Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

ArcelorMittal LU1598757687

Laatste koers (eur)

23,830
  • Verschill

    +0,030 +0,13%
  • Volume

    2.845.773 Gem. (3M) 2,4M
  • Bied

    23,660  
  • Laat

    23,900  
+ Toevoegen aan watchlist

Weekdraadje 2 t/m 7 september

171 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 september 2013 00:03
    Tegeltjeswijsheid:
    Sell in may and go away, but remember be back in september

    Eens kijken wat hiervan uitkomt! De koers van Arcelor kan heel goed nwe. impulsen gebruiken.

    Zoals vrijdag 23 aug. geschreven, hier dan het verslag van de reis naar de koffie-regio.
    Cali-Quimbaya-Armenia-Manizales-Honda-Cartago-Pereira-Nevado del Ruiz
    Het zijn behoorlijke afstanden omdat het veelal door bergachtig gebied gaat maar je geniet van prachtige panorama´s.
    In Quimbaya themapark Panaca bezocht en Parque del Café. De naam zegt het al, hier wordt van A tot Z de koffiecultuur uit de doeken gedaan. Daarna via Armenia naar Manizales. Hier zie je verkopers met thermoskannen koffie op straat en in parken. Een tinto is hier een koffie zwart en niet zoals in Spanje een rode wijn. Overnacht in Manizales en de vlg. dag naar Honda. Als je die stad vanuit de Andes nadert kom je ogen en adem tekort. Het is net alsof je een reis terug in de tijd maakt en eigenlijk zijn 2 dgn. te weinig. De stad heeft meer dan 40 bruggen over de rivier de Magdalena waaronder veel hangbruggen, de een nog mooier dan de andere.
    De Erasmusbrug in R´dam is een juweeltje maar bv. de Navarrobrug mag er ook zijn. Inmiddels is deze brug een nationaal historisch monument en terecht. Veel bruggen zijn zo smal dat er geen tegenliggend verkeer mogelijk is er is altijd een verkeersregelaar aanwezig. Inmiddels zijn er diverse moderne bruggen gebouwd (met veel staal!)
    De 2e dag de stad verkend met z´n schitterende pré-colombiaanse huizen en gebouwen, ook een koffieplantage bezocht. In de stad zelf zie je veel chiva´s, jeeps, paarden en pakezels. Een chiva is een ouderwetse houten bus voor passagiers, vracht en levende have die vaak op het dak vervoerd wordt o.a. varkens en kippen.
    Vanuit Honda richting Armero langs de vulkaan Nevado del Ruiz die in 1985 uitgebarsten is. Ik had in de zomer van 1986 deze streek ook al eens bezocht. Op dit moment is de vulkaan weer aktief maar niet verontrustend.
    Via Ansermo-Nuevo naar Cartago en Ansermo is nu echt zo´n Colombiaans dorp aan de voet van de Andes met uiteraard een Plaza Simon Bolívar waar zich vrijwel alles afspeelt. Veel huizen met van die typische houten balustrades en balkons. Ook een eeuwenoud Aquaduct bezocht dat nog steeds gebruikt wordt voor bevloeiing. Tussen Honda en Ansermo politiecontrole. Buschauffeurs hebben nl. vergunning nodig om naar andere departementen (provincies) te reizen. Tegelijkertijd worden dan ook de passagiers gecontroleerd. Dan heb je als buitenlander met je ID-kaart met verblijfsvergunning voordeel. Het is denk ik voor de gemiddelde politie-agent te ingewikkeld dus is het snel: disculpe la molestia (sorry voor de overlast)
    Ik had zo´n controle vroeger ook al eens meegemaakt. Ik was aan het biljarten s´avonds en plotseling gingen alle deuren dicht en de muziek uit. Iedereen tegen de muur voor visitatie. Ik had toen mijn paspoort in het hotel gelaten, werd met de politie-jeep naar het hotel gereden. Daar werd het paspoort gecontroleerd en werd weer netjes teruggebracht naar de biljartzaal.

    Nog enkele wetenswaardigheden: Na coca is koffie het 2e exportprodukt. Op de termijnmarkt is de koffieprijs van ca. 160/170 dollar gezakt naar ca. 115 dollar. Komt natuurlijk door speculanten en door bv. Starbucks-DE en Tschibo. Zij bepalen de prijs die vooral voor de kleine koffieboeren met een gezin niet toereikend is. Vandaar dat velen over zijn gegaan op het verbouwen van coca. De grote koffieplantages doen er bloementeelt bij voor export vooral naar de VS. Bijkomend voordeel is dan ook de honingteelt. Koffie zelf is een destructieve plant d.w.z. naar ca. 3 tot 5 jaar is de grond voor meerdere jaren uitgeput het is nl. ook nog eens een mono-cultuur want op deze hoogte is het een van de weinige produkten die gedijen. Heeft natuurlijk ook te maken met het klimaat, je ziet hier zelfs ook katoenplantages. Na deze 3 tot 5 jaar wordt er weer een deel Andes-natuur platgebrand en koffierijp gemaakt met uiteraard het milieu als slachtoffer.

    Het bezoek aan de koffieplantage was helaas heel kort maar ik heb nog een reis op het programa staan naar Trujillo met een bezoek aan een koffieplantage waar ik ca. 30 jaar geleden ook al eens ben geweest. Eens zien of ze mij nog herinneren.

    Dit was het, ik hoop het niet te lang en saai te hebben gemaakt. AB´tjes worden in dank aanvaard.
    M.vr.gr. de Volharder
  2. forum rang 7 rene l 1 september 2013 12:51
    Prachtig verhaal de volharder, zeer leuk om te lezen.
    Ja, de tijd lijkt er stil te staan.
    Gek genoeg hebben we op een kwartiertje fietsen van ons dorp ook nog zo'n gebied, de nodige oude boerderijen waarvan de boeren de aansluiting bij de moderne tijd gemist hebben, al of niet gewild, of gedwongen door overheidsregels.
    Je waant je daar ook nog in de jaren 70, vervallen schuren, oude boomgaarden, vaak bejaarde boeren die uit hobby toch doorgegaan zijn en groente, fruit, eieren en vee gewoon nog aan de weg of op het erf verkopen.
    Je ziet daar ook nog vele vervallen auto's uit de jaren 50 gewoon op het erf staan, apart om het allemaal te zien.
    Op de één of andere manier vergeet je alle zorgen wanneer je er langs fietst.

    Deze week maar weer eens zien wat Mittal er van maakt.
    Uit de eurostocks gemieterd, Syrië, China beter dan verwacht, de Duutsers kommen wieder, Brakke Oeboema, de 3e dinsdag van september is a.s. en de 11e moet eerst nog volgen.
    Het is allemaal de wereld op zijn kop en het volk (wij) zucht en gaat gebukt onder de crisis.
    Wanneer gaat al deze ellende nu eens over?
  3. [verwijderd] 1 september 2013 13:40
    geduld is een schone zaak. Als je ieder uur naar de koers blijft kijken word je gewoon depressief. Het duurt denk ik nog een hele tijd voordat de koers echt omhoog gaat. Maar ik heb geduld. Zit er zelf in op 10.16 dus ik mag ook nog een paar maandjes geduld hebben voordat de $ tekens in mijn ogen staan.
  4. forum rang 10 voda 1 september 2013 14:27
    @ de Volharder, wat een schitterende verhaal.
    Zo leer je nog steeds bij.

    Een hele DIKKE AB.
    Kan er jammer genoeg maar 1 geven.
  5. forum rang 7 rene l 2 september 2013 08:36
    Het scherm beweegt nog een beetje in navolging van gisteravond.
    Zie ik nu nieuwe kleurtjes en een ander lettertype bij Binck?
    Deze weer maar weer eens een voorzichtige opmars richting de 10 en er dan doorheen.
  6. [verwijderd] 2 september 2013 12:54
    quote:

    beginnersmazzel schreef op 1 september 2013 13:40:

    geduld is een schone zaak. Als je ieder uur naar de koers blijft kijken word je gewoon depressief. Het duurt denk ik nog een hele tijd voordat de koers echt omhoog gaat. Maar ik heb geduld. Zit er zelf in op 10.16 dus ik mag ook nog een paar maandjes geduld hebben voordat de $ tekens in mijn ogen staan.
    ....nog maar 90% te gaan voor een persoonlijk groen in porto...
  7. forum rang 6 ttroo 2 september 2013 13:20
    Volharder, mooi verhaal. Aandeelhouders belonen dat met een flinke plus vandaag. Misschien elke dag zo'n mooi verhaal schrijven? Al doe je dat natuurlijk eigenlijk al. Tja. De omgevingsfactoren omtrent staal worden langzaam beter en beter. En over een 8 a 10 tal weken zie ik een belangrijke ondersteuning komen vanuit technisch gebied. Alhoewel ze liggen nu nog steeds als strong buy in mijn aandelenmodel. Volgende week woensdag een weektripje naar Turkije met mijn vriendin. De Turkse lira is ingestort en dat is dus voor ons gunstig. Geen all inclusive, lekker uiteten. We liggen achter op schema met de trips dit jaar (2 weekendtrips, 2 zonvakanties), we moeten nog 3 weekendtrips na deze vakantie er achter zien te plakken.
  8. [verwijderd] 2 september 2013 13:56
    Goedenmiddag allen, voor de zoveelste keer in de afgelopen tijd is de 10 geknakt. Dan lees ik vaak zoiets als: wanneer de 10.26 als weerstand gebroken is ligt de weg naar 11 of 12 euro open. Nou die weerstand is gebroken maar even zo vrolijk duikt Arcelor weer onder de 10.
    Wat moet ik met zulke verhalen cq voorspellingen? Ik lees ze en denk er het mijne van. Af en toe reageer ik omdat ik geen volger ben van TA-analyse.
    Uiteraard ben ik blij met een top-5 klassering bij de sterkste stijgers maar dat was ook wel nodig na een hele week van dalingen
  9. Maykel82 2 september 2013 14:04
    Hmm vrijdag in volle overtuiging uit een dalend Arcellor gestap in afwachting van Syrie en een rumoerig weekend. Staan we op de maandag uiteraard plots ineens weer boven de 10 euro :)
  10. Snance 2 september 2013 14:46
    quote:

    de volharder schreef op 2 september 2013 13:56:

    Goedenmiddag allen, voor de zoveelste keer in de afgelopen tijd is de 10 geknakt. Dan lees ik vaak zoiets als: wanneer de 10.26 als weerstand gebroken is ligt de weg naar 11 of 12 euro open. Nou die weerstand is gebroken maar even zo vrolijk duikt Arcelor weer onder de 10.
    Wat moet ik met zulke verhalen cq voorspellingen? Ik lees ze en denk er het mijne van. Af en toe reageer ik omdat ik geen volger ben van TA-analyse.
    Uiteraard ben ik blij met een top-5 klassering bij de sterkste stijgers maar dat was ook wel nodig na een hele week van dalingen
    TA is achteraf altijd juist, net hoe je de liniaal legt. Dat zou je inmiddels moeten weten Volharder. Op je gevoel afgaan en LT kunnen overzien, das de kunst !
  11. forum rang 6 Candelll 2 september 2013 15:28
    leuke uitspraak

    ArcelorMittal (NYSE: MT ) is the world's largest steelmaker. It's vertically integrated and has access to many of the world's major steel markets. At just 0.45 times book value, the company is priced for persistent value destruction. Under performing and high-cost plants will likely continue to be closed, but we believe this steel behemoth is a great way to play future economic recovery. The best time to buy a cyclical such as this is when things look ugly, not when the consensus is sunny.
  12. [verwijderd] 2 september 2013 16:28
    quote:

    Snance schreef op 2 september 2013 14:46:

    [...]

    TA is achteraf altijd juist, net hoe je de liniaal legt. Dat zou je inmiddels moeten weten Volharder. Op je gevoel afgaan en LT kunnen overzien, das de kunst !
    TA moet je alleen gebruiken als je weet hoe je de grafieken moet interpreteren. Het is handig als je in- en uitstapmomenten wilt kiezen.
    Op je gevoel handelen is wel erg moeilijk en op LT al helemaal. Kijk de maar eens naar de koersontwikkeling van MT vanaf zo'n 2007. In 2009 dachten we een bodem op 12 te hebben gevonden. Liep op tot zo'n 36. En kijk vervolgens waar we nu staan met MT! Er is geen peil op te trekken.
  13. [verwijderd] 2 september 2013 16:47
    quote:

    Green Guru schreef op 2 september 2013 16:28:

    [...]

    TA moet je alleen gebruiken als je weet hoe je de grafieken moet interpreteren. Het is handig als je in- en uitstapmomenten wilt kiezen.
    Op je gevoel handelen is wel erg moeilijk en op LT al helemaal. Kijk de maar eens naar de koersontwikkeling van MT vanaf zo'n 2007. In 2009 dachten we een bodem op 12 te hebben gevonden. Liep op tot zo'n 36. En kijk vervolgens waar we nu staan met MT! Er is geen peil op te trekken.

    Zowel op TA als op gevoel handelen is en blijft heel moeilijk. Persoonlijk heb ik niets met TA, dat heb ik al eens vaker geschreven.
  14. Snance 2 september 2013 16:59
    TA werkt niet als iemand een vliegtuig in een gebouw parkeert, of ergens een raket afvuurt. Dat wordt ook een lijn waar ze mee gaan rekenen, terwijl dat niets met het bedrijf op dat moment te maken heeft. De koers nu is een (helaas lage) weerspiegeling van de feitelijke waarde van het bedrijf.
  15. [verwijderd] 2 september 2013 17:07
    quote:

    Snance schreef op 2 september 2013 16:59:

    TA werkt niet als iemand een vliegtuig in een gebouw parkeert, of ergens een raket afvuurt. Dat wordt ook een lijn waar ze mee gaan rekenen, terwijl dat niets met het bedrijf op dat moment te maken heeft. De koers nu is een (helaas lage) weerspiegeling van de feitelijke waarde van het bedrijf.
    En wat te denken van allerlei uitspraken van zichzelf belangrijk vindende politici die ook nog eens een extra negatieve duit in het zakje doen. Heeft ook niets met het bedrijf of bedrijfsvoering te maken maar er wordt heftig op gereageerd.
  16. [verwijderd] 2 september 2013 17:10
    quote:

    Snance schreef op 2 september 2013 16:59:

    TA werkt niet als iemand een vliegtuig in een gebouw parkeert, of ergens een raket afvuurt. Dat wordt ook een lijn waar ze mee gaan rekenen, terwijl dat niets met het bedrijf op dat moment te maken heeft. De koers nu is een (helaas lage) weerspiegeling van de feitelijke waarde van het bedrijf.
    Dat klopt, maar gevoel geeft idem dito geen signaal voor een dergelijk event.
    TA is niet alleenzaligmakend, maar het wordt nogal eens voor belachelijk versleten. En dat is m.i. niet terecht.
171 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht