Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Fed versus inflatie

Fed versus inflatie

 

Sta ik even voor schut. Dat heb je er van als je om 20:00:01 uur bijdehand wilt doen. Dit was welgeteld 1 seconde zo. EUR/USD vloog omhoog - vandaar mijn tweet - maar dook weer net zo hard omlaag. Intussen stijgen aandelen, dalen obligaties en maakt goud een deel van het verlies van vandaag goed.

 

 

De Fed notulen zijn uit van het laatste rentebesluit en dat is eigenlijk heel erg duivisch. Deze meneer van de New York Times vat het aardig samen:

 

 

Geen mededeling of hint wanneer die rente nou omhoog gaat. Zal wel aan mij als ouwe rot liggen, maar bij een betere economie hoort toch in principe een hogere rente...? Wie jonger is dan dertig leest dit met verbazing! Anyway, het enige waar de Fed zich zorgen over lijkt te maken is inflatie. Dat bestrijd je met... juist. Vandaar duivisch.

 

 

Het meest bijzondere aan dit rentebesluit is dat er eigenlijk niet over het stopzetten van het aankopen van staatsobligaties en hypotheekproducten (QE) wordt gesproken. Toch jarenlang een hot item op de beurs :-) Hamerstuk. Ja, zo gaat dat vaak met problemen waar eerst ach, wee en Armageddon over wordt geroepen. Verdwijnen gewoon.

Weet u, ik bedacht het me de afgelopen dagen, eigenlijk zeggen de beurzen sinds de Fed on steroids ging eind 2008 en begin 2009 maar één ding. Dat is een kreet die, als het goed is, iedere belegger op een blauw bordje boven zijn scherm heeft hangen:

Don't fight the Fed!

Nog even kijken. Nee, de koersen doen niet echt gek. Prettige avond verder en tot morgen. Nog een paar nieuwsberichten:

 

 

 

 

Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht