Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Winst = winst

De handelsvolumes liggen rondom de EU-top bijzonder laag, de volatiliteit is des te hoger. Een sterke daling van de koersen lijkt mij door de toch al lage verwachtingen onwaarschijnlijk. Ik voorzie geen uitkomst die de markt heviger kan teleurstellen dan de teleurstellingen waarmee nu al rekening wordt gehouden. Overall ben ik dus nog steeds aardig long-minded.


Klik op de grafiek voor een grote versie

Nokia
In de bovenstaande grafiek ziet u de rode zone. Deze komt u wellicht nog bekend voor. Begin van dit jaar dacht ik nog dat hier een mogelijke bodem gevonden zou kunnen worden. Inmiddels weten we wel beter. Sinds het aandeel onder deze steunzone rond de 3,50 euro dook heb ik ook eigenlijk niet meer omgekeken naar Nokia.

De trend is duidelijk negatief en er is geen lichtpuntje (Lumia) meer te vinden. Het laatste redmiddel van het Finse bedrijf zou een overname van Microsoft moeten zijn. Als Nokia ten onder gaat heeft Microsoft namelijk 0,0 voet aan de grond in de wereld van de smartphones. Dat kan toch niet de bedoeling zijn.

Maar waarom zou Microsoft dit nú (al) doen? Voor nu laat ik het aandeel dus nog links liggen. Als er aan de volumes merkbaar wordt dat Microsoft iets van plan is, wil ik wel weer eens een kijkje nemen. Op dit moment is er echter in mijn ogen niet voldoende reden om alvast het vallende mes Nokia te vangen.

Peugeot


Klik op de grafiek voor een grote versie

Bij Peugeot is het qua koersverloop heftzelfde gebeurd als bij Nokia. Ook hier blijf ik sinds de daling door de bodemzone verre van. Laat eerst maar eens duidelijk worden dat er meer herstel in het vat zit dan een paar procentjes op een positieve dag.

TomTom


Klik op de grafiek voor een grote versie

In mijn eerdere column deze week beschreef ik TomTom als de ideale short. Met wat hulp van de adviesverlaging van Goldman Sachs stond mijn turbo short in rap tempo op een mooie winst. Nu het aandeel vijf dagen op rij daalt, kies ik eieren voor mijn geld. Winst = Winst.

Op moment van publiceren heeft de schrijver posities in TomTom, Telefonica en Natural Gas.


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
  2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
  3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Gerelateerd

Reacties

41 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. PatrickM 26 juni 2012 18:12
    TA? TT is bijna alles fundamenteel. Kijk of enkel naar de grafiek en lijntjes of fundamenteel en ga het niet mengen in een TA column. Heb ook nog geen antwoord op het volgende:

    Beste Selwyn,

    Enkele dingen die opvallen. Bij je columns staan je posities die je bezit op dat moment. Echter lijken die niet te kloppen met de werkelijkheid en met wat je columns zeggen.

    In je vorige column had je het over strakke stoploss. Er onder, 1 dag herstel kans, anders eruit. SNS is meer dan een dag onder de 1 Euro geweest. Volgens je theorie eruit na geen herstel, staat onder je columns ook niet meer als positie. Echter gisteren een tweet:

    Selwyn Duijvestijn ?@turbotrading

    ?#Voorbeurs?: Europa zal hoger van start gaan. Ik zit goed met financials als ?#ING?, ?#SNS? en ?#BinckBank? ?#mg

    Ineens bezit je het wel weer! Hoe rijmt dat met je column? Je probeert mensen wat te leren, bij te brengen. En zelf doe je het niet, je negeert je eigen signalen en theorie. Hoe kun je nu geloofwaardig overkomen?

    Ook staat er hier volgens je column dat je geen Natural Gas meer bezit. Begrijpelijk dat je je verlies gepakt zou hebben gezien de forse daling. Maar nu het ineens fors stijgt word ik verbaasd door de volgende tweet:

    Selwyn Duijvestijn ?@turbotrading

    Mijn ?#RBSturbo? long Natural Gas noteert weer rond de aankoopkoers. We slingeren heen en weer, maar de trend blijft positief.

    Hoe zit dat? Bij daling is het stil en lijkt de positie gesloten met verlies en nu het weer stijgt komt er ineens een tweet met dat je ze nog bezit? Vrij misleidend dat het hier niet onder je column staat.

    Het lijkt er op dat als je op (groot) verlies staat je ineens de posities niet meer bezit, maar als het weer je kant op komt ineens wel. Is dit niet misleiding?

    PatrickM
  2. Poire 26 juni 2012 21:02
    Inderdaad het lachertje van iex. Zonde van de kwaliteit van de rest van de website. Al een aantal keer heb ik me gestoord aan het niet kloppen van de aangegeven posities en bij behorende verhalen. Volhouden hoor als je maar lang genoeg blijf jezelf op de borst blijft kloppen dan gaan er vanzelf mensen in geloven.
  3. [verwijderd] 26 juni 2012 21:14
    Op Selwyns verhaal had ik gereageerd op het tomtom forumgedeelte. Zal het hieronder ook plakken. Op zich niks mis mee als handelaren aan TA doen. Maar ga dan geen nieuwsberichten (zogenaamd fundamenteel) als reden aanvoeren.

    ---

    Autonavi en tomtom hebben een joint venture die HD traffic verkeersinformatie gaat maken in China. HD traffic is eind 2013 af in de grote stedelijke gebieden in China. In het gezamenlijke press release hebben TomTom en Autonavi aangegeven dat zodra HD traffic klaar is, ze dat gaan leveren aan hun eigen klanten.

    Op dit moment is Autonavi dus nog niet in staat om HD traffic te leveren aan Samsung. Daarom leveren ze een aftreksel daarvan. Waarbij de klant wel een ‘traffic report’ krijgt (dus hoeveel file er staat), maar geen herberekening van de snelste route (zoals HD traffic wel doet) en ook geen files op binnenwegen (zoals HD traffic wel doet).

    Nu is de vraag wat Autonavi in de toekomst gaat doen zodra HD traffic klaar is. Het lijkt me logisch dat Samsung dan het aanbod krijgt om HD traffic af te nemen, in plaats van de goedkope variant. Met een andere prijsstelling ook. Of Samsung dat interessant vindt, dat is afwachten. Maar het meest aannemelijk is in ieder geval dat de goedkope navigatie een "tussenstap" is en geen bedreigend alternatief. Deze move van Autonavi staat dus los van HD traffic, en er is ook geen enkele bewijsvoering dat Autonavi in staat is om zelf HD traffic te maken. Anders zouden ze die joint venture daar ook niet voor inzetten.

    Wat verder ronduit misleidend is, is dat SNS Securities de verkoop van HD traffic nog niet in zijn inkomstenmodel heeft zitten. Dus HD traffic inkomsten in China staan bij hen nog op nul. Hoe SNS het dan mogelijk acht om een mogelijke concurrentie in China slecht nieuws te noemen is mij compleet onduidelijk. Aangezien ze het goede nieuws nog niet hadden ingeprijsd.

    Verder was het bericht van SNS boterzacht. Er was geen enkele bewijsvoering voor de mogelijkheid dat Autonavi zelf dit soort geavanceerde verkeersinformatie kan maken. Het stukje (hun morning note) stond dan ook vol met woorden als “could be”, “possible”, “maybe”, etcetera.

    Wat de reden of intenties van de analist in dezen is, dat laat ik in het midden. Ik moet zeggen dat ik Martijn den Drijver van SNS altijd op mij overkomt als een goed geinformeerde en professionele analist. Waarom hij dat min of meer “verzonnen” slechte nieuws heeft gebracht begrijp ik dan ook niet zo.

    Dat het windows mobile platform gebruik maakt van Navteq is daarnaast de allergrootste open deur die ingetrapt werd. Dat is natuurlijk al heel lang bekend, aangezien Navteq de kaarten achter Bing maps levert (al heel lang). Ook daar snapte ik dus niet zo goed wat nou precies het verkeerde nieuws was.
  4. Jeroenio 27 juni 2012 02:34
    Vorige vraag is eigenlijk niet relevant? Waarom zou ik het beter doen als Selwijn? Mijn Sprinters Longs: Arcelor, ING en USG allen heel ver van stoploss lijken voorlopig veilig maar zouden als het tegenzit mij heel veel geld kunnen gaan kosten. Of opleveren natuurlijk(kan mij de overname van Vedior door Randstad) nog herinneren.
  5. Selwyn D. 27 juni 2012 18:41
    quote:

    tino340 schreef op 26 juni 2012 13:28:

    Selwyn, je rept met geen woord meer over Nokia (je favoriet, toch?). Hoe kijk je daar naar?
    Nee. Ik heb daar teveel verlies op geleden. Toen het aandeel voor de zoveelste keer een duikeling maakte na een winstwaarschuwing heb ik al mijn posities verkocht. Sinds de koers onder de 3,00 staat heb ik er niets meer mee gedaan.

    Al blijf ik een overname van Microsoft als meest waarschijnlijke scenario zien. Ik kan echter niet blijven 'hopen', terwijl de koers verder in elkaar wordt getrapt.
  6. Selwyn D. 27 juni 2012 18:43
    quote:

    DirkFrank schreef op 27 juni 2012 08:57:

    Ik betwijfel of het voor de lezers van dit artikel interessant is om te lezen wat de schrijver gekocht, verkocht en gehouden heeft.
    Het idee van de IEX-redactie is dat ik als belegger schrijf over mijn manier van handelen en niet de zoveelste columnist ben die alleen de beurs analyseert. Met dat in het achterhoofd meld ik zoveel mogelijk mijn transacties en eigen belang bij een artikel.
  7. Selwyn D. 27 juni 2012 18:44
    quote:

    Dom-dom schreef op 26 juni 2012 18:50:

    [...]
    Schrijver doetalsof het allemaal gaat zoals hij geschreven heeft, maar de verhalen zijn inconsistent met de koersverloop. DUS OF hij heeft gelijk en houdt bewust informatie achter of geeft deze bewust te laat. OF hij liegt
    De informatie komt op IEX wel eens iets later aan. Ik schrijf immers maar tweemaal per week in de ochtend een column en handel vijf dagen per weken de hele dag door.
    Met mijn columns geef ik in grove lijnen aan waarin ik handel en waar ik nu kansen en valkuilen zie. Voor de precieze transacties en handelingen verwijs ik iedereen graag door naar mijn site www.beursbazaar.com.
  8. Selwyn D. 27 juni 2012 18:49
    quote:

    PatrickM schreef op 26 juni 2012 18:12:

    Beste Selwyn,

    Enkele dingen die opvallen. Bij je columns staan je posities die je bezit op dat moment. Echter lijken die niet te kloppen met de werkelijkheid en met wat je columns zeggen.

    In je vorige column had je het over strakke stoploss. Er onder, 1 dag herstel kans, anders eruit. SNS is meer dan een dag onder de 1 Euro geweest. Volgens je theorie eruit na geen herstel, staat onder je columns ook niet meer als positie. Echter gisteren een tweet:

    Selwyn Duijvestijn ?@turbotrading

    ?#Voorbeurs?: Europa zal hoger van start gaan. Ik zit goed met financials als ?#ING?, ?#SNS? en ?#BinckBank? ?#mg

    Ineens bezit je het wel weer! Hoe rijmt dat met je column? Je probeert mensen wat te leren, bij te brengen. En zelf doe je het niet, je negeert je eigen signalen en theorie. Hoe kun je nu geloofwaardig overkomen?

    Ook staat er hier volgens je column dat je geen Natural Gas meer bezit. Begrijpelijk dat je je verlies gepakt zou hebben gezien de forse daling. Maar nu het ineens fors stijgt word ik verbaasd door de volgende tweet:

    Selwyn Duijvestijn ?@turbotrading

    Mijn ?#RBSturbo? long Natural Gas noteert weer rond de aankoopkoers. We slingeren heen en weer, maar de trend blijft positief.

    Hoe zit dat? Bij daling is het stil en lijkt de positie gesloten met verlies en nu het weer stijgt komt er ineens een tweet met dat je ze nog bezit? Vrij misleidend dat het hier niet onder je column staat.

    Het lijkt er op dat als je op (groot) verlies staat je ineens de posities niet meer bezit, maar als het weer je kant op komt ineens wel. Is dit niet misleiding?

    PatrickM
    Volgens de wetgeving ben ik verplicht om te melden of ik positie heb in hetgeen waar ik over schrijf. Als ik een artikel schrijf over SNS Reaal, wordt daar dus onderaan de column gemeld of ik wel of niet zelf een positie heb in SNS Reaal. Als ik later die week een artikel schrijf over E.ON en RWE, dan hoef ik dus niet te melden dat ik een belang heb ik SNS Reaal.

    Het is immers niet de bedoeling dat ik hier onder ieder artikel aangeef hoe mijn portefeuille eruit ziet. Ik schrijf immers maar tweemaal per week in de ochtend een column en handel vijf dagen per weken de hele dag door. Voor de precieze transacties en handelingen verwijs ik iedereen graag door naar mijn site www.beursbazaar.com.

    Daar zult u overigens vinden dat ik (helaas) nog steeds positie heb in SNS Reaal (met verlies) en (gelukkig) ook nog steeds in Natural Gas (met winst).
  9. night hawk 28 juni 2012 13:15
    quote:

    Selwyn Duijvestijn schreef op 27 juni 2012 18:41:

    [...]
    Nee. Ik heb daar teveel verlies op geleden. Toen het aandeel voor de zoveelste keer een duikeling maakte na een winstwaarschuwing heb ik al mijn posities verkocht. Sinds de koers onder de 3,00 staat heb ik er niets meer mee gedaan.

    Al blijf ik een overname van Microsoft als meest waarschijnlijke scenario zien. Ik kan echter niet blijven 'hopen', terwijl de koers verder in elkaar wordt getrapt.
    heel begrijpelijk maar zou het toch wel fijn vinden als je er een TA van Nokia tegen "aangooit".
    ( mss met het nodige voor behoud gezien de recente krs geschiedenis van Nokia)
    Er zijn veel mensen blijven zitten en hebben bij gekocht om te middelen.
    zoals ik zelf.
    Ergens moet er toch een ( belangrijke) bodem zijn.

    met vr. groet night hawk
41 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links