Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Grondstof

Silver World Spot (USD) XD0002747208

Laatste koers

28,23
  • Verschill

    0,00 0,00%
  • Volume

    0
  • Bied

    28,00  
  • Laat

    28,45  
+ Toevoegen aan watchlist

Top Performing Mining Company

451 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 23 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Etna 9 augustus 2013 17:47
    Hi Roeier,
    Er zijn mining companies die inderdaad hedgen en hun voorraden op voorhand tegen een aantrekkelijke prijs verkopen om financiering te waarborgen. dit is vaak een win win. beide zijn bekende partijen en hebben zeker een goed potetieel afhankelijk van de goud/zilver prijs.
    Ook kan je denken aan een keuze tussen exploratie en productie bedrijven. Exploratie kan boomen als ze verkopen of operationeel gaan. Risiko is meestal dat ze geen eigen cashflow hebben en er steeds nieuw geld aangetrokken moet worden om de boringen te financieren,

    Zelf geef ik de voorkeur aan mining companies die operationeel zijn, gezonde cash flow, eigen vermogen hebben , geen financiering nodig hebben om operatie voortgang te geven, de properties in bezit hebben ( is vaak ook niet het geval ) een langemine life op bestaande operatie en nieuwe projecten in de pipeline die toekomstige inkomsten garanderen, een lage koststruktuur voor de productie en dan nog een goede verhouding tussen koers/eigen vermogen en koers/winst. profiel van management.

    Als je bijvoorberld naar SilverCrest Mines ( SVL/SVL-C)kijkt komt die erg sterk uit de scan ( zo ook bij Eric Sprott en andere grote investors ).
    Zeer stabiel en ervaren management, zeer lage k/w van ongeveer 5, goede cash positie, genoeg cash om toekomstige projecten te financieren, goede constante cash flow, low cost operation tegen zilver kostprijs van slechts $7,88 oz zelfs met huidige prijzen verdienen ze erg goed, mijnen 100% owned, Zeer grote bewezen voorraden in andere mijn ( la Joya ) planning operationeel 2016, geld voor nieuwe acquisities, potentiele overname kandidaat, staan genoteerd in Canada, Nyse, Germany en zeer aantrekkelijke financiele outlook....

    Ook aantrekkelijk volgens mij : Endeavour Silver (EDR/EXD) of Luna Gold (LGC)...
  2. [verwijderd] 11 augustus 2013 22:45
    2 Mooie groene candles van de afgelopen dagen, MACD is weer positief, RSI geeft ook een stijgende beweging van zilver aan.

    Tijd dat de zilver mijnen eens gaan verdubbelen.
  3. Etna 12 augustus 2013 20:31
    Monday August 12, 2013 9:33 AM

    China is on track to import some 1,200 metric tons of gold this year and surpass India as the world's biggest consumer of the precious metal, says R.J. O'Brien & Associates. "Imports through Hong Kong (the only available official data) totaled 600t in H1 with inbound shipments in May and Jun running above 100t/month," the firm says. "If you take the 1,200t of imports plus the 400t produced domestically, this means China is set to absorb some 60% of world mined gold output in 2013.Demand for gold in Asia remains strong as indicated by the high premiums in Shanghai." R.J. O'Brien also cites data from the China Gold Association on Monday saying that the country's gold consumption rose 54% year-on-year to 706.4 tons in the first half of 2013.

    By Allen Sykora of Kitco News;
  4. Bonno 12 augustus 2013 20:50
    Will the Comex default?

    Gold guru Jim Sinclair has given a remarkable explanation for the strong rise in the gold price yesterday (+3%). The physical gold reserves of the Comex, the institution that sets the gold spot price, are depleting fast.

    The forced declines in the gold price since April this year as a consequence of the huge sales of paper gold contracts on the Comex, have had the opposite effect of that desired. Where the sellers sought to stem the demand for gold by pushing the price down to unattractive levels, a huge run has occurred on physical gold, both in the retail sector and by the central banks. The result is that JP Morgan in particular has been forced to deliver large volumes of physical gold, and the bottom of the Comex gold vault is now well and truly in sight. Inventories have dropped from 3 million ounces to just over 1 million ounces in just a few months.

    Sinclair therefore expects the Comex will be forced to announce within 90 days that no more gold can be delivered, and that only settlement in cash can be made. The Comex, the main instrument of the Fed used to control the price of gold, will default. Sinclair sees this as the beginning of the end of the manipulation of gold, and its significance as a system for setting the gold price will come to an end. Sinclair sees a revaluation of the gold price to real levels, and predicts $3,500 at least.
  5. roeier 14 augustus 2013 11:26

    Beste Etna,
    Naar aanleiding van je reactie heb ik Silver Wheaton vergeleken met SilverCrest Mines.

    Bij SW (Silver Wheaton) is er sprake van een redelijke geografische spreiding. De onderneming heeft contracten met mijnen in Noord en Zuid Amerika en Europa. SVL (SilverCrest)is alleen actief in Mexico

    De zilverproductie van SW in 2012 29,4 Moz en voor 2013 wordt 33,5 Moz verwacht om tot 2017 naar verwachting verder te stijgen naar 49,0 Moz.
    De zilverproductie van SVL is een stuk lager en bedraat ca 10% van die van SW. in 2012 Voor 2013 wordt een lichte stijging van de productie verwacht. Voor 2014/6 wordt een verdere stijging verwacht naar 3,5 – 4 mln. mede ivm het in productie komen van de La Jota mijn.

    Voor SVL zijn de kosten per oz zilver 12,60 all-in (2012) a 13,45 US$ per oz. Voor SW liggen deze een stuk lager aangezien de contractprijs met aangesloten mijnen ca. 4,00 bedraagt. Hier bovenop komt dan nog een kosten opslag

    SW : Winst per aandeel 2012 1,66 Verwachting voor 2013/2014 1,29/1,27
    SVL : Winst per aandeel 2012 0,34 Verwachting voor 2013/2014 0,13/0,22
    (cijfers Reuters)

    Zeker gezien de verwachting voor 2014 lijkt SilverCrest een goede keus

  6. Etna 15 augustus 2013 00:14
    @Belegger92 : mooie dagen achter de rug en zo te zien maakt met name zilver en ook goud een flinke correctie.
    @Roeier : Uit een call met Svl en ook publicaties blijkt dat ze de productie voor 2014 kunnen verdubbelen. 2013 is inderdaad een consolidatie jaar, waarbij ze vanwege de lage metaalprijzen voorrang hebben gegeven aan verwijderen van waste wat de productie drukt, echter later meer kunnen produceren . In januari gaat een conventionele mill open ( ligt op schema - gechecked ) en gaat de ondergrondse mijn in productie. Dit is alleen de huidige Santa Elena mijn ! en niet La Joya die jij vermelde. In La Joya zitten hele grote voorraden die in 2016 ( waarschijnlijk ) operationeel gaat in aanvulling op Santa Elena. Interessant is dat de fabriek bij Santa Elena 2014 ; de open pit mining gaat verwerken, de nieuwe ondergrondse mining en ook van een kleinere mijn Cruz de Mayo en uiteindelijk ook het restant van de heap leach operatie ( dit is aanvoer met extreem lage kosten, immers al gedolven en gecrushed ). Je krijgt nml met leaching niet alles uit het gesteente en wordt de rest in de mill er uit gehaald als surplus. De rapportage van zilverproductie cost was iets van $ 7,88 en weet niet waar die $12+ vandaan komt. In ieder geval is SilverCrest Mines een junior company met veel opwaardse potentie om snel een mid tear te worden. SW is al een grote company met ups en downs als de metaalprijzen.. Vind zelf het mangement van SVL altijd conservatief in wat ze voorspellen en verwacht vele upsides de komende tijd. Ook is de vraag wat ze met al die cashflow en additionele krediet faciliteit gaan doen. Zou mij niet verrassen als ze binnenkort een nieuwe aankoop doen. In ieder geval goed gefinancierd om de komende operaties zoals La Joya te betalen uit eigen middelen. Als de zilverprijs dan nog een beetje helpt .......
  7. Etna 15 augustus 2013 12:44
    Zelf heb ik geen last van deze hoogte vrees ( De echte wel :) )

    Wat mij wel tot nadenken zet is de voortdurende stroom van data die aangeeft dat we mogelijk wederom een crisis krijgen. Deze keer echter vanwege de torenhoge schulden van USA, Japan en ook India. Er is sprake van vastgoed in China die op wankelen staat en voor de precious metals is gebleken dat het fysieke goud en zilver zo vaak verkocht is middels papieren handel dat niemand meer weet hoeveel keer het werkelijk is. We zien dat China dit jaar reeds 60% van de jaarlijkse goudproductie heeft gekocht en India bijna al het zilver dat geproduceerd is dit jaar. De reactie van de papieren handel is er NOG nauwelijks. Wel zal met name de waarheid voor zilver boven komen drijven, aangezien de industrie niet kan produceren met papieren zilver. Nota bene is er nog maar 10% van al het zilver dat er ooit geproduceerd is beschikbaar. We zien waarschuwings signalen van de COMEX die ierdereen naast zich neer lijkt te leggen en vraag me dus af waar gaat dit heen. Jim Rogers heeft net gepubliceerd short te gaan op India en dat hij verwacht dat er economisch een nieuwe heftigere crisis aankomt in een ander jasje " de schulden last" Ook is hij niet de enige die zegt dat de correctie voor goud en zilver nodig was en voor de komende jaren veel hogere prijzen zullen zien. Die kunnen wel een veel hoger zijn dan menigen van ons zich op dit moment kunnen voorstellen. Zo ook beweerd door Jim Sinclair ... Het zal niet de eerste keer zijn dat we een extreme stijging in een hele korte tijd zien voor metalen. Kijk nog maar eens naar de grafiek van zilver 2010-2011 waar de prijs binnen 6 maanden verdubbelde................................. Amerikaanse banken als JP Morgan & Morgan Stanley zouden reeds voor 25% van de totale COMEX aan goud long zitten !!

    Volgens mij zijn we druk aan het opbouwen en zijn het voortekenen om vervolgens veel hogere koersen te gaan noteren. De mining companies zullen daar met een hefboom hun vruchten van gaan plukken....
  8. [verwijderd] 15 augustus 2013 16:31
    Morning Gold & Silver Market Report – 8/15/2013
    8/15/2013 8:32:25 AM By: Ted Prince
    GOLD ETF BUYING RESUMES; GOLD MAY HAVE REACHED BOTTOM

    Precious Metals prices remain flat this morning as Gold holds at its highest level in three weeks on investor hopes that the U.S. Federal Reserve might delay monetary stimulus tapering. Additionally, exchange-traded fund (ETF) holdings for SPDR Gold Trust, the world’s largest Gold-backed ETF, rose for a second week in a row. Outflows of ETF holdings have caused the Gold price to plunge more than 20 percent this year with exit positions totaling close to 20 million ounces, or $27 billion. However, recent additions to Gold ETF holdings could signal higher prices as such indicators often boost market sentiment.

    Aggressive selloffs of Gold ETFs forced the metal to its lowest point in three years in late June. Panic selling took hold of investors as large hedge funds led by Wall Street heavyweights like George Soros, Daniel Loeb and renowned Gold bug John Paulson cut their Gold holdings during the second quarter. Though some view the mass departure from Gold positions by hedge funders as a sign that Gold’s safe haven appeal has diminished, many believe the onslaught of selling has brought the yellow metal near the bottom. "There is a large possibility the washout needed after the big decline occurred in Q2. That could signal a short-term low was in place for Gold," Sarhan Capital chief executive officer Adam Sarhan said. Now that Gold backed ETF buying has resumed and physical demand remains high, investors could see the resurgence of Gold in the near future.

    At 9:29 p.m. (ET), the APMEX Precious Metals spot prices were:

    Gold, $1,326.70, Down $8.70.
    Silver, $21.90, Up $0.04.
    Platinum, $1,507.70, Up $1.50.
    Palladium, $748.70, Up $6.90.
  9. Karno 15 augustus 2013 21:01
    Deze marktomstandigheden zijn gestoord.
    Ik heb zelf een paar Silver Standard Resources aandelen.
    Had er liever een boel van silver endeavour bijgekocht, maar ondanks de hogere
    plussen voor het laatst genoemde bedrijf, ben ik niet ontevreden over de afgelopen dagen.

    Iemand enig commentaar over de nabije toekomst van goud en zilver?
    Ik zeg natuurlijk up!
  10. [verwijderd] 15 augustus 2013 22:10
    Kottertermijn doel goud op 1450$ en zilver richting 25$. Denk echter niet dat dit de bodem is. Goud zit nog steeds voor de middellange termijn in een dalende trendkanaal. Voor de lange termijn ligt de steun op ong. 1100$.
  11. Bonno 16 augustus 2013 09:36
    Nu ben ik geen fan van de mensen die allerlei onheil en storm voorspellen, echter komen er steeds meer parallellen met 2007/2008. Dit met het verschil dat de schuldenlast van landen, instellingen en banken alleen maar slechter is. Waar in 2008 het breaking news was dat de olie boven de $100 ging, is het nu normaal. China, Duitsland de economie koelt af. De retail, de motor van de economie, heeft het ongelooflijk zwaar. Nu krijgen ook de supermarkten het moeilijker, ook Walmart, Dell vandaag tegenvaller. Dit alles zal een weerslag hebben op huurprijzen en dus weer vastgoed. De retail = HET signaal waar we staan ! Werkeloosheid blijft oplopen en outlook valt tegen. Ing resultaat valt tegen, ABN heeft iets van 160 fte's ingezet om pro-actief mensen te begeleiden die signalen afgeven dat ze in de problemen raken en neemt dus voorlopig alleen maar toe. Alle bedrijven struikelen over het aantal structurele hervormingspakketten. Iedereen vraagt zich af, kan je nog wel verder bezuinigen en personeel is bezuinigings murw. Veel bedrijven opereren op of onder kostprijs om de storm te overleven. En de aandelenkoersen ? Die stijgen natuurlijk gewoon alsof er niets aan de hand is.

    Nu hoor ik sinds 2011 elk jaar dat het HET jaar van het aandeel gaat worden, echter zakt mijn geloof daarin steeds verder weg. Iedereen zit met geknepen billen wat er gebeurt als de US het stimuleringspakket van $600 miljard per maand afbouwd/stopt. Kijk maar naar de laatste correctie op basis van die signalen.

    Wat heeft dit met de goud/zilver prijzen te maken ? Wel de Comex is net als een diepzeeduiker die steeds dieper ( lagere prijzen) gaat met steeds minder zuurstof over de fles. Hij zal snel en gecontroleerd omhoog moeten of hij overleefd het niet. Er zullen op korte termijn dingen gebeuren die we nu wellicht niet voor mogelijk houden. Net zoals niemand dat dacht over Lehman, Fokker, Daf, SnS en landen en banken die gered moesten worden.

    De sinalen zijn er meer dan genoeg en zie je op wereldwijde schaal fysiek goud/zilver verschuiven richting Azie. De bewustwording dat er geen onderliggende waarde is voor vele valuta zal de vraag naar goud/zilver juist vanaf nu naar ongekende hoogte doen drijven. Vraag naar fysiek goud/zilver dat schaars beschikbaar is tov wat er op papier in bezit is.

    Mijn verwachting is dat goud/zilver snel naar $1540/$28 zullen stijgen. Daarna zullen we niet meer dan een verkeersdrempel voelen om door te stijgen naar $1.800/$46 om de eerste serieuze weerstand te krijgen van mensen die op deze hoogte eerder waren ingestapt. Dat zal even duren om daarna nieuwe highs te gaan zoeken.

  12. Etna 17 augustus 2013 13:14
    SilverCrest Mines (svl) Sterke Q2 cijfers en 3 strong buy aanbevelingen.

    Waar vele mining companies nu verlies rapporteren, laat SilverCrest nog steeds winst zien. Met de hogere metaalprijzen en komende verdubbeling van productie verwacht ik een mooi 2de helft 2013 en een zeer sterk 2114.
  13. [verwijderd] 19 augustus 2013 16:09
    Tijdelijk winst genomen op sabina gold & silvercrest. Heb nog een vrij grote positie in copper mountain (heeft nog steeds weinig van de stijging geprofiteerd).

  14. Etna 20 augustus 2013 19:51
    Blijf rustig zitten en geniet van de stijging de komende tijd. Het is te moeilijk om te timing tussentijds een extra winst te nemen. Je mist zo een forse koersstijging voordat je het weet.

    Mag Silver (MAG) mooie stijging en een van de fondsen van Eric Sprott
    Endeavour Silver corp (EDR) schrijft rode cijfers en krijgt downgrade.
    SilverCrest Mines (SVL) rapporteerd 45% productie groei en verwachting verdubbeling in 2014. Naast miljardair Eric Sprott heeft ook Tocqueville asset management en JPMorgan nu een serieus aandeel in SVL.
    Luna Gold (LGC) interessante ontwikkeling.
451 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 23 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van BeursDuivel en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 55% korting!

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht