Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

AALBERTS NV NL0000852564

Laatste koers (eur)

43,200
  • Verschill

    -0,800 -1,82%
  • Volume

    222.515 Gem. (3M) 155,4K
  • Bied

    42,980  
  • Laat

    43,220  
+ Toevoegen aan watchlist

14-juni: -4%, zonder reden?

30 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 juli 2011 17:07
    Positieve visie op de toekomstige ontwikkelingen bij Aalberts.

    Publicatie op de website van DFT, geschreven door de heer Syb van Slingerlandt, econoom en accountant.

    U kunt dit meenemen in uw eigen overwegingen inzake dit aandeel.

    vr 29 jul 2011, 17:00 Aalberts na Jan ook boven Jan AMSTERDAM - In 1987 werd Aalberts Industries naar de beurs gebracht. Wij hebben cijfers van Aalberts die teruggaan tot 1983. De omzet van Aalberts bedroeg in 1983 omgerekend €6,8 mln (2010: €1.682,8 mln), en de winst €0,3 mln (2010: €104,4 mln). Dit lijken bijna ongelooflijke cijfers, maar toch ook weer niet.

    Aalberts groeide sinds die beginjaren autonoom en door overnames. De groei werd gefinancierd door emissies ten bedrage van € 229 mln, € 757,6 mln. aan ingehouden winsten en financiering met vreemd vermogen voor € 593,8 mln (1983: € 1,8 mln).

    De laatste 20 jaar werd er gemiddeld 12,19% verdiend op aan Aalberts door aandeelhouders toevertrouwde middelen, en had iedere euro ingehouden winst een beurswaarde van € 1,61 (laatste 10 jaar en 5 jaar € 1,37 en € 1,57). De groei is gepaard gegaan met een afname van de winstgevendheid. Werd in vroegere jaren gemakkelijk 17% verdiend, de laatste vijf jaar is dit 11,50%. Het minste jaar was 2009 met een REV van 4,62%. De prognoses van de Winst Per aandeel wijzen op een verwachte REV van 14%.

    In eerdere artikelen wezen wij op het fenomeen dat na een belangrijke bestuurswisseling de winstgevendheid en daarmee de koers vaak behoorlijk in elkaar kon zakken. Dit fenomeen hebben wij echter niet aangetroffen bij “familiebedrijven”. Dit zijn beursgenoteerde ondernemingen met een belangrijke belang van een oprichter/familie. Beslissingen van een dergelijk management zijn meer gericht op de lange termijn. Jan Aalberts krijgt in bijna alle interviews van de laatste tijd de vraag of hij plannen heeft om te stoppen en wie hem zou kunnen vervangen. Wij begrijpen deze vraag maar verwachten niet een directe invloed op de winstgevendheid van een familiebedrijf als Aalberts Industries en daarmee de beurskoers na een bestuurswisseling.

    Aalberts Industries is op dit moment een onderneming die net voldoet aan onze rendementseis van 12% om als lange termijn belegging interessant te zijn. Bij een koers van rond € 9,50 is het aandeel voldoende ondergewaardeerd om met een ruime veiligheidsmarge te kopen.

    Vooruitzichten

    Een gezonde groeistrategie is het wat men weleens aanduidt als kralenrijgen. Het is het overnemen van ondernemingen met een strategische fit zonder dat je al teveel implementatie- en financieringsproblemen voorziet doordat de onderneming niet van substantiële omvang is. Aalberts heeft zo al sinds beursgang meer dan 75 ondernemingen ingelijfd en in de door haar omschreven strategie is zij van plan dit voort te zetten. Zij wil de groei door overnames en haar autonome groei in goede banen leiden door daarbij gezonde financieringsvoorwaarden te hanteren. Een Eigen Vermogen van tenminste 30% van het balanstotaal, een interest cover ratio van tenminste 4 en de netto schuld mag ten opzichte van het Eigen Vermogen niet meer dan een factor 1,5 bedragen. De huidige verwachtingen van analisten zijn zeer positief. Aalberts zelf verwacht voor 2011 weer een recordjaar.

    Beschrijving

    Aalberts Industries is wereldwijd georganiseerd in twee divisies. Flow Control, verantwoordelijk voor ongeveer 75% van de omzet, richt zich op het vervaardigen en ontwikkelen van producten voor het distribueren van vloeistoffen en gassen. De andere divisie, Industrial Services, richt zich op machinebouw en levering van systemen in onder andere de halfgeleider- en auto-industrie. Het geografisch zwaartepunt van Aalberts’ activiteiten ligt in West-Europa.

  2. [verwijderd] 2 augustus 2011 12:07
    En hoeveel % zit v Slingerland erin, waarom staat dat er niet bij , nietwaar?

    Neem ook maar mee dat Imtech fors onder verwachting heeft gepresteerd en spreekt van erg uitdagende marktomstandigheden en die werken ook flink met Flow.
  3. [verwijderd] 4 augustus 2011 22:18
    Aalberts zakt mee met sentiment, maar blijft imo een sterk bedrijf. De halfjaar cijfers zullen goed zijn. Wellicht kan men weer verder gaan met goedkoop kralen rijgen.

    quote:

    edwin111 schreef op 4 augustus 2011 16:29:

    Altijd als je denkt: veel lager kan het toch niet gaan....tsjakka weer 5% eraf!!
  4. [verwijderd] 10 augustus 2011 13:09
    Mijn interpretatie van de koersontwikkeling de laatste maand:
    1) twijfels over economische groei en industriele produktie maakten Aalberts tot een underperformer in juli: minder happig om te stijgen, meer happig om te dalen met de AEX.
    2) vervolgens stappen de shorters er in: altijd prijs bij Aalberts. Relatief kleine omzet, dus sukses makkelijk. Gevolg: 4-5% dalingen per dag, over een week tijd 30% of zo.
    3) dan 9 augustus, 10% omhoog: een short squeeze if I ever saw one. Lijkt prachtig, maar is natuurlijk uiterst volatiel. Het kan gemakkelijk weer omslaan.

    Vandaag staan we weer in de plus, maar er gaan weer maanden overheen voordat de schade van die shorters is hersteld. Waarom blijven de regulators toch de economen geloven die beweren dat shorting helpt om de markt meer efficient te maken? Als er een ding duidelijk is geworden de afgelopen paar weken is dat shorting leidt tot chaotische markten. Het verklaren van de bewegingen in de koers van Aalberts vanuit de efficient market theory is gewoon niet mogelijk.
    Zoals zo vaak is het probleem een conflict of interest. De mensen die het shorten verdedigen zijn dezelfde die belang hebben bij beweging in de markt. Professionele handelaren willen prijzen zien veranderen, het intereseert ze niet in welke richting, zolang de verandering maar groot is.
    Particuliere beleggers wordt wijs gemaakt dat ze ook short kunnen gaan door de turbos etc produkten, maar die maken je een sitting duck omdat de stop loss publiek bekend is: enorm interessante informatie als je een professionele handelaar bent. Hetzelfde geldt uiteraard de andere kant op voor de turbo longs.

    Mijn conclusies:
    1) Shorting dient verboden te worden. Dit geldt niet alleen naked shorting, maar ook de soort die aandelen "leent" van de brokers en andere instellingen waar investeerders ze hebben gedeponeerd: dit betekent dat je eigen aandelen worden gebruikt om tegen je te speculeren. Dat is gewoon onaanvaardbaar, en ligt op hetzelfde vlak als de investeringsbanken die de infame subprime maar zogenaamd triple A securities verkochten terwijl ze er zelf tegelijkertijd short op gingen. Dat gedrag is in de US courts inmiddels als gewoon fraude veroordeeld.
    2) Particulieren moeten wijzer worden, en de aantrekkelijk ogende hefboomprodukten mijden: de turbos, sprinters, etc. Geloof me: de banken zetten die dingen alleen maar in de markt omdat ze er wijzer van worden. Met name die publieke bekende stop loss maakt je buitengewoon kwetsbaar, zeker in een volatiele markt.
  5. gerrit 69 11 augustus 2011 07:45

    AB-tje voor Withhindsight.

    Ik ben absoluut een voorstander om het short-selling aan banden te leggen of zelfs te verbieden.
    Resultaten komen 17 augustus en hopelijk worden we dan wat realistischer, want de huidige situatie leid alleen maar tot een gevaarlijke neergaande spiraal.

    Mvrgr. van Gerrit
  6. [verwijderd] 12 augustus 2011 12:58
    Sterke winst- en omzetgroei Aalberts verwacht

    Gepubliceerd op 12 aug 2011 om 12:15 | Views: 215
    Artikel
    Reacties
    Gerelateerde instrumenten

    Aalberts12:40

    € 12,17+0,32(+2,66%)
    •Sterke winst- en omzetgroei Aalberts verwacht
    •'Veel aanjagers voor Aalberts'

    AMSTERDAM (AFN) - Industrieel toeleverancier Aalberts Industries heeft in de eerste 6 maanden van dit jaar fors meer winst en omzet behaald dan een jaar eerder. Dat blijkt uit een peiling onder analisten. Aalberts komt volgende week woensdag met cijfers.

    De omzet is naar verwachting met 18 procent gestegen tot 923 miljoen euro ten opzichte van een jaar eerder. De nettowinst steeg met 28,5 procent tot 51,3 miljoen euro.

    In een interview met ANP-Reuters in mei liet topman Jan Aalberts weten dat dit jaar de recordresultaten van het topjaar 2007 zullen worden overtroffen. ,,Dit wordt het beste jaar ooit.'' In 2007 lag de winst per aandeel op 1,26 euro. Dat zal dit jaar hoger uitvallen, aldus Aalberts.
  7. [verwijderd] 15 augustus 2011 09:15
    Aalberts heeft een hoge Beta en het feit dat het een hoge beta heeft, wordt het aandeel veelal ook weer gebruikt als speelbal wat weer de hoge beta in stand houdt. Ik vind Aalberts een erg mooi bedrijf maar in een dalende markt is het geen aandeel waar je in wilt zitten omdat je verliezen gewoon harder oplopen dan dat je in de aex belegt. Andersom hetzelfde liedje.. hij stijgt veelal harder dan de aex. Beleggers zoeken dit soort bedrijven gewoon uit vanwege zijn volatiliteit. Short selling zou het tegen kunnen gaan maar je zult dit altijd wel enigzins houden.
30 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht