Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

KPN Koninklijke NL0000009082

Laatste koers (eur)

3,326
  • Verschill

    -0,053 -1,57%
  • Volume

    4.621.780 Gem. (3M) 13,7M
  • Bied

    3,325  
  • Laat

    3,326  
+ Toevoegen aan watchlist

KPN weekdraadje van 22 t/m 26 juli 2013

4.300 Posts
Pagina: «« 1 ... 83 84 85 86 87 ... 215 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. MSN 23 juli 2013 12:34
    quote:

    Dureau1 schreef op 23 juli 2013 12:24:

    [...]
    De verkoop van E-Plus, dat sinds 2002 volledig in handen is van KPN en vorig jaar goed was voor een kwart van de totale omzet, leidt in het derde kwartaal tot een boekverlies van circa 1,3 miljard euro. De uiteindelijke omvang van de afschrijving hangt af van de waardering van het belang in Telefónica Deutschland.
    Dureau zoals andere ook al aangeven. Je valt in herhaling. En stop ook met jezelf quoten, beetje kansloos.

    Dat jij blij bent met iemand die 'de waarheid' spreekt is best. Moet je ook vooral zijn. Ik ben ook voorstander van goede onderbouwingen van analisten en mede-beleggers. Waar ik geen voorstander van ben is het op een lompe manier andere proberen te manipuleren (zowel in long- als short zin).

    Ja ik zit long, ja ik hoop dat de koerst stijgt. Jij zit short en dat respecteer ik. Maar stop eens met herhalen van posts, jezelf quoten en andere zeggen wat ze moeten doen. Laat ieder zijn eigen keuze maken.

    Gr. MSN
  2. patrick 22 23 juli 2013 12:35
    Door Ben Zwirs

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke KPN nv (KPN.AE) verkoopt zijn Duitse dochter E-Plus aan Telefonica Deutschland voor EUR5 miljard in contanten en een belang van 17,6% in Telefonica Deutschland ter waarde van EUR3,1 miljard.

    "De strategische rationale achter de verkoop is duidelijk en was er al lange tijd", zegt chief executive Eelco Blok in een telefonische toelichting. "We hebben nu de deal gesloten die veel mensen al jaren verwachtten."

    "De mogelijkheid om significante waarde vrij te maken in Duitsland door E-Plus te verkopen, is duidelijk en overtuigend", zegt Blok verder. "De significante premie ingebed in de verkoopprijs erkent de aanzienlijke operationele synergieen", stelt hij.

    Maandag bevestigde KPN reeds berichten in de media dat gesprekken werden gevoerd over de verkoop van E-Plus, maar zei toen nog niet wie de koper was. Het aandeel schoot vervolgens omhoog. Ook dinsdag werd er aanvankelijk een ruime koerswinst geboekt, maar die is in de loop van de ochtend flink teruggelopen. Om 12.00 resteert er nog een winst van 2,1%.

    KPN zal het grootste deel van de opbrengst van de verkoop gebruiken om de financiele flexibiliteit te vergroten en wil de dividendbetaling aan aandeelhouders in 2014 hervatten, zo maakte het telecombedrijf dinsdag bekend.

    Eerder dit jaar schrapte KPN het dividend nog, nadat er vorig jaar al flink in was gesneden vanwege het hoge schuldniveau. Met de verkoop wordt de uitkering aan aandeelhouders een jaar eerder dan verwacht weer hervat, aldus Blok.

    De combinatie van E-Plus en Telefonica Deutschland zal een jaarlijkse omzet hebben van meer dan EUR8 miljard en geschatte synergievoordelen opleveren van EUR5,0 miljard tot EUR5,5 miljard. Het nieuwe bedrijf zal in totaal meer dan 43 miljoen klanten bedienen en een sterkere concurrent worden voor de andere grote spelers in Duitsland: Deutsche Telekom en Vodafone.

    Analisten van Rabobank spreken van een goede verkoopprijs: de waarde van EUR8,1 miljard is aanzienlijk hoger dan de EUR5,3 miljard waar zij op uitkwamen. Het verschil is toe te schrijven aan de geschatte synergieen van EUR5,0-5,5 miljard, die de marktconsensus van EUR3-4 miljard overtreffen, stellen ze.

    De transactie is nog wel afhankelijk van goedkeuring van de toezichthouders en instemming van de aandeelhouders van KPN. Volgens berichten in de media zou KPN's grootste aandeelhouder, America Movil (AMX) van de Mexicaanse miljardair Carlos Slim, de transactie steunen.

    In een telefonische toelichting haalt Blok aan dat het Mexicaanse telecomconcern, dat een belang van meer dan 27% in KPN heeft, vertegenwoordigd is in de Raad van Commissarissen van het bedrijf en dat die de transactie steunt. Op het besluitvormingsproces binnen de RvC en of de steun unaniem is, wil hij echter niet in gaan.

    Over de mededingingstoezichthouders zegt de topman vertrouwen te hebben in goedkeuring, maar weigert ook daar gedetailleerd op in te gaan. Goedkeuring van de toezichthouders is volgens Rabobank echter nog een belangrijke horde en kan meerdere maanden duren.

    Volgens ING is goedkeuring van de mededingingswaakhonden het grootste risico voor de geplande transactie, omdat de Duitse markt terug gaat naar drie van vier mobiele aanbieders.

    Gebaseerd op de voorwaarden van de verkoopovereenkomst wordt E-Plus gewaardeerd op EUR8,1 miljard. De uiteindelijke waardering kan echter varieren en is afhankelijk van de aandelenkoers van Telefonica Deutschland. Gebaseerd op de fair value van EUR8,1 miljard verwacht KPN in het derde kwartaal een verlies te erkennen van EUR1,3 miljard.

    CFO Eric Hageman legt uit dat dit het verschil is tussen de boekwaarde en de verkoopprijs van de Duitse dochter. Het te nemen boekverlies heeft dan ook geen invloed op de financiele positie van KPN, zo geeft hij aan.

    Na afronding van de transactie zal KPN op pro forma basis een netto schuld/EBITDA-ratio hebben van minder dan 1,5. Dat is ruim onder de ratio van 2,0-2,5 waar KPN normaal op mikt. Of KPN op termijn weer richting die bandbreedte zal gaan, of dat er nieuwe doelen gesteld zullen worden, zegt het bedrijf niet.

    KPN maakte dinsdag ook de cijfers over het tweede kwartaal bekend. Daaruit blijkt dat zowel de omzet als de winst is gedaald ten opzichte van een jaar terug, onder meer als gevolg van minder bel- en SMS-verkeer.

    KPN zag over het tweede kwartaal de winst uitkeerbaar aan aandeelhouders dalen tot EUR107 miljoen van EUR334 miljoen een jaar terug. De winst voor rente, belasting, afschrijving en amortisatie (EBITDA) kwam uit op EUR1,03 miljard, tegen EUR1,17 miljard in 2012.

    De omzet daalde met 8,1% tot EUR2,935 miljard, vooral door een daling van de omzet bij Consumenten Mobiel, Zakelijke Markt, NetCo en in Duitsland.

    Analisten gepeild door FactSet rekenden op een nettowinst van EUR145 miljoen, een EBITDA van EUR992 miljoen en een omzet van EUR2,94 miljard.
  3. forum rang 4 bik 23 juli 2013 12:35
    Ze kunnen bij RTL-Z die Blok[kop]beter afplakken,het is al zo heet.brrrr.
  4. [verwijderd] 23 juli 2013 12:35
    Beste mensen laat je niet voor de gek houden :

    1 ) De prijs voor verkoop is heel weinig

    2 ) Cijfers netto winst zijn veel lager als gedacht
    3 ) Het tafelzilver verkopen wat blijft er dan over ??
    4 ) Mensen een worst voorhouden met dividend
    Deze firma blijft te klein om te overleven okay overname komt er ooit ( maar deze firma wordt steeds minder waardt.

    Kortom : afblijven en niet kopen

    The one and only Naarfwinn
  5. [verwijderd] 23 juli 2013 12:36
    quote:

    TKR schreef op 23 juli 2013 12:33:

    [...]
    Ga eens naar een Engels forum met je stomme Engelse gel*l.
    Je zit hier op een Nederlands forum ja.
    beter engels gelul,dan nederlandse bullshit.hij weet wel waar hij over praat!!
  6. [verwijderd] 23 juli 2013 12:38
    quote:

    Kecks schreef op 23 juli 2013 11:46:

    Wie bij de opening er niet uit is gegaan heeft een bord voor zijn kop, zo werkt de beurs al jaren. Sell the news, regel 1.
    Die regel heb ik nu geleerd als beginnend belegger. Ik twijfelde maar ja gebrek aan ervaring.
    UIteindelijk in de 1,93 verkocht. Maar scheelde toch flink wat.
    Helaas ook iets te vroeg weer ingestapt. Dus 2 dingen geleerd vandaag.
    Maar als de E-Plus deal wordt goed gekeurd zal de koers wel weer up gaan.... (hoop ik)
  7. Bir 23 juli 2013 12:39
    quote:

    sam en moos schreef op 23 juli 2013 12:16:

    Als alle negatievelingen hun aandelen nou eens verkopen en hier ophoepelen, dan kunnen de echte believers met enthousiasme en plezier met elkaar communiceren en zien hoe het aandeel de komende tijd opkrabbelt. Maar ja dan kletsen die negatievelingen opeens weer positief.
    Feit is dat als de verkopers zijn uitverkocht de kopers de overhand weer krijgen.
    Bepaal je eigen koers!
    Beetje tegenstrijdig allemaal........bepaal je eigen koers........maar het moet wel omhoog gericht zijn?
    Alleen ruimte voor positivo's haalt de nuances weg, dan wordt het een goed nieuwsshow waar iedereen meedoet tot de zeepbel klapt. Je wilt dus een pyramidespel......allemaal enthousiast meedoen (misschien wel tegen beter weten in) tot de eerste uitstapt en dan als lemmingen de afgrond in.

    Ik ben voor pro's en contra's, voor KT en LT beleggen. En niemand dwingt je posts te lezen.

    Grtn Bir.
  8. [verwijderd] 23 juli 2013 12:39
    quote:

    naarfwinn schreef op 23 juli 2013 12:35:

    Beste mensen laat je niet voor de gek houden :

    1 ) De prijs voor verkoop is heel weinig

    2 ) Cijfers netto winst zijn veel lager als gedacht
    3 ) Het tafelzilver verkopen wat blijft er dan over ??
    4 ) Mensen een worst voorhouden met dividend
    Deze firma blijft te klein om te overleven okay overname komt er ooit ( maar deze firma wordt steeds minder waardt.

    Kortom : afblijven en niet kopen

    The one and only Naarfwinn
    Dividend? Had hij dat ook niet eerder beloofd?
  9. KaPeeN63 23 juli 2013 12:39
    quote:

    TKR schreef op 23 juli 2013 12:29:

    [...]
    Ja en ik zei toch Telefonica Duitsland staat wel in het rood.
    En daar krijgt KPN een belang in van 17% en niet in Telefonica Spanje.
    Maar mama dicteert en niet Duitsland.
  10. [verwijderd] 23 juli 2013 12:42
    quote:

    ilanovic13 schreef op 23 juli 2013 12:36:

    [...]
    beter engels gelul,dan nederlandse bullshit.hij weet wel waar hij over praat!!
    Hij zit hier op een Nederlands forum dus waarom moet dat in het Engels?
  11. Parelsnuiver 23 juli 2013 12:42
    quote:

    naarfwinn schreef op 23 juli 2013 12:35:

    Beste mensen laat je niet voor de gek houden :

    1 ) De prijs voor verkoop is heel weinig

    2 ) Cijfers netto winst zijn veel lager als gedacht
    3 ) Het tafelzilver verkopen wat blijft er dan over ??
    4 ) Mensen een worst voorhouden met dividend
    Deze firma blijft te klein om te overleven okay overname komt er ooit ( maar deze firma wordt steeds minder waardt.

    Kortom : afblijven en niet kopen

    The one and only Naarfwinn
    Welkom op dit forum :) (Lees:sarcasme)
  12. [verwijderd] 23 juli 2013 12:42
    Wie zegt dat Telefonica Deutschland Holding dividend gaat uitbetalen?
    Dat beslist de AVA en wie het daar de meerderheid? Juist Telefonica Spain (oid). Ik zag vanmorgen ergens een bedrag van Eur80m dividend voor KPN in dit forum opduiken, maar representeert dit bedrag het aandeel ad ca. 18% dat KPN in Tel Dld heeft??
    Theoretisch kan Tel Spain door haar invloed op de AVA van Tel.Dld besluiten om het dividend te passeren; alhoewel ik dat niet waarschijnlijk acht.

    quote:

    Dureau1 schreef op 23 juli 2013 12:31:

    [...]

    Dus de toekomstige omzet zal verder dalen nu E Plus verkocht is, het volgende kwartaal wordt er een verlies van 1.3 miljard tlv de resultaten gebracht daar staan tegenover de dividend inkomsten minder investeringen in Duitsland. Al met al zie ik als saldo een puur nederlands bedrijf middenin een enorme concurrentie slag en dalende opbrengsten een terugtrekkende beweging met lagere opbrengsten, maar ze kunnen niet anders
  13. La Raza 23 juli 2013 12:44
    Hoeveel schuld blijft erover als de volledige 5miljard voor aflossing wordt gebruikt, er is vast iemand die het kan roepen met dit warme weer heb geen zin in teveel zoekwerk ;D
  14. KaPeeN63 23 juli 2013 12:44
    quote:

    TKR schreef op 23 juli 2013 12:33:

    [...]
    Ga eens naar een Engels forum met je stomme Engelse gel*l.
    Je zit hier op een Nederlands forum ja.
    Laat die man toch; toon respect; zijn verhaal is vaak onderbouwd; wil je geen engels lezen dan scroll je toch gewoon door; er zijn op dit moment veel Nederlandse posts.
    SNSN niets aantrekken van dat commentaar hoor.
  15. [verwijderd] 23 juli 2013 12:46
    quote:

    RichZed18 schreef op 23 juli 2013 12:42:

    Wie zegt dat Telefonica Deutschland Holding dividend gaat uitbetalen?
    Dat beslist de AVA en wie het daar de meerderheid? Juist Telefonica Spain (oid). Ik zag vanmorgen ergens een bedrag van Eur80m dividend voor KPN in dit forum opduiken, maar representeert dit bedrag het aandeel ad ca. 18% dat KPN in Tel Dld heeft??
    Theoretisch kan Tel Spain door haar invloed op de AVA van Tel.Dld besluiten om het dividend te passeren; alhoewel ik dat niet waarschijnlijk acht.

    [...]
    klopt ik heb het uitgerekend, dat is voor 17,6% van de aandelen (totaal aantal 1116kk) daar 17,6% van en dat keer 0,45
  16. [verwijderd] 23 juli 2013 12:56
    ik lees net de TA van Nico Bakker (de beste die er is)
    1.86 euro is de echte weerstand zou dat de reden kunnen zijn van dit gehannes van de koers
    eenmaal daarboven kunnen we naar 2.82
    ik verwacht vandaag vanuit USA een spike naar Boven de 2.05
  17. Mammon 23 juli 2013 12:57
    ik ben terug ... hoop dat jullie allemaal je winst gepakt hebben en nu weer kunnen instappen.. zag je deze morgen wat een verkopen op 1.90-2.00 maar goed ik ben er zeker van dat we die nog wel terug zien. nu effie consolideren naar 1.75-1.80?
4.300 Posts
Pagina: «« 1 ... 83 84 85 86 87 ... 215 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht