Word abonnee en neem Beursduivel Premium

Wessanen Terug naar discussie overzicht

Oktober, november, december: sluiten we 2014 mooi af?

134 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 SAHR-0310 16 december 2014 16:16
    quote:

    Biobert schreef op 16 december 2014 16:10:

    Plotselinge koersstijging Wessanen: verkoop ABC geslaagd?
    Mag het iets herstellen nadat de koers van 5,65 komt?

    Het pluggen door KBC begon en het had koersdaling tot gevolg. In plaats van overgenomen te worden doet men voor 52 miljoen zelf een overname. Hoe dat uitpakt is afwachten. Had liever gezien dat ze de toko verkocht hadden.
  2. [verwijderd] 17 december 2014 09:46
    quote:

    SAHR-0310 schreef op 16 december 2014 16:16:

    [...]

    Mag het iets herstellen nadat de koers van 5,65 komt?

    Het pluggen door KBC begon en het had koersdaling tot gevolg. In plaats van overgenomen te worden doet men voor 52 miljoen zelf een overname. Hoe dat uitpakt is afwachten. Had liever gezien dat ze de toko verkocht hadden.
    Volgens mij was de hoogste slotstand 5.54 op 12/11. Valt dus allemaal nog wel mee
  3. forum rang 6 SAHR-0310 19 december 2014 07:43
    Dutch food company Wessanen has agreed to acquire Italian organic drinks firm Abafoods for €52m.

    An agreement to this effect was signed between both the companies.

    Abafoods currently operates an advanced manufacturing plant in Badia Polesine and owns and manages around 400 hectares of organic farm land, where it partly grows its raw materials.

    It produces a range of cereal drinks that are made using rice, coconut, almond, oat, spelt and soy.

    Abafoods has generated €27m in net revenues for the year 2013, while its revenue and EBITDA are expected to increase substantially to around €39m and €6m, respectively for 2014.

    Commenting on the acquisition, Wessanen CEO Christophe Barnouin said: "The acquisition of Abafoods is a major step in the execution of our strategy. Abafoods unique expertise in dairy alternatives will strengthen our R&D and production capabilities to fuel the growth of our brands in Europe, as well as Isola Bio, in this core category.

    "It also gives us critical mass in Italy - a large and growing organic market in Europe - with a leading brand position thanks to Isola Bio.

    "Finally, it reinforces our commitment to organic: Abafoods, like Wessanen, are two companies, where we commit to organic food and sustainable farming."

    Currently, Abafoods also produces a significant part of non-soy cereal drinks for Wessanen's Bjorg and Bonneterre brands.
  4. forum rang 6 SAHR-0310 19 december 2014 07:47
    Wessanen heeft overeenstemming bereikt met de eigenaren van het Italiaanse bedrijf Abafoods. De producent van biologische vegetarische dranken wordt overgenomen voor 52 miljoen euro, vrij van schulden. Naar verwachting kan de transactie in januari 2015 worden afgerond. Abafoods kende de afgelopen jaren een sterke groei in de omzet. In 2013 bedroeg de omzet 27 miljoen euro. Voor 2014 wordt gerekend op 39 miljoen omzet en een bruto bedrijfsresultaat EBITDA van 6 miljoen euro.

    Abafoods produceert biologische dranken op basis van rijst, kokos, amandel, haver, spelt en soja. Het bedrijf is sterk in productontwikkeling wat resulteert in veel nieuwe concepten en innovatieve verpakkingen. De onderneming heeft een productievestiging in Badia Polesine, waar het bedrijf ook over 400 hectare biologische grond beschikt waar een deel van de grondstoffen op geteeld worden.

    Abafoods verkoopt dranken onder het merk Isola Bio. De producten worden verkocht in natuurvoedingswinkels in Italië en naar diverse landen geëxporteerd. Het bedrijf produceert momenteel ook soja-vrije dranken voor de merken Bjorg en Bonneterre van Wessanen. Er wordt daarnaast ook nog voor andere partijen in Europa geproduceerd. Volgens Wessanen groeit de markt voor plantaardige dranken als alternatief voor zuivel sterk. De groei van deze markt ligt boven de 10% en de verwachting is dat deze groei de komende jaren zal aanhouden.
  5. [verwijderd] 19 december 2014 14:45
    €39 miljoen omzet en een bruto EBITDA van €6 miljoen. Ja,ja, en de nettowinst?

    Ik hoop dat Kluiber op zit te letten. Noem mij eens een overname in Italië die goed was voor de overnemende partij?

    Doodse stilte ook van het ABC front. Benieuwd of de DEC expiratie nog iets gaat betekenen voor de WES koers.

    Overigens: Z 1 = Broer Konijn, heb andere login.

    Disclosure: long Wessanen
  6. [verwijderd] 24 december 2014 16:38
    SAHR maak je niet te druk. Omzetten gaan nergens over en het jaar is afgesloten. ABC bericht verkoop zal wel in 2015 komen (ik weet het, jij denkt van niet).

    Nico Ingberg tipt Wessanen als topper voor 2015.
    www.iex.nl/Column/145854/2015-TNT-en-...

    Lekker tijdig advies na 90% koersstijging in een jaar. Hij geeft geen andere onderbouwing dan het immer intelligente: 'overnamekandidaat'. Maar goed, ik hoop dat hij gierend gelijk krijgt.

  7. forum rang 10 voda 31 december 2014 14:35
    Wessanen en Fugro uitschieters in 2014 - Fondsen Uitgelicht
    Door Bart Koster en Patrick Buis

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Wessanen en Fugro waren dit jaar op Beursplein 5 de positieve en negatieve uitschieters. Waar de nieuwe CEO van het voedingsmiddelenconcern relatief geruisloos, maar snel en effectief een nieuwe strategie invoerde en met voortvarendheid uitvoerde, trad Fugro vanwege de turbulente ontwikkelingen op de energiemarkten veel meer op de voorgrond, maar dan vooral in negatieve zin. Wessanen behoorde in 2014 tot de winnaars op Euronext Amsterdam, waar het fonds Fugro zwaar moest inleveren.


    WESSANEN BELOOND VOOR SLAGVAARDIGE UITVOERING NIEUWE STRATEGIE

    Op een buitengewone aandeelhoudersvergadering werd eind januari de 45-jarige Christophe Barnouin als nieuwe chief executive van Koninklijke Wessanen nv (WES.AE) benoemd. De Fransman kwam uit eigen gelederen en was op de BAVA aanwezig ter kennismaking en voor het beantwoorden van vragen van aandeelhouders.

    Hij zei daarbij zich volledig te willen focussen op versnelling van groei in gezonde en duurzame voedingsmiddelen en waardecreatie, en alle andere onderdelen als niet-kernaciviteiten te willen afstoten. Op een vraag van een VEB-vertegenwoordiger of dat niet beter in een private omgeving zou kunnen gebeuren, antwoordde hij adrem dat de focus hetzelfde blijft; of het bedrijf nu wel of niet aan de beurs genoteerd is.

    Op dezelfde BAVA kondigde Frans Koffrie per direct zijn aftreden aan, nadat hij niet het vertrouwen kreeg van de grootste aandeelhouder Delta Partners uit de Verenigde Staten met een belang van iets meer dan 25%, voor de benoeming tot niet-uitvoerend bestuurder en voorzitter. Hij trok zijn kandidatuur in en trad direct na afloop van de BAVA af als lid van de Raad van Commissarissen. Koffrie werd hiermee afgestraft voor het zwalkbeleid van de afgelopen jaren, met als dieptepunt een pijnlijke boekhoudfraude bij de Amerikaanse dochter American Beverage Corporation (ABC) in 2009.

    Investeerders reageerden na de besluitvorming op de BAVA direct positief en het aandeel stond direct na de vergadering in de middag 2,7% hoger op EUR3,21 op een 1% lagere ASX-index. Analisten verhoogden de dagen erna massaal hun adviezen en/of koersdoelen.

    Barnouin zette na zijn benoeming tot CEO direct vaart achter de stategie-aanpassing. Bij de presentatie van de jaarcijfers 2013 zei het concern op schema te liggen met zijn kostenbesparingsprogramma, en de terugweg naar winstgevendheid in 2014, en naast de in de verkoop staande snackdivisie Izico nu ook de distributie-activiteiten van Natudis en Bio-Distrifrais vanaf 31 december 2013 als niet voortgezette en te verkopen activiteiten te hebben aangemerkt. Die desinvesteringen zijn inmiddels allemaal geeffectueerd.

    "Onze kernactiviteiten Branded hebben in het afgelopen jaar sterk gepresteerd en het kostenprogramma Wessanen 2015 is goed uitgevoerd. De prestaties van ABC daarentegen waren zeer teleurstellend", zei de nieuwe CEO in het persbericht met een toelichting op de cijfers. ABC zal daarom eerst worden geherstructureerd voor prestatieverbetering, voordat ook dit onderdeel in de verkoop gaat, waarna alleen de Branded voedingsmiddelen overblijven.

    Inmiddels heeft Wessanen onder leiding van Barnouin die omslag gerealiseerd en het concern durft de stelling wel aan waarschijnlijk in het eerste kwartaal van 2015 een koper voor het Amerikaanse vruchtensap- en cocktailbedrijf te vinden.

    De uit de desinvesteringen vrijkomende middelen zullen worden aangewend voor autonome groei en bestaande en nieuwe geografische markten en in kleinere acquisities, zei CFO Ronald Merckx eind april in een toelichting op de beter dan verwachte eerstekwartaalcijfers tegen Dow Jones, eraan toevoegend dat na de verkoop van ABC een oorlogskas beschikbaar is "aan de bovenkant van de bandbreedte van EUR50-100 miljoen".

    Inmiddels zijn recentelijk de eerste acquisities gedaan. Analisten en investeerders zijn enthousiast. Van de zeven analisten die het concern volgen houden er zes een buy-advies aan en e e n een hold-advies.

    Opvallend is de gewijzigde samenstelling van de investeerdersportefeuille. Het aantal institutionele beleggers is gegroeid naar 60% nu van 45% in 2012.

    En beleggers weten heel goed dat zij in alle opties winnaars zijn: of Wessanen zijn oorlogskas nou besteedt aan autonome groei en acquisities, aan uitbetaling aan aandeelhouders, of met zijn sterke marktpositie in de snel groeiende nichemarkt voor gezonde voedingsmiddelen en de relatief geringe marktkapitalisatie van nog geen EUR400 miljoen zelf een aantrekkelijke overnameprooi wordt.

    Het aandeel Wessanen is op de laatste dag van het jaar 0,4% hoger geeindigd op EUR5,25, wat ten opzichte van een jaar geleden een winst van 84,99% betekent.


    (ingekort)
134 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.281
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.041
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.860
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.141
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 319.981
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.734
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.853
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.301
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.680
Alfen 12 15.935
Allfunds Group 3 1.117
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 322
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.754
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.130
AMG 965 125.570
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 378
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.101
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.569
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.079
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.247
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.514
ASML 1.762 76.344
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.596
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht