Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Tesla presenteert iets nieuws en het heet de Powerwall, maar wat is het?

Tesla's Powerwall

 

Het heet de Tesla Powerwall, en nee het is geen sportwagen :-)

Elon Musk, CEO van Tesla, heeft vannacht een nieuw product onthuld. Het is een batterij voor in huis. Daarmee zou u energie van de zonnepanelen op uw dak kunnen opslaan.

Deze zomer komen er twee versies op de markt. Een met 7 kilowattuur van 3000 dollar en de ander is 10 kilowattuur en kost 3500 dollar.

De koers staat in de voorbeurshandel iets meer dan 1% hoger op laag volume. Musk aan het woord via Bloomberg:

“Our goal here is to fundamentally change the way the world uses energy,” Musk said at an event Thursday at the company’s design studio in Hawthorne, California. “We’re talking at the terawatt scale. The goal is complete transformation of the entire energy infrastructure of the world.”

Het is duidelijk wat Musk wil bereiken. Het is dan ook niet toevallig dat hij grootaandeelhouder is van SolarCity, een bedrijf van 5,8 miljard dollar in de zonne-enegiesector. Hier is een ovezicht van de grootaandeelhouders van SolarCity uit Reuters Eikon:

 

 

Zowel Tesla als SolarCity zijn aandelen met beleggersfantasie en staan bekend als duur. SolarCity noteert op 22,8 keer de omzet en voor Tesla is dat 9,8 maal de omzet. Veel van de toekomstige groei is misschien al ingeprijsd. Maar wie weet, zou Elon Musk écht de VS of de wereld kunnen veranderen?

 

Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financile markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht