Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
"Imtech 362 miljoen euro schuld"

"Imtech 362 miljoen euro schuld"

 

Hoe groot is die schuld nou? FD's Bartjens heeft rekensommen en als u tussen de regels door leest, dan ziet u dat volgens die rubriek die schuld Imtech nog lang achtervolgt.

De banken strijken echter € 33 mln op van de claimemissie van € 600 mln, waardoor er € 567 mln overblijft om de schuld van € 1,1 mrd af te lossen. Imtech heeft ook een gedeelte van het bedrag gereserveerd om schulden met korting op te kopen.

Daarvoor is een bedrag van € 117 mln beschikbaar, waarmee € 146 mln aan schuld wordt ingekocht. Vervolgens gaat er nog de opbrengst van de ICT-divisie af, waardoor we uiteindelijk uitkomen op een bedrag van € 362 mln aan resterende schuld.

Helaas, de vrije kasstroom van Imtech bedraagt volgens Bloomberg in 2015 30 miljoen en in 2016 75 miljoen, waardoor bartjes concludeert dat het afbouwen van die schuld maar mondejsmaat gaat. Edoch:

Gelukkig hoeft Imtech pas begin 2016 weer aan de bankafspraken te voldoen, dus die druk is voorlopig weg.

Het blijft een moeilijk, ingewikkeld en vooral risicovol verhaal dat Imtech, maar ik neem aan dat niemand verwachtte dat na de claimemissie alles in goud zou veranderen? Vooral de positie van de banken met 47% van de aandelen (verkoopduk op termijn!) blijft hachelijk.

Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht