Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Kendrion NL0000852531

Laatste koers (eur)

13,200
  • Verschill

    -0,120 -0,90%
  • Volume

    9.686 Gem. (3M) 34,5K
  • Bied

    13,200  
  • Laat

    13,500  
+ Toevoegen aan watchlist

Stilte voor de jaarcijfers .

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. G 60. 5 februari 2013 15:39
    Na een voortreffelijk begin van het jaar is de koers stil komen liggen
    rond de 18,50 en 18,60 Euro , lijkt mij een mooie bodem om door te stijgen
    tot boven de 20 Euro mits de jaarcijfers niet tegen gaan vallen.
    Nu de auto verkopen in Europa nagenoeg stil vallen weet ik niet of
    China en de VS die kunnen compenseren en van die andere bedrijfsonderdelen
    heb ik ook geen idee hoe die gedraaid hebben , dus als iemand dat wel
    weet verneem ik dat graag .
  2. nobahamas 25 februari 2013 20:27
    Wel heel stil ja, woensdagochtend weten we meer.
    Ik wacht dinsdag op een dip om eventueel bij te kopen.
  3. nobahamas 26 februari 2013 21:12
    Ik richt me hier maar op:

    Het management handhaaft de in augustus verlaagde winstverwachtingen en rekent op een nettowinst voor het volledige jaar die uit zal komen tussen de EUR16,5 miljoen en EUR17,5 miljoen, ten opzichte van EUR20,5 miljoen in 2011.

    Boven de 17 miljoen zijn we spekkoper want de vooruitzichten voor 2013 zijn beter
  4. G 60. 27 februari 2013 10:27
    Kendrion blijft structureel te laag gewaardeerd , overname kas 80 miljoen
    Euro , inversteringen in nieuwe innovatie liggen op koers en er word veel
    van verwacht en wereldwijde expansie vooral in opkomende markten , lijkt
    mij al met al toch behoorlijk positief .
  5. conradus 27 februari 2013 11:10
    Orderbook is actually improving gradually in 2013
    De doelstelling van groei >10% winst op verkoop >10% en winst op geinvesteerd vermogen >17,5% blijven gehandhafd op middenlang termijn.
    Gezien de omstandigheden van een diepe resessie vooral in de autoindustrie in Europa vallen de cijfers mij erg me.
    mvg Conradus
  6. forum rang 10 voda 27 februari 2013 14:18
    Kendrion minder winstgevend in KW4, geen concrete winstverwachting '13


    Door Ellen Proper

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Kendrion nv (KENDR.AE) zag zijn genormaliseerde nettowinst halveren in de laatste drie maanden van 2012, vanwege dalende orders door de onzekere economische omstandigheden, vooral in automotive. De producent van elektromagneten geeft geen concrete winstverwachting af voor 2013 vanwege de huidige economische omstandigheden.

    "Wel verwachten wij in het tweede halfjaar de positieve effecten te zien van de aanloop van een aantal nieuwe projecten. Ook blijven wij streven naar een verdere uitbouw van onze onderneming door gerichte acquisities," meldt bestuursvoorzitter Piet Veenema in het begeleidende persbericht.

    In de afgelopen verslagperiode halveerde de genormaliseerde nettowinst naar EUR2,2 miljoen van EUR4,4 miljoen in de laatste drie maanden in 2011. Over heel 2012 kwam de genormaliseerde nettowinst uit op EUR13,6 miljoen, ten opzichte van EUR20,5 miljoen in 2011. Dit betreft een nettowinstdaling van 34%.

    "Het vierde kwartaal was, zoals verwacht, een lastig kwartaal. Dit kwam vooral, omdat veel van onze klanten vroeg in de maand december stopten met produceren, waardoor ook onze afzet stagneerde. Dit gold met name voor onze automotive-activiteiten", aldus Veenema.

    De omzet in het vierde kwartaal steeg 1% tot EUR65,5 miljoen van EUR64,9 miljoen. Autonoom daalde de omzet met 9%. Op jaarbasis was sprake van een stijging met 6% naar EUR284,9 miljoen van EUR267,9 miljoen.

    Kendrion stelt een dividend voor van EUR0,58 per aandeel. Een jaar eerder werd EUR0,62 uitgekeerd.

    Het aandeel is maandag gesloten op EUR18,57.


    Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@dowjones.com


  7. G 60. 28 februari 2013 17:14
    De belangstelling voor Kendrion is nagenoeg nihiel , komt de koers
    mijn inziens niet ten goede .
  8. conradus 28 februari 2013 17:54
    Kendrion heeft in 2012 veel kosten gemaakt om de productie in India en de VS op te starten. In 2013 komen hiervan de opbrengsten, geduld is een schone zaak. Er is een partij die iedere dag de stukjes uit de markt neemt van de kleine belegger die enigzinds teleurgesteld is in de uitkomst van het afgelopen jaar. Kendrion is zeer inovatief en dat zal binnenkort alom erkend worden. Bovendien is er nog een grote kans dat Kendrion het hogerberoep windt van de Europese Mededingings Commissie
  9. [verwijderd] 1 maart 2013 17:37
    quote:

    conradus schreef op 28 februari 2013 17:54:

    Kendrion heeft in 2012 veel kosten gemaakt om de productie in India en de VS op te starten. In 2013 komen hiervan de opbrengsten, geduld is een schone zaak. Er is een partij die iedere dag de stukjes uit de markt neemt van de kleine belegger die enigzinds teleurgesteld is in de uitkomst van het afgelopen jaar. Kendrion is zeer inovatief en dat zal binnenkort alom erkend worden. Bovendien is er nog een grote kans dat Kendrion het hogerberoep windt van de Europese Mededingings Commissie
    in 20112 en voorgaande jaren was er veel belangstelling op het kendrion forum, vooral ook omdat de koers toen met ‘€9 veel te laag werd gewaardeerd.

    De kosten voor India - overigens beperkt- zijn voor het merendeel in 2011 al gemaakt. Terecht veel kosten in Amerika, maar daar ligt ook een grote markt in het verschiet. In 2012 is de capaciteit voor R&D uitgebreid en liggen daardoor structureel hoger dan in voorgaande jaren. Deze kosten bedragen nu iets minder dan 10% van de jaaromzet; de kosten worden natuurlijk ook tendele door de klanten gedragen. Maar door hoge succesvolle R&D kosten wordt wel de ontwikkeling in de toekomst veilig gesteld.

    De omzet in USA zal pas in de loop van dit jaar structureel gaan toenemen. Ik lees ook, dat men voor machinebouw veel nieuwe orders in de USA heeft gekregen in de loop van 2012.
    De koers op dit moment lijkt mij niet te hoog. Voor een hogere koers is nodig dat de winstgevendheid weer naar oude niveau's terugkeert. Gebeurt dat dan zal de keors jkunnen stijgen naar € 24.

    De EU boete zal nauwelijks invloed hebben op de winstgevendheid. het feit dat wij en kendrion de boete niet terecht vinden, zegt nog niets over de afloop van het hoger beroep. het feit dat het budget van de EU sterk is ingekrompen zou van geen invloed mopgen zijn, maar zo werkt het niet altijd. Wordt de boete kwijtgescholden dan zou het mij niet verbazen als kendrion een deel daarvan als extra dividend ter beschikking stelt. De afgelopen jaren is er minder betaald om te sparen voor de boete!

    Zoef
  10. G 60. 8 maart 2013 17:40
    We zijn in 7 jaar tijd nog niks opgeschoten , al die jaren al hoge
    verwachtingen maar het blijft maar aanmodderen met de koers van Kendrion .
  11. [verwijderd] 14 maart 2013 16:12
    Alex Otto ( Deltalloyd) in het FD gisteren: reden voord e stijging?
    Alex Otto in het FD gisteren. Reden voord ekoersstijging?

    Geen idee waarom Kendrion zo buiten het zicht blijft, of het moet zijn dat mensen zich nauwelijks een beeld kunnen vormen van de activiteiten waarop het bedrijf zich toelegt.
    Erg veel indruk heeft de AEX sinds begin dit jaar nog niet gemaakt. In tweeënhalve maand noteert de stijging een magere 2% tot 3%. Logisch dat in dit klimaat fondsen die ver boven het gemiddelde presteren extra opvallen.
    Neem Kendrion, dat sinds begin januari al een koerswinst van circa 15% heeft laten zien. Een pareltje, waar je als belegger voor de lange termijn erg blij van kunt worden. Een gezond bedrijf ook, met een overzichtelijke schuldpositie en een keurig dividendbeleid. Zo’n aandeel houd je vast, en dat doen we dus ook: verspreid over diverse portefeuilles hebben we met Delta Lloyd een belang van een kleine 20% in Kendrion.
    Geen idee
    Ondanks de opvallend positieve beursprestatie van Kendrion blijft het bedrijf nogal buiten het zicht van analisten en beleggers. Geen idee waarom, of het moet zijn dat mensen zich nauwelijks een beeld kunnen vormen van de activiteiten waarop het bedrijf zich toelegt. Kendrion ontwikkelt elektromagneten en voert als slogan: ‘We magnetise the world’. In concreto een bedrijf met een sterke wereldmarktpositie in een weinig zichtbaar maar cruciaal technologisch toepassingsgebied. De elektromagneten van Kendrion worden bijvoorbeeld verwerkt in automotoren, liften en machines. Zo is het bedrijf een van de marktleiders met elektromagneten voor common-raildieselmotoren.
    De wereldmarkt voor elektromagneten is zo’n €2,5 mrd groot. Kendrion haalt hier een omzet van ongeveer €?300 mln uit, maar wil die in twee jaar tijd laten groeien tot €450 à €500 mln. Sinds 2009 ligt de focus van het bedrijf uitsluitend op elektromagneten; andere activiteiten zijn afgestoten. Enkele kleine nichespelers in deze markt zijn afgelopen jaren overgenomen, en naar nieuwe acquisities wordt uitgekeken. Met een goed gevulde opdrachtenportefeuille zullen de omzetambities vooral ook door autonome groei gerealiseerd kunnen worden. En door innovatie: 7% van de omzet gaat naar R&D.
    Addertje
    Kendrion is een speler die op grond van een uitgekiende focus en een technologische voorsprong een behoorlijk groeipotentieel heeft. Eigenlijk zie ik maar één addertje onder het gras, namelijk een mogelijk negatieve uitkomst van de rechtszaak tegen een buitensporig hoge boete van de EU vanwege kartelvorming door een voormalig dochterbedrijf. Deze kwestie loopt al jaren en zou in de koers van het aandeel verdisconteerd moeten zijn. Voor mij in elk geval geen reden om het aandeel van de hand te doen
  12. forum rang 10 voda 14 maart 2013 16:20
    Kendrion koersdoel omhoog naar EUR22,00 van EUR20,00 - Rabo
    Kendrion advies ongewijzigd op buy - Rabo

    (MORE TO FOLLOW) Dow Jones Newswires
  13. forum rang 10 voda 22 maart 2013 17:17
    Kendrion krijgt initieel buy-advies bij ING


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Kendrion (KENDR.AE) krijgt van ING Research een initieel buy-advies met koersdoel EUR22,00. Analist Tijs Hollestelle stelt dat de toeleverancier van de sectoren auto- en machinebouw goed gepositioneerd is om net als Duitse afnemers te profiteren van een economische opleving in Azie en de VS. Daarbij heeft het bedrijf een 'formidabele EUR80 miljoen oorlogskas' en groei via overnames biedt volgens de analist extra opwaarts potentieel van zo'n EUR4,40 per aandeel. Kendrion sloot donderdag op EUR18,55. (AGR)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

16 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in