Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Huizenprijzen dalen met 60% in 7 jaar en nog veel meer.

40.341 Posts
Pagina: «« 1 ... 309 310 311 312 313 ... 2018 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. MrMarshall 24 mei 2012 08:51
    quote:

    eigenwijs schreef op 23 mei 2012 23:05:

    [...]

    Het kan allemaal heel anders lopen dan jij als doemdenker het voorstelt. Heus Henk mensen als jij houden de angst erin en maken door dit maar hard en veel te roepen meer kapot dan nodig is/ Vandaar krijg jij vaak van mij een niet oke reactie.
    Niet oké dat jij mensen met een andere visie een niet oké geeft...

    De niet-oké knop is voor mensen die schelden, schreeuwen, racistisch posten e.d.

    Een forum is juist om je blik te verruimen, om door meningen naast elkaar te zetten samen wijzer te worden. Niet om je gelijk te halen en mensen met andere opvattingen de mond te snoeren...
  2. aandeeltje! 24 mei 2012 09:35
    De markt doet haar werk sneller dan al die uitgesmeerde maatregelen. Banken financieren al minder omdat het onderpand een dalende trent heeft. Daar is geen overheidsmaatregel voor nodig.
    Nog 2 a3 jaar 10% van de prijzen af en tesamen met inflatiecorrectie is er dan zeker zo'n 35% reeel af.
    Het enige dat echt helpt is gewoon een prijscorrectie. Het gaat om de nieuwe generatie en niet om het beschermen van de huidige huizenbezitters. Het enige dat echt helpt is gewoon de prijzen omlaag. Mensen met vermogensverlies die moeten maar wat meer echt geld opzij zetten. Iemand die veel geleend heeft die heeft dit x de nadelige gevolgen van teveel leverage op zijn dak. Je moet alles op een termijn van zo'n 50 jaar bekijken. 75 k tijdelijk vermogensverlies lijkt dan wel veel, maar is niet onoverbrugbaar in die tijd....

  3. MrMarshall 24 mei 2012 09:43
    Aandeeltje, de spijker op zn kop!

    Nederlanders zijn net grieken: euforie als t geld gratis en voor niks binnen lijkt te stromen (zie huizenmarkt tot 2008), maar moord en brand schreeuwen als de realiteit zich aandient en de handen uit de mouwen moeten.
  4. [verwijderd] 24 mei 2012 09:53
    quote:

    MrMarshall schreef op 24 mei 2012 09:43:

    Aandeeltje, de spijker op zn kop!

    Nederlanders zijn net grieken: euforie als t geld gratis en voor niks binnen lijkt te stromen (zie huizenmarkt tot 2008), maar moord en brand schreeuwen als de realiteit zich aandient en de handen uit de mouwen moeten.
    Nederlander en grieken zijn net mensen. Als het goed gaat dan komt dat door speciale persoonlijke eigenschappen, als het slecht gaat dan is het de schuld van een ander.
  5. forum rang 6 haas 24 mei 2012 10:42
    DEN HAAG (AFN) - Meer dan driekwart van de gemeenten overweegt minder sociale huur- en koopwoningen te laten bouwen.

    De belangrijkste oorzaken zijn dat de woningcorporaties minder geld hebben om te investeren en gemeentelijke grondbedrijven in financiële problemen verkeren.

    Ook voelden de gemeente zich belemmerd door veranderende regelgeving. Dat blijkt uit een onderzoek onder zo'n 40 gemeenten van accountants- en onderzoeksbureau Deloitte, dat donderdag is gepubliceerd.

    Het kabinet heeft tot 2015 een nieuwbouwproductie gepland van 67.000 woningen tot 2015. Volgens Frank ten Have van Deloitte komt dat aantal nu onder druk te staan . ,,De helft van alle nieuwbouwwoningen was in 2010 immers nog sociale woningbouw.''
  6. MrMarshall 24 mei 2012 11:26
    quote:

    kweetniks schreef op 24 mei 2012 09:53:

    [...] Nederlander en grieken zijn net mensen. Als het goed gaat dan komt dat door speciale persoonlijke eigenschappen, als het slecht gaat dan is het de schuld van een ander.
    Da's nog beter geformuleerd. Dank.
  7. [verwijderd] 24 mei 2012 11:30
    Als niet iedereen over het weer klaagde, was op straat wonen nog een aantrekkelijke optie.

    Is nu iedere instantie en regeringspartij alleen maar van zins om zo veel mogelijk mensen te dwingen bij de ouders in te gaan trekken, of die nu al in een verzorgingshuis zitten of niet?
    Niks geen aantrekkelijk startersbouw. Afbreken startershuurwoningen, dure flats met veel minder capaciteit wordt er voor terug gebouwd. Gaat het dan alleen om de GEMIDDELDE prijs, niet om de omzet en winstmarge? Bouw *** eens wat huizen. Stapel ze 22 hoog op, zet er een wijk mee vol. Zet die wijk buiten een al grote stad. Metrolijntje de stad in tot het treinstation. Hoe moeilijk kan het zijn? 1 ding is zeker, niemand met verstand in de kop gaat een huis kopen in deze markt. De ballon is op een gegeven moment vol, en dat moment is er nu.
    Inhale...exhale...een process dat niet gecheat kan worden.

    [Modbreak IEX: Aangepast.]
  8. forum rang 5 DurianCS 24 mei 2012 12:13
    quote:

    haas schreef op 24 mei 2012 10:42:

    DEN HAAG (AFN) - Meer dan driekwart van de gemeenten overweegt minder sociale huur- en koopwoningen te laten bouwen.
    Ja, het kost gewoon een hoop geld:
    Door de moeilijke economische omstandigheden hebben gemeenten en corporaties moeite de 'verborgen kosten' per sociale huurwoning op te brengen. Het gaat om de lagere grondprijs die gemeenten bij sociale woningen in rekening brengen en de lagere huur die corporaties voor deze huizen kunnen vragen vergeleken met commerciële huurwoningen. Per sociale huurwoning bedragen deze verborgen kosten gemiddeld 80.000 euro.
  9. [verwijderd] 24 mei 2012 12:35
    Koop tegen kunstmatig hoge prijzen, of kom op straat terecht! En als je hypotheek te zwaar op je weegt, en de rente of andere prijzen stijgen, sta je alsnog op straat. Nee, huren willen niet meer. Onze sociale huurwoningen gaan gewoon in de verkoop. Je HOEFT niet te kopen, maar wij hoeven ook niet te verhuren.
  10. [verwijderd] 24 mei 2012 13:02
    Zeepbel huizenmarkt is enorm risico

    24-05-2012 | Gepubliceerd 11:12
    24-05-2012 | Laatst bijgewerkt 12:23

    Door zaken als goedkoop geld, gestaag dalende rentes, hypotheekrenteaftrek en bijbehorende overkreditering is er nu een zeepbel op de huizenmarkt ontstaan als nooit tevoren. Fotobewerking: Z24

    De gevolgen van een imploderende vastgoedbubbel voor de Nederlandse overheidsfinanciën lijken nog niet door te dringen, schrijft Hendrik Oude Nijhuis.

    Zeepbel huizenmarkt is enorm risico

    Met de gestaag stijgende rentes in Zuid-Europa begint het euro-experiment steeds verder uit de hand te lopen. Het lijkt een kwestie van tijd voordat ook grote landen als Italië en Spanje van 'goedkoop geld' uit Noord-Europa moeten worden voorzien.

    Maar gelukkig is er goed nieuws voor degenen die denken dat ze Zuid-Europa straks jarenlang van geld moeten voorzien. De financiële markten geloven daar namelijk niet in. Immers, geloofden ze dat wel dan zouden de renteverschillen tussen Zuid-Europese en Noord-Europese landen bij lange na niet zo groot zijn. Net als de Duitse overheid hoeft de Nederlandse staat momenteel slechts extreem lage rentes te betalen over haar schulden.

    Schone schijn

    Op het eerste gezicht is dat niet vreemd. We zijn in de eurozone een relatief concurrerend land en onze staatsschuld heeft een omvang van 'slechts' 66 procent van onze economie. Dat is niet eens zo heel veel meer dan de grens van 60 procent waar we eigenlijk onder zouden moeten zitten. Dat ons begrotingstekort volgend jaar mogelijk net boven de grens van 3 procent uitkomt is evenmin een grote ramp.

    Tot zover het goede nieuws.

    Het grote probleem voor Nederland ligt niet bij de staatsschuld en ook niet bij het begrotingstekort. Vooraanstaand econoom Willem Buiter gaf het onlangs nog maar weer eens aan: veruit het grootste probleem in Nederland is de enorme zeepbel die in de loop der jaren is ontstaan op onze huizenmarkt. In de cijfers over de staatsfinanciën zie je daarvan - vooralsnog - niets terug. Maar dat is in zekere zin schone schijn. Ook in Spanje kon men voor de huizencrisis aldaar echt begon uitstekende cijfers voorleggen.

    Hypotheekschuld

    Die zeepbel - en dan vooral de bijbehorende enorme hypotheekschuld - is een risico dat kennelijk maar door weinigen doorzien wordt. Onze hypotheekschuld bedraagt circa 640 miljard euro, ruim het dubbele van de omvang van onze economie. Nergens anders ter wereld ligt de ratio hypotheekschuld/omvang economie zo hoog als bij ons.

    En via de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) ligt een groot deel van dit risico - dat zie je in de cijfers niet direct, maar het is wel degelijk zo - bij onze overheid (via garantiestellingen). De NHG werd ooit ingevoerd om starters op de huizenmarkt zekerheid te bieden. Maar inmiddels lijkt deze regel door banken gekaapt te zijn om risico's af te wentelen.

    Zo stelde Delta Lloyd onlangs onomwonden vrijwel enkel nog hypotheken met NHG te verstrekken - de huizenmarkt was simpelweg te gevaarlijk volgens de bank. Voor de bank komt dat zo'n beetje neer op risicoloos geld verdienen. Geld wordt momenteel immers zo goed als gratis geleend om het vervolgens met een flinke opslag als hypotheek uit te lenen. En gaat het fout dan is de rekening voor de overheid (lees: de belastingbetaler). Andere banken spreken zich wat minder duidelijk uit maar spelen hetzelfde spelletje zelf net zo.

    Overkreditering

    Door zaken als goedkoop geld, gestaag dalende rentes, hypotheekrenteaftrek (stimulering van maximaal lenen en minimaal aflossen) en bijbehorende overkreditering is er nu een huizenmarktzeepbel ontstaan als nooit tevoren (de grootste sinds tenminste 1650).

    Hoogleraar vastgoedfinanciering Piet Eichholtz maakte er een paar jaar terug een mooie grafiek van. Gebaseerd op historische gegevens van de huizenprijzen aan de Amsterdamse Herengracht sinds 1650 (klik hier voor de grafiek).

    Een kind van zeg tien jaar kan op basis van deze grafiek al inschatten dat het prijspeil in 2008 zo'n beetje het dubbele was van het eeuwenoude gemiddelde (uiteraard gecorrigeerd voor inflatie) - één huis voor de prijs van twee dus.

    Inmiddels zijn we een paar jaar verder en zijn de prijzen met een procent of tien gedaald. En corrigeren we tevens voor inflatie gedurende de afgelopen jaren dan valt de reële prijsdaling nog wat hoger uit.

    Correctie

    Maar laat u zich ondanks die reële prijsdaling van een procent of vijftien niet door allerlei belanghebbende 'experts' in de maling nemen. De echte correctie van de Nederlandse huizenmarkt is naar alle waarschijnlijkheid nog maar nauwelijks begonnen.

    Ondanks dit alles geven kredietbeoordelaars nog steeds de allerhoogste kredietbeoordeling aan Nederland. En de rente die Nederland op haar staatschuld hoeft te betalen is nog steeds minimaal. Kennelijk realiseren maar weinigen zich - ondanks reeds versnellende prijsdalingen - wat de gevolgen van een imploderende vastgoedbubbel voor de Nederlandse overheidsfinanciën kunnen zijn.

    www.z24.nl/analyse/artikel_353023.z24...

  11. eigenwijs 24 mei 2012 14:21
    en dan naar een huurhuis met huurtoeslag. Het is allemaal lood om oud ijzer, want dan gaat daar weer veel belastinggeld naar toe.
  12. [verwijderd] 24 mei 2012 14:24
    quote:

    paulta schreef op 8 maart 2011 15:32:

    Ik denk niet meer dat je hier in NL over "huizenmarkt"kan spreken, in Rusland koop je met geld een huis, in Nederland werken we met toewijzingen.
    Naar gelang inkomen, subsidieregelingen, strafhistorie, stemgedrag, belastingschulden, beroepskeus ed kan je in aanmerking komen voor onderdak(naar oud communistisch systeem ....
    In Nederland kan je ook met geld een huis kopen. Wellicht dat je in Rusland eerst geld aan een ambetenaar moet geven (corruptie) voordat je een huis krijgt.
  13. eigenwijs 24 mei 2012 14:24
    quote:

    MrMarshall schreef op 24 mei 2012 08:51:

    [...]
    Niet oké dat jij mensen met een andere visie een niet oké geeft...

    De niet-oké knop is voor mensen die schelden, schreeuwen, racistisch posten e.d.

    Een forum is juist om je blik te verruimen, om door meningen naast elkaar te zetten samen wijzer te worden. Niet om je gelijk te halen en mensen met andere opvattingen de mond te snoeren...
    ik snoer niemand de mond, wel doemdenkers die de boel naar beneden bashen continue en een visie van 30 jaar ellende is voor mij doemdenken.
  14. wieweet 24 mei 2012 15:10
    Eigenwijs

    Jij heb moeite om realiteit onder ogen durven te zien,zo zijn er hier al vele voorbij gekomen. Negativiteit is in jou ogen bashen maar in werkelijkheid zijn het reele feiten die spelen. Sommigen durven en kunnen het gewoonweg niet onder ogen zien.
    Realiteit en negativiteit liggen dichtbijelkaar maar zijn heimelijk anders alleen je moet het wel kunnen onderscheiden. Vele kunnen dat niet. Dat hebben veel nederlanders last van. In het volksmond noemen ze dat Tunnelvisie. Iets heel gevaarlijks.Zo zijn veel bedrijven en burgers voor,tijden en na de crisis naar de klootte door gegaan. Een soort massa hysterie zonder zelf na te denken.
    Probeer eens aan de zijkant te staan en probeer objectief te denken en stel de vraag hoe het komt dat de klad nu in de huizenmarkt zit en denk er eens over na hoe het allemaal weer goed kan komen...Als je diep gaat nadenken kom je tot de conclusie dat er een giftige puinhoop is gemaakt en dat het nog heel veel pijn gaat doen voordat alle ellende is weggepoets.

    vrgr
  15. eigenwijs 24 mei 2012 17:57
    Zie de realiteit heus wel om me heen, maar blijf zelf aub bij de realiteit en zeur niet zo. Met zijn allen het goed gevonden destijds en die hoge leningen graag gewild. Nu de schuldenlast te groot is geworden en het tot een last is zijn de prijzen te hoog.
  16. eigenwijs 24 mei 2012 18:07
    [quote alias=wieweet id=6289929 date=201205241510]
    Eigenwijs

    Jij heb moeite om realiteit onder ogen durven te zien,zo zijn er hier al vele voorbij gekomen. Negativiteit is in jou ogen bashen maar in werkelijkheid zijn het reele feiten die spelen. Sommigen durven en kunnen het gewoonweg niet onder ogen zien.
    Realiteit en negativiteit liggen dichtbijelkaar maar zijn heimelijk anders alleen je moet het wel kunnen onderscheiden. Vele kunnen dat niet. Dat hebben veel nederlanders last van. In het volksmond noemen ze dat Tunnelvisie. Iets heel gevaarlijks.Zo zijn veel bedrijven en burgers voor,tijden en na de crisis naar de klootte door gegaan. Een soort massa hysterie zonder zelf na te denken.
    Probeer eens aan de zijkant te staan en probeer objectief te denken en stel de vraag hoe het komt dat de klad nu in de huizenmarkt zit en denk er eens over na hoe het allemaal weer goed kan komen...Als je diep gaat nadenken kom je tot de conclusie dat er een giftige puinhoop is gemaakt en dat het nog heel veel pijn gaat doen voordat alle ellende is weggepoets.

    vrgr

    heb hier al vaak genoeg aangegeven waarom ik denk dat het ontstaan is zoals het is. Misschien even de moeite doen om terug te lezen.
  17. forum rang 5 DurianCS 24 mei 2012 18:17
    quote:

    wieweet schreef op 24 mei 2012 15:10:

    Eigenwijs

    Jij heb moeite om realiteit onder ogen durven te zien,zo zijn er hier al vele voorbij gekomen. Negativiteit is in jou ogen bashen maar in werkelijkheid zijn het reele feiten die spelen.
    Nee, zo simpel is het niet. Het gaat altijd om toekomstvoorspellingen en die hebben geen enkele reële waarde. Een negatieve toekomstvoorspelling is niet perse reëler dan een positieve of neutrale toekomstvoorspelling. Het zou fijn zijn als de mensen wat vaker zouden benadrukken dat dit hun verwachting is i.p.v. het nadrukkelijk te presenteren als absolute zekerheid.
  18. eigenwijs 24 mei 2012 21:01
    quote:

    DurianCS schreef op 24 mei 2012 18:17:

    [...]
    Nee, zo simpel is het niet. Het gaat altijd om toekomstvoorspellingen en die hebben geen enkele reële waarde. Een negatieve toekomstvoorspelling is niet perse reëler dan een positieve of neutrale toekomstvoorspelling. Het zou fijn zijn als de mensen wat vaker zouden benadrukken dat dit hun verwachting is i.p.v. het nadrukkelijk te presenteren als absolute zekerheid.
    zo is het maar net Durian.
40.341 Posts
Pagina: «« 1 ... 309 310 311 312 313 ... 2018 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.282
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.092
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.871
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.146
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 320.010
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.736
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.854
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.682
Alfen 12 16.002
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.756
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.166
AMG 965 125.588
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.105
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.576
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.094
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.249
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.534
ASML 1.762 76.482
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.626
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht