEX, "maar die werd weggewerkt door de kleine plus op Wall Street, waar de gehele dag een licht lagere opening voor werd verwacht", aldus handelaar Peter Jurgens van Keijser Capital.

    De Amerikaanse inkoopmanagersindex voor de dienstensector is in maart onverwacht gedaald, "maar dit is een relatief klein cijfer, waar weinig impact van uitging", aldus Jurgens.

    Jurgens spreekt van een tussenweek, die vooraf gaat aan het cijferseizoen dat volgende week in de VS van start gaat. "Ik verwacht voor woensdag dezelfde rust als maandag en dinsdag. Er kan gereageerd worden op de Fed-notulen die vanavond om 20.00 uur verschijnen. Later in de week hebben we dan nog te maken met het rentebesluit van de Europese Centrale Bank en als die niets doet, moet er wel een goede reden voor zijn. Een renteverhoging is al ingeprijsd", aldus Jurgens, die verwacht dat beleggers vooral wachten op de aanstaande kwartaalberichten.

    De omzetten waren dinsdag gemiddeld.

    AEX-component Boskalis gaf dinsdag tijdens een strategie-update aan het mogelijk te achten de recordwinst van 2010 in 2013 te evenaren. Eerder stelde de onderneming in 'overgangsjaar' 2011 niet te zullen evenaren. Boskalis sloot dinsdag 3,4% lager.

    Het aandeel SNS sloot dinsdag 2,0% lager nadat kredietwaardigheidsbeoordelaar Moody's diens rating verlaagde.

    De downgrade is vooral het gevolg van druk op de onderliggende winstgevendheid van zowel de bank- als de verzekeringsactiviteiten waardoor de financiele flexibiliteit van de groep in de ogen van Moody's wordt beperkt.

    De macro-economische agenda bevat voor woensdag de tweede raming voor de economische groei over het vierde kwartaal voor de eurozone. In Duitsland komen de fabrieksorders over februari naar buiten.

    In de Verenigde Staten staan twee wekelijks terugkerende items en 1 maandelijks terugkerend item op de agenda. Om te beginnen de hypotheekaanvragen voor de week die eindigt op 1 april. Hiervoor zijn geen prognoses beschikbaar. In de week ervoor daalden de aanvragen met 7,5%. De aanvragen worden om 13.00 uur gepubliceerd.

    Om 14.30 uur wordt de productie-index van de Federal Reserve van Chicago over februari gepubliceerd. Ook hier is geen raming voor beschikbaar.

    Om 16.30 uur verschijnen de wekelijkse voorraden olie, benzine en distillaten, zoals diesel en stookolie. Ook hier gaat het om de week die eindigt op 1 april. De verwachting voor de olievoorraden is dat er 1,6 miljoen vaten bij zijn gekomen tegen een stijging met 2,95 miljoen varen in de week ervoor. Voor benzine ligt de verwachting op een daling met 1,8 miljoen vaten tegen een afname met 2,68 miljoen een week ervoor. Voor distillaten geldt een verwachte daling met 400.000 vaten tegen een plus van 710.000 vaten een week eerder. De raffinagecapaciteit stijgt in de voorspellingen naar 84,7% tegen 84,1% een week eerder.

    Staatsobligaties sloten dinsdag lager.

    De euro noteerde rond 18.00 uur $1,4218 tegen dinsdag $1,4203 om circa 8.30 uur.


    Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; andre.sterk@dowjones.com


  7. forum rang 5 ramptoerist 5 april 2011 18:04
    quote:

    Roy2 schreef:

    22 keer aanbevolen, en terecht! Maar wat is het dan jammer als je ziet wat voor ongein er de rest van de dag dit draadje ingesmeten wordt. Dat gaat werkelijk helemaal nergens meer over.
    Ik vraag me af of er behoefte is aan een dagelijkse draad waar ik niet eindeloos door vakantie foto's heen hoef te worstelen, oeverloze grappen en grollen over jonge meisjes en de lucht van vis, of hoef te genieten van wat er precies in de fecaliën van een bepaald alias zit, en wie wat van wie vindt.
  8. Brievenbus 5 april 2011 18:11
    quote:

    Deodorant schreef op 5 april 2011 18:04:

    [...]

    Ik vraag me af of er behoefte is aan een dagelijkse draad waar ik niet eindeloos door vakantie foto's heen hoef te worstelen, oeverloze grappen en grollen over jonge meisjes en de lucht van vis, of hoef te genieten van wat er precies in de fecaliën van een bepaald alias zit.

    Hmmm, en dan te bedenken dat jij hier tijdenlang de DD volledig hebt lopen verzieken?
    Naturlijk uitsluitend ende alleen omdat anderen dat eerst deden natuurlijk, maar, toch?
    Da's ongeveer net zoiets als doorlopend om moderatie verzoeken, terwijl je zelf toch vermoedelijk de meest gemodereerde figuur in de DD bent?
    En, ik meen me zelfs te herinneren dat jij ons voorheen toch meerdere keren per dag op shownieuws trakteerde?
    Ik bedoel maar....
    Ik zou zeggen, start dat draadje!
  9. forum rang 5 ramptoerist 5 april 2011 18:13
    quote:

    Brievenbus schreef:

    Da's ongeveer net zoiets als doorlopend om moderatie verzoeken, terwijl je zelf toch vermoedelijk de meest gemodereerde figuur in de DD bent?
    helaas moet ik je teleurstellen, Ik grossier niet in modbreaks.
    Dus ook deze suggestieve nonsens klopt van geen kant BB.

    Probeer je WS <> AEX vergelijking maar, of een index naar keuze die het kloppend maakt.
  10. [verwijderd] 5 april 2011 18:52
    quote:

    Brievenbus schreef:

    [...

    Als de Yanks vanavond dit vast houden vind ik het al heel mooi.
    Als de Yanks de S&P futs naar 1335.25 kunnen 'sturen' vind ik het ook mooi: dan heb ik een 10-punter te pakken en heeft Ad ook weer iets om over te schrijven...
  11. [verwijderd] 5 april 2011 18:58
    quote:

    bowmore17 schreef op 5 april 2011 18:26:

    [...]
    Man ga toch naar een site voor gepensioneerden. Daar kunnen ze misschien iets met je lauwe verhaaltjes en je stellingmakerij tegen personen.
    volgens mij kunt u het hele verhaal niet. dit is ook niet mijn aard om mensen zo aan te vallen. maar wij hoeven ons niet te laten vernederen door dat verwend kind. uit, ik wil er verder niets meer over horen
  12. Brievenbus 5 april 2011 19:17
    Overigens, IEX?
    Leuk ideetje, als jullie nou voortaan bij de naam van een poster/ alias niet alleen de aliasveranderingen, gekregen en gegeven aanbevelingen en zo zouden vermelden, maar tevens het aantal moderatoringrepen?
    Zou een hoop verwarring schelen en een aantal gevallen van selectief geheugenverlies genezen.

    @MMM, Yanks gaan toch wonderbaarlijk zo?
  13. [verwijderd] 5 april 2011 19:47
    quote:

    wors schreef op 5 april 2011 18:14:

    [...]

    man zeik niet zo, en wordt eens een beetje vriendelijker. of maak je eigen site. heb je dan niet in de gaten dat iedereen jou een lul vind

    Nou nou opa wors ! Wat jij en een paar anderen hier van deo vinden moeten jullie natuurlijk helemaal zelf weten, maar je kunt hier niet praten voor iedereen ! Ik deel deze mening namelijk niet.

    Ik zie overigens wel dat deo, waarschijnlijk tegen beter weten in, denkt (hoopt) hier een forum van te kunnen maken waar alleen beurgerelateerde zaken aan de orde mogen komen. Ja, en dat gaat natuurlijk NOOIT lukken in een koffiekamer met een behoorlijk divers en ongeregeld groepje betweters, vroeg dementerende hangouderen en een handjevol studenten :))

    Het is hier natuurlijk gewoon een beleggersforumpje van niks waar een groepje, zichzelf geregeld zwaar overschattende amateurs en een paar gesjeesde professionals, dagelijks VOORAL wat afleiding komen zoeken :))
  14. [verwijderd] 5 april 2011 19:55
    quote:

    Brievenbus schreef:

    @MMM, Yanks gaan toch wonderbaarlijk zo?
    Wacht maar tot je ziet wat ze het laatste half uur van de handelsdag zullen doen: dat is pas really amazing...
  15. forum rang 5 ramptoerist 5 april 2011 20:00
    Straks de FOMC minuutjes..eens kijken wat dat weer met goud ed gaat doen.

    Edit :
    FOMC says stronger recovery, higher inflation, rising expectations may call for curbing pace and size of bond buying
245 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 13 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.282
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.074
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.865
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.144
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 319.999
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.734
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.854
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.682
Alfen 12 15.997
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.756
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.150
AMG 965 125.585
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 380
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.101
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.571
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.092
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.247
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.528
ASML 1.762 76.441
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.620
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht