Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Versatel Terug naar discussie overzicht

Versatel? Relax!

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 januari 2004 23:24
    Het valt me de laatste tijd steeds vaker op dat positieve geesten op dit forum depressieve verschijnselen beginnen te vertonen. En dat doet me echt een beetje verdriet.

    Vandaar dit berichtje van iemand die meestal alleen threads leest in plaats van ze op te starten.

    Vanwaar die depressieve verschijnselen van mensen die positief denken over Versatel? Dat is toch onlogisch lijkt me?

    Het aandeel Versatel heeft een groot deel van het afgelopen jaar een prachtige, constante stijging doorgemaakt. Zo'n stijging die er voor zorgde dat je bijna de hele dag met plezier naar de koers keek om vooral maar niets van het succes van 'jouw' aandeel te missen. En toen kwam dat laatste kwartaal, en ging Versatel zich weer als elk ander fonds gedragen: ups en downs, onvoorspelbaar.

    Waar veel positivo's m.i. mee zitten is gewoon de heimwee naar vroeger, naar de glorieuze tijden van de constante lijn omhoog. Het doet me een beetje denken aan een verliefdheid die van één kant komt...

    Mijn advies: zie de werkelijkheid onder ogen.
    De werkelijkheid ('de markt heeft altijd gelijk') is dat Versatel gestopt is met zijn constante stijging, en ik zie ook geen enkele reden waarom die gestage stijging weer zal inzetten.

    Versatel is klaarblijkelijk een fonds geworden voor daytraders en voor MT/LT'ers.

    Als je positief bent over de TOEKOMST van Versatel (zoals ik) stop dan met de hele dag kijken naar de koersontwikkeling. De toekomst begint op zijn vroegst over een paar maanden, niet over twee uur...
    Zelf check ik elke dag even hoe het er voor staat, maar als ik een paar dagen of een week mis dan lig ik er niet wakker van wat de koers heeft gedaan.

    Als je je teveel zorgen over de koers maakt, dan zit je er te diep in, of met geld dat niet van jou is, of met geld dat je niet kunt missen, of je spreiding is slecht. Pas je positie aan zodra dat kan, want echt, beleggen moet lol zijn waar je geld mee KUNT verdienen. Als je geld verliest dan moet je dat zonder stress doen, anders verlies je dubbel (!).

    Echt, met Versatel zal het wel goed komen. Maar de vraag is: gaat het intussen ook goed met jullie? Geniet je niet van de koers, geniet dan in ieder geval van het leven. Zo niet, grijp dan alsjeblieft in.

    Heel veel sterkte, en vooral: Relax!

    Dikkedeur
  2. [verwijderd] 7 januari 2004 00:10
    Dikkedeur,

    Mee eens, volgens mij ben je 'n day-trader ?
    Niet erg hoor, je bent eerlijk en wilt ons de goede kant opwijzen.
    Vele beginnen ongeduldig te worden, dit spreekt boekdelen.
    Zelf ben ik maar 'n erg kleine belegger 2k, dus dat is niks.
    Kan ik ook best verliezen, eet er geen boteram minder door, hobby..
    Het contact met de vele foremleden vind ik leuk, is altijd kort en duidelijk, sommige zijn snel op hun p*k getrapt, kan het niet helpen.
    Beleggen is in tijd spenderen om rendement te halen, day-traden kunnen we niet allemaal, ook geen tijd voor, dit is echt voor specialisten, ik niet.

    Hoop dat ik je niet beledigd heb ?

    mvrgr Wiedewa
  3. [verwijderd] 7 januari 2004 00:56
    Beste Dikkedeur,

    mijn aanbeveling heb je. Mooie weergave door iemand die altijd op de achtergrond blijft en nu de tijd neemt om anderen gerust te stellen!

    Het komt allemaal goed, laat de tijd, het bedrijf en de ontwikkelingen zijn werk doen, dan volgt de koers vanzelf!

    Reminder: van oktober 2002 tot half januari 2003 bleef de koers ook hangen.......terwijl wij allemaal vonden, omdat de ontwikkelingen binnen het bedrijf uiterst positief waren, dat de koers wel met 100% kon stijgen.

    Pas op 24 januari 2003 ging de koers omhoog....van 0.28 centen naar.....

    Deze stijging mogen we denk ik niet weer verwachten...maar dat het beter kan dan nu is zeker.

    Ja, we zijn nu even speelbal geworden van daytraders en instellingen met een grote knip....maar ook wij kunnen ons graantje mee pikken als we niet te ongeduldig worden! Kijk eens wat er gekocht wordt op de huidige koersen en kijk niet alleen naar wat er verkocht wordt!

    Allen veel succes gewenst!

    VG Henri.

    PS: Ik schrijf het toch nog een keer: Het gaat goed met Versatel!

  4. Hans_U 7 januari 2004 01:52
    Dikkedeur, Paters, _HGM (ander draadje)
    Prima commentaren, helemaal mee eens. Koersbewegingen op korte termijn zijn soms heel onlogisch en niet te verklaren. Zowel omhoog als naar beneden overigens.
    Als je in Versatel stapt moet je m.i. tegen schommelingen van zo’n 25% bestand zijn (zowel financieel als emotioneel). Inherent aan een startend bedrijf in een groei-markt.

    Ter leeringh-ende-vermaeck hierbij (nogmaals) mijn eigen ervaringen :
    -Voor het eerst ingestapt rond een tientje (weet al niet eens meer of het guldens of euro’s waren) toen de koers na rappe dalingen een tijdje stabiel bleef.
    -Beetjes bijgekocht op (alsmaar) dalende koersen
    -Op 33 cent flink ingestapt, de ‘gok’ nemend dat de obli-deal door zou gaan en de koers daarna zou gaan stijgen
    -De obli-deal gaat door, ik blij, goed gegokt, en wat gebeurt er?
    - Koers daalt tot 18 cent bij een aanbod dat maar niet ophoudt. Om moedeloos van te worden. Niet te snappen. Zoals HGM al aangaf : twee maal de beurswaarde in kas.Bijna de HELFT van m’n inleg verdwenen bij goed nieuws. Au.
    - Uit frustratie/kwaadheid EN de overtuiging dat het fundamenteel goed zat, 60.000 stuks bijgekocht op 21 cent toen het dump-geweld enigszins uitgewoed leek.

    Ergo, kan alleen maar concluderen dat ik tot dusver buitengewoon veel verdiend heb door m’n gezond verstand en lange-termijn visie te bewaren bij de (onverklaarbare) korte-termijn dump-praktijken.
    Ik laat me nog steeds leiden door fundamentele zaken (marktaandeel, financiele positie, marktgroei) en een (inmiddels) behoedzaam, doortastend, duidelijk opererend management.
    Een perfect hulpmiddel vind ik de begroting van assist die ik als realistisch inschat en die resulteert in significant hogere koersen als je van industrie ‘waarderingen’uitgaat zoals 2* de omzet, 10* (geschatte) winst. Enz..
    Waarbij ik de mogelijkheid zeker niet uitsluit dat er positive verassingen in het vat kunnen zitten.

    Heb de afgelopen maanden (gespreid) 50.000 stuks bijgekocht, voor gemiddeld zo’n 1.70 en heb daar een prettig gevoel bij. Had best wat goedkoper gekund, maar daar heb ik de tijd niet voor, Versatel is maar een hobby die ik er bij doe. Beter iets boven een dip kopen dan de boot helemaal missen. En wat maakt een paar cent over een paar jaar uit?
    Tenzij er gekke dingen gebeuren, zie ik het echt niet langdurig veel verder naar beneden gaan, en wel degelijk weer (veel) verder omhoog, waarschijnlijk al op korte termijn, maar zeker over 1-2 jaar.
    Kwaliteit komt altijd boven drijven, betere resultaten zullen vroeger of later in hogere koersen resulteren.

    Geen garanties uiteraard, maar zoals _HGM en Paters al aangaven we hebben eerder soortgelijke situaties gehad. Is tot nog toe voor iedereen goed uitgepakt die op een ‘laag’ moment ingestapt is en z’n stukken vastgehouden heeft.

    Van Beelen, succes, en ’t is maar geld, je gezondheid is belangrijker.

    Groeten, Hans.

  5. [verwijderd] 7 januari 2004 07:05
    _Mijn advies: zie de werkelijkheid onder ogen.
    De werkelijkheid ('de markt heeft altijd gelijk') is dat Versatel gestopt is met zijn constante stijging, en ik zie ook geen enkele reden waarom die gestage stijging weer zal inzetten._

    Sorry Deur maar hier ben ik het niet mee eens ik zie namelijk wel redenen waarom Versatel weer gestaag zal gaan stijgen.

    -ICT sector trekt gestaag aan.
    -Nieuwe markt, draadloos.
    -Mogelijke nieuwe overnames in 2004.
    -Strategie op gebied van aanbieden ADSL slaat aan.
    -Groeiend vertrouwen in het fonds ivm opname AEX.
    -Algemeen herstel van de economie in 2004.

    Wij hebben gewoon te maken met winstnemingen op het moment en vrijdag staan we weer gewoon boven de 180!
    Veel geluk allen.

    Lars

  6. [verwijderd] 7 januari 2004 09:36
    Uit mijn hart gegrepen, deze draad.
    Gisteravond, na een dag veel te lang achter het scherm gezeten te hebben (OK: ook bij Pharming, waar zeer interessant nieuws was), kwamen bij mij vragen op als: wat had je vandaag anders kunnen doen met je tijd? Met Versa zit het goed: laat ze maar spelen, en op diepe dips koop je gewoon bij.
    Ondanks een stevig biedboek zag je het spel, zeker in de namiddag, weer gespeeld worden: hele centen tegelijk leegverkocht, even later een stevige laat op dat niveau, en dan weet je weer hoe laat het is.
    Zie ook vanochtend weer.
    Dus: vandaag ga ik eens een tijdje heel andere dingen doen.
    Succes, fijne dag,
    John.
  7. [verwijderd] 7 januari 2004 09:41
    Ik weet dat het nergens op berust is en niets bijdraagt, maar ik wil jullie het toch niet onthouden. Dat heb ik destijds ook met van der Moolen gedaan toen die nog op 12 euro stonden en ik gedroomd had dat ze zouden zakken naar ongeveer 5 euro en die daling nog geen dag later een feit was.

    Vrienden, ik heb weer over Versatel gedroomd. Echt realistisch was het niet, maar nogmaals dat was het bij van der Moolen destijds ook niet. Ik droomde dat de outlook van 2004 bekend was en de omzet met 90% zou stijgen. Ik zie mezelf nog reageren met de opmerking: "... wauw dat is echt goed..."

    We zullen zien ;-)

    (deze post is geenzins bedoeld als een aanbeveling in te stappen of mensen op welke manier optimistisch te stemmen, maar louter ter vermaak)
  8. [verwijderd] 7 januari 2004 09:54
    goed verhaal, zojuist plaatste ik ook al:
    geduld is een schone zaak!!
    beleggen moet een mix zijn van af en toe effe snel verdienen en de rest van je geld voor de langere termijn, mensen vergeet dat niet!!
    en tenslotte: enjoy life
13 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.243
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.886
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.160
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.029
AFC Ajax 537 7.013
Affimed NV 2 5.751
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.979
Air France - KLM 1.024 34.306
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.760
Alfen 12 16.154
Allfunds Group 3 1.178
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 326
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.224
AMG 965 125.625
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.515
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.108
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.589
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.101
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.257
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.639
ASML 1.762 76.789
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 324
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.644
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.660

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht