Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Huizenprijzen dalen met 60% in 7 jaar en nog veel meer.

40.341 Posts
Pagina: «« 1 ... 1220 1221 1222 1223 1224 ... 2018 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Brievenbus 20 augustus 2014 15:49
    Ja, maar, heb dat nog nooit geprobeerd.
    Overigens, Fix & Finish laat zich wel degelijk sponzen hoor, kan je prachtig reparaties in semi-glad stucwerk mee maskeren, heb op een aantal plekken muren weggehaald, die tussen de kamers in in het plafond stucwerk zaten.
    Resultaat, 2cm diepe geul in de plafonds van muur tot muur.
    Fix & Finish ingedaan / opgezet, en toen het nog erg nat was meteen zeiknat sponzen, uitwaaierend naar buiten.
    Krijg ik wel een witte douche, maar, soit....
    Die oude plafonds in die appartementen zijn na 50 jaar witten toch niet meer vlak, maar meer een maanlandschap van putjes en kraterjes, en, dat verdunde sponseffect zorgt er voor dat je de overgang tussen de kamers en dus de reparatie gewoon niet meet ziet?
    Beter dan het plafond in de hele kamer stucen.
    Hoewel, heb nu voor het eerst een paar kleine plafonnetjes gedaan, en, het IS te doen voor een boerenlul...:-)
  2. Brievenbus 20 augustus 2014 15:54
    quote:

    handyman6 schreef op 20 augustus 2014 15:46:

    [...]Snelheid 1 is om aantemixen ,zonder dat het de kuip uitknalt en de motor is dan op zijn sterkst,daarna snelheid 2,want die mixt,met grote snelheid de massa tot een korrelvrije "slagroom",en dat stuukt het makkelijkst en gladst.
    Nooit nieuwe stuuk aanmaken met restjes oude mix,want hard veel sneller uit dan.
    Een regelbare toerentalmixer/boormachine zal sneller doorbranden,helemaal als je es 2 zakken ineens doet.
    Echt glad krijg je je muur pas als je hem na drogen,met en girafschuurder(of handschuurmachine!)en 120 schuurpapier licht naschuurt.Dat is nodig als je later met muurverf kortharig gaat texen.Voor langharig latexen hoeft het meestal niet.
    H6
    Ben al aan boormachine 2 nu! :-)
    2 zakken tegelijk?
    Grapjas!
    Maak het aan in oude 10 liter latexemmers, 3/4 vol.en dan soms 2 tot 3 stuks, ben maar een amateurtje hoor.

    En ja, vooral mijn eerste stucexperimenten heb ik heeeeel goed schuren van geleerd.....
    Zoals ik altijd tegen m'n vriendin zeg als ik spierwit en rochelend van het laatste project terug kom, "wie niet stucen kan zal stof happen"! :-)
  3. forum rang 7 handyman6 20 augustus 2014 16:01
    Ja BB,ik zei het al :je bent goed bezig ,want menig klusser brandt zijn vingers meteen aan stuken en haakt maar gauw af.
    Zeker F&F is net zoiets als Alabastine gatenvuller,prima te sponsen en gladte pleisteren..is alleen duur.
    Laatste tip:als je plafonds stuukt ,neem/huur een kamersteigertje,op wieltjes,die je blokkeren kunt...heb je alles op juiste hoogte en naast je liggen,en hoef je niet x op x die k.ttrap op.
    Oja:leg stuukloper neer ,scheelt zoveel knoeien!Goudband vind ik het makkelijkst en wordt toch redelijk glad...maar €7½ per 25kgzak,bij Pontmeyer ,Bouwmaat etc. ,en NOOIT bij Gamma's ed.

    hoi..vond het leuk .
    H6
  4. [verwijderd] 20 augustus 2014 20:10
    quote:

    Lindemansje schreef op 20 augustus 2014 14:58:

    nu.nl/wonen/3856667/bam-verkoopt-kant...
    Bouwbedrijf BAM levert sinds een half jaar kant en klare woningen die niet alleen sneller gereed zijn, maar ook goedkoper. "De totale kostprijs kan voor de consument tot 30 procent goedkoper uitpakken."

    BAM verkoopt kant-en-klare huizen met succes
    Dat zegt Rick van den Bos, hoofd marketing en innovatie bij BAM Woningbouw.
    Het nieuwe concept is eind maart gelanceerd en heeft inmiddels driehonderd verkochte woningen opgeleverd. "We verkochten in twee dagen meer dan dertig woningen in Reeuwijk. Uiteindelijk is het project drie keer overtekend."
    "We hopen voor het einde van het jaar nog twee- à driehonderd woningen te verkopen."

    Bouwtijd
    Het vernieuwende aan BAM Wooncollectie is de snelheid, de bouwtijd bedraagt tachtig dagen, en de verschillende opties waaruit de consument kan kiezen qua indeling en afwerking.
    "Door het fabricageproces te standaardiseren kan het proces efficiënter en goedkoper gemaakt worden", verklaart Van den Bos.

    Woningen
    Het bouwbedrijf biedt acht woningtypen, van tussenwoningen tot twee-onder-een-kapwoningen, aan in drie verschillende stijlen: jaren dertig, oudhollands en modern.
    Alle woningen zijn in veel gevelkleuren beschikbaar. Tevens kan het ontwerp worden uitgebreid met bijvoorbeeld een erker of dakkapel.

    Indeling
    Vaak kiest de projectontwikkelaar of belegger welke woningen geplaatst worden, maar de consument heeft vervolgens de keuze hoe de woning ingedeeld wordt.
    Bij elke verdieping kan gekozen worden uit verschillende indelingen. Geeft de koper de voorkeur aan een uitgebreide keuken of een grote woonkamer? Wil de toekomstige eigenaar een extra slaapkamer of liever een grote badkamer?

    Afgewerkt
    Vervolgens kan de woning helemaal afgewerkt opgeleverd worden, met keuken, badkamer, vloeren en geschilderde muren in een van de stijlen naar keuze.
    De kosten van het totaalpakket, van indeling tot en met afwerking, liggen tussen de 15.000 en 80.000 euro. Dat komt bovenop de aankoopkosten van de kale woning, die sterk van de grondprijs afhankelijk zijn.

    Marge
    Van den Bos erkent dat het concept een nieuwe inkomstenbron is waar een betere marge op zit dan enkel het bouwen van kale woningen. "De marges zijn door de crisis stevig onder druk komen te staan."
    "Bouwers willen hun personeel aan het werk houden waardoor zij extreem met hun prijzen zijn gaan stunten. Sommigen bouwen bijna tegen kostprijs of daaronder. Het aantal faillissementen in de bouw is daar een bewijs van."

    Aanspreekpunt
    Dat is ook een van de redenen dat de bouwer het contact met de consument wil verlengen. "Wij willen het eerste aanspreekpunt zijn bij toekomstige woonwensen. Als een consument later bedenkt dat hij een airco-installatie of dakkapel wil, dan willen wij dat regelen. Wij kennen die huizen door en door."
    "We willen snel doorontwikkelen en ook tuinen en domotica (huiselijke elektronica, red.) aanbieden." Volgens Van den Bos barst de komende tien jaar de concurrentiestrijd los: "De strijd om de consument".
    "Eerst bepaalden andere partijen, de bouwer met de projectontwikkelaar en de architect, hoe de consument ging wonen. Nu bepaalt de consument."
  5. [verwijderd] 20 augustus 2014 20:13
    De toezichthouder op de sociale volkshuisvesting CFV heeft vier woningcorporaties een feitelijk bouwverbod opgelegd. De vier hebben ondanks herhaaldelijke waarschuwingen nog altijd onvoldoende gegevens over hun inkomsten en uitgaven ingeleverd. Het Centraal Fonds Volkshuisvesting verplicht de corporaties om vooraf toestemming te vragen als ze nieuwe investeringen willen doen. Feitelijk komt dit neer op een bouwverbod

    fd.nl/economie-politiek/231291-1408/b...

    www.parool.nl/parool/nl/6/WONEN/artic...
  6. Brievenbus 20 augustus 2014 21:37
    quote:

    Da Freeze schreef op 20 augustus 2014 19:44:

    Jullie wijken nu wel erg af van het topic.
    Mwah, dat weet ik zonet nog niet; als ik hier aan Handy vertel wat ik zoal doe in de huisjes die ik koop voor de verhuur dan heeft dat heel wat meer daadwerkelijk met huizen en de huizenmarkt te maken dan een hoop van het wolkenfietsen en frustraties lozen dat je hier normaal gesproken leest.
    Maar, point taken. :-)
  7. [verwijderd] 20 augustus 2014 22:05
    quote:

    BEN belegt schreef op 20 augustus 2014 20:52:

    Dat verhaal van BAM is een beetje vaag. 30% lagere prijzen voor consumenten, maar betere marges voor de bouwer...
    makkelijk toch?

    marge keuken 100% .. neemt BAM genoegen met 50% marge etc /p
  8. [verwijderd] 20 augustus 2014 23:02
    biflatie.nl/artikelen/economisch/een-...

    Nu een huis kopen?

    De Rabobank weet het zeker. Het herstel op de woningmarkt zet door Het herstel op de Nederlandse woningmarkt zet in 2014 en 2015 door. Het aantal verkochte bestaande woningen zal toenemen en de huizenprijzen stijgen weer voorzichtig. Dat schrijven economen van de Rabobank in het Kwartaalbericht Woningmarkt van 8 augustus. Huishoudens vinden het nu duidelijk een gunstiger moment om actief te worden op de woningmarkt dan in de afgelopen jaren. Dit gaat ook op voor huishoudens die hun verhuisplannen tijdens de crisis hebben uitgesteld. Belangrijke oorzaken zijn de dalende hypotheekrente en het toegenomen vertrouwen op de woningmarkt. Deze positieve factoren hebben naar verwachting een sterker effect dan de onderwaardeproblematiek, die drukkend werkt op het aantal verkochte woningen. De Rabobank verwacht dat de economie in 2015 verder zal aantrekken. Wij voorzien dan ook een verdere toename van de dynamiek op de woningmarkt. Doordat de woningprijs en de hypotheekrente naar verwachting niet snel zullen stijgen, blijven woningen goed betaalbaar. Ook neemt het reëel beschikbare inkomen per huishouden verder toe, evenals de werkgelegenheid. En gezien de lichte prijsstijgingen sinds medio 2013 verwachten we dat het vertrouwen in de Nederlandse woningmarkt eveneens blijft toenemen.

    Ongeveer een jaar geleden stelde de Rabobank een reputatiemanager aan om het puin van de Libor-affaire op te ruimen. Ik heb toen meteen een klacht ingediend over de eenzijdige berichtgeving van deze bank over de woningmarkt. Hoewel er goede, integere vakmensen werken aan de Kwartaalberichten worden om methodische redenen heel veel zaken buiten beschouwing gelaten. Overigens, bij andere banken lijkt dat niet veel anders te zijn. Ik kan niet anders dan vaststellen, dat de Rabobank na die klacht alleen maar minder precies is geworden in de prognoses. Waar komt die zekerheid vandaan dat de werkgelegenheid zal herstellen? Hoe weten ze zo zeker dat de rente niet gaat stijgen? En is het wel zo’n fijn vooruitzicht dat ‘huizen betaalbaar blijven’?

    Signalen van herstel

    Natuurlijk, er zijn signalen van herstel; maar als je been geamputeerd is kan je ook signalen krijgen dat je teen jeukt. Een signaal moet je onderzoeken en wegen. Je moet kijken onder welke omstandigheden het vermeende ‘herstel’ zich voordoet. En als je mensen gaat adviseren over de mega-belangrijke beslissing om te gaan kopen moet je veel betere modellen hebben om de toekomst te voorspellen. En als je denkt dat ‘niemand weet wat de toekomst brengt’, adviseer mensen dan om te gaan huren. Want het afsluiten van een hypotheek is een beslissing over de toekomst: heb ik straks het geld om dit huis af te betalen, en veel belangrijker, als ik er straks van af moet, hoe ziet dan de markt eruit?

    Eerst maar eens de signalen van herstel. Nieuwssites staan vol cijfers over het herstel in de Amsterdamse woningmarkt. Ik wil die cijfers niet ter discussie stellen, maar wel een paar vragen oproepen over de context. In de eerste plaats zijn er tijdelijke fiscale mogelijkheden voor het schenken van geld aan je kinderen, zodat die een huis kunnen kopen. Zo’n maatregel illustreert wat mij betreft hoe sterk Keynesiaans denken ook liberale leiders nog in de greep houdt. Het past in het patroon om, als we ‘van Europa’ de staatsschuld niet meer mogen verhogen, dan maar aan onze vermogens te gaan knabbelen en ‘appeltjes voor de dorst’ om te zetten in sap dat weer even wat beweging in de economische motor brengt. Maar goed, die maatregel is er. Volgens het netwerk Notarissen betekent het einde van de vrijstellingsregeling mogelijk ook het einde van het herstel van de woningmarkt. In de tweede plaats is de hypotheekrente historisch laag. Kritische fineuten hebben al voorgerekend, dat dit ook betekent dat een rentestijging van 2% straks voor een verdubbeling van de hypotheeklasten gaat zorgen bij al die huishoudens die de rente voor twee, vijf of tien jaar hebben vastgezet. Wil je zo’n hypotheek op je toekomst nemen?

    Noodkoop

    Er is nog iets aan de hand. Sinds een aantal jaren is in de kamermarkt voor studenten het campuscontract ingesteld: vrij snel na je afstuderen moet je je kamer leegmaken. Je hebt dan de keuze uit huren of kopen, of je kan doen wat heel veel mensen noodgedwongen doen: terug naar je ouders, illegaal onderhuren of zelfs wonen in een caravan. Cijfers over wat ik in eerdere stukken de ‘nog-niet-huurder’ noem hebben we in Nederland niet, omdat niemand zwart op wit wil lezen hoeveel woningzoekenden niet slagen in het vinden van een echt huis. Door de huishoudensverdunning (steeds meer kleine huishoudens) hebben we bij een gelijkblijvende bevolking steeds meer woningen nodig. Maar nu is er iets wonderlijks aan de hand (je mag het ook schandalig noemen): zelfs in steden en regio’s met enorme tekorten aan huurwoningen en enorme overschotten aan koopwoningen worden heel veel vrijkomende huurwoningen niet meer verhuurd, maar verkocht. In Amsterdam gaat het om 2 op de 3 huurwoningen die ‘bij mutatie worden onttrokken aan de goedkope huurvoorraad’. Daar zijn allerlei redenen voor. Corporaties beweren dat ze niet anders kunnen omdat ze een heffing moeten betalen. Ik vrees zelf dat het een voortzetting van het oude ‘ontsloeberen’ van wijken is: als er in probleemwijken veel goedkope woningen staan wonen er veel ‘arme sloebers’, en waar arme sloebers wonen is meer ellende. Dus als je wijken met minder ellende wilt, moet je zorgen dat er minder goedkope woningen te huur zijn. Dat de enorme verkoopaantallen de prijzen ook nog eens fors laten dalen bewijst maar weer eens dat corporaties geen commerciële bedrijven zijn.

    Voor de rest klik op de link
  9. Da Freeze 21 augustus 2014 07:14
    Op nu.nl wordt de Russische boycot en de situatie in de Oekraine gebruikt als excuus voor een verwachte daling in de woningverkoop.

    Ondernemers en consumenten kunnen onzekerder worden door de oplopende spanningen tussen Rusland en westerse landen. Daardoor zullen zij waarschijnlijk minder uitgeven en investeren. Ook stellen consumenten de aankoop van een nieuwe woning of een verbouwing in dat geval uit.

    www.nu.nl/ondernemen/3856873/angst-oe...
  10. Zakkenvuller 21 augustus 2014 07:55
    Alles is nu de schuld van Rusland. Anders zouden de bomen weer tot in de hemel groeien. Het verhaaltje van tijdelijke crisis wordt niet meer houdbaar dus moet er een vijand gecreeerd worden.
  11. Brievenbus 21 augustus 2014 11:58
    quote:

    BEN belegt schreef op 21 augustus 2014 11:51:

    ja, vette rally ?
    Heh, da's nog wat te vroeg, om die uitspraak te kunnen doen.
    Lijntje kan nog overal heen.
    Als het in de huidige richting door zou gaan dan zou de daling die we achter de rug hebben achteraf slechts een dipje blijken te zijn...:-)
  12. forum rang 7 handyman6 21 augustus 2014 12:05
    Waarmee echt goed verdiend wordt,is met de meerwaarde van een produkt.
    Dus niet met een printer ,maar met de inktpatronen...niet met de scheermeshouder ,maar met de mesjes..niet met het casco opleveren van woningen ,maar met de aankleding,afwerking keukens,badkamers,zolders,kelders etc.
    Niet voor niks dat echt iedereen die een hamer kan vasthouden zich daar mee bezig houdt,helemaal als het geld tegen de muren klotst.

    In Duitsland regelen binnenhuisarchitekten woningrenovaties nog grotendeels,en worden ze nog steeds merendeels uitgevoerd door Meisterbetriebe,met garanties en redelijk heldere kostenramingen.

    Hierro ,in het wilde westen kan elke klusser zomaar voor anderen klussen (als ie maar K.v.K en BTW-nummer heeft),waar jeje bij de buren dient te beperken tot "handarbeitliche Tätigkeiten",om de vakman niet in de weg te zitten.Ik laat "zwart" werk ff buiten beschouwing.

    Natuurlijk ,ik chargeer een beetje,maar als ik hierboven lees dat keuken,bad,afwerking ed tussen de €15000 en €80000 wordt begroot,konkludeer ik maar dat kwaliteit ook goedkoop kan:wit,met zzp of renovatiebedrijf.Heel wat klanten doorverwezen naar degelijke bouwjongens.

    Fatsoenlijk renoveren voor nette prijs,is meestal niet weggelegd voor luie mensen. Je moet als huisbezitter wel je huiswerk doen.Anders wordt het dure inktpatronen,en dure scheermesjes kopen.
    GrH6
  13. [verwijderd] 21 augustus 2014 12:27
    quote:

    Brievenbus schreef op 21 augustus 2014 11:58:

    [...]

    Heh, da's nog wat te vroeg, om die uitspraak te kunnen doen.
    Lijntje kan nog overal heen.
    Als het in de huidige richting door zou gaan dan zou de daling die we achter de rug hebben achteraf slechts een dipje blijken te zijn...:-)
    Als dit inderdaad slechts een dipje is... dan is hyperinflatie met absurde renteniveaus aanstaande -> ook niet leuk als je een korte rentelooptijd hebt :(
    Voorlopig is er deflatie en zitten we nog altijd op het bultje.
  14. [verwijderd] 21 augustus 2014 12:44
    Huizenprijzen zijn met 2% gestegen afgelopen jaar. (Televaag)
    Zou best kunnen, wat mij nu wel opvalt onder de reacties is dat die wat genuanceerder zijn.

    Zo geven vele daar nu al aan, dat dit hoogstwaarschijnlijk een tijdelijke opleving is en mogelijk door verder zakt door:
    - stoppen belastingvrije schenking 100.000
    - demografische gegevens (vergrijzing enz.)
    - werkloosheid, en oplopen daarvan (vooral in de zorg 2015)

    De abonnees van wakker NL wordt daadwerkelijk ook wakker.

    Zelf hoop ik en denk dat het het beste is een soft-landing te maken.
    OF zal straks een hoge inflatie het werk gaan doen? Ze zijn nu bang voor deflatie, maar er wordt al een tijdje flink wat geld bijgedrukt, op het moment dat dat in de vrije markt komt (ipv het verstevigen van de balans van de bank) zal deze grote hoeveelheid moeten zorgen voor een hele hoge inflatie?!
40.341 Posts
Pagina: «« 1 ... 1220 1221 1222 1223 1224 ... 2018 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.282
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.092
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.871
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.146
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 320.010
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.736
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.854
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.682
Alfen 12 16.002
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.756
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.164
AMG 965 125.588
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.105
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.576
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.094
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.249
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.534
ASML 1.762 76.481
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.626
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht