Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

KPN Koninklijke NL0000009082

Laatste koers (eur)

3,321
  • Verschill

    -0,058 -1,72%
  • Volume

    13.480.877 Gem. (3M) 13,6M
  • Bied

    3,305  
  • Laat

    3,338  
+ Toevoegen aan watchlist

KPN weekdraadje van 22 t/m 26 juli 2013

4.300 Posts
Pagina: «« 1 ... 103 104 105 106 107 ... 215 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 juli 2013 22:54
    quote:

    zjeeraar schreef op 23 juli 2013 22:24:

    Helaas zal dit de huidige schrikkelkoers geen goed doen . Beleggers houden niet van onzekerheid. Ik ook niet................koers morgen onder de 1.75 jammer................
    Er zijn hier te vel beleggers die hadden gerekend op grote winst. Ik ben zeer tevreden met mijn 20% maar besef ook dat diegenen die een grotere achterstand nog lang niet tevreden zullen zijn.

    In de aanloop naar de cijfers was er al een onterechte euforie terwijl we zeker gekelderd waren zonder het bericht gisteren en vanmorgen

    En dan schreeuwt ene DIM dat de koers vanmorgen al op € 3,00 zou staan.

    Ik zeg eerlijk en heb ook gemeld dat ik bleef op de gok en dat het toevallig goed uitpakte is mazzel.
  2. [verwijderd] 23 juli 2013 22:58
    Begrijpen jullie het?

    Of heel KPN kopen? of E- Plus verkopen! Slim mag nu krabben op die rotkop van hem en mag een bod gaan doen zo niet gewoon verpatsen die handel!
  3. [verwijderd] 23 juli 2013 22:58
    Kort samengevat, als Slim E-plus binnenboord wil houden bij KPN moet hij zijn beurs trekken en ongeveer 2.85 neertellen voor de resterende aandeeltjes
  4. Vivino 23 juli 2013 22:59
    Wat een gezeur over dat iemand in 't engels post zeg, we leven niet in duitsland of frankrijk, mn neefje van 7 kan al redelijk engels lezen...... (als er maar iets te zeuren is)
  5. snuf13 23 juli 2013 23:00
    Ja ik denk ook dat we morgen onder de 1,75 komen. Maar we kunnen ook zo maar weer omhoog.
    Het blijft ......
  6. [verwijderd] 23 juli 2013 23:01
    quote:

    Vivino schreef op 23 juli 2013 22:59:

    Wat een gezeur over dat iemand in 't engels post zeg, we leven niet in duitsland of frankrijk, mn neefje van 7 kan al redelijk engels lezen...... (als er maar iets te zeuren is)
    Gewoon in het Nederlands posten er zijn hier ook een aantal die het niet begrijpen dus niet lullig doen. GO DUTCH PLEASE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  7. [verwijderd] 23 juli 2013 23:03
    quote:

    Vivino schreef op 23 juli 2013 22:59:

    Wat een gezeur over dat iemand in 't engels post zeg, we leven niet in duitsland of frankrijk, mn neefje van 7 kan al redelijk engels lezen...... (als er maar iets te zeuren is)
    Daar gaat het niet om en dat weet je ook wel. Deze gast heeft zichzelf hier opgedrongen en is dezelfde dan Orange FTE. Wat hij doet slaat helemaal nergens op

    Of kun jij het mij haarfijn uitleggen?
  8. [verwijderd] 23 juli 2013 23:13
    Inderdaad,waarom gaat deze meneer niet gewoon zijn dingetje doen op een engelstalig forum,het probleem is dan wel natuurlijk dat je te maken krijgt met echte engelstaligen,wellicht een kans om daar zijn Nederlands te oefenen
  9. lange frans 23 juli 2013 23:18
    Mocht iemand nog betwijfelen of de verkoop van E-plus een slimme zet is, dan moet-ie nog maar even naar de site van het FD gaan. De verkoop wordt hier een geschenk voor KPN genoemd. En die jongens weten meestal wel waar ze het over hebben...
  10. [verwijderd] 23 juli 2013 23:20
    Laatste KPN-nieuws: Fitch bevestigt de kredietstatus van de telecom (who cares...) en volgens Financial Times is binnen grootaandeelhouder América Móvil, het bedrijf van Carlos Slim, niet iedereen even enthousiast over de verkoop van E-Plus aan Telefónica. De eerste twee alinea's uit de krant:

    "KPN has still to secure the support of its largest single shareholder for a transformational deal that would see the Dutch telecom group sell its German operations to Telefónica for €8.1bn in cash and shares. Two KPN directors appointed by America Movil, which is controlled by Mexican billionaire Carlos Slim, did not vote in favour of the deal, according to people close to the situation. However, the backing from the remaining six directors was enough to secure board approval for the deal."

  11. snuf13 23 juli 2013 23:26
    We hebben het maar over Slim, Slim en nog eens Slim. Maar hebben we ook in de gaten dat wanneer deze man
    ons gaat verlaten en hij zijn verlies neemt.......het hele aandeel........
  12. MSN 23 juli 2013 23:27
    Zie een hoop mensen die weer lekker aan het speculeren zijn. Zal ik meedoen?

    1. KPN verkoopt E-Plus aan Telefonica
    2. Carlos neemt KPN (en Telekom Austria) over tegen een leuk (lager) prijsje
    3. AT&T (vriendjes van Slim) krijgt uiteindelijk toch haar zin en neemt Telefonica over
    4. AT&T / AM krijgen overwicht in Europa en gaan samenwerken

    Gevolg Europa en Amerika onder de plak van een dikke behaarde tequila drinkende man genaamd Carlos Slim en een sigaren rokende Ralph de la Vega en zijn butt buddy Randall Stephenson

    Lachen man! Speculeren is hip hoorde ik laatst.
  13. [verwijderd] 23 juli 2013 23:28
    Logisch dat Slim niet blij is; hij wil EPlus graag zelf! Heeft hij meteen een ingang in DL. En ja, AM en Telefonica zijn aartsvijanden.[b][/b] Bovendien is dergelijk nieuws koersverhogend, wat hem niet uitkomt.

    Lijkt strategisch een goede zet van Blok. Echter niet slim om CS tot zijn vijand te maken. Durf er een fles wijn om te verwedden dat Slim dit gevecht gaat winnen. En Blok, tja ik hoop dat ie goed verzekerd is (don't mess with the maffia).

    Het spelletje dumpen en koers manipuleren zal de komende tijd dus gewoon doorgaan. Nog veel short in het aandeel en Carlos met zijn megapositie.
  14. [verwijderd] 23 juli 2013 23:32
    denk dat Slim achter de schermen vollop bezig is, maar niets zal ondernemen in afwachting van de goedkeuring van Tante Nelly, en bij afkeur zal hij heel hard lachen en bij goed vinden zal hij een bod gaan doen schat ik . Nergens op gebazeerd maar puur een gevoel. denk dat we nog vele pieken en dalen gaan mee maken!
  15. snuf13 23 juli 2013 23:33
    denk dat Slim achter de schermen vollop bezig is, maar niets zal ondernemen in afwachting van de goedkeuring van Tante Nelly, en bij afkeur zal hij heel hard lachen en bij goed vinden zal hij een bod gaan doen schat ik . Nergens op gebazeerd maar puur een gevoel. denk dat we nog vele pieken en dalen gaan mee maken!

    Ben het volkomen met je eens!!
  16. [verwijderd] 23 juli 2013 23:36
    De verkoop van dochter E-Plus is testcase voor armlastige telecombranche, die snakt naar Europese consolidatie.





    Was de Brusselse nieuwjaarsspeech van ceo Eelco Blok in januari nog doordrenkt van het verlangen om met KPN een Europese telecomspeler van formaat te zijn, een halfjaar later is die ambitie passé. KPN blaast de aftocht in Duitsland met de verkoop van zijn dochter en meest waardevolle onderdeel, E-Plus. Zijn grote winstmaker en voormalige groeiwonder komt in handen van het Spaanse Telefónica. KPN wordt Nederlands kampioentje in een arena van pan-Europese grootmachten, al deed het zijn best dat te verhullen bij de aankondiging gisteren.

    Slaperige markt

    De voorheen wat slaperige Duitse mobiele markt, met haar hoge marges en luie marktleider, is de afgelopen jaren getransformeerd tot een ware vechtmarkt. Na zijn indrukwekkende, jarenlange opmars kwam E-Plus opeens zelf in de verdediging terecht. De prijsvechter probeert zich al acht kwartalen op rij uit zijn benarde positie te wringen. Moeder KPN kon de Duitse
    investeringswedloop voor nog betere netwerken en nieuwe frequenties (4G) bovendien nauwelijks nog bijbenen vanwege soortgelijke aderlatingen aan het thuisfront.

    Kroonjuweel

    Toch zal capitulatie zelden zo zoet gesmaakt hebben voor topman Blok. Hij toucheert €8,1 mrd voor KPN’s kroonjuwelen, waarvan €5 mrd in harde contanten. De waardering (van negen maal het verwachte bedrijfsresultaat over 2013) is hoog, naar alle beschikbare maatstaven. Het loodzware schuldprobleem dat KPN mee torst, kan Blok straks in één keer afwerpen, door flink af te lossen op de uitstaande €9,5 mrd. De kredietbureaus zullen ophouden in zijn nek te hijgen. Zijn gekoesterde kredietstatus is veilig, en daarmee ook het commitment van
    institutionele eigenaren van KPN.

    Hangen en wurgen

    Om dit plotse vrijvallen van miljarden euro’s in de juiste context plaatsen: de afgelopen maanden had Blok nog grootste moeite om €3 mrd bijeen te schrapen met meerdere internationale roadshowetappes langs iedere belegger van betekenis. Het was maar een onderdeel van zijn ambitieuze plan om de balans te repareren. Dat ging met hangen en wurgen in een grimmig klimaat. Gebrekkig verwachtingenmanagement zette veel kwaad bloed bij de achterban. Een jaar eerder was Blok nog tevergeefs op charmeoffensief gegaan langs fondsen in Azië en het Midden-Oosten, in de hoop daar vers kapitaal op te halen.

    Krachtenbundeling

    Het is ironisch dat de E-Plus-transactie na al het geploeter uiteindelijk afgedwongen lijkt door invloeden van buitenaf. De plotselinge megafusie van twee andere grootmachten in Duitsland (Vodafone en kabelaar Kabel Deutschland) zou de gesprekken op scherp hebben gezet, na twaalf jaar van flirten waarbij een akkoord meerdere keren op til was. Met de krachtenbundeling van twee grotere concurrenten zag het er voor Telefónica en KPN (de nummers drie en vier) naar uit dat ze zonder fusie een kwijnend bestaan zouden blijven leiden.

    Rugdekking

    Waar het samengaan precies is geïnitieerd, is nog niet helemaal duidelijk. Blok wilde gisteren niet zeggen of hij de rugdekking van zijn Mexicaanse aandeelhouder Carlos Slim heeft. De zakenkrant Financial Times meldde gisteren dat de Mexicanen in ieder geval nog geen expliciete steun hebben uitgesproken voor de deal.

    Ingewijden melden dat er wel informeel contact is geweest tussen Spaanse afgezanten enerzijds en Slim cum suis anderzijds. De Spanjaarden zouden niet het risico willen nemen om een kostbaar fusietraject in te leiden zonder te weten of ze daarna zouden worden teruggefloten door de KPN-investeerder.

    De Mexicanen hebben met bijna 30% van KPN de facto een vetorecht op zijn aandeelhoudersvergadering. Bij een Mexicaans verbod zou het Spaanse gezichtsverlies in ieder geval dodelijk zijn, om van de kosten niet te spreken. En, zoals een voormalige bestuurder uit de branche het formuleert: ‘Slim heeft liever ook 30% van een gefocust, Nederlands bedrijf dan van een fladderend internationaal concern.’
  17. Bir 23 juli 2013 23:37
    quote:

    Yugo_belegger schreef op 23 juli 2013 22:58:

    Begrijpen jullie het?

    Of heel KPN kopen? of E- Plus verkopen! Slim mag nu krabben op die rotkop van hem en mag een bod gaan doen zo niet gewoon verpatsen die handel!

    Verpatsen voor 2 € zeker? Denk even na @Yugo!

    Slim is een zakenman die de Europese telefoniemarkt op wil. Geloof je nou echt dat hij dan zijn aandelen gaat verkopen met een stevig verlies? Ik in elk geval niet........En ja hij zou KPN nu kunnen kopen, maar strategisch gezien kan hij beter even de onrust laten voortduren.........dan zakt de koers van KPN weer weg.............en dan slaat hij toe. En minder hoeven betalen voor 72% van aandelen weegt nog altijd zwaarder dan wat extra verlies op de 28% die hij al in bezit heeft.

    Grtn Bir.
  18. [verwijderd] 23 juli 2013 23:42
    Indices ATH. Warren Buffet die fors aandelen aan het afbouwen is. Hij verwacht correctie beurzen 90%! Fed die stopt met inkoopprogramma dit jaar. Crisis die in de USA nog moet beginnen dankzij alle overheids steun. En dan KPN: in Dtsl zijn ze niet blij met voorgenomen verkoop en nieuwe marktpositie Telefonica. Gaan er alles aan doen om er een stokje voor te steken. Gaat net als bij UPS geen toestemming voor komen van de mededingingsauthoriteit! Wat hou je over: een KPN met slechte cijfers, een boze grootaandeelhouder die de koers naar zijn hand kan zetten. En tegen de tijd dat KPN door alle teleurstellingen en shorters in het gootje ligt, een overnamebod. Gaan zittende aandeelhouders niet blij van worden, maar ach daar ligt meneer Slim natuurlijk niet wakker van. Hoe is hij per slot van rekening zo rijk geworden?
4.300 Posts
Pagina: «« 1 ... 103 104 105 106 107 ... 215 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht