Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Pharming Group NL0010391025

Laatste koers (eur)

0,881
  • Verschill

    -0,024 -2,60%
  • Volume

    4.203.859 Gem. (3M) 6,9M
  • Bied

    0,880  
  • Laat

    0,899  
+ Toevoegen aan watchlist

Vrijdag 23-05-2014

609 Posts
Pagina: «« 1 ... 26 27 28 29 30 31 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. MaranV 23 mei 2014 21:38
    quote:

    voda schreef op 23 mei 2014 21:16:

    [...]
    Stabiliteit bij dit fonds.... Mmmmm...

    Ik denk pas na een aantal zaken:

    1) Goedkeuring FDA (wanneer dan ook, hou rekening met weer een vertraging)
    2) Wat gaan de verkopen daarna doen in de USA?
    3) Wat leveren deze verkopen uiteindelijk (netto) voor Pharming op?
    4) Het continu uitgeven van aandelen. Een ergernis, en terugkerend wantrouwen in Pharming.
    5) De hoogste tijd van de Pharming leiding om iets te doen voor de relatief kleine, maar vooral trouwe aanhangers/investeerders.
    6) Ontwikkeling Pancreatis? Dit kan wel voor geld in het laatje zorgen, maar hoeveel tijd gaat hier nog over heen? Ik denk te lang voor een positieve bijdrage.

    Goede punten Hans, ik hoor het mezelf nog zeggen, "we bodemen rond de 50 cent om later uit te breken". De koers betekent helemaal niks. Het is een abstracte afspiegeling van hoe de "grootgrutters" ons willen leiden, met op sommige punten nog verwachtingen die echt om Pharmings potentie gaan.

    Dat heeft voor & nadelen, de voordelen hebben we gezien in februari, de nadelen in de maanden erna, om nog maar te zwijgen over deze week. Maar behalve de verdampte euro`s zie ik 1 positivo mogelijkheid in de laatste koersbewegingen. We liggen duidelijk nog in het vizier van de market makers en zij hebben de koers niet gesloopt voor de lol, zij gaan daar (nog meer) ritjes uit proberen te slepen, waarheen? Geen idee, maar de gekte tot nu toe heeft gepiekt op de 72 cent.

    Die jongens zijn ook niet gek, ze kiezen geen willekeurig aandeel, ze willen wel een aandeel waarbij extreme koersuitslagen enigzins geloofwaardig zijn. Pharming leent zich daar nou eenmaal perfect voor, bij gebrek aan een perfecter woord voor perfectie.

    Koers knalt omhoog - "Deze pharma gaat na jaren van afstraffing rap omhoog omdat er potentie zit in het middel wat ze al die jaren nooit hebben losgelaten!"

    Koers knalt omlaag - "Ja duh! Ze maken geen eens winst! Het draait alleen op extern geld! Waarom zag ik dit niet eerder? IK BEN HIER WEG!"

    Ze kunnen er gewoon geen buil aan vallen, hoe bont ze het ook maken, de speculanten komen toch wel terug want het kan beide kanten op bij Pharming, hoe positief of negatief je ook bent!

    Maargoed, jouw eerste 5 punten, allemaal mooie punten om koersondersteunend te werken maar uit de penny stock range gaan ze ons niet brengen verwacht ik. Koersondersteunend als de problemen worden aangepakt dan, in het geval van de negatieve punten.

    Punt 6 ""Ontwikkeling Pancreatis? Dit kan wel voor geld in het laatje zorgen, maar hoeveel tijd gaat hier nog over heen? Ik denk te lang voor een positieve bijdrage.""

    De potentie van deze markt is gewoon enorm, ik zou het na moeten rekenen maar de markt is volgens mij 10 a 20 keer groter dan HAE. Salix houdt niet voor niets het Partnerlampje branden hoe enthousiast ze ook zeggen te zijn over Ruconest (let op he, het is altijd Ruconest bij hen, nooit enthousiast over het betreden van de HAE markt), HAE is leuk & aardig maar waar Salix om zit te watertanden is die pancreaitis markt betreden.

    Waarom ook niet? Ze hebben nu al een super deal weten af te dwingen met het kleinste jongetje uit de klas die al hun huiswerk maakt omdat dat knulletje gewoon geen vrienden heeft in de grote enge wereld genaamd de Verenigde staten.

    Pharming maakt het product, zij verpatsen het. 40/60 deal in het voordeel van Salix. Met de reuze markt van pancreaitis zouden ze wel gek zijn om nu niet lief te zijn tegen Pharming & hun HAE doel zodat zij weer op de eerste rang zitten bij het aanbreken van een nieuwe markt.

    De planning van de Phase 2 trial door Salix mbt pancreaitis is voor mij het omslagpunt geweest om Pharming als meer te gaan zien dan alleen een ritjesmachine (al wil ik Pharming desondanks graag naar een verantwoord percentage in mijn porto terugbrengen_. Ik ben er dan ook van overtuigd dat de HAE goedkeuring opgevat gaat worden als een indicator dat er hierna de nieuwe markt van Pancreaitis gaat volgen.

    Wanneer? Dat is lastiger, ik houd rekening met 3 a 4 jaar. Maarja, wat is 4 jaar nou voor een LT belegger? Het lijkt mij een redelijke scope om al wat fantasie door in de koers te krijgen, al durf ik pas enige stabiliteit toe te kennen aan Pharming nadat de goedkeuring op enkele maanden afstand ligt & de market makers naar het volgende speelgoedje gaan.
  2. forum rang 10 voda 23 mei 2014 21:39
    quote:

    DirkFrank schreef op 23 mei 2014 21:21:

    [...]
    Hele solide punten. Dank daarvoor. punt 5? toch geen dividend....
    punt 6. Dat zou echt mooi zijn. Maar waarom denk je te lang voor positieve bijdrage. Verwacht je een soort einddatum.
    Wat punt 5 betreft: Sijmen en zijn voorgangers, hebben altijd de grote(!) groep kleine aandeelhouders links laten liggen. Na een jarenlange dalende koers (kijk de grafieken er maar op na), had de Pharming leiding een claim emissie moeten uitschrijven. Dit had de zittende aandeelhouder nog enigzins kunnen compenseren.
    Nee hoor, emissie voor de z.g. grote investeerders (boven de 50 k euro), (alsof er geen particulieren zijn die zoveel er ingestoken hebben).
    Deze brave investeerders werden dubbel en dwars beloond. Naast een al gunstige instapkoers, velen tientallen % lager dan de huidige koers, werden er ook nog een zooitje gratis warrants gegeven (weer een aderlating voor de bestaande aandeelhouders).
    Ik heb hier contact over gehad met Sijmen, het antwoord, het was te duur en omslachtig.
    Alsof de huidige regeling niets kostte!!!

    Wat punt 6 betreft: Dit ligt te ver in de toekomst. Pharming kan dan al van de beurs zijn?, wegens gebrek aan baten?

  3. MaranV 23 mei 2014 21:47
    Bedankt Hans :) ik ben nog even een zondevloed aan typfouten aan het verwijderen maargoed dan heb je ook een lekker verhaaltje voor de liefhebber.
  4. forum rang 8 lucas D 23 mei 2014 22:26
    Met bewondering het bericht van MaranV gelezen, het zou allemaal waar kunnen zijn, en ik heb het gevoel dat het er dicht bij zit. Proficiat en een abtje.
  5. jip banaan! 23 mei 2014 22:32
    Voor het verleden, het heden, en de toekomst.... het blijft keihard overeind... soms moet je ze hebben, echter meestal niet!

    Slechts met dit uitgangspunt is er wat te verdienen aan Pharming, de lange zitters hebben altijd verlies.

    groetjip
  6. MaranV 23 mei 2014 22:45
    Bedankt Lucas & greenways, altijd leuk om te horen dat er mensen zijn die wat hebben aan mijn gedachtenkronkels. We zullen zien tot hoever mijn onderbuik gelijk gaat krijgen, saai wordt het in ieder geval nog niet bij Pharmings beurs-avonturen.

    quote:

    voda schreef op 23 mei 2014 22:31:

    De beste grafiek ooit!
    Haha, met het commentaar erbij leest het lekker weg ja :)
  7. forum rang 10 voda 23 mei 2014 23:01
    Kom op zeg allemaal! Die post van Maran verdient meer dan de huidige 3 AB´s!

  8. bollewieter 23 mei 2014 23:20
    quote:

    TrustGreddy schreef op 23 mei 2014 18:59:

    Beste aandeelhouders. Ik post weinig. Ik lees vaak mee. Niet alleen ik, maar alle beleggers die geld willen verdienen baseren het vooral op massa psychologie. Fora is een perfecte indicator waarop te zien is hoe mensen denken en wanneer de angst toeslaat.

    Wij zijn met groepen van grote investeerders die miljoenen aandelen kunnen verschuiven. Schuift het naar links, dan gaat een groot deel van jullie mee. Ineens besluiten wij naar rechts te gaan. En missen een aantal de boot. Zuur? Zeker. Hard? Zeker. Pure Business? Zeker.

    Beleg met geld wat je kunt missen. Kies een strategie en visie. En klamp je daaraan vast. Probeer niet mee te gaan met ons, want niemand weet wanneer wij op welk moment een move maken. Kap met daytraderen en denken dat je een professional bent. Wij lachen ons rot om al die mensen die hier steeds roepen: "Na de lunch weer up up up". Of: "We sluiten dayhigh". Niemand beslist dat. Alleen de mensen met meer dan 5 miljoen aandelen op de plank. Het enige wat jij beslist is of je uitstapt, of blijft zitten.
    Volledig mee eens winst of verlies instappen of uitstappen daar kies je zelf voor een abtje van mij
  9. MaranV 23 mei 2014 23:21
    Haha, bedankt tulip & Hans :)

    Ja John, met een saaie koers zijn we maar overal seinen gaan zoeken ^^ hielp voor geen meter, maar het maakte het verdampen van de porto wel wat dragelijker.
  10. [verwijderd] 23 mei 2014 23:37
    quote:

    MaranV schreef op 23 mei 2014 23:21:

    Haha, bedankt tulip & Hans :)

    Ja John, met een saaie koers zijn we maar overal seinen gaan zoeken ^^ hielp voor geen meter, maar het maakte het verdampen van de porto wel wat dragelijker.
    volgende week weer een verse week,maran.
    ik zie er nu al naar uit,ondanks dat ik veel op pad moet in de ochtenduren.
    dat is dan wel weer jammer.maar ja,ik zal toch geld moeten verdienen voor mijn gezin.ben t/m woensdag tot laat in de middag op pad.
    kun je voor mij de getallen in de gaten houden??
    geef ze dan wel gelijk door aan slick.
    gr john
  11. MaranV 23 mei 2014 23:45
    Haha is goed hoor John, al mis ik volgende week ook minstens 1 dagje. Fijn weekend.
  12. bollewieter 23 mei 2014 23:46
    Ben terug bijgebeend met lezen .Maran van mij ook een ab .Ik leer hier elke avond nog wat bij.Zulke bijdragen moeten er meer geplaatst worden ook tijdens de dag en geapprecieerd door de mede forumleden en aandeelhouders .
    Groetjes en tot morgen .
  13. [verwijderd] 24 mei 2014 00:12
    quote:

    MaranV schreef op 23 mei 2014 23:45:

    Haha is goed hoor John, al mis ik volgende week ook minstens 1 dagje. Fijn weekend.
    ook een fijn weekend,maran.tot volgende week.( laat in de middag )
609 Posts
Pagina: «« 1 ... 26 27 28 29 30 31 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht