Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Corbion NL0010583399

Laatste koers (eur)

18,890
  • Verschill

    +0,160 +0,85%
  • Volume

    77.659 Gem. (3M) 140,9K
  • Bied

    18,560  
  • Laat

    19,000  
+ Toevoegen aan watchlist

Forum over overname CSM

39 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 3 juli 2012 16:12
    Schijnt interesse te zijn in de bakery tak ,van het geld bij verkoop willen ze steken in purac,maar ben dat het niet zover komt.
    CSM is straks niet meer in mjn optiek.
  2. [verwijderd] 3 juli 2012 16:22
    quote:

    mbkkr schreef op 3 juli 2012 16:19:

    vanwaar de gedachte dat het er niet van zal komen?
    Bio plastic heeft de toekomst in de steeds verregaande vergroenende maatschappij.
    DSM heeft een flinke oorlogskas van 2 miljard,die wacht tot de bakery tak verkocht is.
  3. [verwijderd] 3 juli 2012 16:26
    CSM vrz RvC: willen overblijvend CSM niet verkopen of zal dit veranderen?
    Ik zou niet rouwig zijn als CSM wordt overgenomen, maar dit zal nog wel een tijdje duren denk ik.
  4. [verwijderd] 3 juli 2012 16:28
    Dat (verkoop Bakery en daarna overname) lijkt mij een zeer wenselijke scenario voor de klein-aandeelhouders. Maar eerst moeten de aandeelhouders die toestemming tot de verkoop geven.
  5. [verwijderd] 3 juli 2012 16:59
    DIEMEN (AFN) - CSM heeft dinsdag toestemming gekregen van aandeelhouders voor de verkoop van het onderdeel Bakery Supplies in Europa en Noord-Amerika.

    De verkoop maakt deel uit van de nieuwe strategie die begin mei werd aangekondigd. CSM wil zich daarbij volledig richten op de tak Purac, dat melkzuur produceert, en het Amerikaanse Caravan Ingredients, dat speciale ingrediënten voor bakkerijen en andere voedseltoevoegingen maakt.
  6. [verwijderd] 3 juli 2012 17:03
    wat ik mij ook sterk afvraag en misschien heeft een van jullie daar een antwoord op, is het volgende: CSM verkoopt zijn bakery tak ( dit lijkt mij positief) CSM is in bezit van Purac ( zoals zij zelf zeggen een parade paardje) en CSM wordt na de verkoop van bakery een serieuze overname kandidaat. In mijn ogen allemaal positief nieuws (correct me if I am wrong) maar de koers vandaag ook maar plusje van 0,1, is nou niet echt om over naar huis te schrijven. Wat is de reden dat CSM op dit moment niet echt populair is onder beleggers?
  7. [verwijderd] 3 juli 2012 17:34
    quote:

    mbkkr schreef op 3 juli 2012 17:03:

    wat ik mij ook sterk afvraag en misschien heeft een van jullie daar een antwoord op, is het volgende: CSM verkoopt zijn bakery tak ( dit lijkt mij positief) CSM is in bezit van Purac ( zoals zij zelf zeggen een parade paardje) en CSM wordt na de verkoop van bakery een serieuze overname kandidaat. In mijn ogen allemaal positief nieuws (correct me if I am wrong) maar de koers vandaag ook maar plusje van 0,1, is nou niet echt om over naar huis te schrijven. Wat is de reden dat CSM op dit moment niet echt populair is onder beleggers?
    De grote vraag is kunnen ze de 1 a 1.2 miljard euro krijgen voor Bakery. Schulden positie 600 mil plus nog een 215 mil aan pensioen reparatie zoals we vandaag hebben geleerd. Vandaag ook nog een mededeling dat bakery niet in zijn geheel verkocht gaat worden. Dat geeft te denken. Is die 1 a 1.2 miljard wel realistisch. Ik vraag het me af.
    Een bod van in totaal boven de 800 mil beschouw ik als positief. Daaronder als negatief.
  8. forum rang 10 voda 3 juli 2012 17:52
    Aandeelhouders CSM akkoord met verkoop bakkerijdivisie

    De aandeelhouders van voedingsconcern CSM hebben dinsdagmiddag in grote meerderheid ingestemd met de voorgenomen verkoop van de bakkerij-activiteiten.

    Met de goedkering van de bijzondere aandeelhoudersvergadering kan het management aan de slag met een desinvestering van veruit het grootste deel van het bedrijf.

    Afgelopen voorjaar kondigde CSM-bestuursvoorzitter Gerard Hoetmer al aan afstand te willen nemen van de divisie. Die levert ingrediënten aan bakkerijen en voorgebakken pistoletjes, donuts en andere bakkersproducten aan supermarkten en horeca-etablissementen.

    CSM gaat na de voorgenomen desinvestering van €2,4 mrd aan omzet verder met de dochterbedrijven Caravan in de VS en Purac, dat zijn hoofdzetel in Nederland heeft. Beide zijn actief in zogeheten 'bio-based' ingrediënten. Zo is Purac gespecialiseerd in melkzuurtoepassingen, die gebruikt worden voor afbreekbare plastics en de vervaardiging van voedingsmiddelen. Gezamenlijk hebben ze een omzet van ruim €700 mln per jaar.

    Analisten schatten dat CSM zeker €1 mrd moet kunnen binnenhalen met de verkoop van de bakkerijdivisie. Het voedingsconcern wil een belangrijk deel van het verkoopbedrag investeren in uitbreiding van Caravan en Purac.

    Job Woudt

    dinsdag 03 juli 2012, 16:45

    bron: FD.nl
  9. forum rang 10 voda 3 juli 2012 19:30
    CSM aandeelhouders keuren verkoop Bakery Supplies goed


    Door Bart Koster

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    SCHIPHOL (Dow Jones)--Een ruime meerderheid van de aandeelhouders van bakkerij- en melkzuurproducent CSM nv (CSM.AE) heeft dinsdag op een hiervoor ingerichte BAVA op Schiphol ingestemd met de op 7 mei aangekondigde verkoop van de divisie Bakery Supplies.

    CSM moet de bakkerij-activiteiten verkopen, omdat het bedrijf niet in staat is voldoende middelen vrij te maken om de divisie mee te laten spelen in de wereldwijde consolidatie, zegt CEO Gerard Hoetmer in een toelichting aan de aandeelhouders.

    Hij voegt toe dat het "zeer waarschijnlijk" is dat de bakkerij activiteiten in delen wordt verkocht en niet als geheel.

    CSM zal het verkoopproces in de tweede helft van dit jaar starten en hoopt begin 2013 "belangrijke stappen" te maken, aldus Hoetmer, die aangeeft dat er in de markt belangstelling voor de bakkerij-activiteiten bestaat.

    CSM heeft veel last van sterk gestegen grondstofprijzen en slechte marktomstandigheden. In 2011 werd EUR255 miljoen extra aan grondstoffen uitgegeven.

    De onderneming zal de opbrengst van de verkoop deels investeren in autonome groei en acquisities voor de overblijvende melkzuur-, ingredienten- en bioplasticsonderdelen Purac en Caravan Ingredients, maar ook voor uitbetaling aan aandeelhouders, verlaging van de schuldpositie en voor pensioenverplichtingen.

    CFO Koos Kramer zegt dat de schuld-EBITDA ratio "aanzienlijk" beneden de huidige 3x moet uitkomen. De nettoschuld bedraagt nu EUR616 miljoen en de pensioenverplichtingen zijn EUR110 miljoen.

    Na de verkoop van Bakery Supplies blijft een bedrijf over met een omzet van EUR704 miljoen, tegen 3,1 miljard einde 2011. De EBITA van het overblijvende bedrijf bedraagt EUR93 miljoen, wat een marge van 13% oplevert. De jaarlijkse omzetgroei moet op 10% uitkomen.

    Het te verkopen Bakery Supplies had in 2011 een omzet van EUR2,41 miljard en een EBITDA van EUR128 miljoen.

    In 2004, voordat CSM de suikeractiviteiten verkocht, bedroeg de omzet nog EUR3,4 miljard.

    Voorzitter Rudy Markham van de Raad van Commissarissen zei op een vraag van een aandeelhouder vanwege de gezonde groeistrategie niet bang te zijn dat het aanzienlijk verkleinde bedrijf met straks veel kasgeld op de beurs een makkelijke overnameprooi zal worden. CEO Hoetmer voegt toe dat het Purac-onderdeel met 60% van de omzet in zijn segment marktleider is.

    De RvC overweegt om versterking voor het zittende management team te zoeken om het veranderingsproces te begeleiden, zegt Markham in reactie op een aandeelhouder die zijn twijfel uitte over de managementkwaliteiten bij CSM.

    CFO Koos Kramer zegt dat een gesplitst CSM te klein is om beide takken aan de beurs genoteerd te houden.

    Het aandeel is dinsdag 0,4% hoger gesloten op EUR14,35.


    Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; bart.koster@dowjones.com


  10. [verwijderd] 4 juli 2012 01:16
    Opmerkelijke uitspraak van de CFO in het bovenstaande persbericht. Wat bedoeld hij daarmee? Het lijkt conficterend met de opmerking van de CEO.
  11. [verwijderd] 31 juli 2012 21:57
    Grupo Bimbo wordt genoemd als een van de kandidaten om CSM Bakery over te nemen, ik lees uit dit bericht dat de overname gesprekken al in volle gang zijn en dat er meerdere kandidaten zijn:

    bron: www.bakeryinfo.co.uk/news/fullstory.p...,_profits_down_at_Grupo_Bimbo.html

    Sales up, profits down at Grupo Bimbo

    By Martyn Leek - Published: 31 July, 2012
    Grupo Bimbo, the world’s largest bread baker, saw its second-quarter sales soar by 43.4% from the same period last year.
    Revealing its results for the quarter, ended 30 June, the Mexico City-based company said it had achieved a revenue of 43.3bn pesos (£2.08bn) in the period.

    However, it also reported a net profit of Ps887.9m (£42.75m) in the April-June quarter, compared with Ps895.5m (£43m) in the second quarter of 2011.

    The increase in revenue was mostly down to its acquisition of Sara Lee in the US and the favourable exchange rate to the US dollar.

    It said its gross margins were unchanged from last year at 51.1%, but added: “Pressure from higher raw material costs was offset by production efficiencies.”

    Grupo Bimbo is reported to be one of the companies in the running for the bakery arm of CSM Global. The ingredients manufacturer announced in May that it was to exit the bakery sector and has effectively put its European and North American bakery businesses up for auction.

    Other suitors for CSM include the Swiss-based speciality baker Aryzta and Belgian bakery group Puratos, as well as a host of private equity firms.
  12. forum rang 5 Saibee 31 juli 2012 22:21
    quote:

    TFT schreef op 31 juli 2012 21:57:

    Grupo Bimbo wordt genoemd als een van de kandidaten om CSM Bakery over te nemen,
    Grupo Bimbo valt af, lijkt me.
    www.bloomberg.com/news/2012-06-18/bim...

    Puratos is, volgens mij te klein om heel CSM Bakery over te nemen.
    Blijft het Zwitserse bedrijf over.....

    Het zal nog niet mee vallen om CSM Bakery te verkopen.
    Maar goed, ik laat me (als CSM aandeelhouder) graag verrassen.
  13. [verwijderd] 1 augustus 2012 00:02
    waarom zou volgens u bimboa af moeten vallen?

    vanwege een stukje van een de velen broodschrijvers in het schimmige wereldje, beleggersland geheten?
    u hoeft slechts de prachtige grafiek van dit fonds over afgelopen 10 jaren
    te aanschouwen,
    finance.yahoo.com/q/bc?s=BIMBOA.MX+Ba...
    om een veel beter beeld te kunnen vormen dan enig waarde toe te kennen
    aan het gewauwel van een zichzelf benoemde beursguru.
    zagen alle grafieken van de beursfondsen die ik in portefeuille gehad heb of nog steeds heb er zo uit en mijn huis had van de zolder tot de kelder inmiddels volgehangen met de mooiste werken van de grootste kunstenaars van de laatste twee eeuwen.
    niks spreiding ! ben voorzichtig bezig om alle stukjes van diverse fondsen
    om te zetten in csm met daarnaast zo veel mogelijk putjes schrijven in & at the money.
    wat financiële om de brode schrijvers betreft:
    vaar uw eigen weg!

    vandaag de xea-de beleggersadviseur:
    tijd 11.25

    "Imtech werd door analisten weer teruggefloten voor de cijfers, maar wie kan er beter in de "keuken" kijken dan 't management?
    13-07-2012 CSFB Underperform 17,40
    27-07-2012 Exane BNP Paribas Neutral 20,00
    14-06-2012 KBC Securities Buy 29,00
    Wie weet 't nu?
    Wij zien hetzelfde patroon als in de jaren 2005/6, ook toen werden Imtech teruggefloten door de analisten en kwam uit op ca. EUR 10 na ruim EUR 22 te hebben gestaan. Ook toen liet het management de hielen zien en kwam een herstel toen ruim EUR 26 en daar ziet 't nu weer naar uit.
    Laat je niet (mis)leiden door media berichten over de toekomstige prijs.
    CSM,
    ook ó'n voorbeeld. In de BAVA van begin juli (3/7)vertelde het management op de vraag kwetsbaarheid stijging grondstoffen. Neen, zei de CFO Koos Kramer, wij hebben alles ingedekt, geen pijn nu van de stijging granen, mais, palmolie.
    Wat lezen wij in de media?
    CSM wordt nu geraakt door de stijging grondstoffen!"

  14. [verwijderd] 15 oktober 2012 04:43
    Het FD van vandaag schrijft dat bronnen die op de hoogste zijn van het verkoopproces van de bakkerijdevisie zeggen dat de informatiememoranda klaar is en naar verwachting de tweede helft van oktober de deur uit gaat. En dat deze maand de eerste biedingen zijn te verwachten.

    Verder staat er in het artikel staat nog minder concreets. Een aantal mogelijke kopers en opsplitsingvarianten. Plus nog een open deur van een Rabo analist.

    Soms snap ik niet waarom ik deze krant nog lees.
39 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium Premium

Management Corbion doet rondje kostenbesparingen: 'voorschot op betere tijden'

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht