Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Wat is Imtech nou waard?

Wat is Imtech nou waard?

Stiekem wil ik ze ook wel hebben. Nee, het past absoluut niet in mijn oersaaie langetermijnbeleggingsstrategie, maar ik wil ook wel eens een beetje spelen. En ik geloof wel in het bedrijf. Prima business, het rotte hout is weggekapt, de tent is zo mean & lean als wat en wil misschien wel revanche?

Voor de dobbel. Kopen, wegleggen, niet meer naar omkijken en hopen op een Versatel-scenario. Dat ging ruim tien jaar geleden ook bijna ten onder. Hele volksstammen bleven berooid en woedend achter en na een obligaties-voor-aandelen-actie ging het - excusez le mot - uitgekotste aandeel weer lopen.

Zoiets hoop ik ook op bij Imtech. Ho, is hopen niet verkopen, Arend Jan? Yup, ik ben mij bewust van het r.i.s.i.c.o. Alleen, tegen welke koers koop ik Imtech,waar daar gaat het hier over. Ik wacht met smart op doortimmerde fundamentele research. Ik wil de waarde weten, maar tast in het duister.

Net loop ik het Imtech-forum af om te kijken waar die idote koersbewegingen tot wel -14% vandaag nou weer vandaan komen. Er lopen vier draadjes, er zijn alleen vandaag al tegen de honderd positngs ofzo, maar het is daar net zo'n kippenzonderkoppenren als het Imtech koersbord en -boek.

De waarde van het aandeel wordt geschat tussen 2,50 en 7,15 euro, als ik het allemaal goed heb gezien. Daar wordt ook niemand wijzer van. Nee, ik laat de koers nog maar even mooi uitrazen, nu er weer een new normal schijnt te moeten worden gevonden. Blijkbaar voelt 4 euro duur aan.

Na twee jaar ellende zie ik eigenlijk door de bomen het bos niet meer. Ik wacht af, want ik doe het alleen als ik ik het idee heb dat ik een koopje te pakken heb van deze special occasion. Zeg maar gerust Nederlandse beurshistorie. Vooruit, een Twitter-widget, maar ook hier word ik nog niet veel wijzer.

Update 10:30 uur: krijg net mail van een lezer met daarin: Ik ben Imtech moe. Dat is nou precies waar ik op doel én hoop met m'n Versatel-uitwijding...

 

Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Dui, consumentenvertrouwen mei
    10. Unilever Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht