Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Interpretatie Islam

263 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 14 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Ed Verbeek 5 juni 2015 16:39
    quote:

    voda schreef op 5 juni 2015 16:11:

    [...]
    Nee, ik heb geen email gehad. :-)
    O gelukkig, als het eindeloos dumpen van - ook oude - links zonder enige inbreng van de poster,
    tot méér dan 5 links tegelijk in een posting, in een niet-beleggingsgerelateerde discussie over de interpretatie van de islam die niet ter zake doet op een beleggingsite,
    maar wèl toegestaan blijft.
    :-)
  2. [verwijderd] 9 juni 2015 21:46
    Een pretpark in het Britse Stoke-on-Trent, ‘Water World’, is de volgende Westerse organisatie die door de knieën is gegaan en moslims speciale dagen aanbiedt waarop enkel zij –mannen en vrouwen natuurlijk gescheiden- het park mogen betreden.

    Uw kleding dient cultureel en islamitisch passend te zijn,aldus de website van het park. Er is een speciale gebedsruimte in het ontvangstgebied. Alle ramen zijn verduisterd. De hele avond zijn er enkel vrouwelijke parkwerknemers actief... om te zorgen dat geen enkele man binnenkomt.
    Het park geeft tevens een uitgebreid zwemkledingadvies waaruit blijkt dat moslima’s geen enkel stukje blote huid mogen laten zien. Witte T-shirts worden afgeraden omdat deze doorschijnend kunnen worden als ze nat worden. Verder is er halal voedsel beschikbaar, en kunnen gasten op verzoek extra privacy krijgen.

    Op Islamic Fundays worden in Water World, dat bijna een half miljoen bezoekers per jaar trekt, enkel moslims toegelaten. Op alleen zusters dag zorgen vrouwelijke bewakers ervoor dat geen enkele man het park kan binnenkomen, met uitzondering van jongetjes tot 4 jaar oud.
    De meest recente alleen zusters dag was op 17 mei, toen de wederopbouw van levens in Gaza en het verstrekken van schoon water het thema was. Deze dag was georganiseerd door ‘Human Appeal’ volgens een (onbevestigd) rapport van de CIA één van de vele islamitische organisaties met banden met terroristen. Het Australische ABC heeft een ander rapport uit 2003 op zijn website staan waaruit blijkt dat Human Appeal International nauw verbonden is met Hamas.

    Human Appeal heeft regelmatig extremisten als sprekers gehad. Een van hen is Haitham al-Haddad, die recent ook al werd uitgenodigd door de Britse vestiging van Legoland. Al-Haddad noemde Joden bijvoorbeeld de vijanden van God en de afstammelingen van apen en varkens.
    www.breitbart.com/london/2015/06/08/e...
  3. forum rang 6 Fred 62 12 juni 2015 06:11
    Zorgen om islamofobie

    Lennart Wegewijs
    AMSTERDAM -
    Nederlandse moslims zijn steeds vaker het doelwit van islamofobie. De toenemende moslimhaat beperkt zich niet tot racistische en discriminerende uitlatingen. Ook het aantal geweldsincidenten neemt schrikbarend toe.
    Hiervoor waarschuwt het Meldpunt Islamofobie en Discriminatie (MID). Het meldpunt verzamelt voorbeelden van islamofobische incidenten, om zo aandacht te vragen voor moslimhaat in Nederland. De meest recente incidentenlijst suggereert dat het aantal aanvallen tegen moskeeën in 2014 ruim is verdubbeld ten opzichte van een jaar eerder. Het aantal geweldsincidenten en racistische of discriminerende opmerkingen is in dezelfde periode zelfs meer dan verdrievoudigd.
    Voorzitter Suleyman Celik van de Kuba moskee in IJmuiden kan hierover meepraten. De moskee heeft sinds haar oprichting in 1993 veertig aanvallen te voorduren gehad, waarvan vier in 2014. Van stenen door de ruiten tot varkenskoppen voor de deur: overal is aangifte van gedaan. „Om het probleem op te lossen, moet het eerst in kaart worden gebracht”, aldus Celik.
    Maar Kuba vormt een uitzondering. „Lang niet ieder incident wordt gemeld”, zegt Marianne Vorthoren van koepelorganisatie SPIOR. Ze ziet veel struisvogelgedrag: „Mensen zijn bang om naar buiten te treden, uit angst om anderen op ideeën te brengen. Liever snel dat hakenkruis overschilderen en weer verder.”
    Wie wel aangifte doet, doet melding van racisme of discriminatie: niet van islamofobie of bijvoorbeeld antisemitisme. Het is Gokhan Genc van de MID een doorn in het oog: „In aangiftes wordt hooguit in de kantlijn verwezen naar afkomst of geloof. Hierdoor kan het probleem maar moeilijk worden aangepakt.” Zolang hiervoor geen aandacht is, keren moslimjongeren zich af van de maatschappij, verwacht hij: „Ze hebben het gevoel dat zij en hun problemen niet serieus worden genomen.”
    Incidenten gericht tegen specifieke groepen zoals homoseksuelen en joden, worden na aangifte bij de politie intern geregistreerd. Hetzelfde gebeurt sinds enige tijd nu ook met soortgelijke aangiftes vanuit de moslimgemeenschap, zegt Remco Volman van de Nationale Politie. De eerste cijfers hierover worden in juli verwacht.
    De registratie hiervan kent nog wel wat haken en ogen. „Een hakenkruis”, zegt Vorthoren, „wordt geregistreerd als antisemitisme. Ook wanneer deze op een moskee staat geklad.” Daarnaast lopen afkomst en geloof door elkaar heen. Wie vanwege zijn Marokkaanse naam niet wordt uitgenodigd voor een sollicitatie, wordt gediscrimineerd, maar het is geen moslimhaat. Ook godsdienstkritiek is niet per definitie strafbaar.
    De incidentenlijst van het MID is volgens Genc slechts het topje van de ijsberg: „Onze lijst is slechts een fractie. Wij hebben voornamelijk contact met moslims van Turkse en Marokkaanse komaf. Dit zijn de bevolkingsgroepen die het meest worden aangevallen. Helaas is het voor ons nu nog onmogelijk om het hele probleem in kaart te brengen.

    Kunnen we ook even de haat van moslims tegen anders denkenden in kaart brengen?
    b.v hoeveel vrouwen er geen aangifte doen nadat zij zijn uitgemaakt voor hoer door
    onze moslim medemens.
  4. gerrit 69 28 juni 2015 22:23

    Zeg dat het genoeg is geweest.

    www.telegraaf.nl/binnenland/24209389/...

    Wie zijn stem niet verheft is mede schuldig aan de moordpartijen is een reactie van
    een Nederlander op het kranten artikel.

    Het word inderdaad tijd dat moslims eens massaal gaan demonstreren tegen het geweld, wat in de naam van de Islam word gepredikt en word toegepast.
    Nu krijgt de westerse samenleving het idee van wie zwijgt stemt toe.
  5. gerrit 69 30 september 2015 17:39
    www.telegraaf.nl/binnenland/24555408/...

    wo 30 sep 2015, 09:32| lees voor
    'IS plant nucleaire holocaust'

    RAQQA -
    Terroristen van IS hebben plannen voor de 'grootste religieuze zuivering in de geschiedenis' met behulp van nucleaire wapens. Dat beweert een Duitse journalist die tien dagen undercover doorbracht bij de terreurorganisatie.

    De 75-jarige Jürgen Todenhöfer, een voormalig parlementslid, heeft zijn ervaringen opgeschreven in zijn boek Inside IS - 10 Tage im 'Islamischen Staat'. Hij waarschuwt erin voor een 'nucleaire tsunami' tegen het westen en iedereen die zich tegen IS keert.
    De journalist denkt dat het westen militair niet opgewassen is tegen het kalifaat, schrijft hij volgens de Britse krant Express. "De kracht van IS wordt enorm onderschat," aldus Todenhöfer. "Ze hebben nu een gebied van twee keer de grootte van het Verenigd Koninkrijk in handen en worden gesteund door een enorm enthousiasme dat ik nog nooit heb meegemaakt in een oorlogsgebied. En elke dag melden zich honderden vrijwilligers aan van over de hele wereld."
    Met gruwelijke video's van onthoofdingen wil de terreurorganisatie angst zaaien bij hun vijanden. "En dat lukt heel goed. Kijk maar hoe makkelijk Mosul werd ingenomen met minder dan vierhonderd man," zegt hij. "Dit zijn de wreedste en gevaarlijkste strijders die ik ooit ben tegengekomen."
    IS traint kinderen als toekomstige terroristen


    Onderhandelen
    Na maanden onderhandelen via Skype mocht Todenhöfer vorig jaar komen. Hij maakte de reis samen met zijn zoon, die ook filmde. De twee werden begeleid door de Britse terrorist Jihadi John, die bekend werd door zijn rol in verschillende onthoofdingsvideo's.
    Voor zijn vertrek maakte hij zijn testament op. "Natuurlijk had ik de verschrikkelijke onthoofdingvideo's gezien en het was mijn grootste zorg om dat te voorkomen."
    Volgens critici kon Todenhöfer alleen zo dicht bij IS komen vanwege zijn reputatie als felle criticaster van het Amerikaanse beleid in Irak en Afghanistan.

  6. De laatste dagen. 11 december 2015 13:21
    quote:

    HerrKaiser schreef op 22 oktober 2015 23:11:

    'De islam is een groot probleem en de Europeanen zijn gek dat ze dat niet inzien' www.knack.be/nieuws/belgie/de-islam-i...
    Veel Europeanen zien het wel in maar wat kan men er tegen doen? De wet word bepaald in Brussel en voor de lol mag men stemmen op landelijk niveau etc. Het volk heeft niks te zeggen en er word niet na de meerderheid van de bevolking geluisterd. Nederland is een dictatuur waarin je wel je mening mag geven met alle gevolgen van dien!
    En de moslims zijn in Nederland bezig met een stille Jihad, dat betekend rustig de boel Islamiseren ipv direct met wapens. Dus als u wilt dat uw kinderen op den duur Islamitisch worden etc stem dan gerust op D66, SP, Groen Links, PVDA.
  7. Kaiser 11 januari 2016 22:24
    ‘Taharrush’: Shock Video Shows Rape Culture the West is Importing www.infowars.com/taharrush-shock-vide...

    “Pretend to be Christian”: ISIS handbook tells Muslims to lose beard, shun mosque and wear cross before killing - See more at: pamelageller.com/2016/01/isis-tells-m...
  8. [verwijderd] 4 oktober 2016 18:33
    Ten eerste moet men weten dat Islam en 'moslims' niet hetzelfde betekenen.

    Islam is wat Profeet Mohammed heeft overgeleverd. Dit is Koran. En andere teksten genaamd 'hadiths'. De 'hadiths' kunnen later verzonnen zijn, daarom moet dit getoetst worden aan de Koran en de wetenschappelijke normen.

    Moslim is iemand die in Islam gelooft. Maar in welk mate die in de Islam gelooft en praktiseert is persoonlijk. Daarom kan je mensen zien die zeggen dat ze moslim zijn en dezelfde dag nog een winkel overvallen.

    De huidige gedachte gang van vele mensen over de Islam is beinvloed door de terreur van de laatste jaren.
    Maar wie de waarheid wil zien kan makkelijk de bewijzen vinden over de werkelijke opdrachtgevers van deze terreur groepen. Deze opdracht gevers zijn anti Islam. Ik denk dat meneer Wilders wel weet welke geloof ze aanhangen.

  9. forum rang 9 josti5 4 oktober 2016 18:46
    Maar wie de waarheid wil zien kan makkelijk de bewijzen vinden over de werkelijke opdrachtgevers van deze terreur groepen. Deze opdracht gevers zijn anti Islam. Ik denk dat meneer Wilders wel weet welke geloof ze aanhangen.'

    Het Mossad-geloof, zeker?
  10. [verwijderd] 4 oktober 2016 20:51

    Wat heeft onze regering gedaan en doet onze regering en ijdele Bertje Koenders in het bijzonder eigenlijk aan het voortduren van de geldstromen uit de Golfstaten om hier haat te zaaien?

    Een idiote zinloze missie in Mali was nodig voor Berts loopbaan, maar presteert hij op echt belangrijke onderwerpen?

    Wil je de haat wegwerken, is het overduidelijk dat je zo snel mogelijk het regiem in de diverse golfstaten moet wegwerken en onteigenen. Vervolgens geef je die enge baardaapstokers aldaar in het gunstige geval een schop richting woestijn.

    'Achter islamisering zit een plan'

    sharia-onderzoek | De islamisering van Europa gaat volgens een bepaalde strategie, geeft Machteld Zee aan in haar boek Heilige Identiteiten dat vandaag verschijnt. ,,Pas als je de kennis bezit, zie je wat er gaande is."

    Wierd Duk 04-10-16, 13:00 Laatste update: 13:01

    Ik ontdekte een compleet rechtssysteem dat in strijd is met onze seculiere wetgeving

    Machteld Zee. © Wouter van Vaerenbergh/Lumen

    Onderzoek naar shariaraden

    Politicologe Machteld Zee (32) promoveerde in 2015 aan de Universiteit Leiden op een onderzoek naar de shariaraden in Engeland.
    Als een van zeer weinig buitenstaanders kreeg zij toegang tot zittingen van deze islamitische rechtbanken, die voor 95 procent echtscheidingen behandelen. Zee's pamflet Heilige Identiteiten is gebaseerd op dit onderzoek.

    ,,Vergelijk Nederland in de jaren 80 met nu", zegt politicologe en juriste Machteld Zee, die promoveerde op een onderzoek naar shariarechtbanken. ,,Dan zie je de toegenomen invloed van de islam overal. Vanuit Saoedi-Arabië en andere landen is de wereld overspoeld door duizenden imams, lesboeken, moskeeën en enorm veel geld."

    In nog geen 150 pagina's schetst Machteld Zee (32) de achtergronden van het moslimfundamentalisme, dat ook in westerse landen wortel schiet. Heilige Identiteiten: op weg naar een shariastaat? is een analyse van de problemen van de multiculturele samenleving.

    U stelt dat conservatieve moslims hun geloofsgenoten willen overhalen om de sharia, de islamitische wet, te omarmen. Die fundamentalisten zouden worden geholpen door 'nuttige ongelovigen': niet-islamitische intellectuelen, politici en opiniemakers die moslims niet voor het hoofd willen stoten.

    ,,Ja, leidende multiculturalisten menen letterlijk dat moslims gevrijwaard moeten blijven van kritiek omdat zij daarvan psychologische schade zouden ondervinden. Weliswaar vinden ook veel islamieten dit een idioot standpunt, maar andere moslims gebruiken het om hun critici uit te maken voor 'islamofoob' of 'racist'."

    U stond zelf, zoals u zegt, 'links in D66' toen u met uw onderzoek naar shariarechtbanken in Engeland begon. Nu waarschuwt u voor een gebrek aan kennis van en weerstand tegen de oprukkende radicale islam.
    ,,Ik ontdekte een compleet rechtssysteem - veel gesystematiseerder dan ik had verwacht - dat in strijd is met onze seculiere wetgeving. Veel moslimvrouwen zitten vast in een religieus huwelijk omdat hun omgeving een scheiding voor de staat niet voldoende vindt. Voor deze moslims is het shariahuwelijk veel belangrijker. Die vrouwen moeten aan een shariarechter of een imam vragen hun huwelijk te ontbinden, bijvoorbeeld omdat hun man hen mishandelt. Ook Nederlandse moslima's reizen naar die rechtbanken in Engeland. Dat is een parallelle samenleving. Ik verzet me daartegen omdat die praktijk indruist tegen de rechten van vrouwen."

    U analyseert de activiteiten van de Moslimbroederschap. Die politiek-religieuze beweging is uit op 'werelddominantie', gesteund met veel geld uit fundamentalistische kringen. De shariaraden zijn deel van dat project, schrijft u.
    ,,Daarom is het zo belangrijk dat wij er kennis van nemen. De auteurs die ik bestudeerde stonden meest welwillend tegenover die shariaraden. Maar wat bleek? Geen van hen was ooit bij zo'n zitting geweest. Ja, dan weet je dus niet wat zich daar afspeelt. Nu vragen ze mij: 'Vertel eens'. Vrouwen worden door die rechters aangeraden polygamie te accepteren en bij huiselijk geweld geen aangifte te doen, kinderen worden aan een gewelddadige vader toegewezen. Ik heb wel de indruk dat, nu dit bekend is, het debat kantelt. Ik hoor de voorstanders van shariarechtbanken nauwelijks meer."

    We zullen veel weerbaarder moeten worden en grenzen moeten stellen aan de islamisering.

    In uw boek zoekt u de polemiek met de politiek correcte elite, die misstanden binnen de islam zou verdoezelen en de dreiging van de fundamentalistische islam zou bagatelliseren.

    ,,Volgens mij stel ik vooral zaken vast. Als ik constateer dat invloedrijke westerse intellectuelen criticasters van de islam ontmoedigen en zodoende de fundamentalisten helpen om moslimgemeenschappen te isoleren en hen te 'islamiseren', dan is dat niet meer dan een constatering. Ik wil vooral in een kort betoog de lezers bijpraten over de fundamentalistische islam."

    Hoe ziet u de toekomst?
    ,,We zullen veel weerbaarder moeten worden en grenzen moeten stellen aan de islamisering. Niet ingaan op de eis dat afbeeldingen van schaars geklede vrouwen moeten worden afgeplakt, bijvoorbeeld. 'Just say no'. En burgers moeten niet telkens een beroep doen op de overheid. Je kunt zelf immers ook laten zien wat je normen en waarden zijn. Waarom haalt de Hogeschool Den Haag preventief de kerstboom weg? En waarom wordt op plekken waar moslims komen alcohol geweerd? Dat hoeft allemaal niet, we doen het zelf."

    Vreest u de kritiek? U zult ongetwijfeld in het rechtse kamp worden gedrukt.
    ,,Bij lezingen merk ik daar niets van. Ook een 'links' publiek reageert positief op mijn verhaal. En rechts? Hou op. Gelijke rechten voor vrouwen en verzet tegen vertegenwoordigers van een religie die dreigen met geweld - dat kun je ook common sense noemen."

    Bron AD en uiteraard zal mevrouw niet bij de NPO komen.

    Groet, Jonas
  11. [verwijderd] 4 oktober 2016 21:57
    quote:

    josti5 schreef op 4 oktober 2016 18:46:

    Het Mossad-geloof, zeker?

    Ik weet het niet. Het kan ook Washington - London - Israel. Of allemaal samen :)

    Het is toch duidelijk dat de Twin Towers met bommen kapot is gemaakt.

    Zelfs professoren aan de TU Delft hebben verteld dat die gebouwen niet kunnen neerstorten door een vliegtuig.

    En rond dezelfde tijd was het gebouw 7 ook neergehaald met bommen.

    Het was gewoon een te grote leugen. Waardoor men dacht dat het geen leugen kon zijn. Leuk :)))
  12. lokeend 4 oktober 2016 23:20
    quote:

    henk38 schreef op 4 oktober 2016 22:59:

    De Titanic kon ook niet zinken, maar helaas is het wel gebeurt.
    Henk, schulden laten straks velen zinken alleen bijna iedereen denkt dat dat niet kan gebeuren.
  13. forum rang 4 New dawn 6 oktober 2016 11:13
    quote:

    Eren10 schreef op 4 oktober 2016 21:57:

    [...]

    Ik weet het niet. Het kan ook Washington - London - Israel. Of allemaal samen :)

    Het is toch duidelijk dat de Twin Towers met bommen kapot is gemaakt.

    Zelfs professoren aan de TU Delft hebben verteld dat die gebouwen niet kunnen neerstorten door een vliegtuig.

    En rond dezelfde tijd was het gebouw 7 ook neergehaald met bommen.

    Het was gewoon een te grote leugen. Waardoor men dacht dat het geen leugen kon zijn. Leuk :)))

    Een B757 met een tankinhoud van vele tienduizenden liters kerosine kan dat wel. Niet onmiddellijk maar als de kerosine een gebouw tot extreme hitte verhit en het staal zachter wordt, stort een gebouw in.

    Verder waren het islamitische studenten uit de BRD die de aanslag pleegden en op video zijn vastgelegd. Als er bommen zouden zijn gebruikt, zou dan de USA een gecoördineerde actie met deze islamistische extremisten hebben gehad ?? Allemaal heel erg ongeloofwaardig. En waarom allemaal ?!

    Ik heb gebouwen zien instorten door brand waar ik bij stond te kijken en waar ook brandweerlieden omkwamen. Extreme hitte ontzet alles in een gebouw en maakt de constructie instabiel. Ook kerammich materiaal zoals metselwerk en beton raakt ontzet.

    De islamitische studenten namen verder vlieglessen in de USA en vergaarden kennis over de vliegtuigen die ze kaapten.

    De islam en exegese er van door mensen was de oorzaak, geen bommen,

263 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 14 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.282
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.083
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.870
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.146
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 320.010
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.735
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.854
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.682
Alfen 12 16.000
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.756
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.154
AMG 965 125.587
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 381
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.103
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.575
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.092
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.248
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.532
ASML 1.762 76.467
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.626
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht