Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Kendrion NL0000852531

Laatste koers (eur)

13,400
  • Verschill

    +0,380 +2,92%
  • Volume

    31.254 Gem. (3M) 34,5K
  • Bied

    12,820  
  • Laat

    13,500  
+ Toevoegen aan watchlist

PB 2012. De belangrijkste zaken.

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 maci 27 februari 2013 08:24
    Moeilijke marktomstandigheden in vierde kwartaal, resultaatontwikkeling conform verwachting
    - Geringe omzetgroei (+1%) in vierde kwartaal met name veroorzaakt door zwakke decembermaand, autonoom daling 9%
    - Met name automotive-activiteiten in tweede halfjaar 2012 onder druk
    - Nettowinst in vierde kwartaal € 3,3 miljoen (genormaliseerd € 2,2 miljoen)
    - Over geheel 2012 nettowinst van € 18,0 miljoen, inclusief eenmalige bate van € 4,4 miljoen
    voor vrijval earn-out FAS Controls, Inc.
    - Investeringen in technologieën en innovaties blijven op hoog niveau
    - Tevredenstellende vrije kasstroom in 2012 van bijna € 10 miljoen
    - Voorgesteld keuzedividend € 0,58 per aandeel (gebaseerd op pay-out ratio van 50% van
    genormaliseerde jaarwinst)
    - Geen concrete winstverwachting voor 2013

    Piet Veenema, CEO van Kendrion: "Het vierde kwartaal was, zoals verwacht, een lastig kwartaal. Dit kwam vooral, omdat veel van onze klanten vroeg in de maand december stopten met produceren, waardoor ook onze afzet stagneerde. Dit gold met name voor onze automotive-activiteiten. In de laatste maanden van het jaar hebben wij daarbij, gezien de marktomstandigheden, voorrang gegeven aan een verdere reductie van de voorraden, hetgeen ook zijn effect op het resultaat had. Het effect was wel een sterke vrije kasstroom in het vierde kwartaal. Gelet op onze resultaten en sterke financiële positie stellen wij een dividend van 50% van de genormaliseerde nettowinst over 2012 voor. Het is moeilijk om een concrete winstverwachting voor 2013 te geven, gezien de huidige economische omstandigheden. Wel verwachten wij in het tweede halfjaar de positieve effecten te zien van de aanloop van een aantal nieuwe projecten. Ook blijven wij streven naar een verdere uitbouw van onze onderneming door gerichte acquisities."
    Voortgang strategie
    Kendrion richt zich op het op- en uitbouwen van leidende Europese marktposities in geselecteerde nichemarkten in termen van omzet en toegevoegde waarde. Met bestaande knowhow, innovatief vermogen en commerciële slagkracht worden oplossingen geboden aan een breed scala van afnemers. In het afgelopen jaar slaagde Kendrion erin haar engineeringcapaciteit verder te versterken. Ter verdere versterking van zijn technische knowhow werd ook de "Kendrion Academy" opgericht. Kendrion richt zich daarbij op het verder verruimen van toepassingsgebieden van elektromagnetische systemen en componenten. Daarnaast focust Kendrion zich op het uitbreiden van zijn wereldwijde activiteiten, zowel autonoom als door acquisities. Bij het eind 2011 geacquireerde bedrijf FAS Controls, Inc, (het huidige Kendrion (Shelby) Inc.) werd een omvangrijk investeringsprogramma doorgevoerd met het oog op een aantal nieuwe projecten. Ook het in 2011 opgerichte Indiase bedrijf groeide goed in haar eerste volle boekjaar. Daarnaast heeft Kendrion eind 2012 het resterende 49%-belang in Kendrion(Linz)GmbH in Oostenrijk overgenomen, waardoor Kendrion nu uitsluitend 100%-dochterbedrijven heeft.
    Naast de reeds bekende speerpunten is duurzaamheid een belangrijk focuspunt voor Kendrion. Kendrion voert een actief beleid op het gebied van Corporate Social Responsibility. Aandachtspunten zijn onder andere energie- en CO2-reductie, afvalbeheersing en recycling, medewerkertevredenheid en ketenverantwoordelijkheid.
    De financiële doelstellingen op het gebied van autonome groei (>10%), Return on Sales (>10%) en Return on Investment (>17,5%) werden in 2012 als gevolg van de lastige economische omstandigheden met respectievelijk -4,1%, 7,8% en 12,4% niet gehaald, maar blijven als doelstelling op de middellange termijn onverkort van kracht.
  2. conradus 15 april 2013 18:25
    Is er vandaag op de AVA nog iets interessants ter tafel gekomen ???
    Wie is er geweest en kan een kort verslag maken ???
    Bij voorbaat dank,
    Conradus
  3. [verwijderd] 16 april 2013 06:06
    Enkele punten uit de AvA van gisterenmiddag; hierbij kan de hoge opkomst niet onvermeld blijven 76,8% van het totale aantal uitstaande aandelen was aanwezig.:
    - EU boete: hoorzitting is geweest in februari: het oordeel zal gevormd worden door een college van 15 rechters, verwacht eind van dit jaar of begin 2014. belangrijk: de advocaatgeneraal zal eind mei haar advies publiceren; dat advies is openbaar; het advies zal een belangrijke indicatie geven voor het eindoordeel van het hof;
    - als de boete betaald moet worden dan zal dat geen financiele problemen opleveren voor kendrion. De schuld quote ( net debt/EBITA) zal dan dicht bij 2 uitkomen, terwijl er ruimte is tot 3. Banken hebben toegezegd bij een betalingsverplichting tijdelijk de convenanten te verruimen.betaling leidt niet tot een extra verlies bij kendrion, dat verlies is in 2011 al genomen.
    - als de boete niet betaald hoeft te worden:"vieren wij een feestje" volgens CEO Piet Venema; dat zal een mooi feestje worden van ruim 40 mio euro; hopelijk delen ook aandeelhouders daarin mee.
    - plan om in 2015 een omzet te halen van 450 -500 mio; hiervan kan tot 400 mio op eigen kracht gegroeid worden, de rest moet uit overnames komen. Daarbij kijkt Kendrion ook nadrukkelijk naar de amerikaanse industriele markt.
    - het eind 2011 overgenomen FAS Shelby ontwikkelt zich uitermate goed. De lerveringen aan GM gaan nu al langzaam van start. De leveringen aan Chrysler zullen in de loop van dit jaar beginnen. Op den duur kan Shelby uitgroeien tot de grootste vestiging van Kendrion, met een omzet van 70-80 mio.
    - met de aankoop van Shelby is ook de positie op de truckmarkt aanzienlijk verbeterd. Zozeer zelfs dat er een derde automotive afdeling trucks komt.
    - in de loop van dit mjaar krijgt Kendrion dan twee divisies: automotive en industrial. Dat zal ook in de rapportages terug ten vinden zijn.
    -terugval in omzet IMS vorig jaar vooral door de terugval van een grote klant in de textielmachines;met hem is een programma opgezet voor een grondige vernieuwing van het produktengamma. De effecten zullen pas op zijn vroegst volgend jaar te meten zijn;
    - Kendrion is nu veruit de grootste fabrikant van electromagneten.Dat is ook aan het jaarverslag te merken; dat wordt gekenmerkt door een imponerende openheid over de gang van zaken.

    Verschenen zijn ook het Magnetized no 5 en het sustainable business report. Beide te vinden op de website van kendrion en voor Kendrion- adepten zeer lezenswaardig.

    Zoef
5 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht