Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Cate, ten Terug naar discussie overzicht

December 2012

63 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 december 2012 09:19
    Composiet TenCate voor auto doorstaat test 08:18 12-12-2012

    ALMELO (AFN) - TenCate heeft met succes een zogeheten koolstofvezelversterkt thermoplastisch composietmateriaal getest voor een wereldwijd toonaangevende producent van automobielen. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend.

    Nu het materiaal voor de niet bij naam genoemde autobouwer is gekwalificeerd, volgen structurele integriteitstesten. Volgens TenCate zal de vraag naar lichtgewicht materialen in hybride en elektrische auto's in de komende jaren groeien
  2. forum rang 6 pietje-2005 12 december 2012 09:24
    Klinkt prima, in navolging van de tot stand gekomen samenwerking met de verschillende bedrijven op dit gebied.
    Heel snel dus al positieve dingen te verwachten hiervan.
    Succes
  3. Fatcat 12 december 2012 09:52
    Er is dus al een contract met een autofabrikant voor mogelijke levering van het materiaal?
    Inderdaad zeer goed nieuws.
  4. [verwijderd] 12 december 2012 10:10

    2012

    12 December 2012

    TenCate gekwalificeerd voor de levering van composiet materiaal voor toonaangevende wereldwijde automotive klant

    TenCate Advanced Composites is geslaagd in de kwalificatie voor de levering van koolstof Vezelversterkte thermoplastische composiet materiaal voor een toonaangevende wereldwijde automotive klant. Nu dat de klant-specifieke ontwikkelingsfase voor een structurele automobiele toepassing heeft voltooid, beginnen markering van het einde van de kwalificatie-proces, structurele integriteit proeven van het eindproduct.

    De strategische focus van TenCate zullen in eerste instantie richten op structurele onderdelen en andere componenten die cruciaal voor de integriteit en de veiligheid van het voertuig zijn. De vraag naar lichtgewicht constructies in hybride en elektrische auto's voor dagelijks gebruik zal groeien in de komende jaren. Dit is een geleidelijk proces dat zal evolueren door middel van gezamenlijke ontwikkeling met partners die de auto-industrie in nauwe samenwerking met ------OEM's ----leveren.

    Dave Clarke, directeur van globale groep, TenCate Advanced Composites Staten: "het strategische doel van TenCate is het gebruik van onze leidende positie in thermoplast composieten en gevestigde industriële productie mogelijkheden voor het genereren van oplossingen voor de automobielindustrie. TenCate heeft bereikt de huidige positie in de afgelopen decennia vooral in de lucht-en ruimtevaart industrie met haar productportfolio TenCate Cetex ®.

    De productie van lichte voertuigen in grotere volumes zullen werkelijkheid worden met behulp van vezelversterkte thermoplasten. Deze geavanceerde materialen kunnen aanzienlijk versnellen en productieprocessen voor parts and components industrialiseren. Carbon fibre reinforced composites zal in de toekomst niet meer worden gebruikt alleen in de Formule1 en productie van de high-end sportwagen, maar ook een cruciaal onderdeel van de mainstream, moderne en zuinige voertuigen te worden".

    Koninklijke Ten Cate
    Almelo, Nederland, woensdag 12 December 2012

    meer informatie betreffende oem s

    www.clubofamsterdam.com/contentimages...
  5. [verwijderd] 12 december 2012 10:37
    quote:

    pietje-2005 schreef op 12 december 2012 09:24:

    Klinkt prima, in navolging van de tot stand gekomen samenwerking met de verschillende bedrijven op dit gebied.
    Heel snel dus al positieve dingen te verwachten hiervan.
    Succes
    zeker als je bedenkt dat [volgens mij] de oprichting in october heeft plaats gevonden.....

    europeanequities.nyx.com/nl/content/k...
  6. forum rang 6 pietje-2005 12 december 2012 10:39
    Inderdaad.
    Toen werd min of meer gezegd dat resultaten tijd nodig zouden hebben, maar dat is dan toch op korte termijn al behoorlijk positief.
    Succes
  7. [verwijderd] 12 december 2012 15:44
    De samenwerking en de testresultaten liggen niet in elkaars verlengde. De testen zijn al eind vorig jaar begonnen en daarvan ligt hier het resultaat. Zal wel worden ingebracht in de samenwerking, sterker nog , ik denk dat de goede tussenresultaten mede aanlieding zijn geweest voor deze alliantie. De samenwerking is vooral aangegaan om de ontwikkeling te versnellen. Productie zal wel bij TenCate blijven voor zijn deel.

    Tijdens de AvA dit jaar schatte de CEO de Vries in, dat hij eind 2013 de eerste producten zou kunnen afleveren. Als voorbeeld gaf hij toen aan, dat één type velg voor een model auto's een omzet van €80 mio per jaar zou kunnen zijn.De mogelijkheden in deze markt zijn dus enorm.

    Zoef
  8. [verwijderd] 12 december 2012 15:54

    Even wat informatie, voor zover niet bekend. Heer Spaan, directeur Investors Relations belde me terug. Enige punten:

    - Sandy: Ten Cate heeft al eerder bodemmatten geleverd en is daar volop bezig met nieuwe orders.

    - De anti bermbomapparaten. Ik kon geen informatie daarover vinden. Mede reden dat ik ze heb gebeld. Blijkt simpel te liggen: ze mogen vanwege geheimhouding geen informatie geven. Kreeg wel de indruk dat het wat anders is dan nu op de markt.

    - Mag Ten Cate eigenlijk wel aan bijvoorbeeld China leveren i.v.m. U.S.-banden? Geen beletsel. Mogelijk uitzondering die bermbomapparaten. In Indië zijn ze al druk bezig.

    - De resultaten van die succesvolle test aangaande automaterialen (lees persbericht vandaag) zullen zich naar verwachting in 2014 in omzet vertalen.

    - Nog afschrijvingen te verwachten op goodwill? Met de huidige stand van zaken niet. Anders zal tijdige melding volgen, maar vooralsnog is het volgens de heer Spaan: geen bericht is goed bericht.

    Groet, Jonas
  9. [verwijderd] 13 december 2012 14:17
    2012

    13 December 2012

    TenCate Advanced Armour opens sales office in United Arab Emirates to serve the Middle East region

    TenCate Advanced Armour announces the opening of a permanent sales office in the Middle East. Mr Yohann Barnaud, who has been managing TenCate Advanced Armour sales in the Gulf Cooperation Council region and Eastern Europe, has been appointed director.

    It is part of the TenCate Advanced Armour worldwide growth strategy to expand its local footprint in major markets for armour materials in order to support major defense programs and enhance business sustainability.


    Steen Tanderup, managing director of TenCate Advanced Armour states: “We are delighted to open this office. It is the next step in our long-term strategy for providing the United Arab Emirates and the Middle East with state-of-the-art armour technologies in a manner which not only improves the defence and security capability of the country but also creates a capability which will be of benefit to industrial development”.


    TenCate Advanced Armour is a global leader in the design and production of lightweight armour solutions for a wide range of vehicles, from light patrol vehicles to heavy transport vehicles and main battle tanks, as well as for naval vessels, aircraft and personnel. TenCate Advanced Armour also designs and manufactures armour solutions for civil security and policing applications. The company operates from production facilities and sales offices in The Netherlands, France, Denmark, UK, USA, Singapore and India.

    TenCate Advanced Armour
    Vissenbjerg, Denmark, Thursday 13 December 2012
    Download: 121213 Press release TenCate Advanced Armour regarding opening sales office in United Arab Emirates .pdf

    TenCate geavanceerde Armour kondigt de opening van een permanente verkoopkantoor in het Midden-Oosten. Mijnheer Yohann Barnaud, die is gedelegeerd TenCate geavanceerde Armour verkoop in de Gulf Cooperation Council regio en Oost-Europa, is benoemd tot directeur.Het is onderdeel van de strategie van de wereldwijde groei TenCate geavanceerde Armour uit te breiden zijn lokale voetafdruk in belangrijke markten voor pantser materialen ter ondersteuning van programma's grote verdediging en zakelijke duurzaamheid te verbeteren.Steen Tanderup, managing director van TenCate geavanceerde Armour Staten: "We zijn verheugd om dit kantoor te openen. Het is de volgende stap in onze strategie op lange termijn voor het verstrekken van de Verenigde Arabische Emiraten en het Midden-Oosten met state-of-the-art pantser technologieën op een wijze die niet alleen het defensie- en veiligheidsbeleid vermogen van het land verbetert, maar creëert ook een mogelijkheid die komen aan industriële ontwikkeling zullen".TenCate geavanceerde Armour is een globale leider in het ontwerpen en produceren van lichtgewicht pantser oplossingen voor een breed scala aan voertuigen, van lichte patrouille voertuigen voor zwaar transport-/ bedrijfswagens en belangrijkste tanks, en voor schepen, vliegtuigen en personeel. TenCate geavanceerde Armour ook ontwerpt en vervaardigt bepantsering oplossingen voor civiele veiligheid en politie toepassingen. Het bedrijf opereert vanuit productievestigingen en verkoopkantoren in Nederland, Frankrijk, Denemarken, UK, USA, Singapore en India.
  10. 83M 13 december 2012 17:10
    18.80 zou een belangrijke weerstand zijn, vandaar de snelle stijging en hoog volume.
  11. jan4210 13 december 2012 17:41
    Geert Schaaij van Beursgenoten heeft vandaag een e-mail rondgestuurd met een sterk koopadvies voor TenCate. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de sterke koersstijging. Hopelijk zien we morgen een vervolg van de rally en bereiken we misschien voor het eind van het jaar de koers van 20 euro.
  12. jan4210 13 december 2012 20:06
    quote:

    Marc70 schreef op 13 december 2012 18:12:

    [...]

    23 December weer
    Wel verschijnt komend weekend zijn blad beursgenoten, waarin hij uitvoerig zal ingaan op het aandeel TenCate. Mijn ervaring is dat het aandeel dan op maandag gaat stijgen.Keep your fingers crossed.
  13. 83M 13 december 2012 22:27
    op de site van beursgenoten staat :
    positie:

    - Ten Cate
    - Ten Cate Call JUN 2013 €18,00 - LONG
    - Ten Cate Put JUN 2013 €18,00 - SHORT
  14. [verwijderd] 13 december 2012 23:39
    Niet dat ik er veel vanaf weet. Volgens mij is dit een zgn straddle. Of is het saddle? Maakt niet uit, ik kijk naar de opzet hoe het ook moge heten. Het is gokken op enige beweging zonder richting.

    Gaat beide kanten op maar voor de echte fundamentele Ten Catebeleggers niet zo relevant.

    Groet, Jonas (gewoon stevig LT long)
  15. [verwijderd] 13 december 2012 23:58

    Tja, is het nu put schrijven? Laat ze maar binnenkome tegen die prijs,denk ik dan en gokken op stijging met die call. Of is het afdekking met die put? Denk dat laatste want short.

    Meer iets voor de optiemensen. Niet mijn specialiteit. Goed af en toe een calltje erop voor wat extra rendement of een echt lange call, maar dat is het.

    Groet, Jonas
  16. 83M 14 december 2012 00:03
    zit er ook in voor mn pensioen.
    Geert heeft vast een leuke strategie bedacht, waarbij je dus sowieso de aandelen ook koopt, wat een positieve invloed zal hebben op de koers.
63 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.282
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.091
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.870
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.146
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 320.010
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.736
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.854
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.682
Alfen 12 16.002
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.756
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.161
AMG 965 125.587
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.105
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.576
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.093
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.249
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.534
ASML 1.762 76.478
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.626
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht