Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Kendrion NL0000852531

Laatste koers (eur)

13,140
  • Verschill

    -0,060 -0,45%
  • Volume

    42.945 Gem. (3M) 35,1K
  • Bied

    13,120  
  • Laat

    13,380  
+ Toevoegen aan watchlist

Najaar 2013

19 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 oktober 2013 22:58
    K heeft vestiging in USA en heeft belangen in de automobielindustrie:

    HOME / ACTUEEL / NIEUWS / RECORDWINST AUTOBOUWER FORD IN DERDE KWARTAAL
    Recordwinst autobouwer Ford in derde kwartaal
    Gepubliceerd op 24 okt 2013 om 14:29 | Views: 3.150 | Onderwerpen: autoindustrie
    ArtikelReacties Gerelateerde instrumenten

    inShare
    Ford Motor 22:00
    USD 17,76 +0,24 (+1,37%)

    Ford boekt verlies USD 380 mln in derde kwartaal
    Ford buigt verlies om in winst in tweede kwartaal
    DEARBORN (AFN) - De Amerikaanse autofabrikant Ford heeft in het derde kwartaal opnieuw geprofiteerd van een sterke thuismarkt. De winst voor belastingen steeg met zo'n 20 procent naar het recordniveau van 2,6 miljard dollar (1,9 miljard euro). Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.
    De omzet van Ford ging met ruim 12 procent omhoog tot 36 miljard dollar. De nettowinst daalde daarentegen met ruim een vijfde tot 1,3 miljard dollar. Dat kwam door bijna een half miljard dollar aan eenmalige lasten, waaronder kosten voor een herstructurering van de Europese activiteiten.
    De Noord-Amerikaanse markt bleef in het derde kwartaal de belangrijkste groeimotor voor Ford. Maar het bedrijf zag ook verbetering optreden in de resultaten bij overzeese bedrijfsonderdelen. In Europa zijn de verliezen ,,substantieel verlaagd'', en in Azië, Afrika en Zuid-Amerika werd meer winst gemaakt, aldus financieel directeur Bob Shanks.
    Op koers
    Ford gaat nu voor heel 2013 uit van een stijging van de operationele winst. In een eerdere prognose stelde de autobouwer nog dat het resultaat dit jaar minstens gelijk zou zijn aan dat van 2012. Europa zal nog steeds een verlies laten optekenen maar dat zal, in tegenstelling tot wat eerder werd voorspeld, kleiner zijn dan in 2012. ,,We liggen op koers voor opnieuw een sterk jaar'', zei topman Alan Mulally.
    Aan het begin van dit jaar ging Ford er nog vanuit dat de verliezen in Europa dit jaar nog verder zouden oplopen dan in 2012. De resultaten, exclusief reorganisatielasten, werden tot dusver echter ieder kwartaal ietsje beter. Dat is in de eerste plaats te danken aan fikse kostenbesparingen, maar ook aan licht aantrekkende verkoopcijfers.

  2. [verwijderd] 1 november 2013 20:54
    En een recenter bericht betreff de autobranche...

    Flinke stijging autoverkopen VS
    Gepubliceerd op 1 nov 2013 om 19:23 | Views: 2.619 | Onderwerpen: autoindustrie, Verenigde Staten
    ArtikelReacties

    inShare

    AUBURN HILLS (AFN) - Ondanks de shutdown en het politieke gesteggel in Washington hebben Amerikaanse autofabrikanten hun verkopen in de Verenigde Staten in oktober flink zien stijgen. Dat werd vrijdag bekend.
    General Motors (GM) meldde in oktober 16 procent meer auto's en kleine vrachtwagens te hebben verkocht. Ford zag zijn verkopen met 14 procent stijgen, terwijl bij Chrysler 11 procent meer auto's de showroom verlieten. De verkopen stegen vooral sinds op 17 oktober duidelijk werd dat de partijen in Washington overeenstemming hadden bereikt over de heropening van de overheid.
    Bij GM werd de kar vooral getrokken door dochtermerk Buick, waarvan de verkoop met een derde toenam. Ford verkocht vooral meer Fusions en de verkoopstijging bij Chrysler was onder meer te danken aan de Durango, een SUV.
    Chrysler
    Chrysler meldde eerder deze week in het derde kwartaal wereldwijd 603.000 auto's te hebben verkocht, 8 procent meer dan een jaar eerder. In heel 2013 komt de verkoop naar verwachting uit op circa 2,6 miljoen auto's.
    GM meldde echter in het derde kwartaal iets minder winst te hebben geboekt dan een jaar eerder. Een toename van de winstgevendheid in Noord-Amerika bleek onvoldoende om verliezen in de rest van de wereld te compenseren.
    Volkswagen
    Het Duitse Volkswagen maakte vrijdag bekend dat de gecombineerde verkoop van de merken Volkswagen en Audi in de VS in oktober met 11 procent is gedaald. De verkoop van Volkswagens ging met 18 procent omlaag, de zevende maand met krimp op rij voor het merk. De verkoop van Audi steeg juist met 11 procent. Bij Mercedes-Benz nam de verkoop met 22,4 procent toe en BMW zag die met 2,9 procent stijgen.
    De Amerikaanse verkoop van het Japanse Nissan ging met 14 procent omhoog en bij Toyota was sprake van een verkoopgroei met bijna 9 procent. Honda verkocht 7,1 procent meer auto's in de VS.
  3. [verwijderd] 1 november 2013 20:58
    En zo zijn we de maand november ingeslopen, alles heel rustigjes. Ik vermoed dat komende week er in de keuken van K gekeken kan worden. Waarschijnlijk zal dat aanleiding geven dat de koers wat zal aantrekken. Tkan ineens rap gaan,
  4. [verwijderd] 5 november 2013 17:25
    En dan na 17.00 trekt de koers wat aan. Je weet maar nooit wat voor goede berichten er gepubliceerd gaan worden. Dus een gokje op het nivo van €23.4.
    Ik zou lichtelijk teleurgesteld zijn indien er morgen matige/zwakke berichten komen gelet op de potentie van de aanschaf van Kuhnke. De komende tijd geen windeieren met Kendrion.
  5. Hans_U 6 november 2013 11:28
    valt wel mee hoor. Winst van gisteren weer ingeleverd. Er lijkt een serieuze koper op 23 euro.
    En verder? Het blijft hoop/moed houden voor de toekomst.
    Er lijkt nog werk aan de winkel bij Kuhnke. Positief dus voor de lange(re) termijn.
    "goed werk heeft tijd van doen" ;-)

    AMSTERDAM (AFN) - Rabobank is nog altijd positief over Kendrion voor de lange termijn, maar de bank ziet in de vertraging die het bedrijf meldde bij nieuwe projecten een kink in de kabel. De bank maakte woensdag bekend zijn beleggingsadvies en het koersdoel voor de producent van elektromagnetische componenten te zullen herzien.

    Rabo sprak van een aanzienlijk gat tussen de geschatte ebita van 8,4 miljoen euro en de door Kendrion gerapporteerde 6,4 miljoen euro. ,,Dat komt vooral doordat de autonome groei (nog) niet is gerealiseerd.'' Bestuursvoorzitter Piet Veenema van Kendrion zei in een toelichting dat de omzet bij Automotive een paar miljoen euro lager is uitgevallen dan verwacht. Dat heeft onder meer te maken met een te lage efficiency bij het overgenomen Kuhnke.

    Rabo vindt Kendrion voorzichtiger geworden dan de bank voorzag. Het bedrijf sprak van een ,,voorzichtiger houding ten aanzien van de Amerikaanse truckmarkt en onduidelijke vooruitzichten voor de Duitse markt voor personenauto's''.

    Buy

    Rabo hanteert nu een buy-advies en een koersdoel van 24 euro.

    Kendrion noteerde om 9.11 uur 5 procent lager op 22,55 euro.
  6. forum rang 10 voda 6 november 2013 16:19
    Kendrion resultaten beinvloed door vertraging bij grote projecten - Update


    (Update van eerder gepubliceerd bericht 'Kendrion omzet stijgt door overname, marktomstandigheden blijven onzeker', om commentaar CEO, analisten en extra informatie toe te voegen.)


    Door Levien de Feijter

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Door vertraging bij enkele grote projecten waren de resultaten van Kendrion (KENDR.AE) in het derde kwartaal iets minder dan het bedrijf had verwacht, maar de topman zag wel verbetering bij het industriele segment en blijft vooruitkijkend optimistisch.

    De producent van elektromagneten rapporteerde woensdag over het derde kwartaal een omzetstijging van 43%, die geheel voor rekening komt van het halverwege mei overgenomen Duitse familiebedrijf Kuhnke. De autonome groei verbeterde ten opzichte van de voorgaande kwartalen, vooral in het industriele segment, maar bleef achter in de automotive markten.

    "In de industriele markten in Duitsland en de Verenigde Staten zagen we de volumes iets aantrekken en ging het allemaal wat makkelijker dan eerder. De automotive markt in Europa blijft onzeker, maar we zitten aan de goede kant bij de grote spelers Volkswagen en Daimler", zegt Chief Executive Piet Veenema in een toelichting op de resultaten tegen Dow Jones Nieuwsdienst.

    De topman had meer verwacht van enkele grote eerder afgesloten contracten. "Het betreft drie grote projecten, die bij elkaar goed zijn voor een paar miljoen aan omzet, waar we vertraging bij hebben opgelopen. Dat is zichtbaar in de cijfers", zegt Veenema, daaraan toevoegend dat dit een tijdelijk probleem betreft.

    De truck-markt, vooral in de Verenigde Staten maar ook in India, presteerde aanzienlijk minder goed dan was voorzien. "Die markt leek eerder dit jaar wat aan te trekken, maar dat blijkt toch tegen te vallen", zegt Veenema. Het is relatief geen grote omzetmarkt voor Kendrion.

    Eenmalige baten en lasten in verband met de acquisitie van Kuhnke kenmerkten de resultaten in het afgelopen kwartaal. Gecorrigeerd voor deze posten bleef onder aan de streep EUR2,8 miljoen over, ten opzichte van EUR2,7 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder.

    De operationele winst steeg naar EUR6,4 miljoen van EUR5,3 miljoen. De operationele marge daalde naar 6,6% van 7,8%, ook als gevolg van de overname van Kuhnke, dat lagere marges heeft. "Zonder Kuhnke is de winstgevendheid verbeterd en was er zelfs sprake van het beste resultaat in de afgelopen vier, vijf kwartalen", licht Veenema toe.

    Vanwege de onzekerheid in de markten waagt het concern zich niet aan een concrete voorspelling voor het volledige jaar. Analisten van Rabobank merken op dat de toon voorzichtiger is dan ze hadden verwacht, verwijzend naar de onzekere verwachtingen voor de Duitse markt voor personenauto's en de Amerikaanse truck-markt. De kwartaalrapportage is in hun ogen een tegenvaller, maar op de langere termijn blijven ze positief over Kendrion.

    Omstreeks 12.00 uur noteert het aandeel 3,6% lager op EUR22,90.


    Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@wsj.com


  7. forum rang 10 voda 7 november 2013 16:57
    Project Holland Beheer meldt belang Kendrion

    Gepubliceerd op 7 nov 2013 om 08:16 | Views: 2.114

    Kendrion 16:24
    EUR 22,89-0,26(-1,12%)

    AMSTERDAM (AFN) - Project Holland Beheer heeft een kapitaalbelang en stemrecht van 6,75 procent in Kendrion. Dat bleek donderdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

    Er zijn geen eerdere meldingen van Project Holland Beheer in Kendrion terug te vinden in de archieven van de toezichthouder.
  8. forum rang 10 voda 26 november 2013 17:05
    Tom Muller: midkap-aandelen voor 2014

    DINSDAG 26 NOVEMBER 2013, 09:07 uur | 2813 keer gelezen

    AMSTERDAM (Belegger.nl) - Het zijn meestal de AEX-fondsen waar de aandacht naar uitgaat. Maar hoewel de AEX het met ruim 16 procent winst dit jaar goed doet, blijft de midkap niet veel achter. De AMX-index staat sinds begin dit jaar op een winst van 14,5 procent. Belegger.nl vroeg aandelenanalist Tom Muller van Theodoor Gilissen van welke aandelen beleggers meer mogen verwachten in 2014.

    Ten Cate

    Ten Cate is het eerste bedrijf dat Muller selecteert als aandeel dat het goed kan doen het komend jaar. ‘Mensen weten misschien dat ik in de voorkeur geef aan kwaliteitsaandelen. Voor Ten Cate verwacht ik dat de winst in 2014 en 2015 zal verbeteren dankzij nieuwe deals. Op dit moment is Ten Cate namelijk bezig met een automobielfabrikant om te praten over een nog grotere productie van plastic. Je ziet dat staal langzaamaan vervangen wordt door plastic. Dit duurt lang maar ik verwacht dat dit in 2015 zal aanlopen’, aldus Muller.

    Arcadis

    Arcadis is volgens Muller ook een interessant aandeel. De koers van het aandeel steeg al flink dit jaar, met ruim 34 procent. ‘Alles is omhoog gegaan, daar zul je mee moeten leven. Het is belangrijker om de achterliggende groei in de gaten te houden’, zo stelt Muller.

    Het aandeel is een van de favorieten van de analist omdat je ‘duidelijk kunt zien wat ze doen’. ‘Zo doen ze aan waterbeheersing maar ook zijn ze bezig met waterzuivering. Hierin zijn ze goed gepositioneerd, maar ook milieuactiviteiten vormen een sterk speerpunt van Arcadis.’

    Daarnaast is het bedrijf volgens Muller goed gepositioneerd in Azië, waar Muller groei verwacht. ‘Ik verwacht dat Arcadis het goed kan doen bij de ontwikkeling van nieuwe steden in Azië. Uiteindelijk wil je toch groei zien en die verwacht ik in Azië.’

    Kendrion

    Tot slot wil Muller ook een smallcap toelichten: 'Het is een wat kleiner bedrijfje maar daar is niets mis mee’, aldus Muller. ‘Het bedrijf richt zich op elektromagneten die gebruikt worden in motoren', zo vervolgt Muller zijn verhaal. 'Met name bij dieselmotoren die nu steeds meer gebruikt worden, maar ook in bijvoorbeeld liften. Met elektromagneten kunnen mechanische activiteiten worden vervangen door elektrische activiteiten, wat veel langer meegaat. Dit gebeurt niet alleen in de automobielsector maar ook in de farmaceutische sector.’

    Het bedrijf is volgens Muller wereldwijd goed gepositioneerd, met name in Amerika. ‘Met name in Amerika verwacht ik groei, die als die eenmaal start, flink kan groeien.’

    Meer tips? Klik hier voor de themapagina Beurstips & Handelskansen.

    Door Barbara van Cooten

    www.belegger.nl/nieuws/2642972/tom-mu...
  9. Hans_U 23 december 2013 07:01


    AMSTERDAM (AFN) - Delta Lloyd Deelnemingen heeft zijn kapitaalbelang en stemrecht in Kendrion ruimschoots verdubbeld, tot 10,71 procent. Dat blijkt uit een melding van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

    In 2012 meldde Delta Lloyd Deelnemingen een belang van 5,1 procent in de producent van elektromagnetische componenten, met een overeenkomstig stemrecht.
  10. forum rang 5 maci 23 december 2013 08:56
    Delta Lloyd heeft zijn belang in Kendrion, toeleverancier voor de automobielindustrie, vergroot naar 10,7%. In 2012 meldde de verzekeraar nog een belang van 5,1% in Kendrion.

    Het in Zeist gevestigde Kendrion levert componenten die onder meer worden gebruikt bij de productie van dieselmotoren voor de automobielindustrie.

    Het bedrijf boekte in het derde kwartaal een fors hogere omzet (+43%) en zag de nettowinst iets stijgen. De sterke omzetstijging was echter volledig het gevolg van de overname, medio mei, van de Duitse branchegenoot Kuhnke.

    Het Financieele Dagblad
  11. G 60. 23 december 2013 11:34
    In het magazine Effect van de VEB staat een mooi interview met topman
    Piet Veenema van Kendrion , een mooi verhaal over de voortgang en
    integratie van Kuhnke en de bedrijfscultuur van Kendrion , al met al
    een erg positief verhaal voor de toekomst van Kendrion .
  12. G 60. 24 december 2013 09:06
    quote:

    rallie schreef op 23 december 2013 16:44:

    Zou je het bericht kunnen plaatsen
    Nee helaas ben ik niet meer in het bezit van de December uitgave
    van het VEB magazine Effect .
19 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht