Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Imtech Terug naar discussie overzicht

Imtech - Januari 2013

265 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 14 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 januari 2013 14:21
    quote:

    Novio schreef op 4 januari 2013 10:58:

    Dat gaat weer de goede kant op vandaag. Als het sentiment een beetje positief blijft dan gaan we binnenkort de 19 zien.
    Hoe snel kan het gaan, Doe maar vandaag dan!
  2. [verwijderd] 4 januari 2013 14:53
    zo, mooi herstel de laatste weken; ben inmiddels weer terug bij af. Kan dus opnieuw beginnen, maar wacht even wat de markt de komende maanden doet, want een corectie lijkt mij toch eraan te komen.
  3. [verwijderd] 4 januari 2013 15:28
    quote:

    alrob schreef op 4 januari 2013 14:53:

    zo, mooi herstel de laatste weken; ben inmiddels weer terug bij af. Kan dus opnieuw beginnen, maar wacht even wat de markt de komende maanden doet, want een corectie lijkt mij toch eraan te komen.
    Zou kunnen Ton, maar Imtech biedt m.i. nog voldoende kansen op een hogere koers

    gevoelsmatig uiteraard maar als de hedgefunds zich hier inhouden komt het zeker goed.

  4. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 4 januari 2013 18:46
    Zeker, maar als de afgelopen periode ons iets heeft geleerd is het wel dit:
    Ook als internationale hedgefondsen en een enkele analist zich niet inhouden, moet je niet van de wijs laten brengen.
  5. [verwijderd] 4 januari 2013 19:09
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 4 januari 2013 18:46:

    Zeker, maar als de afgelopen periode ons iets heeft geleerd is het wel dit:
    Ook als internationale hedgefondsen en een enkele analist zich niet inhouden, moet je niet van de wijs laten brengen.

    Ben ik met je eens en die achterstand wordt zoals nu wel weer ingelopen, maar ik duidde vooral op de onverantwoorde actie van Teeuwen. Een goed fonds met 40% aan koersdoel verlagen was gekkenwerk

    Maar ik kijk vooruit en daar ziet het er mooi uit en het is geen fatamorgana
  6. [verwijderd] 4 januari 2013 20:27
    tja Jan, die niet aflatende orderinstroom moet uiteindelijk toch tot betere kwartaalresultaten leiden. Dan is het vertrouwen in dit bedrijf ook zo weer terug. Prettig weekend.
  7. [verwijderd] 4 januari 2013 21:38
    quote:

    alrob schreef op 4 januari 2013 20:27:

    tja Jan, die niet aflatende orderinstroom moet uiteindelijk toch tot betere kwartaalresultaten leiden. Dan is het vertrouwen in dit bedrijf ook zo weer terug. Prettig weekend.
    Ook voor jou een fijn weekend
  8. ruud71 5 januari 2013 12:01
    Imtech

    Bij Imtech trekt vraag aan.
    Het technische plaatje van Imtech verbetert nu een voorgaande koerspiek opwaarts is doorbroken. Eerder al brak Imtech de dalende trend. Met de doorbraak en slotstand boven de voorgaande koerspiek is er opwaarts potentieel vrijgemaakt richting weerstand 22,03 (top van 3 mei 2012). Bij een daling onder steun 17,25 (gevormd op 31 december 2012) treedt een verzwakking op.
    Er is een koopsignaal opgetreden. Wij adviseren te kopen.

    Analist R. Tostrams heeft geen posities in Imtech

    R. Tostrams heeft de analyse van Imtech voor het laatst beoordeeld op vrijdag (middag) 4-1-2013
  9. forum rang 6 de tuinman 5 januari 2013 13:06
    quote:

    JanK1 schreef op 4 januari 2013 14:19:

    [...]

    Zou mooi zijn maar ik ben met dit ook tevreden.

    Kun je nagaan wat de shorters inclusief die schijt ABN-AMRO hebben aangericht

    De rol van ABN-=AMRO vind ik nog het meest kwalijk
    Ja dat vind ik ook, maar was voor mij een mooi moment om in te stappen.
  10. babbeleguchjes 7 januari 2013 08:37
    Imtech ziet orders met 12 procent groeien

    GOUDA (AFN) - De orderportefeuille van Imtech is in 2012 met 12 procent gegroeid tot 6,5 miljard euro. Dat meldde het bedrijf maandag.
    Daarmee ligt de groei ondanks ,,moeilijke marktomstandigheden'' in lijn met die van de voorgaande twee jaar, zei bestuursvoorzitter René van der Bruggen. Imtech houdt vast aan de eerder geuite voorspelling dat het bedrijfsresultaat (ebita) , afgezien van de kosten voor de reorganisatie, groeit in 2012.
    Imtech heeft een voorziening getroffen van circa 50 miljoen euro voor de eind oktober aangekondigde reorganisatie, waarbij zo'n 900 arbeidsplaatsen verdwijnen. Inclusief die kosten komt de ebita in 2012 lager uit dan een jaar eerder.
    Doelstellingen
    Imtech heeft vertrouwen in 2013 en houdt vast aan de doelstellingen voor de periode tot en met 2015. Het bedrijf wil in dat jaar de omzet hebben opgevoerd tot 8 miljard euro bij een operationele ebitamarge van 6 tot 7 procent.
    De orderportefeuille is volgens Van der Bruggen ,,minder evenwichtig'' geworden. ,,Er is sprake van druk op de orderportefeuille in vooral de Benelux en Spanje. Hier staat tegenover dat de orderportefeuilles in de clusters en divisies Duitsland & Oost-Europa, Verenigd Koninkrijk & Ierland, de Nordic, Turkije, Traffic & Infra en Marine zich goed ontwikkelen. De orderportefeuille in de ICT-divisie is stabiel.''
  11. forum rang 5 maci 7 januari 2013 09:10
    Published: 07:30 CET 07-01-2013 /Thomson Reuters /Source: Imtech /XAMS: IM /ISIN: NL0006055329

    Imtech: Orderportefeuille stijgt met 12% tot 6,5 miljard euro

    · Bevestiging vooruitzichten 2012: verdere toename EBITA, exclusief reorganisatielast
    · Orderportefeuille neemt met 700 miljoen euro toe, autonoom én door acquisities
    · Vertrouwen in 2013

    Gouda - De orderportefeuille van Royal Imtech N.V. (technische dienstverlening in en buiten Europa) eind 2012 stijgt - ondanks moeilijke marktomstandigheden in een aantal landen en markten - met 700 miljoen euro ofwel met 12% naar 6,5 miljard euro (2012: 5,8 miljard euro). Dit meldde CEO René van der Bruggen in zijn nieuwjaarstoespraak aan medewerkers.

    René van der Bruggen: 'In 2010 en 2011 rapporteerde Imtech een toename van de orderportefeuille van respectievelijk 10% (450 miljoen euro) en 12% (600 miljoen). Deze positieve tendens houdt Imtech met een toename van de orderportefeuille van opnieuw 12% (700 miljoen euro) tot 6,5 miljard euro ook in 2012 vast. De toename is het resultaat van zowel autonome groei als groei door acquisities. Dit ondanks moeilijke marktomstandigheden in een aantal landen en markten. Deze omstandigheden leiden tot een minder evenwichtige samenstelling van de orderportefeuille ten opzichte van vorige jaren. Er is sprake van druk op de orderportefeuille in vooral de Benelux en Spanje. Hier staat tegenover dat de orderportefeuilles in de clusters/divisies Duitsland & Oost-Europa, UK & Ierland, de Nordic, Turkije, Traffic & Infra en Marine zich goed ontwikkelen. De orderportefeuille in de ICT-divisie is stabiel.'

    Eenmalige voorziening voor afvloeiing van circa 900 medewerkers
    Eind oktober 2012 heeft Imtech al bekend gemaakt dat het een eenmalige voorziening zal treffen van in totaal circa 50 miljoen euro voor afvloeiing van circa 900 medewerkers in vooral de nieuwbouwactiviteiten in de gebouwenmarkt in de Benelux en Spanje. Ook bij Marine, dat in 2012 de effecten ondervond van een lagere orderingang in de afgelopen jaren, is een beperkt aantal medewerkers afgevloeid. De reorganisatie vormt een opmaat voor verdere groei in 2013.

    Realisatie van méér toegevoegde waarde
    Imtech is, conform haar groeistrategie 2015, steeds beter in staat haar klanten hoge toegevoegde waarde te bieden. Dit vormt een belangrijke driver voor de groeiende orderportefeuille. De toegevoegde waarde vertaalt zich in een lifecycle-benadering, gericht op verlaging van de 'total cost of ownership' (de kosten van technische oplossingen gedurende de volledige exploitatieperiode) bij klanten. Imtech heeft deze filosofie al een aantal jaren geleden omarmd en zet hier versterkt op in. Dit uit zich onder meer in een focus op intensieve multidisciplinaire samenwerking met klanten en in de keten, het bereiken van 'preferred technology partner' posities, evenals de integratie van energietechnologie en ICT in de totaaloplossingen van Imtech. Dit maakt het mogelijk energie-efficiëntie in onder meer gebouwen, industriële productiesites of schepen aanzienlijk te vergroten.

    Toenemende activiteiten buiten Europa
    De activiteiten buiten Europa nemen verder toe. Er is sprake van groeiende industriële export vanuit Nederland, Duitsland en UK & Ierland. In Turkije en diverse 'emerging markets' groeit Imtech. In Rusland is Imtech op projectbasis in toenemende mate actief. In de trafficmarkt, de ICT-markt en vooral in de maritieme markt vertonen de activiteiten buiten Europa verdere groei.

    Goede acquisities, accelerator voor toekomstige groei
    De markt van technische dienstverlening is sterk gefragmenteerd met vele goed presterende, middelgrote en kleinere technische ondernemingen. Dit maakt een actief acquisitiebeleid mogelijk. In 2012 nam Imtech diverse bedrijven in en buiten Europa over met totale opbrengsten op jaarbasis van circa 280 miljoen euro. Imtech focust op goed presterende overnamekandidaten die niet alleen zelf groeien, maar ook zorgdragen voor verdere autonome groei in het bestaande portfolio. In de UK werd Capula, een specialist in instrumentatie, controle en automatisering in de energie- en watermarkt en industrie, overgenomen. Deze overname vormt een goed voorbeeld van de toegevoegde waarde strategie en biedt talloze cross-sellingsmogelijkheden vanuit de bestaande Engelse activiteiten. Met de overname van 80% van de aandelen van het Turkse AE Arma-Elektropanç heeft Imtech nieuwe kansrijke markten - naast Turkije ook de 'emerging markets' het Midden-Oosten, Rusland en voormalige Sovjet-republieken - betreden. Samenwerking binnen het bestaande Imtech-portfolio leidt hier tot toekomstige groeimogelijkheden. Met de overname van de multidisciplinaire technische speler EMC Talotekniikka (actief in de markt van gebouwen en industrie) en SSR (verkeerstechnologie) en Polar (procesautomatisering) is de positie in Finland aanzienlijk versterkt. In Zweden, Noorwegen en Nederland vonden diverse kleinere overnames plaats.

    Bevestiging vooruitzichten 2012, handhaving lange termijn strategisch groeiplan
    Imtech bevestigt de eerder gegeven vooruitzichten voor 2012 voor een verdere toename van de EBITA door autonome groei en acquisities, exclusief de eenmalige voorziening. Per saldo daalt de EBITA 2012 ten opzichte van 2011. Imtech blijft ruim winstgevend. Imtech handhaaft haar lange termijn strategisch groeiplan om in 2015 te komen tot een opbrengstenniveau van 8 miljard euro bij een operationele EBITA-marge tussen 6% en 7%. Imtech heeft dan ook vertrouwen in 2013.

    Op 5 februari 2013 zal Imtech haar jaarcijfers 2012 presenteren.
  12. [verwijderd] 7 januari 2013 09:23
    koersdoel ABNAMRO: mind you: 15 euri
    pffffffffffff
    wat voor konijnen moeten er nu uit de hoge hoed komen wil die koers bewaarheid worden?
  13. [verwijderd] 7 januari 2013 09:27
    quote:

    Dongen schreef op 7 januari 2013 09:23:

    koersdoel ABNAMRO: mind you: 15 euri
    pffffffffffff
    wat voor konijnen moeten er nu uit de hoge hoed komen wil die koers bewaarheid worden?
    We hebben zeer kort de koers van 15,02 gezien, dus ABNAMRO heeft op zich wel zijn zin gekregen met hulp van de vele short-posities.
  14. [verwijderd] 7 januari 2013 09:39
    quote:

    Dongen schreef op 7 januari 2013 09:23:

    koersdoel ABNAMRO: mind you: 15 euri
    pffffffffffff
    wat voor konijnen moeten er nu uit de hoge hoed komen wil die koers bewaarheid worden?
    Trek nu maar een lange neus naar ABN-AMRO want ze weten zelf ook wel dat ze fout zaten. De kwaliteit van Imtech zal overwinnen en daar gaan we voor.

  15. GC 7 januari 2013 10:25
    quote:

    alfred jk schreef op 7 januari 2013 09:27:

    [...]

    We hebben zeer kort de koers van 15,02 gezien, dus ABNAMRO heeft op zich wel zijn zin gekregen met hulp van de vele short-posities.

    Eerder andersom, door het afgegeven koersdoel van ABN hebben de shorters
    de kans gekregen/gegrepen om de koers toendertijd naar 15 euro toe te sturen.
  16. [verwijderd] 7 januari 2013 11:53
    CORRECT: MARKET TALK: Imtech orderboek sterker dan verwacht - Rabo

    (Correctie van eerder gepubliceerd bericht om aan te geven dat het een note van Rabobank betreft en niet zoals eerder per abuis in de kop van het bericht vermeld SNS.)


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Imtech nv (IM.AE) herbevestigde maandag voorbeurs zijn outlook voor 2012 en 2015 en meldde tevens dat zijn orderportefeuille met EUR700 miljoen is gestegen met 12% tot EUR6,5 miljard. De toename van het orderboek is volgens de bank sterker dan verwacht.

    De analisten van Rabobank voorzien echter, na de recente rally, dat het aandeel maandag onder druk zal staan, vanwege een gebrek aan informatie over het niveau van het werkkapitaal.

    De bank hanteert een koersdoel van EUR24,00 en buy-advies. Omstreeks 9.10 uur noteert het aandeel 1,3% hoger op EUR19,05, terwijl de Midkap met 0,2% stijgt. (PBU)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


    (END) Dow Jones Newswires

    January 07, 2013 03:41 ET (08:41 GMT)

    Copyright (c) 2013 Dow Jones & Company, Inc.

    *Binck is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden

    Wat aandeel onder druk, ja naar boven !
  17. [verwijderd] 7 januari 2013 12:04
    Ook maar ingestapt. Ik vind dit wel erg mooi, zat er lang naar te kijken.. Maar nu mis ik deze stijging elke keer, kon er niet meer tegen haha.. dus op misschien fout moment ingestapt maar we gaan vast wel binnenkort de 20 zien, en daarna de 21 oid.
265 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 14 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.281
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.065
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.861
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.141
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 319.986
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.734
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.853
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.681
Alfen 12 15.961
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.755
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.147
AMG 965 125.576
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 380
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.101
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.571
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.088
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.247
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.523
ASML 1.762 76.398
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.616
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht