Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Aandeel

Kendrion NL0000852531

Laatste koers (eur)

13,720
  • Verschill

    -0,040 -0,29%
  • Volume

    46.735 Gem. (3M) 32,7K
  • Bied

    13,660  
  • Laat

    14,040  
+ Toevoegen aan watchlist

Kendrion - Boekje Kendrion weer kerngezond!

2.332 Posts
Pagina: «« 1 ... 112 113 114 115 116 117 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Gunther 2 september 2011 12:00
    Zoef, kun je mij eens uitleggen waarom je denkt dat een uitspraak van de EC over de boete leidt tot een uitbetaling van 3 euro dividend?
    Ik denk dat je er hier naast zit. De EC heeft een boete van 34 miljoen euro opgelegd voor prijsafspraken bij dochter Fardem Packaging. Kendrion is hier tegen in beroep gegaan, omdat de boete betrekking heeft op de hele omzet van Kendrion destijds, en niet alleen de omzet van Fardem. Volgens mijn informatie heeft Kendrion hier gelijk. Kendrion geeft echter wel toe dat ze schuldig zijn, maar wel over de omzet van alleen Fardem. Als de EC hiermee rekent, dan komt men uit op 2,4 miljoen euro boete. Dit bedrag heeft Kendrion ook voorzien in haar boeken. Dus als de boete inderdaad 2,4 miljoen wordt, dan valt er niets vrij bij Kendrion, maar wordt de voorziening volledig gebruikt. Ik zie dan ook niet in waarom hier sprake van een dividenduitkering zou kunnen zijn.
  2. [verwijderd] 4 september 2011 07:54
    @gunther:
    Naar mijn mening heeft de rechtbank bij de EU maar drie opties: boete bevestigen, corrigeren naar € 2,4 (+rente) of boete afwijzen als niet terecht aan Kendrion opgelegd.
    In de laatste twee situaties ( en daar slaat mijn opmerking over het extra dividend op) valt er inderdaad niets vrij, maar is de solvabiliteit van Kendrion extreem hoog:ca 68%. Deze wordt aangehouden voor het geval de hoogste boete wordt geeist. Valt die noodzaak weg, dan kan de solvabiliteit evrlaagd worden tot een normaal niveau van 40-45%. Banken eisen van hun klanten tenminste 30%, maar dat niveau acht ik voor Kendrion te laag.

    Door verlaging van de solvabilieitseis, komt er ca € 40 miljoen aan eigen vermogen vrij voor een uitkering van dividend.

    Ik baseer mij hier mede op de discussie tijdens de laatste AvA, waar aandeelhouders aandrongen op een wijziging van het dividend beleid. Het bestuur liet toen blijken vast te houden aan deze hoge solvabiliteit zolang er nog geen uitspraak over de boete is.

    Zoef
  3. [verwijderd] 5 september 2011 23:37
    quote:

    de echte zoef schreef op 4 september 2011 07:54:

    @gunther:
    Naar mijn mening heeft de rechtbank bij de EU maar drie opties: boete bevestigen, corrigeren naar € 2,4 (+rente) of boete afwijzen als niet terecht aan Kendrion opgelegd.
    Zoef
    Het lijkt zo'n kartelafspraken is een beetje mooeilijk voor de EU te bewijzen, als het onlangs het geval was met wat vergelijkbare situatie met Aalbert (hopelijk gaat ook Kendrion met een paar millieon het probleem oplossen, mischien over ruim 5-6 maanden):

    EU-hof vernietigt boete Aalberts
    24 maart 2011 - 10:25

    BRUSSEL (ANP) - Het Europees Hof van Justitie in Luxemburg heeft donderdag een boete van ruim 100 miljoen euro voor industrieel toeleverancier Aalberts Industries vernietigd.

    De boete was het bedrijf opgelegd omdat het in een kartel over koperfittingen zou zijn betrokken. De zaak speelde tussen 1988 en 2004. In totaal werden dertig bedrijven beboet voor een gezamenlijk bedrag van 314 miljoen euro.

    Volgens het EU-hof is deelname aan het kartel van een aantal bedrijven niet bewezen. Dat geldt ook voor Aalberts.

  4. [verwijderd] 15 september 2011 18:03
    Het bericht vandaag dat de boete van € 30 miljoen voor grolsch voor kartelvorming door het gerechtshof van de EU is afgewezen en Grolsch dus in het gelijk is gesteld, biedt goede hoop voor KENDRION
    De reden voor afwijzing is dat de boete is opgelegd bij Grolsch aan de holding, terwijl de boete aan een dochter had moeten worden opgelegd.

    hetzelfde speelt bij Kendrion. De boete is opgelegd aan Kendrion, maar had moeten worden opgelegd aan de dochter Fardem. Hierover heeft ook Kendrion zich tijdens de hoorzitting in maart 2011 beklaagd en de rechtbank vroeg er toen nog lang op door. De kans dat Kendrion's boete wordt vernietigd op basis van een vormfout, is met de Grolsch uitspraak sterk vergroot.

    De gevolgen zijn wellicht drieledig:
    - er valt ca € 2,5 mio vrij die Kendrion had gereserveerd; na belasting dus ca 17 ct per aandeel; vrijval nadat de uitspraak is ontvangen;
    - de kans op een extra dividend uitkering neemt toe; er werd een hoge solvabiliteit aangehouden van ca 70%, DAT IS NEIT MEER NODIG;
    - als de beote komt te vervallen ( en dus niet wordt teruggebracht) dan is er volgens mij ( als leek, ik ben geen jurist) reden voor een schadevergoeding door Kendrion. Ik schat de kosten voor extra rente, bankgarantie en advocaten rond de € 2 mio in.

    DOC hoeft dus niet de koers omhoog te lullen, want deze gaat gewoon omhoog.

    Zoef
  5. [verwijderd] 13 oktober 2011 16:15
    Toch wel gunstig: sinds DoC niet meer actief is blijft het aandeel toch wel redelijk stabiel liggen.......
    Ook op slecht sentiment reageert Kendrion nauwelijks.
  6. nobahamas 14 oktober 2011 23:58
    Ik heb middels Google finance de koersen van BMW, Daimler en kendrion nog eens vergeleken. (5-jaars-verloop laatste jaar ,en 6 maanden verloop)
    Duidelijk is te zien dat de autoproducenten meer last hebben van recessie, en dat Kendrion minder omzet verliest in zwakkere tijden.
    Waarschijnlijk veroorzaakt door afzwakkende omzet in autoverkoop, waarbij de aantallen verkochte auto's minder sterk afnemen (lees meer constante afname van aantallen kendrion componenten).
    Daarom denk ik dat de komende twee jaar Kendrion beter zal presteren dan de aandelen van autoproducenten als Daimler BMW Volkswagen Porsche etc. (uitgaande van weinig economische groei de komende jaren)
    Kortom één van de betere defensieve aandelen die ook in een aantrekkende markt sterk profiteert.
  7. [verwijderd] 27 oktober 2011 17:19
    Uit interveiw met Aalberts vandaag ivm Q3 cijfers:
    While French automotive is facing headwinds, Aalberts sees the German automotive industry, where the company has its main exposure, still doing well.
    Dat belooft wat voor de Q3 cijfers van Kendrion
    Zoef
  8. Debit or Credit 28 oktober 2011 13:13
    quote:

    BAH schreef op 27 oktober 2011 18:22:

    Tjonge, ik mis DoC wel hoor......
    Hallo heren!! Uiteraard heb ik zoals vermeld niet meer veel gepost op het forum. Gewoon een drukke tijd achter de rug en ben me allround gaan verdiepen in andere beleggingen. Met het belang van Kendrion heb ik het vlak gehouden. Afgelopen maanden nog wel wat mooie plukken gekocht! De Q3 cijfers zullen naar mijn inzien wederom veelbelovend zijn. Ik handhaaf mijn buy koersdoel van 23,50 nog steeds. Verwacht dat we dit jaar nog in de 20 euro's gaan koersen. Voor de rest ben ik de afgelopen tijd bezig geweest met mij eigen porto. Heb me onlangs wat verdiept in het kleine brusselse Mdxhealth, een potentiele kanshebber voor Q3 2011/ eind 2012. Daar heb ik intussen een belang van 122k aandelen genomen. Heb intussen een ruime LT porto voor het komende de jaar. Met de cijfers zal ik me wederom hier melden.

    DoC.
2.332 Posts
Pagina: «« 1 ... 112 113 114 115 116 117 | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 16 april

    1. China economische groei eerste kwartaal 5% (YoY) volitaliteit verwacht
    2. China industriële productie maart
    3. China detailhandelsverkopen maart
    4. B&S Group Q4-cijfers
    5. Fastned Q1-cijfers
    6. VK werkloosheid feb
    7. SBM Offshore $0,83 ex-dividend
    8. PostNL jaarvergadering
    9. Kendrion €0,45 ex-dividend
    10. EU handelsbalans feb
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht