Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Huizenprijzen dalen met 60% in 7 jaar en nog veel meer.

40.342 Posts
Pagina: «« 1 ... 1178 1179 1180 1181 1182 ... 2018 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Da Freeze 26 juni 2014 12:53
    Woningcorporatie wilde olifantenparade sponsoren

    Een toetsgroep van het betrokken ministerie heeft de meest wonderlijke plannen van woningcorporaties moeten afwijzen, zoals de sponsoring van een olifantenparade en de adoptie van een aap.
    Woningcorporatie wilde olifantenparade sponsoren

    Dat blijkt uit de verhoren van de parlementaire enquêtecommissie naar het corporatiestelsel.

    Donderdag werd nog maar eens duidelijk dat woningcorporaties lang niet altijd helder voor ogen hadden wat precies hun taken waren. Zo overwoog een corporatie om festivals te ondersteunen en droeg een andere een voetbalstadion aan.

    Weer een ander overwoog tot de aanschaf van een jachthaven. Daarnaast was er een corporatie die zich bezig wilde houden met een weidevogelgebied.
    De openbare verhoren vinden sinds begin juni plaats tot en met begin juli. Getuigen en deskundigen worden verhoord in de Enquêtezaal van de Tweede Kamer.
    Financiële avonturen
    Aanleiding voor de verhoren zijn de misstanden in corporatieland. Door wilde financiële avonturen van ambitieuze corporatiebazen en vermoedelijk gesjoemel van enkele daarvan, ging een smak geld verloren.
    Minister Stef Blok (Wonen) wil in de toekomst voorkomen dat corporaties in commerciële projecten stappen waarvan de verliezen ten koste gaan van de huurders. Ook moet het toezicht steviger worden.
    www.nu.nl/politiek/3812649/woningcorp...
  2. @iPlof 26 juni 2014 13:18
    Amsterdamse corporaties hebben bijvoorbeeld destijds (tm 2011) vele miljoenen verspilt aan bijvoorbeeld buurtleven.nl. Een kansloze site met google maps achtige vormgeving met buurtactiviteiten.

    www.corporatienl.nl/subsidieslurper-b...

    Maar nu opeens geen geld meer voor onderhoud..
  3. Da Freeze 27 juni 2014 12:55
    Zo helpt het systeem de potentiële huizenkopers aan de bedelstaf.

    Fonds pleit voor extra geld starterslening
    Het geld dat minister Stef Blok (Wonen) vorig jaar beschikbaar heeft gesteld voor de starterslening is bijna op. Van de 50 miljoen euro is nu 32 miljoen gebruikt.
    Fonds pleit voor extra geld starterslening

    De verwachting is dat het potje eind van dit jaar leeg is.
    Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting pleit ervoor dat Blok voor 2015 extra geld beschikbaar stelt.
    ''De starterslening in een succes. Wij hebben hier een instrument in handen dat werkt. Het draagt overduidelijk bij aan het herstel van de woningmarkt. Als wij het tempo willen vasthouden waarin dat gebeurt, dan zou het goed zijn als het Rijk nog eens 50 miljoen euro beschikbaar stelt in 2015'', zei directeur Jan Willem van Beek van het Stimuleringsfonds vrijdag.

    Aflossingsvrij
    De starterslening is bedoeld voor mensen die zelf niet voldoende hypotheek kunnen krijgen. De lening is de eerste drie jaar rente- en aflossingsvrij.
    Gemeenten verstrekken de starterslening en betalen de helft. De andere helft legt het Stimuleringsfonds bij met het geld van het Rijk.
    Tot nu toe zijn er dit jaar door het Stimuleringsfonds ruim 4.100 aanvragen gehonoreerd tegen 2.200 in dezelfde periode vorig jaar. Van Beek verwacht dit jaar uit te komen op achtduizend aanvragen of meer, tegen vierduizend over het hele jaar 2013.
    Volgens Van Beek is de woningmarkt nog altijd kwetsbaar. ''Het herstel is pril, het zou zonde zijn als de starterslening niet meer volop kan worden ingezet. Dan loop je het risico dat het tempo van het herstel terugvalt.''

    Juist, dat noemen we pappen en nathouden.
  4. ooievaar49 27 juni 2014 12:55
    quote:

    Da Freeze schreef op 26 juni 2014 06:40:

    'Drie kwart adviseert starter dit jaar woning te kopen'

    Drie kwart van de Nederlanders denkt dat het een goed idee is voor starters om dit jaar een woning te kopen.

    Dat blijkt uit een poll van ING die afgelopen week op de website stond en waar gemiddeld 54.300 respondenten per dag op reageerden.

    Augustus vorig jaar noemde 60 procent van de Nederlanders het nog een mooi moment voor starters om te kopen.

    Slechts 7 procent denkt dat volgend jaar een beter moment is om te kopen. Bijna een op vijf vindt dat starters voorlopig beter helemaal niet kunnen kopen. In maart 2012 waren dat nog twee keer zoveel Nederlanders.

    Ruim een op de zes zegt dat in de afgelopen drie maanden het aantal verkochte huizen in de eigen straat is toegenomen. Slechts 8 procent zag een daling van het aantal verkopen.

    De meeste respondenten hebben er geen probleem mee dat het maximale hypotheekbedrag geleidelijk wordt verlaagd. Een op zes is voorstander van een hoger leenbedrag.
    www.nugeld.nl/wonen/3811685/drie-kwar...
    Wat is een gok en hoe pakt die uit?
    In de 60er jaren werden wij opgeroepen om een eigen huis te kopen. Het eigen woning bezit was toen zo laag dat de regering (financiële instellingen?)dat bezit wilden bevorderen. Na de WOII was de welvaart behoorlijk toegenomen maar velen stonden huiverig tegen over het bezit van een eigen woning. Niet iedereen was een klusser als het op onderhoud aankwam. Lonen waren nog laag maar in verhouding tot de prijs van een woning nog te doen. Meestal ging het om 1 salaris want dubbel verdieners waren er nog niet zo veel. De mensen die toen de gok namen om toch een hypotheek af te sluiten kwamen er snel achter dat hun aangeschafte woning in prijs ging stijgen. Een kwestie van vraag en aanbod. Of de huizenprijzen reëel waren? Vaak geen isolatie verouderde warmte voorziening maar dat werd in latere jaren opgelost door veel onderhoud aan de woning toe te passen. Om een lang verhaal kort te houden. De mensen namen toen een GOK en dat zij later daar de vruchten van hebben mogen plukken is toch geen probleem? Wie gokt loopt kans op een misser maar kan ook de hoofdprijs winnen. Die generatie heeft NA de WOII er wel voor gezorgd dat ons land een welvaartsland is geworden waarin al die jongeren, die nu zo zeuren over de prijs van een woning, van mee hebben geprofiteerd. Dat die ouderen nu zo gepakt worden en op afgeven wordt is daarom een schande. Laat de jeugd eerst maar eens gaan sparen en minder geld uitgeven aan hun reizen, telefoons etc.. 2 verdieners 2 jaar sparen moet toch een spaarpotje van min. 20.000 op kunnen leveren? Mooie basis om mee te starten op de woningmarkt:)
  5. Brievenbus 27 juni 2014 13:02
    quote:

    Da Freeze schreef op 27 juni 2014 12:55:

    Zo helpt het systeem de potentiële huizenkopers aan de bedelstaf.

    Volgens Van Beek is de woningmarkt nog altijd kwetsbaar. ''Het herstel is pril, het zou zonde zijn als de starterslening niet meer volop kan worden ingezet. Dan loop je het risico dat het tempo van het herstel terugvalt.''

    Juist, dat noemen we pappen en nathouden.
    Nu laat je je wel erg in je kaarten kijken! :-)
    Je had gehoopt dat het nog verder zou dalen?
  6. Da Freeze 27 juni 2014 13:08
    quote:

    Brievenbus schreef op 27 juni 2014 13:02:

    Nu laat je je wel erg in je kaarten kijken! :-)
    Je had gehoopt dat het nog verder zou dalen?
    Ik hoop het niet, het dáált gewoon verder. Maar veel mensen, waaronder woningbezitters en politici willen daar niks van weten.
  7. Brievenbus 27 juni 2014 13:21
    Je bedoelt, je hoopt dat het verder daalt; nou ja, nu even niet in ieder geval, en, in de betere gebieden stijgt het bij redelijke omzetten.
    De 2-deling wat dat betreft zal nog veel verder toenemen.
    Veel betalen voor plekken waar iedereen wil zitten, en, voor een krats wonen waar niemand heen wil.
  8. Da Freeze 27 juni 2014 13:35
    quote:

    Brievenbus schreef op 27 juni 2014 13:21:

    Je bedoelt, je hoopt dat het verder daalt; nou ja, nu even niet in ieder geval, en, in de betere gebieden stijgt het bij redelijke omzetten.
    De 2-deling wat dat betreft zal nog veel verder toenemen.
    Veel betalen voor plekken waar iedereen wil zitten, en, voor een krats wonen waar niemand heen wil.
    Daar begint het nu op te lijken, het verschil begint te groeien. Toch verwacht ik dat de groei in de populairste gebieden van tijdelijke aard is. Dit omdat alleen de mensen die het zich kunnen veroorloven hun slag slaan op de woningmarkt. Maar de groep mensen die het zich kan veroorloven krimpt nog steeds. Dit ondersteund door toenemende werkeloosheid, toenemende belastingdruk, afname van toeslagen, het naar beneden bijstellen van de maximaal te lenen hypotheeksom, de dalende NHG som en vast nog wel wat meer zaken die op je inkomsten drukken.

    Zoals ik vorig jaar ook al ergens omschreef, de huizenmarkt gaat steeds meer op de tweedehands automarkt te lijken. Kleinere auto`s en middenklassers (de meest populaire auto`s) zijn nu al duurder dan de grote, luxe auto`s. De grote auto is voor een zacht prijsje probleemloos voor de deur te zetten. Tot de MRB betaald moet worden, de tank volgegooid en de garagerekening komt.

    Dát voorzie ik nu ook op de huizenmarkt.
  9. [verwijderd] 27 juni 2014 13:41
    Ik weet een kleinere gemeente onder de rook van Schiphol die nu inmiddels voor tientallen miljoenen euros garant staat voor starters die net ff wat te weinig konden loskrijgen van de bank voor de aankoop van hun unit.

    Het gaat meestens om 15-25%(30-50k) van de totale som, leuk voor de starter, vriendelijk van de gemeente.

    Als ik het per persoon van de gemeente uitreken.....

    Hoe gaat een KPMG daar mee om?

    Zolang de huizenprijzen niet verder dalen is er niets aan het handje.

    KPMG is een verliesbedrijf!
  10. [verwijderd] 27 juni 2014 13:42
    lokatie, lokatie, lokatie

    misschien heeft het ook te maken met beschikbaarheid van werk ...

    werkzame beroepsbevolking

    2007 - 2014 Q1

    NEDL 7309-7141 -2.3%
    ADAM 363- 386 +6.3%
    UTRE 145- 155 +6.8%
  11. Brievenbus 27 juni 2014 13:43
    quote:

    Da Freeze schreef op 27 juni 2014 13:35:

    [...]

    Daar begint het nu op te lijken, het verschil begint te groeien. Toch verwacht ik dat de groei in de populairste gebieden van tijdelijke aard is. Dit omdat alleen de mensen die het zich kunnen veroorloven hun slag slaan op de woningmarkt.
    Nope!
    Je vergist je in 2 zaken, jij niet alleen overigens.
    Er worden momenteel heel erg veel huisjes opgekocht als belegging, omdat de spaarrekening op jaarbasis geld kost.
    En je hebt schijnbaar geen besef van de vloedgolf hoog gekwalificeerde buitenlanders die zich met goede, lucratieve banen in de steden vestigen en na een paar jaar gehuurd te hebben kopen.
    Een aantal mensen die een paar jaar een appartement bij me gehuurd hebben zitten sinds kort in een koopwoning....
  12. Brievenbus 27 juni 2014 13:46
    Overigens, het duurdere segment zal nog wel een tijd zeuren.
    En, ik verbaas me ook over het lage prijspeil van zeg Zuid-Oost-Buiten Groningen en Drente.
    Maar ja, da's alleen interessant voor pensionado's die voor de rust gaan...
  13. [verwijderd] 27 juni 2014 14:26
    Al dat gemanipuleer om de huizenprijzen stabiel te krijgen en te houden begint nu echt pijn te toen in de wereld economie en de bijwerkingen van dit medicijn beginnen nu ook zorgelijk te worden.
    Hoelang gaat dit nog goed ?

  14. @iPlof 27 juni 2014 16:36
    quote:

    paulta schreef op 17 juni 2014 17:59:

    www.at5.nl/artikelen/129628/ymere-zet...

    "Op nummer 2, 3 en 4 staan bestuurders van de Noord-Hollandse corporatie Ymere die 330.000, 323.000 en 323.000 euro verdienden"

    Ymere heeft rugdekking van de haag en de lokale politiek, er gaan nog meer stappen volgen om het verschil met de dure koopmarkt te verkleinen....
    Gaan we weer..

    Directeur Ymere verdacht van belangenverstrengeling

    fd.nl/economie-politiek/974276-1406/d...
  15. [verwijderd] 27 juni 2014 17:25
    quote:

    ooievaar49 schreef op 27 juni 2014 12:55:

    [...]

    Wat is een gok en hoe pakt die uit?
    In de 60er jaren werden wij opgeroepen om een eigen huis te kopen. Het eigen woning bezit was toen zo laag dat de regering (financiële instellingen?)dat bezit wilden bevorderen. Na de WOII was de welvaart behoorlijk toegenomen maar velen stonden huiverig tegen over het bezit van een eigen woning. Niet iedereen was een klusser als het op onderhoud aankwam. Lonen waren nog laag maar in verhouding tot de prijs van een woning nog te doen. Meestal ging het om 1 salaris want dubbel verdieners waren er nog niet zo veel. De mensen die toen de gok namen om toch een hypotheek af te sluiten kwamen er snel achter dat hun aangeschafte woning in prijs ging stijgen. Een kwestie van vraag en aanbod. Of de huizenprijzen reëel waren? Vaak geen isolatie verouderde warmte voorziening maar dat werd in latere jaren opgelost door veel onderhoud aan de woning toe te passen. Om een lang verhaal kort te houden. De mensen namen toen een GOK en dat zij later daar de vruchten van hebben mogen plukken is toch geen probleem? Wie gokt loopt kans op een misser maar kan ook de hoofdprijs winnen. Die generatie heeft NA de WOII er wel voor gezorgd dat ons land een welvaartsland is geworden waarin al die jongeren, die nu zo zeuren over de prijs van een woning, van mee hebben geprofiteerd. Dat die ouderen nu zo gepakt worden en op afgeven wordt is daarom een schande. Laat de jeugd eerst maar eens gaan sparen en minder geld uitgeven aan hun reizen, telefoons etc.. 2 verdieners 2 jaar sparen moet toch een spaarpotje van min. 20.000 op kunnen leveren? Mooie basis om mee te starten op de woningmarkt:)
    Het is zeker geen slecht idee dat kopers meer eigen geld moeten inbrengen Dat er dan wel minder geconsumeerd zal worden is dan jammer voor onze belastinginkomsten , de politiek moet alle hand ophouders dan maar wat minder geven.
    Dat de huizenprijzen verder zullen dalen door zo'n maatregel is gewoon pech voor de verkopers , dat is het risico van kopen.
    Maar een ding is wel zeker , het is veiliger voor de nieuwe kopers.
  16. forum rang 5 DurianCS 27 juni 2014 22:40
    quote:

    henk38 schreef op 27 juni 2014 17:25:

    [...]

    Het is zeker geen slecht idee dat kopers meer eigen geld moeten inbrengen Dat er dan wel minder geconsumeerd zal worden is dan jammer voor onze belastinginkomsten , de politiek moet alle hand ophouders dan maar wat minder geven.
    Dat de huizenprijzen verder zullen dalen door zo'n maatregel is gewoon pech voor de verkopers , dat is het risico van kopen.
    Maar een ding is wel zeker , het is veiliger voor de nieuwe kopers.
    Helemaal mee eens. In het buitenland is het ook normaal, dus waarom hier niet? Wel flink de tijd er voor nemen, bijvoorbeeld met 1% per jaar, maar iedereen snapt dat het uiteindelijk beter is.
  17. ooievaar49 28 juni 2014 12:56
    Hallo Lindemansje
    Ik heb de link even aangeklikt en het artikel gelezen.

    Startersleningen zijn toch eigenlijk te vergelijken met subsidie??? Waarom subsidie! Laat ze eerst maar eens sparen zoals ik al vele malen op dit forum geschreven heb. Ook die subsidie draagt er toe bij dat de starter met een hogere schuld komt te zitten. Dat is nu juist waar alles om draait. Dat huiseigenaren, o.a. die vlak voor de crisis een hoge hypotheek afgesloten hebben, nu in de problemen zitten is toch hun probleem? Hadden ze zich eens moeten realiseren wat de toekomst voor hun in petto kon hebben. Niet alles is namelijk rozengeur en bomen blijven niet tot in de hemel groeien. Velen van die jongeren hebben meer onderwijs gehad dan de oudere generatie maar blijkbaar ontbreekt het de jongeren aan hersencellen die werkzaam zijn. Ik heb totaal geen medelijden met die probleemgevallen. Een ander hot-item is echter waarom er al jaren, ook politiek gezien, de hypotheekaftrek ter discussie staat en waarom niet de huursubsidie. Vergelijk maar eens de aftrek van de hypotheekrente met de toekenning van huursubsidie. Een zeer eenvoudige woning met een huur van 650 euro en een hypotheek van 200.000!
  18. forum rang 6 NewKidInTown 28 juni 2014 13:16
    Naast Kid (en Henk38 natuurlijk), zijn er nog meer realisten:

    "Huizen 'onder water' drukken groei nog jaren

    Dat een op de drie huizen 'onder water' staat, waarbij de hypotheek hoger is dan de waarde van het huis, zal de economische groei in Nederland nog 5 tot 10 jaar drukken. President Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) zei dat dinsdag in de Tweede Kamer."

    www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/22778...
40.342 Posts
Pagina: «« 1 ... 1178 1179 1180 1181 1182 ... 2018 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.263
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.892
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.295
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.038
AFC Ajax 537 7.017
Affimed NV 2 5.752
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.980
Air France - KLM 1.024 34.308
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.766
Alfen 12 16.218
Allfunds Group 3 1.185
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 326
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.242
AMG 965 125.633
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.516
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.110
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.590
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.105
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.257
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.645
ASML 1.762 76.819
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 332
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.647
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.660

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht