Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Imtech! Wat nu weer?

Na zo'n overdreven grote (?) afstraffing vrijdag denk je dan voorzichtig aan herstel...

Niets daarvan. Auw!

Geruchten zijn er over een rights issue op 7 euro, meer weet ik niet. Imtech gaat wéér door de gehaktmolen op intussen al het halve volume van de laatste tijd. Het gaat ongeveer met een procent per koerstik, kijk nergens raar van op. Zelfs als het fonds nog in de plus eindigt... hoewel dat nu érg hooggegrepen lijkt.

De daling lijkt een naijleffect te zijn van het C-woord vrijdag van ABN Amro, ofwel de bank gaat uit van een claimemissie. Misschien dat ook grote beleggers dit weekend besloten maar uit te stappen, maar dit is echt koffiedik kijken. Overigens, de vorige keer was ABN Amro right for the wrong reasons.

Die beruchte analyse van eind november ging over probemen in Duitsland en niet in Polen, iets wat gemakshalve nog wel eens wordt vergeten. Ja, er hebben wat grote partijen aan hun short-posities gemorreld en bij Harrie Mens werd er wat gebabbled, maar dit kan geen -10% veroorzaken.

Intussen is het bizar dat over een paar weken Imtech in de AEX zit en Boskalis-Westminster er uit gaat, hoewel dit fonds het de laatste tijd ook minder doet. Wellicht óók omdat het uit de AEX gaat en veel fondsmanagers en ETF-boeren het verplicht moeten verkopen.

Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht