Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Schaaij besprak bij Harry Mens Ordina, optiestrategie KPN, Griekse aandelen en Tesco.

Schaaij bespreekt: Ordina

Goedemorgen beleggers, eerst even huishoudelijk. We maken dit stukje niet om reclame te maken voor Geert Schaaij, Beursgenoten en/of Business Class. Ook doen we dit niet om Geert zijn uitspraken te pluggen. We maken dit stuk omdat Schaaij met zijn uitspraken koersen in beweging kan zetten en dat maakt het relevant. Ik spendeer mijn tijd op zondagochtend ook liever elders :-)

Daarom, en ook echt alleen daaarom, maken we een stukje als Geert Schaaij bij Business Class zit, want Martine Hafkamp of Edwin Wierda krijgen het niet voor elkaar om koersen in beweging te zetten. Ik hoop dat u allen nu voldoende bent geïnformeerd over waarom wij dit op IEX neerzetten.

Welke aandelen zijn besproken?

  • Ordina, is volgens Schaaij een kwestie van tijd voor het overgenomen wordt. Het zou niet de vraag zijn waarom, maar wanneer het bedrijf wordt opgekocht. Volgens Schaaij is er interesse van Getronics en private equity-partij CVG.
  • Optiestategie voor KPN. KPN verkoopt onderdelen en versterkt de balans. Schaaij denkt dat het bedrijf een overnamekandidaat is. Maar waarom zou hij dan opties schrijven op het aandeel? Putopties misschien, want volgens mij bent je het haasje als je bij een overnamebod in de geschreven calls zit, toch? 
  • Prijst Schaaij nu toch écht Griekse aandelen aan? Ja, hij prijst Griekse aandelen aan. Hij heeft een rapport geschreven waarin tien Griekse aandelen staan die volgens hem kansrijk zijn. 
  • Aan de ravijnen groeien de mooiste bloempjes zegt Schaaij en Tesco is zo'n aandeel. De koers schijnt uitgebodemd te zijn, aldus Schaaij.
Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financile markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht