Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Aandeel

Kendrion NL0000852531

Laatste koers (eur)

13,020
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    41.965 Gem. (3M) 34,2K
  • Bied

    12,960  
  • Laat

    13,020  
+ Toevoegen aan watchlist

KENDRION REALISEERT GENORMALISEERDE WINSTGROEI VAN 39% OVER 2011

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 maci 29 februari 2012 08:50
    PERSBERICHT
    KENDRION N.V.
    29 FEBRUARI 2012
    KENDRION REALISEERT GENORMALISEERDE WINSTGROEI VAN 39% OVER 2011

    Goede ontwikkeling vierde kwartaal door aanhoudend gunstige marktomstandigheden
    - Omzet vierde kwartaal EUR 64,9 miljoen (+10%), genormaliseerde nettowinst vierde kwartaal EUR 4,4 miljoen*
    - Aanvullende voorziening van ruim EUR 39 miljoen in vierde kwartaal ten gevolge van uitspraak inzake EC-boete
    - Sterke vrije kasstroom EUR 14,6 miljoen, ondanks 21% omzetstijging over geheel 2011
    - Alle businessunits presteren op hoog niveau
    - Voorgesteld keuzedividend EUR 0,62 per aandeel, totale pay-out ratio 35%, dividendbeleid herzien
    - Kendrion verwacht in 2012 een verdere groei in omzet en resultaat

    Pagina 1 van 13
    Piet Veenema, CEO van Kendrion: "2011 was voor Kendrion een operationeel zeer sterk jaar. De gerealiseerde omzetgroei van 21% werd veroorzaakt door een constant sterke vraag naar onze producten. Ook de met deze omzet behaalde nettowinst was zeer tevredenstellend. Onze rol als nichespeler, onze engineering knowhow en innovatiekracht, alsook onze focus op flexibiliteit zijn belangrijke elementen die aan de in 2011 bereikte resultaten hebben bijgedragen. Ik ben zeer verheugd dat wij het jaar kon konden afsluiten met de acquisitie van FAS Controls, Inc. in de Verenigde Staten. Uiteraard zijn wij nog steeds zeer teleurgesteld over de uitspraak van het Gerecht van de Europese Unie inzake de EC- boete in november 2011. Als gevolg hiervan hebben wij in het vierde kwartaal een aanvullende voorziening moeten nemen van ruim EUR 39 miljoen. Gelet op de genormaliseerde resultaten en onze sterke financiële positie stellen wij een dividend van 35% van de genormaliseerde nettowinst over 2011 voor. Hoewel ook wij onzeker zijn over de economische ontwikkelingen in 2012, verwachten wij Kendrion in 2012 wederom gericht verder uit te kunnen bouwen en dat de omzet en het resultaat in 2012 verder zullen groeien. De onlangs afgesloten nieuwe financieringsfaciliteit geeft ons daartoe ook de mogelijkheden."
    Voortgang strategie
    Kendrion richt zich op het op- en uitbouwen van zijn leidende Europese marktposities in geselecteerde nichemarkten in termen van omzet en toegevoegde waarde. Met bestaande knowhow, innovatief vermogen en commerciële slagkracht worden oplossingen geboden aan een breed scala van afnemers. Kendrion richt zich daarbij op het verder uitbouwen van toepassingsgebieden van elektromagnetische systemen en componenten. Daarnaast focust Kendrion steeds meer op het uitbouwen van zijn wereldwijde activiteiten, zowel autonoom alsook door acquisities. In 2011 zijn belangrijke en nieuwe stappen gezet in de Verenigde Staten en in India, terwijl ook de Chinese activiteiten sterk groeiden. Bij acquisities blijven de Verenigde Staten en China belangrijke geografische focusgebieden om de afhankelijkheid van Europa te verkleinen. Daarnaast ligt de focus op het overnemen van sterke partijen in Duitsland, de belangrijkste markt voor Kendrion.
    Kendrion's speerpunten zijn: - Nichemarktleiderschap in geselecteerde business-to-businessmarkten; - Autonome groei van de huidige activiteiten; - Benutten van synergie in en tussen de businessunits; - Evenwichtige geografische spreiding van activiteiten; - Voortdurende efficiencyverbetering in bestaande activiteiten; - Gerichte uitbreidingsacquisities; - Verbetering innovatief vermogen.
    Deze doelstellingen van Kendrion zijn geactualiseerd in het Mid-term Plan 2012 - 2014 "Entering another league". De financiële doelstellingen op het gebied van autonome groei (>10%), Return on Sales (>10%) en Return on Investment (>17,5%) werden in 2011 met respectievelijk 21%, 11,5% en 22,2% ruim gehaald.
    Financiële gang van zaken
    Omzet
    De goede gang van zaken in de eerste negen maanden werd ook in het vierde kwartaal doorgezet. De autonome omzetgroei in het vierde kwartaal bedroeg 10%. Over geheel 2011 steeg de omzet autonoom met 21%. Alle businessunits hebben bijgedragen aan deze omzetstijging waarbij de businessunit Passenger Car Systems de hoogste autonome omzetstijging realiseerde.
    De basis van deze omzetgroei ligt wederom met name in Duitsland en is onder andere gedreven door de sterke export van dit land naar het Verre Oosten. Gemeten naar het land van afzet steeg de omzet naar het Verre Oosten zelfs met 76% terwijl de afzet naar het Amerikaanse continent steeg met 19%; de afzet op de Duitse markt steeg met 11%.
    Pagina 2 van 13
    Resultaten
    In combinatie met een goede kostencontrole kon bij de sterke omzetstijging in het vierde kwartaal een goed operationeel resultaat worden behaald. In het vierde kwartaal is een aanvullende voorziening getroffen als gevolg van de uitspraak inzak de EC-boete à EUR 39 miljoen plus kosten, zoals vermeld in het persbericht van 16januari 2012. Ook zijn in het vierde kwartaal acquisitiekosten gemaakt voornamelijk verband houdende met de overname van FAS Controls. Tevens is in het vierde kwartaal een éénmalige extra uitkering aan de medewerkers gedaan, die is verstrekt in verband met de uitstekende gang van zaken in het honderdjarig jubileumjaar. Deze laatste twee posten bedroegen tezamen EUR 1,3 miljoen. Exclusief deze éénmalige kosten en de voorziening voor de EC-boete bedroeg het bedrijfsresultaat over het vierde kwartaal 2011 EUR 6,7 miljoen wat zich vertaalt in een operationele marge van 10,3%. Dit is iets lager dan in eerdere kwartalen, met name als gevolg van het feit dat er enige vertraging optrad in het kunnen doorberekenen van de in de loop van het jaar sterk gestegen inkoopprijzen van permanentmagneten.
    Over geheel 2011 bedroeg het genormaliseerde bedrijfsresultaat vóór amortisatie 11,5%. Inclusief genoemde éénmalige kosten en de aanvullende voorziening voor de EC-boete bedroeg het nettoverlies in het vierde kwartaal EUR 36,2 miljoen en over geheel 2011 EUR 20,1 miljoen. De genormaliseerde nettowinst per aandeel bedraagt in 2011 EUR 1,79 (genormaliseerd 2010 EUR 1,30).
    Financiële positie
    Het balanstotaal steeg in het vierde kwartaal met EUR 38,4 miljoen ten opzichte van het derde kwartaal, met name als gevolg van de acquisitie van FAS Controls vlak voor het einde van het jaar. Exclusief FAS Controls steeg het werkkapitaal ten opzichte van eind 2010 met EUR 5,5 miljoen (21%). In 2011 werd een vrije kasstroom (vóór acquisities) gerealiseerd van EUR 14,6 miljoen.
    Zoals verwacht zijn de investeringen ter grootte van EUR 13,5 miljoen in 2011 hoger dan het afschrijvingsniveau (EUR 9,3 miljoen) uitgekomen, met name als gevolg van de investeringen in het nieuwe ERP-systeem.
    De nettoschuldpositie bedroeg per ultimo 2011 EUR 25,9 miljoen. De solvabiliteit bedroeg per einde 2011 (dus na de acquisitie van FAS Controls, Inc.) 40%.
    Zoals bekend gemaakt in het persbericht van 18 januari 2012 heeft Kendrion onlangs overeenstemming bereikt over een uitbreiding van het bestaande financieringsarrangement met Deutsche Bank, ING Bank en Rabobank met EUR 60 miljoen, met name ter financiering van mogelijke toekomstige acquisities. Het totale financieringsarrangement bedraagt nu EUR 183,5 miljoen (inclusief bankgarantie voor de EC-boete à EUR 48,5 miljoen).
    Aantal medewerkers
    Het aantal medewerkers steeg in het vierde kwartaal met 200 tot 1.800 inclusief 200 uitzendkrachten, hetgeen volledig het effect van FAS Controls is. Kendrion blijft veel aandacht besteden aan het behoud van de flex
  2. forum rang 5 maci 29 februari 2012 08:51
    Aantal medewerkers
    Het aantal medewerkers steeg in het vierde kwartaal met 200 tot 1.800 inclusief 200 uitzendkrachten, hetgeen volledig het effect van FAS Controls is. Kendrion blijft veel aandacht besteden aan het behoud van de flexibiliteit, zowel in zijn structuur, als ook op het gebied van personele en overige kosten. De flexibiliteit van iedere businessunit wordt daarbij per kwartaal gemeten.
    Operationele gang van zaken per businessunit Industrial Magnetic Systems
    Elektromagnetische componenten afgestemd op de individuele behoeften van geavanceerde industrieën
    De businessunit Industrial Magnetic Systems zag de omzet in 2011 stijgen met 14%. De omzetstijging werd behaald door zowel de introductie van een aantal innovaties (onder andere in de machinebouw), alsook door sterk stijgende volumes bij de belangrijkste bestaande afnemers,
    Pagina 3 van 13
    onder andere in de machinebouw en in de energiesector. Er vond een verdere aanscherping van verkoop- en engineeringactiviteiten naar marktsegmenten plaats. In Italië werd in 2011 een nieuw verkoopkantoor geopend. Ook kon door een verdere gerichte spreiding van de activiteiten over de verschillende productielocaties de efficiency verder worden verbeterd. De internationale aanwezigheid van Kendrion in de Verenidigde Staten en China is een belangrijk voordeel. In de Verenigde Staten werd de onderneming aanzienlijk uitgebreid met het oog op toekomstige projecten. Aan een verdere uitbreiding van de activiteiten in China wordt veel aandacht besteed.
    Industrial Drive Systems
    Elektromagnetische rem- en koppelingsystemen voor industriële aandrijftechniek
    De omzet van de businessunit Industrial Drive Systems steeg in 2011 met 19%. Na de enorme groei in 2010 was dus ook in 2011 een sterke omzetgroei zichtbaar, veroorzaakt door een goede gang van zaken in de Duitse machinebouw, waar deze businessunit een sterke marktpositie heeft op het gebied van remsystemen voor servomotoren. Nieuwe producten (onder de naam KOBRA- Kendrion Optimised Brake) werden ontwikkeld die in 2012 op de markt geïntroduceerd zullen worden. De innovatie van 's werelds kleinste permanente remsysteem leverde een nieuwe order voor de Amerikaanse vliegtuigindustrie op. De efficiency en flexibiliteit verbeterden door gerichte investeringen in de productie. In het tweede halfjaar van 2011 had deze businessunit wel te maken met de zeer sterk gestegen prijzen van permanentmagneten. Hoewel deze prijsstijgingen wel aan de markt worden doorgegeven, trad er enige vertraging op in de realisatie hiervan. China en de Verenigde Staten zijn de belangrijkste geografische expansiegebieden. Er werd in 2011 vooral belangrijke vooruitgang geboekt in China door de verwerving van nieuwe klanten en projecten.
    Passenger Car Systems
    Projectoplossingen voor specifieke applicaties van afnemers in de automotive- en speciale voertuigenindustrie
    Passenger Car Systems liet met 30% de grootste autonome omzetstijging in 2011 zien. Deze businessunit zag haar omzet gedurende het jaar aantrekken door de wereldwijd sterk toegenomen verkopen van de Duitse automobielindustrie, waarbij de omzetgroei nog groter was dan de marktgroei door de succesvolle introductie van een aantal nieuwe projecten. De businessunit Passenger Car Systems speelt sterk in op de bestaande trends in de automotive-markt (motormanagement, verkleinen van onderdelen, grotere schakelbaarheid, brandstofbesparing en CO2-reductie). Hierdoor werden in 2011 vele nieuwe projecten verworven, die vanaf 2013 wederom tot een sterke omzetgroei zullen leiden. Door de overname van FAS Controls, in combinatie met eerder verworven opdachten in de Verenigde Staten, heeft Kendrion zijn marktpositie daar belangrijk kunnen versterken en wordt in de komende jaren een sterke groei verwacht.
    Commercial Vehicle Systems
    Individuele energiezuinige systemen voor commerciële voertuigen en off-highway applicaties
    De omzet van de businessunit Commercial Vehicle Systems steeg in 2011 met 11%. De omzetgroei werd zowel in Duitsland als in het Verre Oosten gerealiseerd. Er werd een greenfield- operatie in India opgestart, die naar verwachting de komende jaren sterk zal groeien. In de loop van het vierde kwartaal werd met de productie aldaar begonnen. De groei in de Amerikaanse markt stond onder druk door moeilijke marktomstandigheden in de Amerikaanse busmarkt. Daarentegen werden nieuwe klanten geacquireerd in de Amerikaanse truckmarkt, die voor de komende jaren weer veel perspectief bieden. De engineeringcapaciteit van deze businessunit werd wegens de beoogde groei in de wereldwijde truckmarkt in het tweede halfjaar belangrijk uitgebreid. Deze businessunit kan de sterke prijsstijgingen van permanentmagneten voor een behoorlijk deel aan haar klanten doorgeven, maar ook hier met enige vertraging.
    Pagina 4 van 13
    ERP-project "HORIZON"
    Na de migratie van Passenger Car Systems in Villingen, Duitsland, in oktober 2011 is ook de vestiging in India live gegaan. Voor 2012 staan diverse migraties op het programma, waarbij de beide industriële businessunits in Duitsland de meest kritische zijn ten aanzien van complexiteit. Het hele project loopt op schema en binnen budget, waarbij de laatste migratie eind 2013 moet zijn afgerond.
    Dividend
    Recent heeft Kendrion het dividendbeleid geëvalueerd. Tot op heden was het beleid dat 30% van de nettowinst aan aandeelhouders wordt uitgekeerd op voorwaarde dat de solvabiliteit minstens 30% bedraagt en investeringen, acquisities of bijzondere omstandigheden niet anders vereisen. Voor de middellange en lange termijn is het reserverings- en dividendbeleid er ook op gericht Kendrion in staat te stellen, mede in het kader van de huidige strategie, te groeien met behoud van een gezonde solvabiliteit.
    Kendrion heeft besloten, gezien de ontwikkeling die het bedrijf voor ogen heeft, het dividendbeleid enigszins te herzien. Kendrion streeft ernaar een aantrekkelijk rendement voor zijn aandeelhouders te realiseren, terwijl daarnaast bij de vaststelling van het dividend rekening dient te worden gehouden met de middellange- en langetermijnstrategie van de onderneming. Daarbij behoort een gezonde financiële positie van de onderneming, reden waarom Kendrion de voorwaarde voor de minimale solvabiliteit naar 35% verhoogt. Tevens is de pay-out ratio verhoogt en streeft de onderneming ernaar een jaarlijks dividend uit te keren van tussen de 35% en 50% van de jaarlijkse nettowinst.
    Als gevolg van de voorziening getroffen in het kader van de EC-boete komt het nettoresultaat in 2011 uit op een verlies van EUR 20,1 miljoen. Als blijk van vertrouwen en gezien de solvabiliteit van 40% per ultimo 2011 stelt Kendrion een dividend voor van 35% over de genormaliseerde nettowinst van EUR 20,5 miljoen, zijnde een bedrag van EUR 7,1 miljoen ofwel EUR 0,62 per aandeel. Het dividend kan naar keuze van de aandeelhouders in cash en/of in aandelen worden uitgekeerd. De conversiekoers voor de bepaling van het stockdividend zal op dinsdag 8 mei 2012 (vóór beurs) worden bepaald, op basis van de gewogen gemiddelde aandelenkoers op 30 april, 2, 3, 4 en 7 mei 2012, waarbij de waarde van de uit te keren aandelen vrijwel gelijk zal zijn aan het cashdividend. Het dividend zal betaalbaar worden gesteld op 10 mei 2012.
    Vooruitzichten
    Uitgezonderd de uitspraak inzake de EC-boete was 2011 een fantastisch jaar voor Kendrion. De onderneming heeft opnieuw vooruitgang geboekt bij het implementeren
  3. forum rang 5 maci 29 februari 2012 08:52
    Vooruitzichten
    Uitgezonderd de uitspraak inzake de EC-boete was 2011 een fantastisch jaar voor Kendrion. De onderneming heeft opnieuw vooruitgang geboekt bij het implementeren van haar strategie en wist een uitstekend rendement te behalen. Een solide financiële positie, de rol als nichespeler en het innovatief vermogen zijn de elementen die samen de basis vormen voor verdere groei van Kendrion in de komende jaren. Momenteel werken alle businessunits binnen Kendrion nieuwe strategische mogelijkheden uit. De onderneming zal in 2012 nog sterker in de eigen organisatie gaan investeren met het oog op de diverse groeimogelijkheden. Deze plannen zijn vastgelegd in het Mid-term Plan 2012 - 2014 getiteld "Entering another league".
    De toekomstige groei van de wereldeconomie blijft vooralsnog onzeker. Kendrion heeft evenwel profijt van het feit dat een aanzienlijk deel van de omzet wordt gerealiseerd in Duitsland, momenteel de drijvende kracht achter de Europese economie. Een andere onzekere factor wordt gevormd door de ontwikkelingen in China en de Verenigde Staten, de andere belangrijke thuismarkten van Kendrion, hoewel in deze landen alweer een aarzelend optimisme de kop opsteekt.
    Op basis van de op dit moment beschikbare informatie verwacht Kendrion in 2012 verdere omzetgroei te realiseren, met name door de projecten die de laatste jaren verworven en ontwikkeld zijn door de businessunits Industrial Magnetic Systems en Industrial Drive Systems. De businessunit Passenger Car Systems verwacht in 2012 geen substantiële omzetgroei uit nieuwe
    Pagina 5 van 13
    projecten te realiseren, aangezien zij deze de komende tijd gaat ontwikkelen, bijvoorbeeld voor de Amerikaanse markt. Vanaf de tweede helft van 2013 wordt verdere omzetgroei verwacht. De businessunit Commercial Vehicle Systems verwacht verdere groei te realiseren, met name in de BRIC-landen. Bovendien zal FAS Controls vanaf 2012 bijdragen aan de omzet en winst.
    Kendrion verwacht een lichte daling in zijn relatieve operationele resultaat voor amortisatie (EBITA- percentage) als gevolg van verdere uitbreiding van de ontwikkelingscapaciteit om zo groei op de middellange en lange termijn mogelijk te maken. Het nettoresultaat over 2012 zal negatief beïnvloed worden door de lopende rente over de Europese boete van EUR 1,5 miljoen die niet fiscaal aftrekbaar is. Kendrion is 2012 gestart met een gezonde orderportefeuille en een goede omzetontwikkeling in de eerste maanden van het jaar.
    De investeringen zullen in 2012 aanzienlijk hoger zijn dan het afschrijvingsniveau, met name door het ERP-project en door nieuwe projecten voor de businessunit Passenger Car Systems in de Verenigde Staten.
    Hoewel Kendrion vol vertrouwen vooruitblikt en verwacht de omzet en winst verder te verbeteren, acht zij het, gezien de huidige situatie, niet passend om concrete voorspellingen over de resultaatsontwikkeling te doen.
    "100 jaar electromagnetisme"
    Op 1 maart 2011 was het 100 jaar geleden dat Kendrion's belangrijkste vestiging in Villingen, Duitsland, werd opgericht. Onder het motto "100 jaar electromagnetisme" werd dit feit in 2011 op gepaste wijze en bij verschillende gelegenheden gevierd. In dit verband is een éénmalige extra uitkering aan de medewerkers verstrekt zoals hierboven vermeld.
    Profiel Kendrion N.V.
    Kendrion N.V., een solution provider, ontwikkelt, produceert en verkoopt innovatieve hoogwaardige elektromagnetische systemen en componenten voor afnemers wereldwijd. De activiteiten van Kendrion worden uitgevoerd door vier businessunits, elk gericht op een specifiek marktsegment, te weten Industrial Magnetic Systems, Industrial Drive Systems, Passenger Car Systems en Commercial Vehicle Systems.
    Kendrion beschikt over leidende posities in een aantal business-to-business-nichemarkten. De voornaamste markt voor Kendrion is Duitsland, alhoewel andere landen aan importantie toenemen.
    Kendrion-activiteiten
    Kendrion ontwikkelt geavanceerde elektromagnetische oplossingen voor industriële toepassingen. Deze worden door afnemers over de hele wereld gebruikt in diverse systemen, waaronder liften, deursluitingen, industriële robots, medische apparatuur, elektrische schakelsystemen, dieselmotoren, airconditioninginstallaties, motorkoelingsystemen en frisdrankautomaten. Belangrijke afnemers van Kendrion zijn onder andere Bosch, Siemens, Daimler, Continental, Delphi, Evobus, Hyundai en Yutong.
    Het aandeel Kendrion staat genoteerd aan de effectenbeurs NYSE Euronext te Amsterdam. Zeist, 29 februari 2012
  4. conradus 29 februari 2012 10:24
    Kendrion is hard aan het investeren in India en de VS
    De kost gaat voor de baat uit.
    Ik verwacht in de toekomst een aanzienlijke toename van de winst.
    mvg Conradus
  5. [verwijderd] 29 februari 2012 10:40
    Resultaten volgens verwachting. Ook dividendbeleid is aangepast men een uitbetaling van 35-50%
    Desondanks is de voorgestelde 0,62 ct teleurstellend. Waarom wel een jubileumuitkering voor het personeel ( terecht overigens) maar niet voor de aandeelhouders.
    De balans is op orde en de (eventuele) boete tast het verdienvermogen van Kendrion niet aan. Met een EBITDA percentage van ruim 11% scoort Kendrion zeer goed. Ook de winst is prima met 7,5% van de omzet. De K/W verhouding van 11 is niet hoog. De EV/EBITDA is maar 4,5 en dat is laag. Dus de huidige koers is laag in vergelijking met de prestaties. Toch is het dividendrendement maar 3%, bij een stijgende koersw daalt het rendement. Dat is niet aantrekkelijk.
    Zoef
  6. forum rang 5 maci 29 februari 2012 12:45
    MARKET TALK: Kendrion KW4 sterk op omzet, winst iets minder - SNS

    29-02-2012 10:10:00

    AMSTERDAM (Dow Jones)-- Kendrion (KENDR.AE) heeft wat betreft omzet sterk gepresteerd in het vierde kwartaal, terwijl de winst iets lager uitkwam dan verwacht, stelt SNS Securities. Volgens de analisten blijft het concern zijn activiteiten wereldwijd uitbreiden, zowel autonoom als via selectieve overnames. Op de langere termijn blijft de trend positief voor Kendrion en daarom zou de onderneming volgens SNS in staat moeten zijn om de ebita-marge boven de doelstelling van 10% te kunnen houden. Het advies is buy en het koersdoel staat op EUR23,50. Omstreeks 10.05 uur noteert het aandeel 0,7% lager op EUR20,10, terwijl de ASX met 0,4% stijgt. (LDF)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
  7. [verwijderd] 1 maart 2012 11:05
    Ik vind 5 jaar voor beleggen een hele mooie duur om vooruit te kijken; dus verder kijk ik ook niet terug. Bovendien was 1998 nog volop in het tijdperk Wolters en die heeft Kendrion bijna de kop gekost.
    Zoef
  8. [verwijderd] 1 maart 2012 20:07
    Bestaat er eigenlijk een kans dat kendrion overgenomen wordt en wie zou dit kunnen zijn? Ik heb totaal geen indicaties hiervoor , maar vraag het me gewoon af. Mvg
  9. [verwijderd] 1 maart 2012 20:24
    Je wordt niet overgenomen, maar je stemt in met een bod. Als het bedrjf het niet wil en de grootaandeelhouders ook niet, komt er een vijandig bod.
    Bij kendrion zit een extra probleem: de EU boete: een koper zal de boete waarschijnluijk in mindering brengen; het bestuur zal kendion willen waarderen waaarbij de boete op max 3 mio wordt ingeschat. Dat maakt een verschil van 3E per aandeel. Heg huidige groeitempo waardeert Kendrion op 8* EV/EBITDA, terwijl de huidige koers maar 4,5 maal deze waarde is. Daarnaast komgt er nogf een overname premie en kom je richting 40-45E. Ik vraag mij af of partijen tegen deze koers nog geinteresseerd zijn.
    Zoef
  10. G 60. 3 maart 2012 11:47
    quote:

    de echte zoef schreef op 1 maart 2012 10:16:

    Sinds november 2008 is de koers niet meer zo hoog geweest. Hoogste koers ooit 21,96 op 9 mei 2008
    Zoef
    Wat denk je dat er nog in het vat zit qua koerspotentie op korte termijn ?
  11. [verwijderd] 3 maart 2012 14:27
    Even de cijfers op een rijtje. In 2010 was er een fiscale mevaller van E 6 mio; de genormaliseerde winst was dus E14,8 mio. In 2011 was de genormaliseerde winst E 20,8. (correctie voor jubileumuitkering personeel en aankoopkosten FAS controls)
    In 2012 komt de omzwet van FAScontrol er zonder emer bij E25 mio. Verder verwacht Kendrion nauwelijs omzet toename van de automotive sector ( bijna 40% van de totale omzet). Voorshands ga ik uit van een beperkte groei van de rest tot een totale omzet van E 310 mio. Ik moet nog in detail rekenen, maar dat betekent dat de winst per aandeel zeker zal stijgen tot boven E 2 per aandee. Dan zie ik de koers stijgen tot ca 24. De reusltaatsstijging is nu voor drie jaar ver boven de 15%. Kan Kendrion dit volhouden? Zo ja, dan kan de koers nog verder stijgen.
    De autonome groei is in dit geval maar 7%. Blijkt uit de kwartaalrapportages dat de autonome stijging zich groter is dan kunnen wij verder naar ca 26.

    Het dividend is beperkt tot 62 ct. Dat is karig, maar dat doen Vopak en Imtech ook, dus Kendrion bevindt zich in goed gezelschap. Zou Kendrion een ruimhartiger dividend beleid voeren - en ik zie nog niet in waarom niet- dan zou de koers nog iets verder kunnen stijgen.
    De grote klappen komen pas in 2014/5, want dan gaat de productie van start bij FAS voor de benzinemotoren in de USA. Ik zie dan omzetten van E 400mio in het verschiet komen, met een netto winst van E 32 mio

    Ik kan volgende week pas nauwkeuriger gaan rekenen; wellicht kom dan totn aanvullingen.
    Zoef
  12. G 60. 11 maart 2012 17:49
    Welk bedrijf zou er interesse in kunnen hebben Kendrion over te nemen ?
  13. [verwijderd] 12 maart 2012 19:06
    [quote=G 60.]
    Welk bedrijf zou er interesse in kunnen hebben Kendrion over te nemen ?
    [/quote

    Overnamegeruchten zie je zowat bij elk aandeel, maar meestal nergens op gebaseerd en bovendien gaat het dan om niet al te goede bedrijven met een lage aandelenkoers. Dit kan bij Kendrion toch niet gezegd worden.
16 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht