Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Blij met fysiek goud en zilver!

8.778 Posts
Pagina: «« 1 ... 130 131 132 133 134 ... 439 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 19 februari 2013 22:30
    Vloeken in de goudkerk

    Door Nico Pantelis op 19 feb 2013 om 11:10 | Views: 4.054

    De recente G7-bijeenkomst over de heersende valutaoorlog leverde weinig resultaat op. De partners beloofden plechtig om elkaar het leven niet zuur te maken met muntdevaluaties, maar concrete afspraken werden er niet gemaakt.

    En dus kan Japan rustig het pad van ongelimiteerde geldcreatie verder bewandelen om de yen te depreciëren. De morrende geluiden uit Europa nemen dag na dag toe. Zelfs Mario Draghi, topman van de Europese Centrale Bank, liet verstaan dat de heersende valutastrijd voorlopig geen problemen veroorzaakt, maar dat de situatie van nabij wordt opgevolgd.

    U voelt het al aankomen: het is een kwestie van tijd voor Europa het spervuur opent. Ondertussen zoeken beleggers massaal dekking tegen de valutabommen. De veiligste vluchthaven lijkt vandaag de aandelenmarkt.

    Ultieme buffer
    De koersen kruipen almaar hoger, terwijl de economische fundamenten amper kunnen volgen. De opwaartse druk zorgt ervoor dat aandelen niet meer goedkoop zijn, maar dat kan beleggers niet meer deren.

    Op het moment dat de belangrijkste beursindices op het punt staan om een historische uitbraak te realiseren, zit goud in de hoek waar de klappen vallen. Dit is een uiterst opmerkelijke vaststelling, vooral omdat goud een monetair actief is.

    Goud zou in theorie de ultieme buffer moeten vormen tegen een muntcrisis, maar de praktijk laat momenteel een ander beeld zien. De goudprijs handelt al bijna twee jaar in een zijwaarts consolidatiepatroon, maar vorige week werden enkel kritieke steunniveaus doorbroken.

    De opwaartse trend voor goud lijkt te keren, zoals u kunt zien op de onderstaande weekgrafiek sinds 2005.


    Klik op de grafiek voor een grote versie

    Kantelpunt
    De prijs viel door het 65-weekse gemiddelde. Dat signaleert een belangrijk technisch kantelmoment voor de goudprijs. De kortetermijntrend is gebroken. Goud zit nu gevangen in de bandbreedte tussen 1530 en 1790 dollar per ounce.

    Als de koers door de onderkant van de bandbreedte zakt, kan goud terug tot 1300 dollar per ounce, de stijgende trend van de eerste fase (2005 tot 2009). Of het ook zover zal komen, valt nog af te wachten. De onderliggende indicatoren (RSI) wijzen op een oververkochte situatie bij goud.

    Ook de sentimentsindicatoren schreeuwen negativisme. Toch hoeven we in de komende periode geen nieuwe records te verwachten voor het gele edelmetaal. Dit is natuurlijk als vloeken in de goudkerk, vooral voor diegenen die er heilig van overtuigd zijn dat goudprijs tot in de stratosfeer kan stijgen.

    De boodschap
    Als ik een belangrijke les heb geleerd (en duur betaald) in mijn beleggingscarrière, dan is het wel dat beleggers moeten luisteren naar de markt. Goud wil ons een boodschap meegeven. Wat die boodschap is, dat blijft giswerk.

    Maar ik kan zeker enkele scenario’s bedenken. Bijvoorbeeld dat er, tegen alle verwachtingen in, toch een staakt-het-vuren komt in de globale valutaoorlog. Of dat de valutacrisis juist in kracht toeneemt, waardoor de dollar en de euro tijdelijk in kracht gaat toenemen.

    Of dat de internationale economie sneller gaat groeien dan de huidige prognoses. Of dat aandelen de voorkeur blijven krijgen boven goud… Wat de boodschap ook kan zijn, er hangt daadwerkelijk iets in de lucht.

    Correcties
    Berijp mij niet verkeerd. Ik blijf positief op goud voor de lange termijn. Mijn koersdoel blijft immers onveranderd op 5000 dollar. Maar ik ben niet blind voor tussentijdse correcties. En eerlijk gezegd zou dat zelfs gezond zijn voor de seculaire stierenmarkt van goud.

    Geen enkele historische stier ging in een rechte lijn omhoog. Ook de stierenmarkt voor goud in de jaren zeventig moest door een gruwelijke correctie. In 1974 bereikte de goudprijs een tussentijdse piek op 195,25 dollar, om vervolgens te halveren (-47,3%) in de twintig maanden die daarop volgden.

    In de zomer van 1976 bereikte goud een tussentijdse bodem op 103 dollar, waarna de seculaire stierenmarkt hervatte. De prijs steeg vervolgens in een rechte lijn tot 850 dollar in 1980: een verachtvoudiging! Er is dus zeker nog geen man overboord bij goud.

    Goede hedge
    Het gele edelmetaal blijft hoe dan ook een goede hedge tegen de devalutie van valuta. We hoeven daarvoor niet altijd de geschiedenisboeken open te slaan, vandaag zijn er voorbeelden voldoende.
    •Zo handelt goud in Japan vandaag op een historische recordniveau boven 150.000 yen.
    •Of wat dacht u van Venezuela, waar vorige week weer een devaluatie van de bolivar werd doorgevoerd.

    Kijkt u maar eens wat goud in Venezuela vervolgens deed:


    Klik op de grafiek voor een grote versie

    De goudprijs schoot omhoog tot boven 10.000 bolivar. Vijf jaar geleden noteerde goud nog 2000 bolivar: een vervijfvoudiging! Maar we leven niet in een bananenrepubliek zoals Venezuela. Voor de komende tijd vallen de Westerse valuta nog niet ten prooi aan een plotse of versnelde devaluatie.

    Nieuwe kansen
    Tenminste, dat lijkt goud ons vandaag te willen vertellen. Ik bekijk de evolutie van de goudprijs in de komende periode met argusogen. Elke nieuwe beweging kan veelzeggend worden. Voor beleggers in goud is het nu raadzaam om het hoofd koel te houden en de strategie onder de loep te nemen.

    Ik verkoop mijn positie in goud nog niet, maar het lijkt aangewezen om de cashreserve in de komende periode op te bouwen. Er zullen zich in de toekomst weer nieuwe kansen aanreiken voor goud:

    Voor grafieken etc. zie link:

    www.iex.nl/Column/95149/Vloeken-in-de...
  2. [verwijderd] 20 februari 2013 00:53
    Kijk eens hoeveel ounce met per ton naar boven haalt tov enig moment in de geschiedenis. En hoeveel diesel daar aan te pas komt (nagenoeg proportioneel neem ik aan). De prijsontwikkeling van diesel hoef ik niemand over te vertellen.
    Zie hoe krap zelfs goudmijnen zitten. Het is goedkoper stakende werknemers en masse te fusilleren dan een salarisverhoging geven. Van $2 naar $2.22? Per dag ja. En ook die draaien slecht. Een goudmijn is geen goudmijntje meer. De erts is zo uitgepierd. Als er ergens een ader zat, is die uitgemolken bij lagere prijzen. Mijnen kunnen hun zuiverste surface reserves niet bewaren voor later, dat is bedrijfkundige zelfmoord.
    De technolgische ontwikkelingen die zilver als enige optie hebben, groeit met de dag. De implementatie daarvan zal denk ik het krimpen van de wereldeconomie meer dan compenseren. En het opmaken van enige "surplus" in productie is al jaren geen probleem voor investeerders. Niemand blijft met stock piles zitten. Wie stockpiles heeft, houdt ze vast. Ik vermoed (weet niet) dat zelfs mijnen proberen te overleven zonder alles aan deze afbraakprijzen te verkopen.
    Wie wil nu een zilvermijn beginnen als het niet rendabel te krijgen is? China maakt het niet uit, want die houden alles voor zichzelf, produceren liever zelf dan de import duurder te maken door nog heftiger te gaan importeren. Noem een chinese econoom gek, en zijn kleinzoon lacht jouw kleinzoon uit. Ze nemen de tijd, spelen goed schaak.
    Als de US Mint in December/Januari record sales draait, terwijl heel de main stream media het tijdstip van overlijden van edelmetalen uitspreekt, is dat niet raar? Wie geeft er in 1 maand $200mln uit aan identieke muntjes die never nooit niet premie-ontwikkeling gaan hebben? Domme mensen met een verknipt beeld van de economie en hun toekomst? En kwamen zij terug in Januari voor een totale stresstest van de gehele supply chain van de US mint? En dit was alleen maar zilver. Evenveel geld ging naar gouden eagles, grofweg. Gekke mensen die die dingen kochten nadat de markt even 10% verloor? Erna ging er nog een aantal procenten vanaf, gekkies! Hadden beter aandelen gekocht! Die Eagles, die komen echt niet beschikbaar voor recycling. Ze zijn als Eagles meer waard. Genoeg kopers. Op ebay gaan ze voor $35-40. Zilver is <$30. Dat is eigenlijk best veel premie voor een standaard munt met oplage 8 miljoen per MAAND.

    Over mijnen nog : de primaire zilvermijnen van formaat zijn wereldwijd op 1 hand te tellen. Dat komt omdat de by-products, ookal is daar plenty van, toch nog meer opleveren dan het zilver zelf. Ze doen zilver er dus maar wat bij. Hoeveel primaire zilvermijnen waren er op de geboortedag van je opa? En diens opa? En diens opa? Wordt er op die plekken nog gemijnd? In die regio? Er is toch nog zoveel zilver in de grond? Misschien wel, maar zet eens een mijn op. Kost meer dan een aantal miljoentjes. De erst is te arm om te vervoeren naar een crusher, je moet het echt ter plekke al tot concentraat maken. Dus, een dure operatie. Alleen rendabel op giga schaal. Maar wie gaat je aandelen uitgiften kopen, als je geen winst gaat maken? Wie gaat je geld toeschieten? Wie gelooft in mijnen, als ze voor de prijs van COMEX afhankelijk zijn waar het amper om metaal gaat, en alles om een schimmig papierspel? Niets is rotter dan een zilvermijn proberen te runnen.
    En STEL, zilver gaat dit jaar nog naar $100. Wat gebeurt er dan met de zilver productie van 2014? Antwoord: de vraag moet zijn: waar ga je al die zink, lood en andere troep laten die je dan nog steeds moet zien te verkopen om redelijk geld te verdienen? De mijnsector kan niet eventjes inspelen op een prijsstijging. Een mijn opzetten duurt jaren, nog afgezien van de financiering en vergunningen. En ja, er is wat meer gerecycled. Deels door verbeterde technologie, en misschien deels doordat het zilver niet meer in fotorolletjes verdwijnt, meer in electronica. Maar gaat de markt bij $100 overspoeld worden door beleggers die hun Eagles in de smeltpot willen gooien, of door kopers die de run van $30 naar $100 zagen en nu de rit naar $200 willen meemaken?
    De zilvermarkt verliest, linksom of rechtsom. Je KUNT de geslonken voorraden niet aanvullen. Industrie betaalt elke prijs, omdat het maar in kleine hoeveelheden nodig is en de kostprijs van je iphone weinig beinvloedt. Dus de behoefte blijft, tenzij we stoppen technologie te kopen. Met zijn allen. Net terwijl de opkomende markten massaal aan de electronica gaan. TV's en computerschermen steeds groter worden. Meer dan een ounce in een groot Apple scherm? Zonder lukt het niet, dus Apple betaalt wel, als ze geleverd krijgen.
    Oh de oplossing is dat je alleen een iphone mag kopen als je een ouncemunt inlevert bij de Apple store. Dat is je ticket to buy. 3 ounce voor een iMac. Gaat dat mensen minder zilver doen kopen? Niets "helpt". Je kunt niet terugdraaien wat in gang gezet is. Erts is zilverarm. Olie is duur. Voorraden miniaal. Beleggingszilver in sterke handen. Oude zilveren munten worden minder beschikbaar, 99% van de voorraad heeft wellicht al (zeer) sterke handen gevonden. Want die munten zijn echt niet weg hoor, al decennia zijn ze meer waard als ouwe gare munt dan als smeltzilver. Wat 1980 overleefd heeft, is er nog. Munthandels krijgen amper nog zilver aangeboden. Het circuleert niet, het maakt de reis naar de sterkste handen. En junk silver is eindig, er komt niets bij. De markt in tafelzilver bestaat nagenoeg niet meer.

    In tijden van onderprijsd zilver werd en wordt er maximaal geproduceerd. Uit de zuiverste erts voorhanden. Waarom? Om als mijn het hoofd boven water te houden. Je hebt een operatie, share holders (ook in management) en afschrijving op hele dure installaties. Je produceert zo veel je kunt. je past je productie niet omlaag bij op prijs dips, je hedge't wat je kunt, houdt voorraad, en houdt je hoofd nét boven water. Armoede. Meer aandelen uitgiften, aan een dubbeltje of minder per stuk. Terwijl er aan reserves zoveel zilver tegenover elke ounce staat. Maar je krijgt het verrotte spul niet betaalbaar uit de grond!
    Hadden beter bio boer geworden dan zilver mijner, een trieste waarheid.

    Ben ik te emotioneel, evangelisch hierin? Misschien wel. Maar als ik gelijk krijg, en meestal als ik ergens voor warm loop krijg ik dat (octrooijen, wereldstandaarden, ik vermaak me wel) dan ga ik stand-up comedy doen ten koste van de naysayers. En ze bij naam noemen. Ookal zitten die dan vast al onder een steen gekropen met een handjevol zilver dat ze na liquidatie van hun portefeuille nog net konden kopen. All-in...

    Ik baal alleen dat ik nooit die studie economie gedaan heb. Dan had ik hier veel en veel eerder in gezeten. Leveraged, mezelf kennende. Niet werkloos maar rentenierend. God, wat had ik een gruwelijke stack gehad als ik wat eerder met gelijkgezinden in contact gekomen was. Iemand had me wel over zilver verteld, of ik had er over gelezen. Bij $3-4 of minder. En ik had beter werk gevonden. Maarja, ik heb tenminste EEN pad gevolgd naar iets wat ik liever laat dan nooit vind. 999/1000 (pun intended) vinden dat pad niet. En een aantal hebben wel economie gestudeerd. Misschien is de brain wash daar wel extreem effectief en fail proof, en had ook ik er niet doorheen gebroken.
  3. [verwijderd] 20 februari 2013 01:05
    quote:

    BEN nie gek schreef op 19 februari 2013 20:34:

    skater, hoe kom je er trouwens bij dat zilver mijn bar slecht draaien?

    fresnillo draait als een tierelier.
    Ben je 1 man of een team van disinfo agents? Je verziekt de boel hier goed, oprechte chapeau, beter heb ik ze in geen enkel van mijn interessevelden nog tegen gekomen.

    Mexico is de grootste producent (last time I checked) van zilver. Ze hebben de allerbeste erts, en soepele (corrupte) overheid. Als er zilver in de grond dat in NL, kwam er geen ounce boven wegens tegenwerking van de groene brigade.
    En toch, heel raar, dat arme land Mexico slaat te weinig Libertad munten om aan de vraag te voldoen. Hebberigheid a la China?
    Of blijft er na schreeuwende vraag vanuit buitenland (op een hoop gegooid die silver surplus genoemd wordt?) te weinig over om een paar prestigieuze munten te slaan?

    Er is in Amerika en Canada amper genoeg productie om silver eagles en maple leafd van te slaan. Zo weinig investment demand is er, zo veel productie.
    Als er zilver over blijft, als er echt genoeg is, wie is het dan aan het stapelen, als het geen investeerders zijn? COMEX die grote klanten graag snel van dienst is? Sprott kan steeds op zijn zilver wacnten. En als hij geleverd wordt, zijn dat hagelnieuwe netjes opeenvolgend genummerde baren. Waarom hem niet die oude gewoon leveren uit de kluizen? Hatsjiekiedee, snel verdiend!
    De vrij beschikbare voorraden, op zn Engels gezegd "is running on fumes". Alleen snelle mutaties van kluis naar kluis kan nog aan de vraag voldoen.
    Als een miljardair op staat en besluit zilver te kopen, is er een probleem. Zij kopen dan ook SLV en GLD, dat is elite approved. Soros kocht GLD, niet goud. Daar hoefde geen echt goud voor vrij gemaakt te worden, alleen leased en rehypothecated. Stoot je geen Duitse achternamen mee tegen de borst. En je lijkt toch cool bij het wakkere volk.
  4. [verwijderd] 20 februari 2013 10:05
    vraag naar zilveren munten (particulieren) is hoog inderdaad. hoger dan die ooit geweest is. de capaciteit om munten te slaan van zilver is niet voldoende. dat betekent niet dat er geen zilver is.

    je stelt zelf dat zilvermijnen bar slecht draaien en met verlies.

    de eerste de beste zilverproducent die ik bekijk maakt hele dikke winsten.
  5. [verwijderd] 20 februari 2013 11:11
    quote:

    HerrKaiser schreef op 20 februari 2013 11:06:

    The Collapse Of Gold Can Be Explained In Just Two Charts read.bi/UGHrAj
    A rise in real interest rates and the collapse of fear are behind the drop in gold.

    Read more: www.businessinsider.com/why-gold-is-f...

    dat geloof je toch zelf niet.
  6. [verwijderd] 20 februari 2013 15:55
    Zo, weer -2% bij zilver en -1% bij goud. Het Oosten zal lachen in hun vuistje, weer goedkopere inkoopprijzen. Het Westen is zichzelf pijn aan het doen*, maar weeral op de baan schuiven zoals vele zaken.

    * Toch die banken die niets in huis halen.
    Ach, ze spelen een spel.
  7. [verwijderd] 20 februari 2013 16:19

    Benieuwd wanneer dealers beginnen te sluiten ("out of stock") of hun prijzen niet meer zo snel meezakken.

    Als het zo doorgaat zien we zeker een loskoppeling van papier en fysiek.

    Vraag is nu als fysieke shopper: langer wachten? 24,60eu / maple, kan t lager?
  8. [verwijderd] 20 februari 2013 16:38
    quote:

    Stam schreef op 20 februari 2013 16:19:

    Benieuwd wanneer dealers beginnen te sluiten ("out of stock") of hun prijzen niet meer zo snel meezakken.

    Als het zo doorgaat zien we zeker een loskoppeling van papier en fysiek.

    Vraag is nu als fysieke shopper: langer wachten? 24,60eu / maple, kan t lager?
    misschien is de papiermarkt ah instorten....

    er zit een zekere logica id handel: wie veel kwijt wil in een beperkte markt, verkoopt zonder forceren. Wat nu gaande is is andere koek!

    Het lijkt een geforceerde dump naar beneden en wellicht vanwege handelsbelangen (derivaten squeezen etc.)
    Wie derivaten koopt vind vaak de bank als tegenpartij en op de papieren markt zijn zij heer en meester.

    Ik heb vnl fysiek en hoewel ik links en rechts verneem dat velen geld verliezen op mijnen, futs en turbo's/speeders heb ik nog net zoveel grammen als voorheen.

    Grote koper van dit moment is o.a. Soros...die altijd koopt op een daling nadat hij gemeld heeft uit te zijn gestapt: zijn instappen begint volgens mij altijd direct nadat bekend gemaakt is dat hij eruit is...sluwe man, die zijn status gebruikt om de markt in zijn richting te bewegen.

    lees en vraag je af hoe vraag/aanbod werkt in de edelmetalen:

    www.marketupdate.nl/nieuws/goud-en-zi...
  9. forum rang 10 voda 20 februari 2013 17:04
    @ Skater, hartelijk dank voor je posts!

    2x B! Zwaar verdiend.
  10. forum rang 10 voda 20 februari 2013 17:05
    Turkey and Iran gold trade wiped out by new US sanctions

    Reuters reported that tighter US sanctions are killing off Turkey's gold for gas trade with Iran and have stopped state owned lender Halkbank from processing other nations' energy payments to the OPEC oil producer.

    Bankers said that US officials have sought to prevent Turkish gold exports which indirectly pay Iran for its natural gas, from providing a financial lifeline to Tehran, largely frozen out of the global banking system by Western sanctions over its nuclear program.

    Turkey, Iran's biggest natural gas customer has been paying Iran for its imports with Turkish lira because sanctions prevent it from paying in dollars or euros.

    Iranians then use those lira held in Halkbank accounts to buy gold in Turkey and couriers carry bullion worth millions of dollars in hand luggage to Dubai where it can be sold for foreign currency or shipped to Iran. Halkbank had also been processing a portion of India's payments for Iranian oil.

    A provision of US sanctions, made law last summer and implemented from February 6, effectively tightens control on sales of precious metals to Iran and prevents Halkbank from processing oil payments by other countries back to Tehran, bankers said.

    One senior Turkish banker said that Halkbank can only accept payments for Turkish oil and gas purchases and Iran is only allowed to buy food, medicine and industrial products with that money. The gas for gold trade is very difficult after the second round of sanctions. Iranians cannot just withdraw the cash and buy whatever they want. They have to prove what they are buying so gold exports will definitely fall.

    Source - Reuters
  11. forum rang 10 voda 20 februari 2013 17:06
    Gold drivers rotating but prices may stay steady

    Gold bulls have had precious little reason to cheer in recent months with the yellow metal hitting a 6 month low last week but there have been some encouraging signs on the demand front recently.

    Renewed buying by India and China, which together account for more than 40% of physical demand has lifted some of the gloom that saw spot gold drop below USD 1,600 an ounce on February 15. But before bulls can get too excited, the question remains as to whether the rebound in demand in the two Asian giants is sustainable and whether it's enough to offset downward pressure from elsewhere.

    According to the Bombay Bullion Association, India's gold imports surged 23% in January from a year earlier to 100 tonnes, the highest in 18 months.

    According to figures from the World Gold Council, this added to the 41% jump in Indian gold demand to261.9 tonnes in the Q4 of 2012 from a year earlier. However both the gain in January and the Q4 can be partly explained by buyers stocking up ahead of an increase in the gold import tax to 6% from 4% which came into effect on January 21st 2013.

    This means Indian gold imports may decrease in coming months, and the bad news for the bulls is that the government appears determined to curb demand in order to lower the current account deficit.

    So if gold imports don't moderate, the government is likely to take further action to ensure they do, meaning that at best India's gold demand may remain steady to only slightly higher.

    There is also a change that allows Indian gold investment funds to hold 20 percent of their bullion in bank deposits by consumers, a move that may cut demand for imported gold by these funds, although the tonnage is likely to be low.

    China's gold appetite was largely steady in the Q4 rising slightly to 202.5 tonnes from 199.6 tonnes in the same period in 2011. Over the whole year, Chinese demand grew 1% while India's dropped by 11% numbers that help explain why gold prices rose only marginally last year, and once again disappointed calls by many gold analysts for a rally to new record highs.

    But China's jewellery sales rose strongly for the just completed Lunar New Year holidays, jumping almost 40% from the same period a year earlier in a sign that consumer demand in the world's No. 2 buyer may be staging a come back as economic growth regains momentum.

    It's still too early to say that Chinese demand will rise significantly over 2013, but the risks for an increase seem higher currently than the risks of a decline. But even if Indian demand holds up and China's gains, willit be enough to offset negative influences elsewhere?

    Source - Reuters
  12. [verwijderd] 20 februari 2013 17:30
    Niet nu uitstappen, uitstappen doe je als de 1525/1550 overtuigend wordt gebroken. Alles tussen de 1800 en 1525/1550 is van geen belang. Het is bewegen tussen de bandbreedte. Natuurlijk is het niet fraai wat we zien, maar nu uitstappen is in mijn ogen onverstandig. Net zo onverstandig als het instappen toen goud vorig jaar medio oktober hard op weg was naar de 1800. Blijf zitten als je posities hebt en stap zeker niet in voordat er een test heeft plaats gevonden van de 1525/1550.
  13. forum rang 6 haas 20 februari 2013 17:40
    quote:

    haas schreef op 19 februari 2013 17:23:

    Erica Terpstra : Goud is 'n Kanjer
    Goud : ik ben blij
  14. [verwijderd] 20 februari 2013 18:35
    Ik heb net op tijd mijn stack weer aangevuld. De prijs ging nog weel omlaag nadat ik kocht, maar tijdens het bestellen en erna ding alles bijna uit voorraad. En bij aflevering misten er nog zaken. Iets minder gekocht dan ik bedoeld had, maar wel wat kruid droog gehouden.
    Dat te doen, een paar kilo's of tubes bestellen waar men zegt "6-10 dagen levertijd"? Dan hebben ze 2 weken de tijd om het zilver voor je te vinden met genoeg marge om het voor te gaan doen. Jij kunt je geld maar 1x vastleggen. Wie kies je om de prijs vast te leggen?
    2 weken wachten op "sorry het was op, we storten je geld wel terug"?

    Ik wil dóóóólgraag bijkopen nu. En, ik wil wachten op een nog veel lagere prijs. Bij wie ga ik dan kopen? Lokaal ben ik 10% en meer kwijt. En ze hebben niets in voorraad (meer). Wie heeft wel voorraad? Hoe ver weg zitten die? Kun je een dealer op zijn woord vertrouwen dat het er is en je het zo opgestuurd krijgt? Net nu de prijs zo keldert?

    Ik vind het DOOD-eng. Kan me bijna voorstellen dat mensen dan wat digitale afschriftjes SLV kopen. Maarja, die kan nog hardere klappen krijgen dan fysiek.

    Mijn dealer vertelde me dat bepaalde groothandels en Munthuizen reeds beloofde order cancellen. Andere klanten waren belangrijker blijkbaar, of men zag simpelweg af van uitleving, in het algemeen.
    Leveranciers vertrouwen Groothandels steeds minder. Voorraad vlóóg er doorheen bij hen die het háddenm, en dat waren er niet veel.
    Ongehoord, dat mensen ineens zilver kopen op zwakte, niet meer wachten op nieuwe highs.
    En, mijn dealer vertelde me dat de afgelopen jaren, van in het begin ~3-4x zoveel € omzet in zilver tov goud, het nu eerder 20x is. Jawel, goud 5% van beleggingsinvesteringen nog maar.
    Maar er wordt als gekken gekocht, alles wat los en vast zit. Dus totale investeringsvraag is HOOG, bevestigd door recordverkopen van de US Mint, rond de reeds lage prijzen van Dec'12/Jan'13.

    Wat vrienden van me willen mijn zilver van me kopen. Ik haal het dan voor mezelf in het buitenland. Ik moet ze nu "sorry, man" verkopen, want ik kan niet redeleijkerwijk zeker terugkopen, tegen énige prijs. En mijn zilve ris toch echt van MIJ. En vóór mij.

    Heel lokaal misschien, bij mij en mijn dealer, maar de disconnect tussen papier en zilver begint vorm te krijgen. Ik wil wel kopen, maar moet dan naar een veel duurdere dealer die mijn geld vooruit wil accepteren (mijn dealer doet dat niet, gentleman). Weken in de rats, of het zeker voor het onzekere?

    Ik koop graag 10oz Slangen. Nergens te krijgen. Kilo's, opperderpop of weken wachttijd. Maples en Eagles lijken nog te gaan. En er zijn Bisons op de oceaan die nog baasjes zoeken.
    Er zit nog wat zilver in de pipeline. Tussen de munters en de groothandels. Tussen groothandels en dealers zal SNEL opdrogen vrees ik (weet ik niet zeker). Wat bij groothandels binnen komt, gaat dat beschikbaar komen tegen spot +/- premie zoals te doen gebruikelijk? De groothandel betaalde er grof meer voor. En de munters staan op het punt zonder zilver te komen zitten, of gewoon om economische redenen hun werk te staken. Verlies maken doe je niet. Je moet zeker weten dat je je zilver krijgt. En je geld.
    De supply chain van beleggingszilver ondergaat momenteel een gruwelijke stresstest. Zouden we alles kunnen kopen wat we willen? Ik met mijn dealerkeuze alvast niet.
    Probeer eens voor de gein een zilveren gulden tegen spot +3.5% te kopen in de lokale munthandel? Succes.
    Té spannend. Zeker als je geen andere realistiche hoop hebt voor een prettige ouwedag dan dat je zilver voldoende zal blijken te zijn. Dit is de tijd van instappen, en lukt dat wel op tijd, genoeg?

  15. forum rang 10 voda 20 februari 2013 18:43
    Paniek in markt rond omvallen hedgefonds, beurs onderuit

    Van onze redactie
    AMSTERDAM - Handelaren en beleggers verkochten vanaf een uur of vier grondstofgerelateerde fondsen, zoals de aan Amsterdam genoteerde fondsen SBM, ArcelorMittal en Aperam. Het gerucht gaat dat een hedgefonds in grondstoffen geliquideerd wordt. Ook dook het geluid op dat handel in olie via CME vandaag kort heeft stilgelegen, na een heftige prijsbeweging in enkele seconden.

    De prijzen van zilver en platinum zakten op het gerucht over het hedgefonds hard weg. De olieprijs daalde ook hard, een Amerikaans vat ruwe olie noteerde kortgeleden 2% lager ten opzichte van een dag eerder. Ook de goudprijs stond op een vette min.

    Omdat het fonds geliquideerd wordt komen diens grote posities op de markt vrij. Daardoor zou verkoopdruk in de markt ontstaan.

    2500 contracten in 2 seconden
    Als gevolg van de hard dalende olieprijs ging de S&P GSCI Index, een graadmeter voor commodities, hard onderuit. De index daalde in het hoogste tempo in bijna zes weken.

    De site van Nanex wijst erop dat termijncontracten van olie die in april afliepen, vandaag te kampen hadden met 2500 contracten binnen 2 seconden, iets wat leidde tot forse verkoopdruk. Twaalf seconden later werden alle olietermijncontracten van handelsplatform CME 10 seconden stilgelegd.

    www.telegraaf.nl/dft/21311131/__Panie...
  16. forum rang 9 josti5 20 februari 2013 19:22
    Bij Holland Gold zijn de rijksdaalders en de tientjes als bij toverslag uit het aanbod verdwenen: opgekocht of van de site gehaald, in afwachting van betere zilverprijs-tijden???
  17. [verwijderd] 20 februari 2013 20:02
    Bedenk dat er geen bekertje olie, of fysiek grammetje goud/zilver/platina aan te pas komt...het is een dump van papier!!!

    Er komt echt geen olietanker plots vrij op de markt...slechts loze beloftes op papier. Een hedgefonds koopt contracten van iets dat het niet echt bezit en nu komen die contracten vrij zonder dat de onderliggende waarde over de markten vrij komen.
8.778 Posts
Pagina: «« 1 ... 130 131 132 133 134 ... 439 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.241
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.886
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.157
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.028
AFC Ajax 537 7.013
Affimed NV 2 5.750
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.979
Air France - KLM 1.024 34.306
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.759
Alfen 12 16.153
Allfunds Group 3 1.178
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 326
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.219
AMG 965 125.623
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.515
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.108
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.588
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.101
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.256
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.635
ASML 1.762 76.783
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 324
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.644
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.660

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 24 april

    1. IBM Q1-cijfers
    2. Meta Q1-cijfers
  2. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht