Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Aandeel

TITAN NL0010389508

Laatste koers (eur)

1,440
  • Verschill

    -0,010 -0,69%
  • Volume

    602 Gem. (3M) 3K
  • Bied

    1,440  
  • Laat

    1,510  
+ Toevoegen aan watchlist

Visies op Bied-Laat boek TIE KINETIX 2014 e.v.

1.164 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 59 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 marcello106 21 november 2014 19:12
    quote:

    Kwiirk schreef op 21 november 2014 17:09:

    [...]

    Bij mij komt niet de gedachte op de gang van zaken bij Ascention als incidentele kosten te zien. Dat loopt nu twee jaar, de afwaardering was vorig jaar incidenteel. Nu zullen het waarschijnlijk operationele kosten zijn. Maar TIE had in het persbericht wel het verschil in winstgevendheid tussen Ascention en TFT in de Dach regio moeten melden. Want met TFT werd winstgevende omzet gekocht. Ik zie een tendens in het rapporteren om vaag te blijven. En stel dat niemand had geïnformeerd naar het verlies van de Dach regio, dan zit de leiding in een luxe stoel voor het resultaat van Q1.
    In H1 2014 werd voor Dach/TFT nog een positief resultaat gerapporteerd. Als je dan over het gehele jaar een enorm verlies moet rapporteren mogen we toch wel over een incident spreken. Overigens is m.i. een deel te verklaren door de doorbelasting van holdingkosten aan de werkmaatschappijen. (De holding rapporteert in H2 een forse winst)

    Al met al heb ik gemengde gevoelens; Wanneer is het nu eens klaar met de lijken uit de kast? Aan de andere kant, operationeel lijkt het steeds beter te gaan.
  2. forum rang 8 aextracker 22 november 2014 15:52
    Sprake van invloed nieuw ERP-pakket en \ of de behoefte geen winsten in werkmijén te laten vallen waar mensen op af kunnen rekenen bij exit (is Peter Smoly al exit ?)?

    Ascention\TFT zouden idd in 2014 volledig geintegreerd worden. Of dat op deze wijze financieel afgewikkeld zou worden (verschuiving opbrengsten naar holding) is een interessante vraag. Net als de aanleiding.

    Tracker
  3. forum rang 8 aextracker 23 november 2014 20:49
    Op 20 & 21 November resp. 3.755 stuks en 6.743 stuks aandelen TIE verhandeld.
    Ook in de 2 dagen na publicatie prima jaarcijfers een forse rit up & down , terug naar niveau < 6 euro.

    Daarmee TIE ult. nov. '14 lager ge waardeerd dan annualized Q-4 result van < 4.

    Zou toch echt iets aan PR & IR gaan doen als ik TIE management was en "shareholder value" wil gaan creeren !

    Wat weerhoudt TIE management van verbeteren van diens zichtbaarheid bij financiele stakeholders en aktief interesse aan te wakkeren in het aandeel ?

    Wie snapt um ?

    Tracker
  4. forum rang 4 Kwiirk 23 november 2014 22:41
    Tracker, sinds vele jaren vinden het TIE Management en TIE RvC de beurskoers onnavolgbaar. Tot nu toe geloofden zij niet in de waarde van PR & IR. Zij zagen gedurende vele jaren TIE sterker worden en de beurskoers dalen. Ook de laatste 2 jaar met een professionele IR officer/adviseur.
    Wellicht dat Dirk Lindenbergh hen kan overtuigen van het tegendeel.
  5. forum rang 8 aextracker 24 november 2014 21:55
    quote:

    Kwiirk schreef op 23 november 2014 22:41:

    Tracker, sinds vele jaren vinden het TIE Management en TIE RvC de beurskoers onnavolgbaar. Tot nu toe geloofden zij niet in de waarde van PR & IR. Zij zagen gedurende vele jaren TIE sterker worden en de beurskoers dalen. Ook de laatste 2 jaar met een professionele IR officer/adviseur.
    Wellicht dat Dirk Lindenbergh hen kan overtuigen van het tegendeel.
    Kwiirk,

    TIE management kan niet weglopen voor diens onvermogen een serieus profiel in de financiele wereld aangemeten te krijgen. Dit is gedurende de afgelopen 7 jaar niet gelukt.
    De 2 jaar i.s.m. Investablish als "IR-side-kick" hebben aandeelhouders tot op heden ook (te) weinig gebracht. Die akties werden vnl. gebracht als "redden wat er te redden valt" vanuit de financial-community bezien. Het bleef omgeven met "open ends" en redenen tot vragen. TIE RvC & MT verkozen geen vervolg te geven (< 2 jaar) aan IR beleid. Dat kan TIE MT & RvC zich i.r.t. beurskoers en vorming toch aanrekenen ?

    Voorts zijn er de afgelopen 7 jaar opeenvolgende management\agenda issues voorgevallen c.q. oplossing gekozen , die soms resultaatsvorming negatief beïnvloedt hebben. Ook zijn er overname keuzes gemaakt met steun van de RvC. Helaas met negatieve financiele impact op resultaatontwikkeling.

    Mogelijk gaat TFT realiseren wat aandeelhouders ervan mogen verwachten. Hoewel, de toegevoegde omzet volgens mij na 1 jaar achterblijft bij de toendertijd voorgespiegelde omzetgroei (> Euro 7 Mln).

    Het onvermogen een "serieus en veelbelovend \ renderend toekomstprofiel" op te bouwen c.q. te bereiken , hangt nauw samen met het onvermogen om vreemd kapitaal aangetrokken te krijgen om groeiversnellingen te bereiken.

    Ik kan mij na al die jaren niet aan de indruk onttrekken dat er na de overname van TIE eigendomsverhoudingen zijn ontstaan , die nieuwe externe\grote vermogensverstrekkers afremmen om in te stappen.
    Voeg daaraan toe, dat "de burnrate van verkregen vermogen" hoog was , bij een aanhoudend onbestendige winstgevendheidsontwikkeling en beperkte groei. Via de diverse "preferred inside lenders & convertibles" zie ik reden voor stevige drempelvrees ontstaan voor evt. nieuwe financiers.

    "De rol van Objective Lune" (what's in OL's business development for TIE shareholders ????) en rol van PvS als klein aandeelhouder bij OL , zal bij nieuwe vermogens verstrekkers aanvullend vragen oproepen.
    Zo is die cirkel rond en eindigend in een vicieuze cirkel die doorbroken moet worden, wil TIE "non related capital" aantrekken om een winstgevende groeiversnelling te gaan realiseren. Hetzij door organisatie uitbouw, hetzij door overnames.

    Het terugtreden van PvS zonder serieuze en noemenswaardige verklaring op een moment , dat een volgende claim op de schouders van TIE rust , is een netelige kwestie met een uiterst vervelende timing. Wat beklijft, zijn vragen of dit nu "related" danwel "non related" support is.

    Dat ook deze (voorlopige) garantie t.b.v. een evt. terug te betalen vordering" onder bevriende relaties werd geplaatst kan ik begrijpen vanuit bovenstaande, doch roept opnieuw vragen op !
    Wat zijn dan de implicaties en belangen voor andere aandeelhouders ?
    Wat gebeurd er , als de EU-claim niet formeel beklijft, doch ongedefinieerd "gaat zweven boven de financieringsmarkt" ?
    Waarom een koersbandbreedte van euro 5 - 7 afgeven als waarderingsbasis in de 20 dagen na afkondiging, daar waar ;
    a.) De nominale koers al was afgestempeld van RSS based Euro 10 naar 7.
    b.) TIE snel bruto marge verbeterd en daardoor razendsnel verder ondergewaardeerd raakt ?
    c.) De funnel van 3 years contracted value met euro 3 Mln is opgelopen.
    d.) Er risico ontstaat van verdere verwatering t.g.v. "related parties"?

    Hoe eenvoudig wordt het om nu de koers 3 weken te drukken , vervolgens een nieuwe emissie (of in 2 delen telkens < 10% vh aandelen kapitaal) uit te schrijven en deze "te versleutelen onder relaties" ?

    Wat zijn bijv. de voorwaarden om de "2 Mln. guarantor" , Euro 300 K compensatie te bieden ?
    Is dit wel\niet geclausuleerd zolang de EU claim onder discussie is ?
    Waarom een bandbreedte van euro 5 - 7 afkondigen als basis beoordeling lender agreement ? Waarom niet gewoon "Nominaal als voorwaarde"?

    Immers de bandbreedte leidt onder nominaal tot een verdere (tijdelijke) onderwaardering van uitgangspunten !
    Hoe past dit vervolgens in "related party" belangen ?

    Als ik nu het bied-laat boek zie ontwikkelen, heeft het er schijn van dat de koers niet omhoog mag.
    Na het afkondigen van de EU-claim issue waren de 1800-blokken in de bied\laat enkele dagen weg , waarop de koers implodeerde.
    In no time werd ca. 3% van de aandelen verhandeld............

    Nu de Q-4 2014 cijfers goed lijken en enige bied opduikt, verschijnen out of the blue de 1800 blokken in de laat\markt.
    Hierdoor kan de koers niet oplopen. Al met al geen invitatie voor nieuwe toetreders die niet van de hoed en de rand weten, danwel partijen die juist nu willen instappen. Wel prettig voor de "guarantor" met bestaande belangen.

    Ik kan mij niet indenken , dat een persoon met RvC reputatie als Dhr. Lindenberg , met RvC gerelateerde belangenverstrengelingen verbonden wil worden.
    Het zou geruststellend zijn wanneer het plotse vertrek van PvS vanuit de RvC is ingegeven door "governance correcte" akties in het belang van alle aandeelhouders en zodoende de schijn van verdere belangenverstrengelingen beeindigd. Hoe moeten we dat nu beoordelen ?

    TIE verdient een kans te groeien. Doch voor het versnellen van groei , dient elke schijn van financiele belangenverstrengeling met "related parties" te verdwijnen en bestendige toekomstgerichte visie en strategie te worden vermeld.
    Zowel commercieel strategisch als financieel technisch !

    De huidige sequence of events geven hier onvoldoende duiding aan. Het is afwachten , wat aan volgende signalen vanuit de RvC verschijnt en of TIE een beloftevolle toekomst aan de beurs tegemoet gaat.
    Hoe zie jij dat ?

    De Q-4 cijfers duiden op een aantrekkende potentie, doch die wordt beurstechnisch slechts interessant , wanneer het aandeel genoteerd blijft.

    Tracker
  6. forum rang 4 Kwiirk 26 november 2014 17:13
    Tracker,

    Oplettendheid is geboden als op een 5-regelig feitelijk antwoord een waterval in de vorm van 80 regels commentaar komt. In welke discussies word ik meegesleept? Maar ik heb mij voorgenomen serieus te reageren.

    Ik wil eerst opmerken dat het bedrijf de afgelopen jaren ontegenzeggelijk groter en sterker is geworden. Weliswaar gaat het met ups en downs, maar sterker wordt het. Dat is te zien aan de toetreding van Michiel Wolfswinkel (CFO) tot de RvB, de toetreding van Dirk Lindenbergh tot de RvC, de overname van TFT, de toetreding van Erik Jan Hengstmengel en Bob Out tot het managementteam, de kaspositie, de ontwikkeling van de maandelijks terugkerende SAAS inkomsten, de verwachte inkomsten van € 34 mln uit lopende contracten in de komende drie jaar, het nieuwe hoofdkantoor langs de snelweg, de uitbreiding van een evenwichtige omzetverdeling van twee landen, Nederland en Noord Amerika, naar drie, nu Duitsland daarbij is gekomen.

    Ik vind het interessant om te ontdekken welke cultuurrestanten uit de Raman tijd in het bedrijf nog rond waren. Wellicht maak ik er werk van daar nog eens naar te kijken omdat inmiddels twee oud medewerkers op dit forum voor de nadelen van die cultuur aandacht hebben gevraagd.

    Deze voortdurende opgaande lijn in de versterking van het bedrijf gaat samen met een dalende beurskoers.

    Onze makke als aandeelhouders is dat het veel te lang duurt voordat de versterking van het bedrijf zich vertaalt in verbeterde resultaten, een grotere bekendheid in de financiële wereld en een hogere beurskoers. Als ik de analist van SNS goed begrijp bedraagt de waardering van TIE Kinetix slechts 33% van de waardering van de peergroep van soortgelijke bedrijven.

    Dat te lang duren vindt gedeeltelijk zijn oorzaak in incidenten die goed te herleiden zijn naar de zwakke financiële positie en de daarmee verband houdende kleine bezetting van het management in de voorgaande jaren. Dat geldt voor de Raman case (2008), de ADEC case (2012), de C-net case ( 2013), de Ascention case (2013) en nu de EU-subsidie case (2014). Daarbij is het goed op te merken dat van de EU-subsidie case nog helemaal niet is te zeggen of gebruik zal worden gemaakt van de garantieregeling. Overigens de garantieregeling was op korte termijn vooral nodig om commerciële redenen. Het ontbreken van een garantieregeling voor het hele bedrag zou tot vertraging kunnen leiden in het afsluiten van contracten.

    Maar door de sterkere bezetting van het management en de sterkere financiële positie zullen incidenten eerder gesignaleerd worden en kan er vroegtijdig worden ingegrepen. De voorgespiegelde omzet van TFT, meer dan € 7 mln, lijkt mij haalbaar. Dit jaar zijn 10 maanden omzet verantwoord, met 2 maanden erbij zal de € 7 mln worden gehaald. Kortom het zou afgelopen moeten zijn met grote incidenten en het wordt haalbaar een bestendige omzet- en winstontwikkeling te bereiken.

    Ik ben van mening dat het goed is geweest dat Peter van Schaick er was. De gelden van Objectiv Luna waren noodzakelijk voor de financiering van de aankoop van TFT, een noodsprong, maar gelukkig gelukt. Wat de aandeelhouders er ook van ondervonden, het beëindigen van de penny status is goed geweest, evenals het aanstellen van een liquidity provider en een SNS-analist voor een periodiek analistenrapport met een koersdoel.

    Ik ben van mening dat TIE Kinetix nu de kans krijgt om te groeien. Daar zijn alle aandeelhouders bij gebaat. Objectiv Luna, voor mij de meest waarschijnlijke voor de garantieverstrekking zal gevraagd worden duidelijkheid te geven over wat zij met haar aandelenbelang in TIE Kinetix aan wil. Ik denk dat wij die duidelijkheid op de jaarvergadering zullen krijgen.

    Ik verlies door alle incidenten en koersdalingen soms wel eens de moed en de hoop, maar ik kan mij niet herinneren dat de toekomst van TIE Kinetix er ooit beter uit heeft gezien dan nu.


  7. forum rang 4 marcello106 26 november 2014 19:00
    quote:

    Kwiirk schreef op 26 november 2014 17:13:

    Daarbij is het goed op te merken dat van de EU-subsidie case nog helemaal niet is te zeggen of gebruik zal worden gemaakt van de garantieregeling. Overigens de garantieregeling was op korte termijn vooral nodig om commerciële redenen. Het ontbreken van een garantieregeling voor het hele bedrag zou tot vertraging kunnen leiden in het afsluiten van contracten.

    Kwiirk, aanbevolen!

    Gezien de recente benoeming (in november, dus na bekendmaking EU-subsidie case) van Stuart Campbell als "Secretary General of the European Big Data Value Association" veronderstel ik dat er binnenkort goed nieuws komt.

    "Responsible for the day-to-day administrative management" Hmm, daar zullen we maar geen grappen over maken......

    Marcello
  8. Argus 26 november 2014 19:28
    quote:

    marcello106 schreef op 26 november 2014 19:00:

    [...]

    Kwiirk, aanbevolen!

    Gezien de recente benoeming (in november, dus na bekendmaking EU-subsidie case) van Stuart Campbell als "Secretary General of the European Big Data Value Association" veronderstel ik dat er binnenkort goed nieuws komt.

    "Responsible for the day-to-day administrative management" Hmm, daar zullen we maar geen grappen over maken......

    Marcello
    Ik begrijp uit deze berichtgeving dat de zittende aandeelhouder voor rendement zijn poot stijf moet houden !?
  9. forum rang 8 aextracker 27 november 2014 01:36
    kwiirk,

    Wanneer je wat langer en indringender over TIE nadenkt, vormde jouw 5 regelige constatering idd. aanleiding voor mij "gedachten rondom de recente events. "Bedankt dat je er serieus op ingaat.

    In de grote lijn deel ik je slotconclusie. TIE staat er beter dan ooit voor. Ik plaats daarbij toch een enkele kritische kanttekening;

    1.) De groeispurt van 3 years contracted value hangt grotendeels samen met overname TFT en diens service contract met de (ex) moedermij gedurende 3 jaar na dato overname. Op die basis derhalve in potentie zeker een waardevolle overname.
    Volgens mijn berekeningen is daar inmiddels 1 Mln omzet extra aan 3yrs-CV toegevoegd. Eenieder kan diens eigen kwalificatie daar aan verbinden i.r.t. marktomvang en groei van de markt waarin TIE acteert. Ik vind dat matig, zou dubbeldigit 3yrs CV moeten worden

    2.) De autonome groeicapaciteit blijkt daarmee beperkt. Dat staat i.m.o. los van financiering, doch hangt samen met "de keus voor gedoseerde groei". dat is een MT besluit. Heeft volgens mij derhalve meer verband met "commercieel strategische keuzes" bijv. i.r.t. de keus te werken re-sellers en de kwaliteit van contractmanagement (legal & commercial) -> ADEC, C-NET ?

    En ja , TIE & aandeelhouders mogen PvS en Dhr. Koomen dankbaar zijn het bedrijf voor failliessement behoed te hebben. Jan Sundelin toont daarbij een degelijke en stabiele CEO te zijn.
    Mijn stelling is, dat diezelfde financieringsbehoefte en smalle pool van financiers waaruit geput wordt en tegelijkertijd nieuwe toetreders weerhoudt in te stappen.
    Daarbij is mij niet duidelijk geworden , wat de commerciele toegevoegde omzetwaarde van de strategische partnership van Objective Lune voor TIE toevoegt (los van de toendertijd benodigde financiering TFT overname).

    3.) Gezien de afhankelijkheid van gepleegde investeringen\related parties en behoefte aan meer vlees op de botten, bepaald mijn vraag waarom er geen structureel en professioneel IR beleid wordt gevoerd. Dit , met als doel aantrekken nieuwe\meer financiers.
    Door nieuwe\meer financiers kan TIE de basis verbreden en versnellen om zo verdere (organisatie)groei en overnames te financieren. Blijkbaar acht de RvC tot op heden de tijd er niet rijp voor.

    Kortom, zijn de aandeelhouders gewoon (te) ongeduldig en heeft dat te maken met diezelfde behoefte aan professioneel en structureel IR beleid om "sizeable richtinggevende" stappen te zetten ? Dat is bij mij het geval.
    Ik zag andere voorbeelden waarin doortastende bedrijfshervormingen leidden tot nieuw toetredende financiers en strategische herorientaties gepaard gaande met ingrijpende organisatie omvorming, de weg openend naar winstgevende groei. Er zijn ook voorbeelden waarbij dat fout afliep.
    4.) Bij TIE KINETIX duurt het omvormingsproces inmiddels 8 jaar , hetgeen ik als (te) lang beoordeel.
    Meer dan dat moet je niet zoeken achter mijn uitvoerige reactie. Ik houd namelijk van "inhoudelijke en op feiten gebaseerde discussies" en heb daarbij een mening............en geduld.

    Het staat je vrij daar op te reageren. Uitgebreid of bondig, beide vormen zijn welkom.

    Tracker
  10. forum rang 4 Kwiirk 27 november 2014 13:33
    Tracker,

    Wat wij beiden missen bij TIE is een drive naar succes. De afgelopen 6 jaar zou duidelijk moeten zijn geworden welke strategie in de groeimarkten succesvol is. Met het uitzoeken en uittesten van die strategie mogen best wat fouten worden gemaakt, maar na wat bijstelling moet de richting naar groei duidelijk zijn. Tot nu toe is dat er niet uitgekomen.

    Iedere CEO krijgt samen met zijn toezichthouders het bedrijf dat hij verdient. Dat geldt voor Jan Sundelin en zijn commissarissen ook. Ik zou het bedrijf dat zij hebben verdiend willen karakteriseren als een wonderbaarlijke opstanding uit een bijna uitzichtloze situatie, waarna een ontwikkeling heeft plaats gevonden die gekenmerkt wordt door onverwacht grote successen, b.v. totstandkoming samenwerking C-net, contracten met grote Telecommers, en onverwacht grote tegenvallers.

    Het huidige TIE Kinetix is in bovenstaande karakterisering niet meer te herkennen. Jan geeft nu leiding aan een managementteam vol met seniors. Zowel RvB als RvC zijn versterkt. Interessant is nu of deze versterking zal leiden tot een duidelijker strategie, waarbij geaccepteerd wordt dat ook een strategie soms aanpassing behoeft, maar waar wel duidelijk verteld wordt “daar gaan wij voor” en “dat willen wij bereiken”.

    Een eerste teken dat scherpere keuzes worden gemaakt betreft de markt voor demand generation. Na 4 jaar in die markt gewerkt te hebben wordt er nu van vastgesteld dat deze markt zonder de samenwerking met C-net nog onvolwassen is en dat TIE haar investeringen in deze markt op een lager pitje zet.
    Mij staat bij dat de integration business geen groeimarkt was, maar dat blijkt nu anders te zijn. TIE intend to actively exploit market opportunities in this business.
    Over e-commerce worden nog geen uitspraken gedaan, behalve dat TIE als klanten grote Telecomaanbieders heeft.
    Opvallend en opportunistisch vind ik de uitbreiding van analytics in Nederland, waarbij TIE met producten van derden in deze consultancy aan de gang gaat.

    Mij lijkt dat TIE als doel voor de volgende aandeelhoudersvergadering zou moeten hebben: er wordt een heldere strategie voor de Amerikaanse, de Nederlandse en de Duitse markt gepresenteerd, daar geloven wij in , daar gaan wij voor en dat willen wij met die strategieën bereiken. Onderdeel van die strategie zal moeten zijn, dat de Amerikaanse, Nederlandse en Duitse TIE bedrijven naar elkaar toe bewegen, wat betreft activiteiten en producten.

    Met die heldere strategie en doelstellingen kan naar buiten getreden worden en een IR-beleid worden gevoerd. Zijn er investeerders die in een vroeg stadium willen instappen, prima. Blijkt de strategie te werken dan moet het geen moeite kosten investeerders te interesseren.




  11. forum rang 8 aextracker 27 november 2014 20:41
    Kwiirk,

    Thx4reply.

    Ik herken wel degelijk a "drive for succes" bij TIE. Helaas laat de "execution in excellence" te wensen over.
    Zo gaat na 4 jaar vast stellen dat "DG geen speerpunt wordt in USA" er bij mij niet in ! Hoe verklaar je het succes van Marketo in de USA ? Idem Zift solutions ?
    Deze markt is booming, doch wordt "geparkeerd" en aan voorbijgegaan.

    Ik zie (te)veel verrassingen vanuit de eerdere strategische keuzes en "on the go to succes". De resp. buikschuivers vereisen vervolgens ingrepen die vanuit onbekendheid, noodgrepen naar financiering telkens in dezelfde hoek doen uitkomen. Zo ook nu weer, daar waar de exacte voorwaarden en redenen diffuus blijven. het is een vicueuze cirkel die je kan doorbreken als je de noodzaak ervan inziet. Daar oordelen RvC & RvB dus anders over; Geen noodzaak , dus geen IR !

    Dat gedrag kan de RvC & RvB niet langer zonder de nodige transparantie voortzetten. Het gebrek aan meerdere financiers(achtergronden) beperkt de druk om structureel voor alle aandeelhouders gelijkwaardige waarde te creeren.
    Dhr. Dirk Lindenbergh lijkt mij al helemaal niet type bestuurder RvC lid die aan onduidelijke afspraken met aandeelhouders verbonden wil worden.
    De RvC heeft i.m.o. naast vervanging PvS behoefte aan nog een snelle wijziging , die bestuurlijk \ governance technisch al eerder had moeten plaatsvinden, vervanging Vz.

    De laatste 2 AvA's is gevraagd in de rondvraag naar een meerjaars strategie en outlook. Je was aanwezig bij de formulering van de antwoorden. Tijd voor "een statement" naar ALLE aandeelhouders. De voorbeelden die je benoemt zijn nl. niet goed en roepen op tot teveel vragen. Ook de EU-claim afhandeling roept vragen op.

    Dat geldt voor de wijze waarop iemand hier vanaf de 2e rij , voor 300 K op pole position komt te staan. Los van de vervolgstappen waar TIE mee komt.

    Zie daar de motivatie van mijn kritische noot en inleiding hierboven. Vind de gang van zaken de laatste 6 maanden niet "comme il faut". Teveel "Schwankungen".
    Het vertrek van PvS valt daarbij bij mij niet in goede aarde. Het voelt niet goed wat er in korte tijd in de volgordelijkheid bij TIE gebeurd.

    Het is lastig te beoordelen , hoe hier als "lonely forumganger" mee om te gaan.

    Tracker.
  12. forum rang 8 aextracker 10 december 2014 09:37
    Wanneer ik de bied - laat ontwikkeling beschouw de afgelopen dagen , verwacht je normaliter dat "het dak eraf gaat".

    In het geval van TIE pleeg ik te stellen , dat "de dubbele bodem" er uit mag.......

    > 3 K stuks in de bied en geen laat van betekenis. Zijn de 20 dagen soms voorbij om de banbreedte\koerswaarde EU claim te waarderen ?

    Neig naar de betiteling ; Niet kosher !

    Hoe zien de forumleden dit ?

    Tracker
  13. Da Freeze 10 december 2014 10:08
    quote:

    aextracker schreef op 10 december 2014 09:37:

    Wanneer ik de bied - laat ontwikkeling beschouw de afgelopen dagen , verwacht je normaliter dat "het dak eraf gaat".

    In het geval van TIE pleeg ik te stellen , dat "de dubbele bodem" er uit mag.......

    > 3 K stuks in de bied en geen laat van betekenis. Zijn de 20 dagen soms voorbij om de banbreedte\koerswaarde EU claim te waarderen ?

    Neig naar de betiteling ; Niet kosher !

    Hoe zien de forumleden dit ?

    Tracker
    Tja, ik zie ook een cumulatief volume van 2. Dat slaat toch sowieso nergens op? Wie verkoopt er nu 1 of 2 aandelen?

    Volume Bied Laat Volume

    1.499 5,79 5,998 43
    500 5,56 5,999 99
    1.101 5,52 6,00 1.000
    100 5,51 6,048 1
    1.800 5,40 6,049 1
  14. forum rang 4 Kwiirk 10 december 2014 13:45
    quote:

    aextracker schreef op 10 december 2014 09:37:

    Zijn de 20 dagen soms voorbij om de bandbreedte\koerswaarde EU claim te waarderen ?

    Neig naar de betiteling ; Niet kosher !

    Hoe zien de forumleden dit ?

    Tracker
    de 20 dagen waarin de koers bepaald wordt waartegen de garantieverstrekker zijn aandelen krijgt loopt tot en met 16 december a.s. Hoewel verboden is het begrijpelijk als er tot die tijd handelingen plaats vinden die de koers laag houden. Het beste bewijs daarvoor kan de koersontwikkeling na 16 december leveren.
  15. forum rang 4 marcello106 12 december 2014 16:34
    Momenteel niet of nauwelijks handel in het aandeel.

    Op basis van de data van Euronext zou de koers waartegen de garantieverstrekker momenteel zijn stukken zal verkrijgen rond de euro 6,12 zijn. Er moeten de komende handelsdagen nog gekke dingen gebeuren wil de bandbreedte waartegen uiteindelijk geëmitteerd gaat worden afwijken van de range euro 6 - 6,12.

    Laat mij met het slechtste scenario rekenen. Dat wil zeggen, TIE dient 2 miljoen + 300k zonder betalingsregeling af te tikken en deze euro's kunnen niet bij EY geclaimd worden.

    2,3 miljoen gedeeld door euro 6 resulteert in 383.333 nieuwe aandelen.

    Het totaal aantal aandelen dat in omloop is bedraagt dan 1.510.710.

    TIE heeft de afgelopen kwartalen het ebitda sterk zien oplopen. In het laatste "vakantiekwartaal" Q4 bedroeg het ebitda 459k. (excl. One time expenses 536k) Wie dit forum volgt weet dat dit getal mogelijk sterk negatief is beïnvloed door "nasleep Ascention".

    Laten we voorzichtig stellen dat er momenteel een operationeel ebitda van 2 miljoen op jaarbasis gerealiseerd wordt. Afschrijvingen en rente bedragen momenteel rond de 900k per jaar.
    De winst voor belastingen van 1,1 miljoen zou dan euro 0,73 per aandeel zijn.

    Laat mij eens met het "beste" EU scenario rekenen. Dat wil zeggen. De EU claim is te overzien, TIE treft een betalingsregeling die vanuit de cash-flow betaald kan worden. (SNS veronderstelt dat TIE bij een uiteindelijke claim van 1,5 miljoen geen gebruik hoeft te maken van de garantieverstrekker.)
    TIE dient desondanks 300k commissie in aandelen te voldoen.

    300.000 gedeeld door 6 resulteert in 50.000 nieuwe aandelen.

    Het totaal aantal aandelen dat in omloop is bedraagt dan 1.177.377

    Exclusief eenmalige kosten bedroeg het ebitda in Q2 2014 619k. Q3 en Q4 zitten daar iets onder, maar de verklaring daarvoor zou dus de "nasleep Ascention" kunnen zijn.

    Laten we op basis van bovenstaande stellen dat er momenteel een operationeel ebitda van 2,5 miljoen op jaarbasis gerealiseerd wordt. Afschrijvingen en rente bedragen momenteel rond de 900k per jaar.
    De winst voor belastingen van 1,6 miljoen zou dan euro 1,36 per aandeel zijn.

    Ik ben in de veronderstelling dat de niet gerapporteerde "nasleep Ascention" om aanzienlijke bedragen gaat en dat een "regulier" kwartaal derhalve inmiddels een ebitda oplevert boven de 750k.
    Daarnaast is er nog alle ruimte voor verdere groei.

    Hoe is de huidige koers van euro 5,70 te verklaren als de reguliere winst per aandeel ergens tussen de euro 0,73 en 1,36 (of meer) bedraagt?
  16. forum rang 8 aextracker 12 december 2014 16:54
    Marcello,

    Ik zie het aanzienlijk minder lichtvoetig dan je het hier doet voorkomen.

    Waarom ?

    In eerste instantie is Neelie (best handig , juist nu....) "feutelijk uit beeld en invloedssfeer" m.b.t. de digitale agenda van de EU.
    Daarmee is JS\TIE overgeleverd aan een bestuurlijk\ambtelijk apparaat in Brussel, waar hij \ TIE imo geen kans maakt op "een gesprek".
    We weten immers hoe de politiek iha werkt ; "Niet o.b.v. ratio en realiteitszin", maar o.b.v. "eigen agenda management".

    Het EU claim verhaal gaat wsl. lang duren, hetgeen weer een "juridische grauwsluier" over TIE's prestaties en short term verwachtingswaarde legt.
    Verwacht dat investeerders hier minder lichtvoetig over denken , zolang TIE niet "majeure groeistappen in omzet en winst" QoQ laat zien.

    Daarbij is er idd geen logica tussen k\w , en koersvorming zolang TIE niet duidelijk maakt en uitstraalt naar de financiele stakeholders waar de reis heen gaat en wat de outlook wordt.
    Daarmee blijft TIE overgeleverd aan een erg kleine groep van financiers, die weliswaar loyaal en draagkrachtig blijken , maar tegelijkertijd de nieuwe investeerders kunnen afschrikken vanuit hun dominante vernetwerkte belangen.

    Zolang TIE de huidige ontwikkeling & performance laat zien , blijft het een vicieuze cirkel. Zolang die niet doorbroken wordt , is het aandeel "niet meer dan hold waardig".
    De enige die hier iets aan kan doen is TIE zelf. Zolang gerichte akties uitblijven die dit staven , is het niet aannemelijk dat er iets beweegt op stakeholder \ investeerdersvlak, die TIE een groei boost i de goede richting kan geven welke gaat leiden tot "erkenning van potentie en competenties".

    Ik kan het niet anders zien momenteel. De overtuigingskracht en het "game changing" concept \ verhaal zie ik niet.

    Tracker
  17. forum rang 4 marcello106 12 december 2014 17:25
    Tracker,

    Ik ben al jaren niet meer zo lichtvoetig. ;-)

    Als JS niet in staat is om met zijn netwerk "iets" te doen aan de ogenschijnlijk onbenullige claim van de EU dan zijn er twee mogelijkheden.
    Of JS is niet de juiste man op deze functie of de claim zelf is minder onbenullig dan TIE in de persberichten doet voorkomen.

    Grappig dat je het over een vicieuze cirkel hebt nadat je opmerkt dat je geen verbetering in de performance ziet.
    De verbetering in de performance is juist aanzienlijk. Het aantal mensen dat het opmerkt is helaas nog beperkt.
    Geloof je het alleen als TIE het zelf van de daken schreeuwt? En dan zal de koers exploderen?
  18. forum rang 8 aextracker 13 december 2014 16:12
    Marcello,

    Ik word per jaar kritischer t.a.v. de waardering voor TIE's beleidskeuzes en strategie.
    TIE's omvormingsproces duurt te lang in een veel sneller groeiende en steeds wijzigende "mega- E- IT markt. "
    TIE beweegt in 7 jaar tijd van BI license-model naar SaaS-BI, naar EDI- E-commerce , DG en nu weer naar AI\Big data als "groei kernen".
    De strategische kijkrichtingen beklijven niet , leiden niet tot "spraakmakende groei die voldoende cash genereren voor groeiversnelling c.q. overnames.

    Ik zie wel een verbetering in de performance, maar onvoldoende spraakmakend om te kunnen spreken van "een doorbraak van de vicieuze cirkel" waar ik op doelde.

    Geen sprake van doorbraak vicieuze cirkel omdat ;
    1.) In de jaarresultaten steeds maar "zware kosten afgeboekt blijven worden op mislukte avonturen ( waaronder Ascention). Ergo investeerders zien niet wat je wilt \ kan laten zien aan potentieel.

    2.) Boven de resultaten 2 (waarvan 1 vanuit rancune extreem (ongegrond) hardnekkige claims hangen. Deze claims vertegenwoordigen samen ca. Euro 2,3 Mln. waarderesultaat. Deze waarde kan TIE niet vrij alloceren aan nieuwe groei gerichte \ organisatorische investeringen.

    3.) De groei as such blijft autonoom (te) beperkt. Dit zegt mij (en wsl. andere investeerders) , dat TIE na 6 jaar "zoekende blijft" naar de juiste strategische routing, welke in tactisch slagvaardige consistente uitvoering moet leiden in succesvol commercieel beleid. het wappert in verschillende richtingen\stadia van de ene solution naar de andere solution.

    4.) We hebben afgelopen 7 jaar vaker goede kwartalen op rij gezien , telkens gevolgd door stagnaties of zware terugval\claim gerelateerde kosten\incidenten. Gevolg ; TIE mist "aansluiting op imposante marktgroei".

    Ik verwacht niet dat "van de daken schreeuwen helpt". Wat wel helpt is een slagvaardig consistent begrijpelijke strategie excellent uit te voeren. Voeg toe een consistent IR beleid om nieuwe investeerders te interesseren en uit te leggen wat TIE's strategie en potentie behelst.
    We zagen dat het TIE eerder o.l.v. Bob Out \ Investablish gedurende 2 jaar IR beleid niet gelukt is.

    Ergo de vicieuze cirkel blijft in tact.
    Indien geen consistent bewijs dat TIE QoQ groeiend autonoom & consistent omzetgroei boekt, geen aandacht daar aan besteed, dan volgt er geen interesse , geen financiers die in willen stappen, geen koersbeweging van betekenis, geen interesse in het bedrijf, geen extra financiele middelen , geen financiering voor groei etc etc etc.

    Kortom; Dat is de vicieuze cirkel waar TIE uit moet zien te komen. Dat lukt door "sneller winstgevend consistent Q oQ te gaan groeien" en successen die TIE boekt , vooral in de publiciteit te brengen.

    Vanuit een "huis op orde" o.b.v. een toekomst visie vertaald in een consistente waarde creerende groeistrategie , uitgevoerd middels een slagvaardig commercieel beleid kan dat.
    Zolang dat niet als "resultaat wordt getoond", Leg mij dan svp uit waarom nieuwe investeerders überhaupt geld in TIE zouden willen stoppen ?
    Het feit dat TIE momenteel zo zwaar ondergewaardeerd is , is veelzeggend.

    Onbekend , maakt onbemind !

    De koers explodeert pas als er reden toe is. Die situatie ontstaat vanuit waardering. Waardering is mede gebaseerd op prestatie & sentiment. Sentiment wordt gevoedt door verwachting. Verwachting ontstaat door reeele of gecreerde potentie. Potentie wordt pas zichtbaar als je het erover hebt.

    Mijn aloude lessen n Marcom zijn wat dat betreft ooit erg waardevol geweest. It's so simple ! To grow consistently in the right market & direction proofs to be very difficult for TIE.

    Benieuwd hoe jij hier tegenaan kijkt. Ik vermoed dat je van de lichting bent; Beleggen is een zaak van lange adem. Benieuwd hoe lang de adem van PvS & KK CS. is. De longinhoud lijkt eindig.

    Tracer
  19. forum rang 4 marcello106 17 december 2014 21:06
    quote:

    Kwiirk schreef op 10 december 2014 13:45:

    [...]

    de 20 dagen waarin de koers bepaald wordt waartegen de garantieverstrekker zijn aandelen krijgt loopt tot en met 16 december a.s. Hoewel verboden is het begrijpelijk als er tot die tijd handelingen plaats vinden die de koers laag houden. Het beste bewijs daarvoor kan de koersontwikkeling na 16 december leveren.
    16-12-14 7 38,69
    15-12-14 547 3.034,34
    12-12-14 4 22,8
    11-12-14 639 3.642,30
    10-12-14 2.501 14.440,87
    09-12-14 1.192 6.942,91
    08-12-14 1.754 10.332,01
    05-12-14 2.805 17.074,26
    04-12-14 854 5.113,14
    03-12-14 285 1.684,33
    02-12-14 192 1.127,96
    01-12-14 396 2.400,19
    28-11-14 543 3.185,91
    27-11-14 465 2.691,05
    26-11-14 1.570 9.283,93
    25-11-14 735 4.327,56
    24-11-14 2.107 12.918,76
    21-11-14 3.755 21.321,41
    20-11-14 6.743 40.076,26
    19-11-14 20.647 132.126,66
    Total Number of Days: 20 47741 291785,34

    Het is in ieder geval gelukt om de koers laag te houden.
    Als de data van Euronext klopt zal de koers euro 6,11 worden.

    Ben benieuwd hoe TIE dit verder gaat communiceren. Voor een verlaging van de nominale waarde is toestemming van de aandeelhouders nodig en die komen voorlopig niet bijelkaar.
1.164 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 59 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van BeursDuivel en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 55% korting!

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht