Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Hunter Douglas Terug naar discussie overzicht

Hunter Douglas in 2014

36 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 11 maart 2015 11:20
    ROTTERDAM (AFN) - Hunter Douglas heeft vorig jaar een iets hogere omzet en een flinke winstgroei gerealiseerd ten opzichte van 2013. De fabrikant van onder meer luxaflex en bouwproducten gaf woensdag onder meer aan rekening te houden met een voortdurend uitdagende Europese economie.
    De omzet steeg met 2,2 procent tot 2,7 miljard dollar en de nettowinst nam met 16,7 procent toe tot 125 miljoen dollar. Hunter Douglas wil een dividend uitkeren van 1,35 euro per aandeel, tegen 1,25 euro een jaar eerder.
    Het bedrijfsresultaat verbeterde met 13,5 procent tot 193,3 miljoen dollar. Volgens het bedrijf waren de resultaten in alle regio's beter, met uitzondering van Noord-Amerika waar ze gelijk bleven en Latijns-Amerika waar ze daalden.
    Economische verbetering
    Over het vierde kwartaal werd een winst geboekt van 27,3 miljoen dollar, tegen 21,6 miljoen dollar een jaar eerder. De omzet steeg 0,2 procent tot 682 miljoen dollar.
    Hunter Douglas gaat uit van een verdere economische verbetering in de VS en Azië, terwijl de Europese economie uitdagend blijft en de situatie in Latijns-Amerika ,,moeilijk'' is. In Europa zal de markt pas aantrekken als zowel het consumentenvertrouwen als de huizenmarkt herstelt.
  2. [verwijderd] 11 maart 2015 11:21
    De markt lijkt het niet door te hebben, maar dit is een stijging van de nettowinst van 16,7 % in waardevolle dollars. In euro's is de winstsprong nog veel groter.
  3. [verwijderd] 13 maart 2015 12:31
    RW1984, snap jij waarom HD nog steeds aanwezig is op de beurs? Weinig handel, dividend dat weer terugkomt bij Sonnenberg. Gaan nu weer belegginsportefeuille opstarten omdat ze niet weten wat te doen met het geld. Haal dan die laatste paar stukken ook maar van de beurs.
  4. forum rang 4 shaai 13 maart 2015 12:46
    quote:

    GerardK schreef op 13 maart 2015 12:31:

    RW1984, snap jij waarom HD nog steeds aanwezig is op de beurs? Weinig handel, dividend dat weer terugkomt bij Sonnenberg. Gaan nu weer belegginsportefeuille opstarten omdat ze niet weten wat te doen met het geld. Haal dan die laatste paar stukken ook maar van de beurs.
    Ik denk dat ze zo gewend zijn aan de listing dat ze er weinig last van hebben. En uiteindelijk hebben ze er qua inspraak/beslissingen met deze stemverhoudingen. Helemaal geen last van. En het geeft wel de flexibiliteit van emissie om een evt ooit investering/overname te financieren. En waarom zou hij die laatste stukken duur van de beurs halen, als ie elke beurscrisis een gedeelte van de stukken goedkoop kan kopen met een tender.

    Hij heeft zelfs (op een dure tender paar jaren geleden na) de pref nog niet van de beurs gehaald, en daar heeft ie bijna alles van, er staan nog maar ruim 200duizend uit van deze HUNDP.
  5. Louis van Gaaltje 31 maart 2015 12:03
    Hunter Douglas geeft in juni EUR. 1,35 dividend, huizenmarkt trekt aan, consumentenbestedingen ook, dollar stijgt, kans dat Sonnenberg een bod doet op alle uitstaande aandelen, hoe zien jullie de kansen in dit fonds? Koersdoelverwachting??
  6. forum rang 4 shaai 13 april 2015 16:54

    wellicht interessant om te weten dat wat er al lang lag aan verkooporders in prefs (HUNDP) vandaag allemaal is uitgenomen (waaronder een flinke plukje van mij). Er zijn er 28292 verkocht voor 0,22. Allemaal peanuts natuurlijk, maar tov de gemiddelde omzet van 7 stuks best veel... :-)
    Ook is het volgens mij ruwweg 14% van de freefloat.
  7. [verwijderd] 20 april 2015 13:13
    www.beleggersbelangen.nl/advies-en-an...

    Hunter Douglas
    Het is jammer dat de familie Sonnenberg 80% van de aandelen van Hunter Douglas – bekend van het merk Luxaflex – bezit. Dat belemmert de interesse van beleggers voor het aandeel, terwijl het juist zo'n kansrijke belegging is, zeker nu het aandeel wel heel erg bescheiden gewaardeerd wordt.

    Zin in een vakantie op een tropisch eiland? Ga dan naar Curaçao. Als u dan een zeer luxueus hotel wilt, is het Avila Beach Hotel een aanrader. Goed, het kost wat, maar het hotel heeft iets extra's te bieden. Daar moet u wel €39 voor betalen – dat kan er ook nog wel vanaf – maar daarvoor krijgt u ook wat: een bezoekje (op 9 juni) aan de jaarvergadering van Hunter Douglas. Een unieke ervaring. Aandeelhouders kunnen dan ook – niet onbelangrijk – de publiciteitmijdende ceo Ralph Sonnenberg in levenden lijve meemaken. Het bedrijf wordt volledig gedomineerd door deze zoon van oprichter Henry Sonnenberg. Hij controleert 81% van de gewone aandelen, bezit de preferente aandelen en is voorzitter van de raad van commissarissen en van de raad van bestuur. Zijn zoons Marko en David zitten ook in die raad.

    Hunter Douglas NV is statutair gevestigd op Curaçao. Het managementkantoor staat in Luzern, maar het operationele bedrijf wordt vanuit Rotterdam gerund. Het concern, dat in Amerikaanse dollars rapporteert, had vorig jaar een omzet van $2,7 mrd. Het heeft 50 fabrieken en 75 assemblagebedrijven in meer dan honderd landen. Er werken 17.000 mensen.

    Geschiedenis

    Hunter Douglas ontstaat in 1919. Henry Sonnenberg begint een machinehandel en -fabriek in Düsseldorf. In 1933 verhuist het hele bedrijf naar Rotterdam, en in 1940 begint Sonnenberg onder de naam Douglas Machinery in Amerika. In 1946 sluit hij een joint venture met Joe Hunter, die een continugietmachine heeft uitgevonden voor lichtgewicht aluminiumstrips die in jaloezieën gebruikt worden. Hunter Douglas, zoals het bedrijf vanaf dat moment heet, groeit in Noord-Amerika uit tot marktleider, met lokale assemblagebedrijven die het basisproduct volgens de wensen van de klant klaarmaken. In 1956 krijgen Sonnenberg en Hunter ruzie. De Amerikaanse tak wordt verkocht, en het hoofdkantoor wordt naar het Canadese Montreal verplaatst vanwaaruit de internationale expansie begint. Vanaf 1962 worden systemen voor plafonds, gevels en zonwering, grotendeels van gerecycled aluminium, aan het assortiment toegevoegd. In 1969 krijgt Hunter Douglas een beursnotering en sinds 1971 staat het hoofdkantoor in Rotterdam. Zoon Ralph Sonnenberg is dan al ceo.

    Onder het gezag van de Sonnenbergs groeit Hunter Douglas uit tot een wereldwijd actief en toonaangevend concern voor wat heet 'raambekleding', met als bekendste merk Luxaflex. Daarnaast handelt het bedrijf in metalen. Op de zeer gezonde balans staat onder andere een beleggingsportefeuille van $116 mln.

    Nadelen

    Het grote belang van (de familie) Sonnenberg heeft als nadeel dat de verhandelbaarheid van het aandeel zeer beperkt is. Grote beleggers haken daarom af en analisten volgen het aandeel (daarom) niet. Met een beurswaarde van €2,7 mrd (meer dan Fugro en SBM) had Hunter Douglas een AMX- of zelfs een AEX-fonds kunnen zijn, maar het bedrijf zit nu niet eens in de AScX. In het verleden heeft Sonnenberg wel eens een bod op de resterende aandelen gedaan, dat door outside-aandeelhouders werd afgewezen omdat het te laag zou zijn. De laatste tijd is het stil. Wie weet komt het er nog eens van. Het bedrijf heeft de beurs niet nodig, want het is kerngezond en genereert een ruime kasstroom om te expanderen. Wie weet wordt – in het kader van vermogensspreiding – een pluk aandelen verkocht. De in 1934 geboren Ralph Sonnenberg begint inmiddels aardig op leeftijd te raken.

    Ook het gebrek aan openheid is niet bevorderlijk voor de interesse van beleggers. Het jaarverslag telt slechts 72 pagina's. Het verschil van bijna 100 pagina's met de circa 165 van Kendrion of Ten Cate betekent niet dat die 100 bij laatstgenoemden vol staan met lariekoek. Het verslag van Hunter Douglas zal aan de formele eisen voldoen, maar aandeelhouders weten graag meer over hun bedrijf. Het commentaar 'we volgen de best practices' is typerend voor de geslotenheid.

    Na een periode van sterke groei is (ook) Hunter Douglas ten prooi gevallen aan de internationale economische crisis en de vertraging van de groei in veel opkomende landen. Het topjaar was 2006, met een nettowinst van $327 mln of $7,82 per aandeel bij de toenmalige dollarkoers (omgerekend nu €7,20) en een topkoers voor het aandeel van €62. De operationele nettowinst is echter een betere maatstaf voor de winstontwikkeling, want dan blijven de herstructureringskosten en de wisselende inkomsten uit de beleggingen buiten beschouwing. Deze bereikten in 2007 de top van $271 mln.

    Nadien is de winst teruggelopen. Hunter Douglas is conjunctuurgevoelig. De afzet van raambekleding (81% van de omzet) staat bloot aan de nukken van de consument, de huizenbouw en ook de kantorensector, en met name de plafondsystemen worden in de professionele markt afgezet. In 2009 en 2013 lag de operationele nettowinst rond $115 mln. De resultaten zijn ook gevoelig voor grondstofprijzen en valutakoersen. Die risico's worden afgedekt.

    Hunter Douglas streeft groei na met innovatieve producten die bijvoorbeeld het gebruiksgemak en de energiebesparing bevorderen. Via directe investeringen in productielocaties – het bedrijf zet zwaar in op China – en ook acquisities van assemblagebedrijven wordt groei beoogd. Hunter Douglas houdt een sterke greep op de aanpassing van de basisproducten aan de specifieke wensen van de klant. Het bedrijf heeft dus niet de fout gemaakt die Ten Cate eens maakte met kunstgras: de productie van de mat en de aanleg werd aan Jan en alleman overgelaten, en dat kwam de kwaliteit van het eindproduct SEnD en daarmee het aanzien en de winst van Ten Cate SEnDniet ten goede.

    Zonneschijn

    Vorig jaar brak de zon weer door voor Hunter Douglas, met weliswaar een bescheiden omzetgroei tot $2,7 (2,6) mrd, maar een winst van $125 (107) mln of $3,59 (€3,31) per aandeel. De bescheiden omzetgroei was de resultante van een zeer behoorlijke volumegroei van 4% (in de VS 6%) maar 2% afslag door valutakoersveranderingen. In het vierde kwartaal groeide de Amerikaanse afzet met zelfs 14% in volume en op groepsniveau met 5%. Het valuta-effect op de geldomzet was 5% negatief.

    Het management spreekt altijd alleen algemene verwachtingen uit. Dit jaar gaat men uit van een verdere verbetering van de economische omstandigheden in Noord-Amerika en Azië, meer tegenwind in Latijns-Amerika en een lastige markt in Europa totdat het consumentenvertrouwen en de huizenmarkten herstellen. Europa was vorig jaar goed voor 38% van de omzet, Noord-Amerika voor 43%, Latijns-Amerika voor 9% en Azië/Australië voor 10%. Nu het tij in Europa aan het keren is, is er enige hoop voor de omzet en winst uit deze regio. Valuta-effecten kunnen echter roet in het eten gooien.

    CONCLUSIE

    Hunter Douglas is gezond en heeft sterke merken. Nu de markt lijkt aan te trekken, is een onveranderde winst per aandeel een conservatieve schatting. Bij de huidige koers van €38 is de k/w van 11,5 te bescheiden. Het aandeel verdient een koopadvies.
  8. Spes 25 april 2015 19:42
    Veel lof voor luxaflex-aandeel
    Add Value Fund, het in Nederlandse small- en midcaps gespecialiseerde beleggingsfonds, heeft zijn positie in Hunter Douglas uitgebreid en in een groot aantal andere bedrijven (gedeeltelijk) winst genomen. Hunter Douglas is met 11,1% het grootste belang in de portefeuille geworden, direct gevolgd door TKH Group en Besi. Vorige maand was ASMI nog de grootste positie. In maart is deels winst genomen op de posities in Aalberts Industries, Acomo, ASMI, Besi en Nedap.
    Hunter Douglas rapporteerde solide cijfers over het afgelopen jaar. Gezien de uitstekende perspectieven op een krachtige omzet- en winstgroei in het lopende jaar, vinden fondsbeheerders Willem Burgers en Hilco Wiersma de aandelen tegen de huidige beurskoers op 11 maal de getaxeerde winst en een verwacht dividendrendement van 4,5% bescheiden gewaardeerd.

    Hunter Douglas is een wereldwijd actief en toonaangevend concern voor wat heet 'raambekleding', met als bekendste merk Luxaflex. Daarnaast handelt het bedrijf in metalen. Het concern, dat in Amerikaanse dollars rapporteert, had vorig jaar een omzet van $2,7 mrd. Het heeft 50 fabrieken en 75 assemblagebedrijven in meer dan honderd landen. Er werken 17.000 mensen.

    www.beleggersbelangen.nl/opinie/exper...
  9. Spes 29 mei 2015 20:04
    Ik zou een kooporder á €41,5 plaatsen zodat je in het geval van een tijdelijke dip wat aandeeltjes kan oppakken. Er is een sterke weerstand rond de €43 en ondanks de verschillende dipjes zoeken we steeds deze grens op. Zo heb je kans om toch nog tegen een aantrekkelijke prijs wat aandeeltjes op te pakken. Dit is gewoon een ultiem stabiel buy and hold aandeel.
  10. Spes 30 juli 2015 18:25
    Als je nog niet bent ingestapt zou ik instappen. Ik verwacht weer sterke cijfers en een outlookverbetering voor Europa. Koers is moeilijk te voorspellen omdat er weinig handel is maar mijn aandelen gaan er zeker niet uit onder de 50 euro.
  11. Spes 5 augustus 2015 08:51
    Zeer positieve kwartaalupdate. Winst blijft maar groeien. Gaan we nu definitief de 30 koersen verlaten...?

    Winstgroei voor Hunter Douglas
    Raambekleder Hunter Douglas heeft de winst in de eerste helft van het jaar flink zien groeien. Dat bleek woensdag uit een tussentijds handelsbericht van het concern.

    Hunter Douglas realiseerde een resultaat van 77,4 miljoen dollar, bijna 20 procent meer dan een jaar eerder. De opbrengsten daalden wel, met 4,8 procent tot bijna 1,3 miljard dollar. Dat werd vooral veroorzaakt door negatieve wisselkoerseffecten.

    Het concern deed vooral goede zaken in Noord-Amerika, waar de omzet met 9 procent groeide tot 582 miljoen dollar. In Europa zakten de opbrengsten met 12 procent, vooral door negatieve wisselkoerseffecten. Vanwege de valuta-effecten zakte ook de omzet in Latijns-Amerika, Azië en Australie, met respectievelijk 21 procent, 16 procent en 11 procent.

    Hunter Douglas voorziet een verdere verbetering van de economieën in de Verenigde Staten en Azië en voortdurende groei in het Verenigd Koninkrijk. Europa blijft stabiel wat betreft economische vooruitzichten, terwijl de situatie in Latijns-Amerika ,,moeilijk'' blijft.

    ANP
36 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.282
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.068
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.862
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.141
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 319.995
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.734
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.854
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.681
Alfen 12 15.981
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.756
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.148
AMG 965 125.577
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 380
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.101
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.571
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.089
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.247
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.523
ASML 1.762 76.416
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.617
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht