Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

BAM Groep Koninklijke NL0000337319

Laatste koers (eur)

3,986
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    1.515.663 Gem. (3M) 1,4M
  • Bied

    4,000  
  • Laat

    4,000  
+ Toevoegen aan watchlist

BAM Groep - Augustus 2014

8.766 Posts
Pagina: «« 1 ... 383 384 385 386 387 ... 439 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 augustus 2014 12:13
    De Vries droeg hitte zware crisisjaren
    Grootbedrijf | Laatst gewijzigd:25-08-2014 11:35 | Theo Leoné |

    1/1Klik om de foto te vergroten
    Den Haag - Opnieuw treedt een bestuursvoorzitter van BAM enkele jaren eerder af dan bedoeld. Joop van Oosten kon zijn werk niet afmaken en opvolger Nico de Vries evenmin. Dan Wim van Vonno: hij zwaaide liefst 23 jaar de scepter over wat hij liet uitgroeien tot de grootste bouwer van het land.
    Terwijl Wim van Vonno het huzarenstuk leverde door de roemrijke Hollandsche Beton Groep in te lijven en Van Oosten deuken opliep bij de vrije val van vastgoedbedrijf AM, moest De Vries de hitte dragen van vier zware crisisjaren. Optimistisch bouwde hij in 2010 zijn vertrouwen op de orderportefeuille van 12,1 miljard euro. Een teken toch van groot vertrouwen bij de opdrachtgevers. De crisis liep echt wel op haar laatste benen.

    “Het is een voorrecht de taak van bestuursvoorzitter Joop van Oosten te mogen overnemen en verder te bouwen aan de goede reputatie van BAM en de leidende positie in de internationale bouw- en vastgoedmarkten. In een ver verleden heeft de onderneming al gekozen voor spreiding van activiteiten, zowel over sectoren als over geografische gebieden. Dat model maakt onze groep minder kwetsbaar voor tegenvallende ontwikkelingen in een bepaalde sector of land.” Om scherper zicht te krijgen, schafte de topman zich een nieuwe bril aan.

    We schrijven 2010, de crisis is nog maar net begonnen. De Vries zal in de jaren die volgen veelvuldig wijzen op de afnemende volumes, de felle concurrentie en de scherpe prijsval. Hij spreekt over code oranje. Meer focus krijgt de onderneming. Ingenieursbedrijf Tebodin, toch vooral gericht op de industrie, zal verdwijnen naar de nieuwe eigenaar Bilfinger. Slanker en efficiënter, is het devies.

    In 2013 constateert de topman dat het voorgaande jaar geen economisch herstel gebracht heeft. Ingrijpen is noodzakelijk. Voor een kleine 400 miljoen euro wordt afgeboekt op woningen en gronden. “Rekening houdend met de verslechterde situatie in Nederland en de moeilijke omstandigheden in onze overige Europese thuismarkten hebben onze werkmaatschappijen over het algemeen bevredigende resultaten geboekt.” Dat mag zo zijn, maar juist in moeilijke tijden worden topprestaties verwacht. Zeker bij een beursgenoteerd bedrijf waar het overgrote deel van de beleggers louter uit is op winstgroei.

    In de jaren dat De Vries leiding gaf aan BAM klonk in zijn woorden steeds door: geduld, geduld, geduld. En dat terwijl de crisis zich buiten steeds verder verdiepte. Daar kwamen dan ook nog bij het af en toe barre weer en slechte schattingen van de grondcondities waarop gebouwd moest worden.

    Op 7 juli 2014 moet De Vries daarom bekend maken voor 75 miljoen euro verlies te lijden op projecten in Duitsland en Groot-Brittannië. Hij terkt aan de noodrem met een plan om uiterlijk eind 2015 jaarlijks minstens 100 miljoen kosten te besparen. En belooft bovendien binnen hetzelfde bestek het werkkapitaal met zeker 300 miljoen euro te verbeteren. Niets is immers goedkoper dan te werken met geld dat je toch al in kas hebt.

    Op die 7de juli in de vroege zomer van 2014 maakt De Vries de balans op. Gaat bij zichzelf te rade en trekt de conclusie dat de leiding over de nieuwe ingrijpende maatregelen die BAM wachten staan het beste thuis zijn in handen van een opvolger. Nieuwe bezems vegen schoon. De vier crisisjaren van Nico de Vries zijn tropenjaren gebleken.

    Nico de Vries
    Nico de Vries is in juni 2014 gasthoofdredacteur van Cobouw. Zijn boodschap: “Kijk meer naar Europa. Het opengooien van de grenzen heeft effect op de sector. Voor je het weet staan allerlei bedrijven op de bouwplaats waar we tot nu toe niet mee te maken hadden.” Kwam in 2009 nog 46 procent van de opbrengsten uit Nederland, het aandeel zal volgens de topman over een jaar of tien hoogstens 30 procent zijn. Over het weglopen van leden en de kritiek op nieuwbakken voorzitter Maxime Verhagen: “Neem Bouwend Nederland niet openlijk onder vuur. Dat is contraproductief voor de bedrijfstak. Sluit de rijen.”Over prijzenslag, overcapaciteit, faillissementen. “De ondergang van grote bouwers als Midreth en Heddes is pijnlijk voor de bedrijven zelf, maar een zegen voor de markt. Voor het weer ontstaan van gezonde verhoudingen moet de overcapaciteit omlaag.”

    Publicatie datum: 25-08-2014 11:35
    Bedrijfsvoering, Economie, Binnenland
    Cobouw nieuwsbrief: elke werkdag gratis het laatste bouwnieuws en vacatures
  2. forum rang 5 manuss 25 augustus 2014 12:13
    quote:

    hermanbr schreef op 25 augustus 2014 12:08:

    VOORLOPIG SPEELBAL VAN SHORTERS.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ma 25 aug 2014, 12:03
    Short sellers gokken massaal op lagere volatiliteit
    door onze financiële redactie
    AMSTERDAM -
    De volatiliteit in de aandelenmarkt zal verder naar een diepterecord zakken. De weddenschappen van short sellers op een langere periode met nauwelijks grote koersbewegingen zijn de grootste in zes maanden tijd.
    Dat blijkt uit cijfers van Bloomberg. Grote hedgefondsen hebben hun weddenschappen bovendien uitgebreid met extra investeringen, drie keer zoveel als waarmee zij in juni gokten op een neergang.
    De fondsen gaan short op de Chicago Board Options Exchange Volatility Index (VIX). Die bereikte een hoogtepunt van zes maanden in augustus, op het moment dat de S&P500 naar een recordstand gaat, aangejaagd door geopolitieke conflicten.


    In tien van de afgelopen elf dagen is die ´Bibberindex´ gedaald. De VIX meet de kosten van de opties op de brede S&P500. Sinds augustus is die 33% gezakt.
    Ook beleggingsstrategieën gebaseerd op volatiliteit exploderen in aantallen, zo blijkt uit cijfers van Bloomberg.
    In Amsterdam koersten de belangrijkste aandelenbeurzen maandag hoger.
  3. [verwijderd] 25 augustus 2014 12:17
    quote:

    william01 schreef op 25 augustus 2014 11:56:

    Ik denk dat er genoeg zijn, die af ten toe even 5 cent op een aandeel Bam pakken, bij bv. 5000 stuks is het toch even 250 euro, geef ze is ongelijk ?
    Klopt, dan koop je op zeg maar 1,751/1,765........ morgen na 1 minuut opening gaat het even naar 1,80/1812 dan dumpen bestens op de BIED en klaar..... zoals vandaag.... vaak zo,,, maar....
  4. [verwijderd] 25 augustus 2014 12:19
    "De weddenschappen van short sellers op een langere periode met nauwelijks grote koersbewegingen zijn de grootste in zes maanden tijd"

    Is dit een uitspraak van Unibet of Pokerstars?

    Nog niet zo lang geleden spraken we over beleggen, een diepte-investering, een duurzame inleg of hoogwaardige aanschaf.....
  5. [verwijderd] 25 augustus 2014 12:21
    ma 25 aug 2014, 12:03
    Short sellers gokken massaal op lagere volatiliteit
    door onze financiële redactie
    AMSTERDAM -

    De volatiliteit in de aandelenmarkt zal verder naar een diepterecord zakken. De weddenschappen van short sellers op een langere periode met nauwelijks grote koersbewegingen zijn de grootste in zes maanden tijd.

    Dat blijkt uit cijfers van Bloomberg. Grote hedgefondsen hebben hun weddenschappen bovendien uitgebreid met extra investeringen, drie keer zoveel als waarmee zij in juni gokten op een neergang.

    De fondsen gaan short op de Chicago Board Options Exchange Volatility Index (VIX). Die bereikte een hoogtepunt van zes maanden in augustus, op het moment dat de S&P500 naar een recordstand gaat, aangejaagd door geopolitieke conflicten.
  6. forum rang 4 bammie 25 augustus 2014 13:05
    BAM boort nieuwe inkomstenbronnen aan

    Bouwbedrijf BAM zet in op het uitbreiden van zijn diensten. De verkoop van volledig afgewerkte woningen levert een betere marge op dan enkel het bouwen van een casco woning.

    Het bouwbedrijf lanceerde in maart een nieuw concept, BAM Wooncollectie, waarbij de opdrachtgever kan kiezen uit acht woningtypen in drie verschillende stijlen: jaren dertig, oudhollands en modern.

    De koper kan bepalen welke indeling de woning krijgt en in hoeverre deze afgewerkt wordt opgeleverd, bijvoorbeeld met keuken, badkamer, vloer en geschilderde muren.

    De totale ontwikkelingstijd bedraagt zes maanden; de bouwtijd slechts tachtig dagen.

    "Door het fabricageproces te standaardiseren kan het proces efficiënter en goedkoper gemaakt worden. Het voordeel kan voor de consument oplopen tot 30 procent", aldus Rick van den Bos, hoofd marketing en innovatie bij BAM Woningbouw.

    Inmiddels zijn er al driehonderd woningen verkocht en het bedrijf verwacht dit jaar nog twee- à driehonderd huizen te verkopen.

    Marge
    Van den Bos erkent dat het concept een nieuwe inkomstenbron is waar een betere marge op zit dan enkel het bouwen van kale woningen.

    "De marges zijn door de crisis stevig onder druk komen te staan. Bouwers willen hun personeel aan het werk houden waardoor zij extreem met hun prijzen zijn gaan stunten. Sommigen bouwen bijna tegen kostprijs of daaronder. Het aantal faillissementen in de bouw is daar een bewijs van."

    Meubels
    "De marge op de aankleding van een woning is hoger.” Van den Bos sluit ook niet uit dat ze op den duur nieuwe woningen inclusief meubels gaan leveren. “Niet dat we meubelverkoper worden, dat regelen we via partners."

    De afwerking van de woning wordt ook niet door de bouwer zelf gedaan. "Wij zijn de regisseur, zelfs stuken en schilderen doen we niet zelf. We hebben zo’n vijftig partijen waar we al twintig jaar mee samenwerken die ook aan dit concept verbonden zijn."

    BAM
    BAM wil veranderen van aannemer naar "facilitator van wonen". "Wij willen het eerste aanspreekpunt zijn bij toekomstige woonwensen. Als een consument later bedenkt dat hij een airco-installatie of dakkapel wil, dan willen wij dat regelen. Wij kennen die huizen door en door."

    De lancering van een eigen hypotheekservice via onderdeel AM past ook in die gedachtegang.

    Segment
    De huidige BAM Wooncollectie richt zich op het "middenplussegment", maar Van den Bos kan zich ook voorstellen dat ze meerdere productlijnen gaan ontwikkelen gericht op het luxe en/of lagere segment.

    Daarnaast is het concept ook uitgerold voor bestaande woningen, maar enkel voor beleggers en woningcorporaties die een rij woningen willen renoveren.

    Concurrentie
    De concurrentie zit intussen ook niet stil, maar volgens Van den Bos zijn er maar weinig partijen die een "totaalpakket" bieden. "We bieden keuze uit een collectie woningen en afbouwpakket, inclusief een digitale portal en een persoonlijke woonadviseur."

    "We zijn ons ervan bewust dat het concept kopieerbaar is. Daarom willen we snel doorontwikkelen en ook tuinen, domotica (huiselijke elektronica, red.) en verzekeringen aanbieden", verklaart Van den Bos. "De komende tien jaar barst de concurrentiestrijd los; de strijd om de consument."

    "De markt was volledig op aanbod gedreven, maar door de crisis is dat omgedraaid. Eerst bepaalden andere partijen, de bouwer met de projectontwikkelaar en de architect, hoe de consument ging wonen. Nu bepaalt de consument."

    mobiel.nu.nl/beurs/3856700/bam-boort-...
  7. [verwijderd] 25 augustus 2014 13:25
    quote:

    Beur schreef op 25 augustus 2014 11:53:

    [...]Ik meen in de adviezen en koersdoelen van veel analisten een Teun-effect te bespeuren, al zullen zij dit uiteraard ten stelligste ontkennen.

    Het Teun-effect is de angst dat analisten (en particulieren) bang zijn dat Teun uit de jaarcijfers 2013 of wellicht uit andere hem beschikbare info iets gehaald heeft dat zij mogelijk over het hoofd zien.
    Derhalve blijven zij met hun adviezen en koersdoelen liever aan de voorzichtige kant.
    Klopt. Bang om voor lul te staan maar tegelijkertijd eigenlijk geen harde argumenten hebben voor de voorzichtigheid. Dit ebt vanzelf weg...
  8. [verwijderd] 25 augustus 2014 13:30
    €1,75 is nu een reeele koers, er is gewoon tijd nodig voor herstel en opbouw vertrouwen.

    De verhouding 2,1 tegen 2,6 miljard euro is niet meer acceptabel, beide bedragen moeten afgebouwd worden vertelt de koers ons.."maar dit is al tijden zo!".....tijden veranderen, kijk naar de banken als voorbeeld:nieuwe normen plus nieuwe waarden....
  9. [verwijderd] 25 augustus 2014 13:47
    quote:

    Winsome schreef op 25 augustus 2014 13:43:

    BAM...BAM Denemarken eerste opdracht binnen
    Dat is mooi, nu de koers nog even omhoog ;-)
  10. [verwijderd] 25 augustus 2014 13:47
    quote:

    Turquoisine schreef op 25 augustus 2014 08:41:

    Wat ik overigens ook sterk vermoed is dat TT niet helemaal zeker van zijn zaak is en daarom zijn kiezen op elkaar houdt. Hij wacht tot de volgende tegenvaller van BAM (op welke wijze dan ook) om direct zijn gelijk te halen. Ik heb sterk het vermoeden dat als er geen grote tegenvallers meer komen dat we van Teun niets meer zullen horen en dat de koers dan omhoog zal gaan. Zo maar een gedachtespinsel hoor. Uiteraard blijven wereldzaken alles beïnvloeden.
    Ik denk dat je helemaal gelijk hebt. De angst voor Teun moet eens een keer wegebben.
  11. [verwijderd] 25 augustus 2014 13:49
    die hel daling is alleen maar gebaseerd op leugens en kneuzen
    die Teun, wat een naam zeg, heeft een zeer smerig spel gespeeld met de shorters
    Bam heeft alles ontkent en heeft geen convenantproblemen
    het is schandalig hoe dit bedrijf de laatste maanden is afgeslacht door manipulatie
    maar ze komen terug en dan zullen die sukkelverkopers en shorters Bloeden
  12. [verwijderd] 25 augustus 2014 13:50
    13:41:16 / 25-08-14 *DJ BAM: eerste bescheiden opdracht voor BAM Danmark
    13:42:31 / 25-08-14 *DJ BAM: contractsom van circa EUR4,5 mln
    13:42:03 / 25-08-14 *DJ BAM: opdracht voor bouw kantoor op campus universiteit
    13:49:19 / 25-08-14 DJ BAM: eerste bescheiden opdracht voor Deense tak

    AMSTERDAM (Dow Jones)--BAM Danmark, onderdeel van Koninklijke BAM Groep nv (BAMNB.AE), heeft een opdracht verworven van de Technische Universiteit van Denemarken voor de bouw van een kantoor op de campus van de universiteit in Kongens Lyngby.
    Het is de eerste utiliteitsbouwopdracht voor BAM in Denemarken. Met de bouw is een contractsom gemoeid van circa EUR4,5 miljoen.
    BAM Danmark is begin dit jaar opgericht. Met dit bedrijfsonderdeel verkent het bouwbedrijf uit Bunnik welke mogelijkheden de Deense utiliteitsbouwmarkt het concern biedt voor een permanente vestiging.
    Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; ben.zwirs@wsj.com
    (END) Dow Jones Newswires
    August 25, 2014 07:49 ET (11:49 GMT)
    © 2014 Dow Jones & Company, Inc.

    AAND KON BAM GROEP @ EUR 0.10
    NL0000337319
8.766 Posts
Pagina: «« 1 ... 383 384 385 386 387 ... 439 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in