Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Aandeel

Galapagos BE0003818359

Laatste koers (eur)

27,300
  • Verschill

    -0,080 -0,29%
  • Volume

    58.684 Gem. (3M) 80,5K
  • Bied

    27,240  
  • Laat

    27,300  
+ Toevoegen aan watchlist

Op de koffie komen bij GLPG?

137 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. aston.martin 29 oktober 2014 20:12


    Een gemeend dankwoord van mijnentwege voor Mr Greenspan, Grapesharvester, egeltjemetstekel, risky N, en JAR51 voor hun verslag van de meeting.
    Jammer dat ik er zelf niet kon bij zijn.

  2. Rekyus 29 oktober 2014 20:14

    Wat hierboven op het forum wordt gedeeld naar aanleiding van het bezoek aan Galapagos, vind ik zeer verhelderend. Dank aan die forumleden die de moeite hebben genomen om met Van der Stolpe c.s. te praten en daarvan verslag te doen!

    Veel topinvesteerders gaan pas tot aandelenaankoop over, nadat vis à vis met het bestuur van een onderneming is gesproken. Dat bewijst de meerwaarde van het persoonlijk contact, alle analyses achter het bureau (of de computer) ten spijt.
  3. Mr Greenspan 29 oktober 2014 23:32
    Naast de antwoorden op de vragen die ik al op het forum heb gezet nog wat aantekeningen (voor zover ik het bij kon houden) soms iets hak op de tak door o.a. antwoorden op vragen).
    Galapagos heeft geen bewuste communicatiepauze maar er is gewoon weinig te melden.

    Bij de IPO is al aangegeven dat het een hoog risico traject is en ze met 12 targets wilden beginnen in een ziektepoule om uiteindelijk met 1 target de fase 3 in te gaan. Dat is een falingspercentage van 92%. Hoewel er dus verschillende projecten (zoals 259) zijn stopgezet, is dat zeker geen ramp (wel erg vervelend), dat hoort gewoon bij dit vakgebied.

    De markt voor taaislijmziekte is heel competitief vandaar dat er daarvoor toch een deal gesloten is.

    Het is wel het doel om zelf iets op de markt te brengen en ze hebben ook wel een idee welke programma’s dat mogelijk kunnen zijn maar daar willen ze nog geen uitspraken over doen.

    De service divisie is verkocht met ongeveer 120 miljoen winst oftewel Galapagos heeft 120 miljoen waarde gecreëerd (verkoopprijs – kostprijs + gegenereerde opbrengsten – gemaakte kosten). Doordat deze afdeling steeds kleiner werd tov de rest van Galapagos kwam deze steeds verder op de achtergrond, wat ook een beetje vervelend werd voor die 400 man die daar werkte.
    Deze afdeling is ook verkocht in afwachting van de resultaten van 634. Ze wilden niet wachten op de uitslag daarvan, want als die negatief zou zijn dan stonden ze met de rug tegen de muur (Imtech verhaal voorkomen). Nu zijn ze zelf benaderd door Charles River (de favoriete kandidaat in de ogen van Galapagos) om de boel te verkopen tegen een prijs die Galapagos wilde en ook zonder op aanvullende eisen in te gaan zoals een non-compete (onmogelijk natuurlijk want Galapagos had Fidelta nog)
    Fidelta gekocht voor “goed glas bier” toen ze daar veel behoefte aan hadden. Nu moet Fidelta, door naar buiten toe te treden, hun eigen broek ophouden. Galapagos neemt intern nog wel diensten af (30%) de rest is extern.
    Fidelta is nog steeds verliesgevend maar het gaat wel de goede kant op en er is een goede kans dat Charles River ze dan ook overneemt.
    Galapagos is sinds het voorjaar flink aan het bezuinigen. Echter niet op early discovery, dit om de lange termijn visie / de toekomst te waarborgen ook al is dat een makkelijke manier van bezuinigen.
    Pas zodra het pre-klinisch wordt, communiceert Galapagos het naar de markt (ivm falingskans)

    Quidance cash balance einde jaar boven 175 miljoen (nu nog boven de 200 miljoen).
    Het zegt veel dat het product van Pfizer ondanks de suboptimale werking (dosering moest terug van 10 naar 5 mg wegens gevaarlijke bijwerkingen) en bijwerkingen toch richting de 400 miljoen op jaarbasis gaat terwijl het in het grootste deel van Europa niet is toegestaan.
    Patiënten willen liever een pil dan een infuus.
    Consensus van de markt voor pieksales ligt tussen 2 en 4 miljard dollar voor een goede pil.
    JAK gaat breder werken dan reuma (en crown)
    AbbVie gaat waarschijnlijk op zoek naar andere indicaties voor JAK1 na registratie. Galapagos heeft op eigen initiatief voor Crown onderzoek gedaan en als het aan de criteria voldoet krijgen ze er 50 miljoen voor.
    Er van uitgaande dat het in 2018 naar de markt gaat loopt het patent tot 2030
    Er van uitgaande dat het in 3 jaar naar pieksales gaat kan er 9 jaar flink gecashed worden.
    634 heeft trouwens geen effect op andere medicijnen dus daar zal het niet op stuk lopen.

  4. Mr Greenspan 29 oktober 2014 23:33
    ... VERVOLG
    Zoals gemeld staan alle onderzoeken (en het falen daarvan) echt helemaal los van elkaar dus.
    (GSK wilde trouwens zelf Lupus onderzoeken terwijl Galapagos daar al grote twijfels over was).

    Galapagos was verbaasd dat de markt zo lauw reageerde dat 90% van de proefpersonen door wilde gaan naar de volgende fase van 634, want dat betekent
    A dat ze het niet vervelend vonden dat pilletje te slikken en er vertrouwen in hadden, ze hebben de vrijheid om over te stappen naar alternatieven
    B de doctoren (die hebben ook een verantwoordelijkheid) en de patiënt hebben er vertrouwen in
    Galapagos is nog steeds aan het rekruteren voor de laatste patiënten en dat zal eind november/begin december bereikt worden. Per land verschilt het hoe lang dit duurt. Daar kan Galapagos verder niets aan doen.
    Galapgagos verwacht nog steeds eind maart met de resultaten te komen.
    Substantiele nieuwsflow daarna:
    Eind maart Darwin 1 3 maanden data, 1 maand later Darwin 2 3 maanden data daarna Darwin 1 6 maanden daarna Darwin 2 6 maanden daarna Crown studie fase 2 en als het aan Galapagos ligt ook Darwin 3 data (moet nog onderhandeld worden met AbbVie) en einde derde kwartaal beslissing AbbVie.

    Er worden al veel voorbereidingen getroffen om fase 3 op te starten in de verwachting / hoop dat de resultaten goed zullen zijn eind maart.
    Van der Stolpe verwacht dat als de resultaten goed zijn, de kans extreem groot is dat AbbVie er mee doorgaat omdat de resultaten over veel meer patiënten getest is dan het eigen onderzoek 494 van AbbVie en ze nog maar moeten afwachten of hun eigen JAK niet alsnog faalt of minder goed blijkt te zijn
    Ze willen dus geen risico nemen en het allerbeste resultaat nastreven. De concurrentie is moordend en ze willen dus het allerbeste.
    Zoals eerder geschreven kent de Belgische wet absoluut geen beschermingsconstructie tegen eventuele overname.
    Misschien dat met industriële aandeelhouders zoals J&J het nog kan worden tegengehouden maar vdS geeft aan dat als AbbVie Galapagos echt wil hebben dit ook zal gebeueren.
    Voordeel van AbbVie voor een overname is dat ze niet alleen nog een miljard aan mile-stone betalingen kwijt zijn maar ook royalties (die ten koste gaan van de winst). Een overname kost ze ‘niks’ ze zwemmen daar in het geld.

    Een overname is vooral slecht voor het bedrijf zelf en het personeel (Crucell is ook aardig opgeheven inmiddels) meestal gaat het alleen om de producten (634 en taaislijmziekte) en allianties etc worden beëindigd en de boel wordt opgeheven.
    Dus heel het project 634 over laten nemen voor 1 miljard is een gunstigere optie voor Galapagos dan een overname (maar liever dus heel de rit doorgaan en royalties vangen)

    Taaislijmziekte eerste molecuul eind dit jaar
    Galapagos verwacht alle ingrediënten van die cocktail halverwege volgend jaar (preklinisch?) in ontwikkeling gaan.

    Nasdaq notering?
    Galapagos sluit het niet meer uit.
    1 regelgeving is makkelijker geworden (zoals IFRS)
    2 40% van de aandeelhouders zit in de VS (van de laatste emissie in het voorjaar was 80% in de VS geplaatst).
    3 enorme discrepantie tussen vergelijkbare bedrijven tussen Euronext en Nasdaq die de laatste jaren is gegroeid tot wel 100 % (m.a.w. Galapagos zou wellicht op de nasdaq op het dubbele gewaardeerd worden).
    Zeker gezien het gevaar van dreigende overname is het belangrijk de waarde van het aandeel zo hoog mogelijk te krijgen.
    Er komen wel road-shows aan om Galapagos onder de aandacht te brengen en de verwachting is nu de resultaten van 634 dichterbij komen, investeerders wat meer geïnteresseerd raken.

    Onno vd Stolpe himself:
    357.000 aandelen, waarschijnlijk het grootste percentage in eigen onderneming.
    Allemaal aangeschaft via IPO en warrants, naast de 1malige uitoefening van warrants en verkoop van de aandelen voor restauratie, nooit aandelen verkocht. Hij heeft de onderneming niet opgericht dus nooit aandelen ‘gekregen’.

    Verder nog wat informatie over de bonussen met warrants:
    Warrants zijn trouwens pas na 3 jaar uit te oefenen.
    Begin van het jaar maken ze 5 doelstellingen en aan het einde van het jaar wordt gekeken hoeveel doelstellingen zijn gehaald. Bij het behalen van minder dan 3 doelstellingen geen bonus, bij 3 60% bij 4 doelstellingen 80% en bij 5 100%.
    Verdere informatie over bonussen en de toekenning: zie achterin het jaarverslag.

    Met nieuwe CFO meer ervaring in de Farma sector. Ze zijn erg blij mee en de 150.000 warrants waren een vergoeding voor de warrants en beloningen die hij moest inleveren door bij Sanofi te vertrekken.... zie hieronder voor vervolg

  5. [verwijderd] 29 oktober 2014 23:59
    verdere aanvulling:

    Het gaat overigens goed met Biofocus/Charles River.
    De groei in Leiden van Biofocus betekent dat de daar nog met Galapagos gedeelde ruimte te klein aan het worden is en dat op termijn een nieuwe/extra ruimte nodig zal zijn voor een van beide bedrijven in het biotechpark in Leiden.

    Het lijkt er volgens mij dan ook op dat die voorwaardelijke betaling (EUR 5 miljoen) aan Galapagos met plezier gedaan zal worden door Charles River.

    Het jaar is nog niet voorbij, maar negatieve bijstellingen in de prognose einde jaars cash positie ziet men binnen Galapagos niet meer komen.

  6. Mr Greenspan 30 oktober 2014 00:26
    quote:

    Rekyus schreef op 29 oktober 2014 20:14:

    Wat hierboven op het forum wordt gedeeld naar aanleiding van het bezoek aan Galapagos, vind ik zeer verhelderend. Dank aan die forumleden die de moeite hebben genomen om met Van der Stolpe c.s. te praten en daarvan verslag te doen!

    Veel topinvesteerders gaan pas tot aandelenaankoop over, nadat vis à vis met het bestuur van een onderneming is gesproken. Dat bewijst de meerwaarde van het persoonlijk contact, alle analyses achter het bureau (of de computer) ten spijt.

    Daar heb je gelijk in. Als het goed beviel dan zouden er in de toekomst vaker van deze bijeenkomsten worden georganiseerd. Hopelijk kan je dan wel. Elizabeth vond je vragen heel erg goed. Misschien is het voor een volgend bezoek handig iets langer van te voren te plannen zodat mensen er beter rekening mee kunnen houden.
  7. [verwijderd] 30 oktober 2014 09:56
    was inderdaad een nuttige bijeenkomst en Onno was vrij transparant in zijn antwoorden, zelfs toen het persoonlijk werd waarom hij zijn warrants had uitgeoefend voor de restauratie van zijn huis. Ging niet zo zeer om alle inhoudelijke issues wat mij betreft maar ook of er een CEO met ballen stond die voor zijn toko ging. Hulde. En Onno leest ook mee voor de forum leden die zich dat misschien nog niet realiseerden! Voor herhaling vatbaar wanneer nodig.
  8. [verwijderd] 30 oktober 2014 10:02
    quote:

    fly like an eagle schreef op 30 oktober 2014 09:56:

    was inderdaad een nuttige bijeenkomst en Onno was vrij transparant in zijn antwoorden, zelfs toen het persoonlijk werd waarom hij zijn warrants had uitgeoefend voor de restauratie van zijn huis. Ging niet zo zeer om alle inhoudelijke issues wat mij betreft maar ook of er een CEO met ballen stond die voor zijn toko ging. Hulde. En Onno leest ook mee voor de forum leden die zich dat misschien nog niet realiseerden! Voor herhaling vatbaar wanneer nodig.
    Bedankt allen die de moeite hebben genomen om naar de bijeenkomst te gaan en met ons de beschikbare info hier te delen . Geen garanties , maar wel verduidelijking .

    En waar is onze blaaskaak Harry ?
    Niemand op het forum die zich er over verbaasd waarom Harry niet is geweest of op zijn minst heeft laten weten waarom hij/zij niet zou gaan .
    Wel maanden lang het forum bestoken . Zeer vreemd !!!!! Gemiste kans .
  9. Mr Greenspan 30 oktober 2014 10:52
    Ik weet niet of Harry er niet was. Er was in ieder geval geen persoon die zich dusdanig zeer kritisch uitliet als alias harry-snel. Misschien dat deze persoon inmiddels een positie heeft ingenomen in Galapagos? Wie zal het zeggen.
    Als dat zo is, zou dat wel zuur zijn voor degenen die beweren te zijn uitgestapt door de uitlatingen van deze persoon, en dat deze persoon wellicht een grote klapper maakt volgend jaar met aandelen Galapagos.

    Als hij toch niet is geweest om de 1 of andere reden dan zal hij die kans alnsog wel krijgen. Ik denk dat Galapagos, vaker zo'n bijeenkomst gaat organiseren.
  10. aston.martin 30 oktober 2014 11:12
    quote:

    Mr Greenspan schreef op 30 oktober 2014 10:52:

    Ik weet niet of Harry er niet was. Er was in ieder geval geen persoon die zich dusdanig zeer kritisch uitliet als alias harry-snel. Misschien dat deze persoon inmiddels een positie heeft ingenomen in Galapagos? Wie zal het zeggen.
    Als dat zo is, zou dat wel zuur zijn voor degenen die beweren te zijn uitgestapt door de uitlatingen van deze persoon, en dat deze persoon wellicht een grote klapper maakt volgend jaar met aandelen Galapagos.

    Als hij toch niet is geweest om de 1 of andere reden dan zal hij die kans alnsog wel krijgen. Ik denk dat Galapagos, vaker zo'n bijeenkomst gaat organiseren.
    Ik denk niet dat narcisten geïnteresseerd zijn in dergelijke bijeenkomsten.
  11. [verwijderd] 30 oktober 2014 13:51
    Zo boter bij de vis. Heb hele verhaal nog eens laten bezinken en krijg nog wel gevoel dat de Darwin trials alles of niets scenario in zich hebben, maarr huidige waaardeirng van 350Meuro met 200Meuro einde jaar minstens in kas met diverse compounds onder zee dit Onno bewust pas zo laat mogelijk in octrooiaanvraag laat belanden en niet in pers gooit, geeft mij toch geveol dat downside met mislukken reuma trail weliswaar koers zal doen halveren maar dat de kans op nu een deal of een toekomstige deal mij toch op deze waardering opnieuw heeft doen laten instappen. Met meer dan 90% patienten die verder gaan met medicijn en keuze hebben om iets anders te proberen, zal het wel niet heel vies smaken -:)
  12. nmgn 30 oktober 2014 21:24
    quote:

    bioscience schreef op 30 oktober 2014 10:02:

    [...]

    Bedankt allen die de moeite hebben genomen om naar de bijeenkomst te gaan en met ons de beschikbare info hier te delen . Geen garanties , maar wel verduidelijking .

    En waar is onze blaaskaak Harry ?
    Niemand op het forum die zich er over verbaasd waarom Harry niet is geweest of op zijn minst heeft laten weten waarom hij/zij niet zou gaan .
    Wel maanden lang het forum bestoken . Zeer vreemd !!!!! Gemiste kans .
    Hou toch eens op met je hetze. We weten nu wel dat je de bijdrages van harry niet waardeert. Zo zijn er ook mensen die die van jou niet waarderen. Laat iedereen in zijn waarde en lees wat je leuk vindt en leest niet wat je niet leuk vindt.
  13. forum rang 4 Sir Piet 30 oktober 2014 22:01
    Nee hoor. Hier was Harry zijn kans om op alle onzekerheden een antwoord te krijgen, helaas hebben wij zijn bijdrage moeten missen. Geen hetze, gewoon een gemiste kans voor Harry als blaaskaak zijnde.
  14. harrysnel 30 oktober 2014 23:59
    Beste mensen.

    Als er een feest wordt georganiseerd dan maakt iedereen voor zichzelf de overweging om wel/niet te gaan. Erg vervelend is het dan als mensen die niet van plan zijn om erbij te zijn gaan uitleggen waarom zij er geen zin in hebben. Het gaat immers om het feest zelf, dat moet leuk worden! Als iemand dan gaat uitleggen waarom hij/zij niet gaat getuigt dat van een zekere mate van narcisme. De eventuele aanwezigheid/afwezigheid van 1 persoon is totaal onbelangrijk.

    Ik vind het sympathiek dat Galapagos een dagje heeft georganiseerd voor geïnteresseerden. Mij spreekt dat niet aan omdat er toch geen koersgevoelige uitspraken gedaan mogen worden. Daarom zal er in algemeenheden worden gesproken en daar heb ik geen behoefte aan. Zelfde reden dus waarom Fatcool niet gegaan is, zie eerder in dit draadje.

    Na Bioscience zet ik nu ook een streep door de namen van Aston en SirPiet als "leuk om mee in discussie te gaan". Blaaskaak, narcist....het kan niet veel kinderachtiger meer worden. Dit is een forum waar volwassen mensen discussiëren, geen uitlaatklep voor gefrustreerde leden van een sekte. Althans dat hoop ik. Bioscience lijkt wel een verliefde jaloerse puber die zich afvraagt of zijn vriendje/vriendinnetje naar het eindbal op school zal komen. SirPiet heeft inmiddels zijn hoofd zover in het zand gestoken dat het bord-voor-zijn-kop nat wordt van het grondwater. En Aston kan zich nog steeds niet over het feit heen zetten dat ik hem jaren geleden ooit gecorrigeerd heb....

    Dus daarom voor mij geen Galapagos dagje met samenzang van klassiekers als :
    "Hit the road Jak1",
    "You make me Filius like a Natural Wonderwoman" en het bekende:
    "Ik heb een potje met Figoltinib"...

    En als mensen deze poging tot humor niet kunnen waarderen: doe zelf eens een poging dan. Dit forum is afgezakt wat mij betreft tot een plek waar je eigenlijk niet voor je plezier komt. Dat is jammer.
  15. risky N 31 oktober 2014 08:38
    Ik ben het volkomen eens met NMGN. Ik heb de aanvallen op Harry met Bioscience als aanvoerder nooit begrepen. Harry levert altijd waardevolle, inhoudelijke bijdragen. Een combinatie van feiten en interpretaties, waarbij altijd duidelijk is wat de feiten zijn en hoe hij er zelf over denkt. Waren de postings van alle forumgenoten maar zo goed.

    En nu zou Harry zich moeten verdedigen voor het niet gaan naar een Galapagos bijeenkomst? Get a life.

  16. [verwijderd] 31 oktober 2014 10:16
    quote:

    DirkFrank schreef op 31 oktober 2014 09:33:

    heb ik iets gemist....?
    of is er tijdens de koffie nog gesproken over een op komst zijnde AFSTORT..zeg maar een ideaal bijkoopmoment
137 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht