Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Ajax NL0000018034

Laatste koers (eur)

10,450
  • Verschill

    +0,050 +0,48%
  • Volume

    1.573 Gem. (3M) 2,1K
  • Bied

    10,250  
  • Laat

    10,450  
+ Toevoegen aan watchlist

Gaat AJAX alle AJAX aandelen opkopen vanaf 15 november? Zie agenda voor de jaarvergadering 15 nov

36 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. mr.Franz 16 december 2013 20:32
    Ik roep alle Ajax aandeelhouders/supporters op tot eind februari geen red bull meer te consumeren:

    ,,Salzburg is een interessante tegenstander’’, kijkt De Boer vooral vooruit, richting de twee komende Europa League-ontmoetingen met de Oostenrijkers. Op 20 en 27 februari strijden Ajax en Red Bull Salzburg – vanwege de sponsornaam wordt in Europees verband Salzburg als naam gevoerd – om een plek in de achtste finales.
  2. mr.Franz 16 december 2013 20:32
    16 december 2013
    Ajax heeft twee jeugdspelers gecontracteerd. Aanvaller Vince Gino Dekker (Harderwijk, 22 maart 1997) en middenvelder Abdelhak Nouri (Amsterdam, 2 april 1997) bereikten overeenstemming met de club. De contracten van beide B-junioren kennen een looptijd van drie jaar, tot en met 30 juni 2017.
    Het betreft het eerste contract voor deze jeugdinternationals.
  3. mr.Franz 18 december 2013 11:16
    ik weet dat het nog altijd volumes van niks zijn momenteel, maar de afgelopen dagen zijn deze wel significant hoger dan de laatste weken. Mogelijk Invesco die langzaam zijn belang aan het uitbreiden is?
  4. mr.Franz 20 december 2013 11:54
    gister weer een jeugdspeler zijn debuut zien maken

    Jairo Riedewald behoorde afgelopen weekend voor het eerst tot de wedstrijdselectie van het eerste elftal van Ajax, tot een debuut kwam het echter nog niet. De zeventienjarige verdediger annex middenvelder maakte donderdagavond tegen IJsselmeervogels (0-3) zijn debuut, als vervanger van Daley Blind. De tiener kreeg na afloop complimenten van Frank de Boer.
    "Het was natuurlijk fantastisch om mijn debuut te mogen maken in Ajax 1", vertelt Riedewald via de officiële kanalen van Forza Sports Group. "Je traint elke dag keihard om uiteindelijk in dit team te mogen spelen en vandaag (donderdag, red.) was eindelijk de dag!"
    Riedewald vond het anders voetballen dan bij de A1. De communicatie is beter en het gaat allemaal een stuk sneller en in een hoger tempo", merkte hij op. "Iedereen gaat voor elkaar door het vuur en ze proberen op het veld altijd positief te blijven, ook al gaat er iets fout. Ik ben ontzettend blij met mijn debuut maar het mag hier niet ophouden. Ik wil stappen vooruit blijven maken."
  5. mr.Franz 20 december 2013 11:56
    ben benieuwd of Ajax in de winterstop nog spelers gaat verkopen,

    Ajax zal Enoh proberen te slijten en mogelijk wanneer Vermeer zelf weg wil, ook hem transfereren. Kan weer de nodige miljoenen opleveren.

    Frank de Boer was donderdagavond niet alleen tevreden over debutant Jairo Riedewald, maar ook over Kenneth Vermeer. In competitieverband moet de doelman van Ajax voorrang verlenen aan Jasper Cillessen, maar in de KNVB Beker krijgt hij de voorkeur van De Boer. Vermeer hield donderdag in het duel met IJsselmeervogels (0-3) de nul, tot tevredenheid van de trainer.
    “Het is heel belangrijk om twee goede doelmannen te hebben”, vertelde De Boer aan het ANP. “Ik hoop dat Kenneth blijft, al moet je ook realistisch blijven als er een heel mooie club voor hem komt. Maar ik ben blij met Vermeer. Van mij hoeft hij zeker niet weg.”
    Vermeer verloor zijn basisplaats in het eerste elftal aan Cillessen door een aantal cruciale fouten aan het begin van het seizoen. Het contract van de 27-jarige Vermeer loopt nog door tot medio 2015.
  6. mr.Franz 23 december 2013 09:36
    En als koploper de winterstop in. Niet verkeerd. De wedstrijd van gister was een stuk beter dan die tegen Cambuur, en dan 3 punten meenemen naar Amsterdam door 2 doelpunten van een debutant. Ben benieuwd of we op de transfermarkt nog wat actie gaan zien. Het aandeel blijft erg koopwaardig, winst p/a is enorm hoog!
  7. forum rang 10 voda 27 december 2013 16:54
    Ajax contracteert Donny van de Beek

    AMSTERDAM (Dow Jones)--AFC Ajax nv (AJAX.AE) heeft jeugdspeler Donny van de Beek gecontracteerd voor een periode van drie jaar, meldt de Amsterdamse voetbalclub vrijdag.

    Het contract van de verdedigende middenvelder loopt tot en met 30 juni 2017.

    Het betreft het eerste contract voor de jeugdinternational, meldt Ajax in het begeleidend schrijven.

    - Door Patrick Buis, Dow Jones Newswires; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


  8. mr.Franz 30 december 2013 11:17
    De kans is groot dat Ajax in januari afscheid zal nemen van Eyong Enoh. De middenvelder komt niet in de plannen van Frank de Boer voor en werd in de Griekse media al in verband gebracht met PAOK Saloniki. Van die club heeft de zaakwaarnemer van Enoh (nog) niets gehoord, maar hij is wel in gesprek met het Duitse Eintracht Frankfurt en een onbekende club uit de Engelse Premier League.
    /
    Stephan Braendli heeft goede hoop dat hij zijn cliënt in de aankomende transferperiode bij een andere club onder kan brengen. "We werken wel aan een mogelijke transfer naar Eintracht Frankfurt", zegt de belangenbehartiger tegen Ajax Showtime. "Daarnaast is er een team uit de Premier League geïnteresseerd, waarvan ik de naam niet kan noemen. Met PAOK heb ik geen contact gehad, van die belangstelling heb ik alleen maar kennis genomen via de media."
    De 26-jarige Enoh staat sinds 2008 op de loonlijst bij Ajax en heeft een contract dat tot medio 2015 doorloopt. De middenvelder speelde vorig seizoen nog op huurbasis voor Fulham, maar die club nam Enoh niet definitief over. Mogelijk keert hij in januari wel terug op Craven Cottage; Fulham staat teleurstellend achttiende in de Premier League. Eintracht Frankfurt moet het doen met de dertiende plek in de Bundesliga.
  9. forum rang 10 voda 30 december 2013 12:54
    Ajax contracteert jeugdspeler Ezra Walian

    AMSTERDAM (Dow Jones)--AFC Ajax nv (AJAX.AE) heeft de 16-jarige jeugdspeler Ezra Walian gecontracteerd, meldt de Amsterdamse beursgenoteerde voetbalclub maandag.

    De spits speelt sinds vorig seizoen in de jeugdopleiding van Ajax en speelde doorvoor bij AZ in Alkmaar. Het contract van de B-junior loopt tot en met 30 juni 2017, en het is het eerste contract voor de jeugdinternational.

    Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

  10. mr.Franz 2 januari 2014 14:23
    Voor Vaclav Cerny gaat het nu echt beginnen. Het zestienjarige supertalent werd eerder al, ondanks interesse van vrijwel alle Europese topclubs, door Ajax vastgelegd, maar het contract van het grote talent is pas op 1 januari ingegaan.

    "Vandaag (woensdag, red.) is mijn driejarige contract bij Ajax officieel ingegaan!", schrijft aanvaller Cerny op zijn pagina op Instagram. "Het is een enorm belangrijke stap in mijn voetballeven. Ik wil mijn familie, mijn vriendin en iedereen die mij heeft geholpen heel erg bedanken."

    De jonge voetballer uit Tsjechië maakte vorig seizoen indruk tijdens de AEGON Future Cup, waar hij meespeelde voor Ajax. Zelfs hoofdcoach Frank de Boer gaf toen aan onder de indruk te zijn van Cerny, die aan belangstelling niets te klagen had. "Chelsea, Hamburger SV en Juventus waren ook concreet", liet het voormalige talent van het Tsjechische FK Pribram weten. "Manchester City, Manchester United en Bayern München wilden me op stage."

    Lees verder: www.soccernews.nl/news/226145/Ajax_be...
  11. mr.Franz 2 januari 2014 14:32
    een bericht uit 2012, wat nog altijd actueel is

    Een beëindiging van de beursnotering zou Ajax 56 miljoen euro kosten. Dat heeft het Financieele Dagblad dinsdag berekend.

    De krant meldt dit naar aanleiding van een interview met financieel directeur van Ajax, Jeroen Slop. Slop zegt in het interview dat Ajax in de huidige situatie meer mogelijkheden voor een beursexit ziet dan vier jaar geleden.

    Een beursexit is volgens het FD geen slecht idee, omdat de beursgang van Ajax geen succes is geworden. 'De club haalde in 1998 weliswaar meer dan 50 miljoen op met een beursgang (...). Maar verder is er weinig plezier aan beleefd. Zeker niet voor de beleggers. De huidige beurskoers (7, 25 euro) is 36 procent lager dan de uitgifteprijs van 11, 34 euro. En er is maar twee keer dividend uitgekeerd', beredeneert de krant.

    Aandelen
    Maar om de exit te realiseren moet de club 27 procent van de aandelen opkopen die het nog niet in bezit heeft, dat komt neer op 36 miljoen. 'Om beleggers van het eerste uur te compenseren, moet een premie van 5 procent worden geboden, wat het totaalbedrag op 56 miljoen brengt', meldt de krant.

    Nu Ajax winst maakt en afgelopen zomer miljoenen heeft verdiend aan de verkoop van spelers verruimt dat volgens Slop de mogelijkheden voor de beëindiging van de beursnotering. 'De mogelijkheid voor een beursexit is door de winstgevendheid in ieder geval dichterbij dan in het verleden', aldus de financiële topman. 'We kunnen nu ook goedkoper lenen. Dus de indicatoren zijn positiever dan vier jaar geleden.'

    Tegelijkertijd laat Slop weten het geld voornamelijk te willen gebruiken voor het verhogen van het eigen vermogen. 'Als we geen bizarre uitgaven doen en een positief resultaat behalen - wat wel een gerechtvaardigde verwachting is - dan staat voor het komende jaar toevoeging aan het eigen vermogen hoog op het prioriteitenlijstje.'
  12. mr.Franz 2 januari 2014 14:33
    Ik denk dat Invesco zijn belang verder gaat uitbreiden de komende tijd. Ik zeg een buy advies voor Ajax, onder de 9 euro.
  13. mr.Franz 3 januari 2014 10:00
    Ajax is dichtbij een akkoord met Ricardo Kishna over contractverlenging, zo bevestigt zaakwaarnemer Mino Raiola in De Telegraaf. "Het is een kwestie van de laatste details. Ik verwacht dat er op korte termijn kan worden getekend.” Het gaat om een contract voor 3,5 jaar.
  14. mr.Franz 3 januari 2014 10:28
    ''Telesportredactie''
    Eyong Enoh vervolgt zijn loopbaan voorlopig bij het Turkse Antalyaspor. De voorzitter van de nummer veertien van de Süper Lig, Gültekin Gencer, meldt op Twitter de komst van de 27-jarige Kameroener.

    Enoh staat sinds 2008 bij Ajax onder contract, maar kwam de laatste tijd niet meer voor in de plannen van trainer Frank de Boer. De blessuregevoelige middenvelder speelde zijn duels voornaamlijk in het beloftenelftal van de Amsterdammers. Met Kameroen gaat hij komende zomer wel naar het WK in Brazilië.
    In 2013 werd Enoh nog kortstondig verhuurd aan Fulham. Voor de Premier League-club speelde hij negen duels. Eerder kwam de Afrikaan uit voor Ajax Cape Town, het Cypriotische Limasol en in zijn vaderland voor Mount Cameroon.
36 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van BeursDuivel en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 55% korting!

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht