Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Kendrion NL0000852531

Laatste koers (eur)

13,400
  • Verschill

    +0,380 +2,92%
  • Volume

    31.254 Gem. (3M) 34,5K
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

PB: Boete-oplegging

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 maci 30 mei 2013 16:41
    Conclusie van Advocaat-Generaal gepubliceerd in hoger beroep van Kendrion bij Hof van Justitie tegen boete Europese Commissie
    Op 16 november 2011 deed het Gerecht van de Europese Unie in Luxemburg uitspraak in de door Kendrion N.V. aangespannen zaak tegen de boete ten bedrage van EUR 34 miljoen (exclusief rente) die de Europese Commissie op 30 november 2005 oplegde voor overtreding van artikel 81 lid 1 EG-Verdrag door haar voormalige dochteronderneming Fardem Packaging B.V., gevestigd te Edam (zaaknummer T-54/06). Het Gerecht heeft destijds bepaald dat de boete volledig blijft gehandhaafd. Kendrion N.V. heeft in januari 2012 besloten om beroep aan te tekenen bij het Hof van Justitie van de Europese Unie. Op 5 februari 2013 heeft in het kader van het hoger beroep (zaaknummer C-50/12) een hoorzitting plaatsgevonden.
    Op 30 mei 2013 is de conclusie van de Advocaat-Generaal Sharpston in het hoger beroep gepubliceerd. De conclusie moet worden gezien als belangrijk advies aan het Hof van Justitie.
    De conclusie van de Advocaat-Generaal is dat de boete voor Kendrion van EUR 34 miljoen gehandhaafd moet blijven. Zij is verder van mening dat de procedure bij het Gerecht buitensporig lang heeft geduurd en dat Kendrion de mogelijkheid heeft desgewenst een afzonderlijke schadevergoedingsactie in te stellen. Zij adviseert dat het Hof van Justitie niet zelf tot de door Kendrion gevraagde verlaging van de geldboete moet overgaan. Kendrion zal de mogelijkheid voor schadevergoeding nader analyseren en na de uitspraak van het Hof van Justitie eventuele vervolgstappen ondernemen.
    Kendrion N.V. heeft bij aanvang van de procedure bij het Gerecht een bankgarantie gesteld ten behoeve van de Europese Commissie. Naar aanleiding van de uitspraak van het Gerecht op 16 november 2011 heeft Kendrion de boete en rente reeds volledig voorzien.
    De datum van de uitspraak van het Hof van Justite is niet bekend, maar zal mogelijk eind dit jaar dan wel begin volgend jaar kunnen zijn. Indien het Hof van Justitie de conclusie van de Advocaat-Generaal overneemt, zal die uitspraak van het Hof van Justitie als zodanig geen significante gevolgen hebben voor de operationele activiteiten van Kendrion en geen invloed hebben op het vermogen van het bedrijf om aan zijn financiële convenanten en verplichtingen te voldoen.
1 Post
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht