Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Cate, ten Terug naar discussie overzicht

Overnamebod van €24,60 is TE LAAG

1.363 Posts
Pagina: «« 1 ... 48 49 50 51 52 ... 69 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. RESEARCH 23 december 2015 19:58
    quote:

    Vitavita schreef op 22 december 2015 23:16:

    [...]

    Je had je aandelen al vorige week op 15 december aangemeld.

    Eigenlijk begrijp ik je niet, gelet op je uitspraken zoals:
    - "Heb zelf mijn positie vandaag maar weer uitgebreid."
    - Je negatieve verhalen over CEO-Loek en Gilde.

    Je denkt dat het bod verhoogd gaat worden, welk invloed heeft jouw aanmelding daarop gehad?

    Bovenal is het een ieder zijn/haar beslissing, dus ik respecteer je besluit.
    Ik had mijn aandelen teruggetrokken voor 9.00 uur op 16 december (Binck).
    Een zelfstandig Ten Cate zie ik erg somber in met dit bestuur, zeker na afgelopen perioden en afgelopen week. Als zelfs de aanmelding maar 60% bedraagt toont men geen enkele daadkracht. Ik heb eigenlijk geen zin om langer te wachten op rendement. Bovendien verwacht ik de komende maanden een onguur beursklimaat en dan heb ik liever cash achter de handen. Ik heb inderdaad uitgebreid op een koers van ca. € 23,40. Ik verwacht overigens nog steeds een beperkte verhoging van het bod.
  2. forum rang 5 maci 24 december 2015 10:29
    quote:

    hanroban schreef op 23 december 2015 16:39:

    Hoeveel stukken kwam Gilde nog tekort? Een kleine 1,7 miljoen?
    Stel dat de helft daarvan alsnog aangemeld wordt (door hen die dit forum niet lezen), dan blijven er nog 850.000 over om te verwerven, in 14? handelsdagent/m 14 januari. Dat zijn 60.000 stuks per dag. Dat lijkt aardig op het huidige volume. Wie anders dan Gilde c.s. zijn de kopers?
    M.a.w., die 67% gaan ze wel halen...

    De afgelopen drie dagen zijn er 113167 stukken op de beurs verhandeld.
    Per dag dus nog geen 38k!

    17 December is er de belangenmelding gekomen van PSquared Asset Management AG.

    Vandaag, de beurs sluit om 14.00, zijn er tot nu 14k verhandeld.

    Voorlopig gaat de berekening van hanroban niet op.
  3. Frankla 24 december 2015 17:57
    Hanroban gaat er ook vanuit dat alles door Gilde gekocht wordt. Er zijn ook altijd wel particulieren die kopen om een gokje te wagen. En wellicht de grotere aandeelhouders die uitbreiden om een betere onderhandelingspositie te krijgen.
  4. slei 28 december 2015 07:13
    Bartjens in FD over USG- en TenCatebod - helder is de taxatie van Bartjens, als meestal
    (http://fd.nl/ondernemen/1132915/let-op-de-verschillen).

    Let op de verschillen

    Het is niet waarschijnlijk dat het dinsdag uitgebrachte bod van het Japanse Recruit Holdings op het Nederlandse uitzendbureau USG People een ‘TenCate-tje’ wordt. De bieding op de Amsterdamse Midkapper lijkt in vruchtbare aarde te vallen. Anders dan de omstreden bieding van Gilde Buy Out Partners cum suis op kunststoffenconcern TenCate van juli. Natuurlijk zijn er overeenkomsten. Maar de verschillen domineren.

    Een van de overeenkomsten: een aantal beleggers participeert in beide bedrijven, te weten NN Group, ING Groep, Norges Bank, Vanguard Group, Bank of New York Mellon Corp en Dimensional Fund Advisors. Maar ze hebben een relatief klein belang. Beide bedrijven hebben ook een grootaandeelhouder die meegaat met het bod. Bij USG is dat oprichter Alex Mulder met een belang van 19,8% en bij TenCate is dat DeltaLloyd met 15%. De premie levert Mulder een extraatje op van €?67 mln, zijn belang is met dit bod in totaal ruim €?280 mln waard.
    Een andere overeenkomst is de overnamepremie die wordt geboden, zo’n 30%. Recruit biedt met €?17,50 een premie van 31% op de slotkoers van €?13,40 van maandag. Bij TenCate wordt met een bod van €?24,60 een premie van 27% gegeven op een slotkoers van de voorgaande handelsdag van €?19,40.

    Maar verder zijn er alleen maar verschillen. De premie van 31% die Recruit biedt is materieel, want de koers van USG is sinds 2008 niet meer boven de €?15 geweest. De beleggers mogen in hun handen knijpen. De premie van 27% bij TenCate oogt schraler. Het aandeel tikte eerder in 2015 nog de €?22 aan en begin 2014 nog bijna de €?24. Eigenlijk vertoont het aandeel al vier jaar een dalende lijn.
    De ontevreden aandeelhouders van TenCate — nog maar 60% van de aandelen is aangemeld — wijzen dan ook op de in oktober gemelde betere resultaten, drie maanden na het bod. Bij USG is de verbetering van de resultaten al in 2014 ingetreden en al verdisconteerd in de sinds dat jaar duidelijk gestegen koers.
    Een ander verschil is dat Recruit voor USG een strategische partner is, die zijn prooi wil gebruiken als bruggenhoofd op het Europese vasteland. De bieders op TenCate zijn private-equityfondsen, die het bedrijf in de eerste plaats willen inlijven als een goed renderende belegging. Ook zij willen investeren. Ze mogen grote bedrijfsonderdelen al na drie jaar afstoten.
    En dan de beweerde belangenverstrengeling bij TenCate. Een ceo, Loek de Vries, die op de rand van zijn pensioen staat en bij een slagen van dit bod kan blijven zitten. De onafhankelijke commissaris Egbert ten Cate die na de deal in het bedrijf mag investeren, maar nu — onder druk van protesterende beleggers — even niet mag meebeslissen over het overnamebod.
    Al met al een vergelijking tussen een onverkwikkelijke, door geld gedreven beleggingsrel en een overname met ondernemend, strategisch positiespel.
    Bartjens@fd.nl
  5. AMS Duke 28 december 2015 12:13
    In hoeverre zou ten Cate zijn cijfers kunnen manipuleren als men aan de vraag van de VEB tegemoetkomt, en wat zou de sanctie zijn als achteraf blijkt dat dit gemanipuleerd is?

    Buiten die eventuele manipulatie is het volgens mij vrij makkelijk om bepaalde omzetten niet mee te nemen in het afgelopen boekjaar. Gewoon nog even wachten met factureren.

  6. Vitavita 28 december 2015 17:27
    quote:

    AMS Duke schreef op 28 december 2015 12:13:

    In hoeverre zou ten Cate zijn cijfers kunnen manipuleren als men aan de vraag van de VEB tegemoetkomt, en wat zou de sanctie zijn als achteraf blijkt dat dit gemanipuleerd is?

    Buiten die eventuele manipulatie is het volgens mij vrij makkelijk om bepaalde omzetten niet mee te nemen in het afgelopen boekjaar. Gewoon nog even wachten met factureren.
    Mee eens, naast een vertraging van de verkoopfacturering in combinatie met een versnelling van de uitgaven, vooral de afschrijvingen enz……zal een zeer geflatteerd jaarresultaat naar buiten komen, en dan in negatieve zin….

    Bekijk nog maar eens de resultaten Q3-2015, hierin zijn de volledige overname-kosten al verwerkt….

    De indruk tot nu toe is een beeld neer te zetten waarbij de zaken zo ongunstig mogelijk naar voren komen.

    En dan spreken we nog niet eens over de geforceerde daling van de aandelenkoers tot het moment van bericht van overname.

    De oplossing voor Loek/Egbert/Gilde/ABN/Parcom is een forse verbetering van het bod van €. 24,60.

    Bij geen forse verhoging van het bod hebben al twee partijen aangekondigd rechtszaken te starten. Ik denk erover aan te sluiten bij één van deze partijen.
  7. Hans_U 28 december 2015 22:38
    quote:

    AMS Duke schreef op 28 december 2015 12:13:

    In hoeverre zou ten Cate zijn cijfers kunnen manipuleren als men aan de vraag van de VEB tegemoetkomt, en wat zou de sanctie zijn als achteraf blijkt dat dit gemanipuleerd is?

    Buiten die eventuele manipulatie is het volgens mij vrij makkelijk om bepaalde omzetten niet mee te nemen in het afgelopen boekjaar. Gewoon nog even wachten met factureren.

    Lijkt me een vrij zinloze actie van de VEB. Loek kan bepalen hoeveel resultaat/omzet hij wil laten zien. En anders vliegt er WEER een cfo de laan uit........

    veb is veel te lief. Hebben het vooral over een te laag bod.
    Er mag helemaal geen bod komen op deze manier, ongeacht hoe hoog het is.

    Criminele praktijken. De hele overname als een maatpak voor de Vries in elkaar gestoken. Belang van gewone aandeelhouders is op geen enkele manier gediend.
    Ongeacht wat voor resultaten er voor 2015 uit de hoge hoed getoverd worden, ze zullen (voor mij) net zo verdacht zijn als de 80 miljoen afschrijvingen toen de onderhandelingen al liepen....(en koers en vertrouwen een deukje kregen...).
    De stille reserves in grond en gebouwen? Hoor ik ook niemand over. Schijnen niet mee te tellen.
    Zal wel een Vendex-je worden over 3 jaar. Verkopen (opbrengst naar Gilde) en TenCate kan huur gaan betalen..

    groeten, Hans.
  8. slei 28 december 2015 23:14
    quote:

    Hans_U schreef op 28 december 2015 22:38:

    [...]
    ........
    veb is veel te lief. Hebben het vooral over een te laag bod.
    Er mag helemaal geen bod komen op deze manier, ongeacht hoe hoog het is.

    Criminele praktijken. De hele overname als een maatpak voor de Vries in elkaar gestoken. Belang van gewone aandeelhouders is op geen enkele manier gediend.....
    Tja, VEB te lief, wat moeten ze anders dan publiek aan de bel trekken?
    En 'criminele praktijken', kijk dan eens naar de overname 2 jaar geleden van Xeikon door Bencis, zie de site van Recalcico ( www.recalcico.nl/?page_id=239 ), m.n. laatste persbericht (28/12 jl) en 'brieven Xeikon', dan zie je hoe zoiets gaat/kan gaan, idd 'crimineel'.
  9. pim f 28 december 2015 23:42
    TenCate moet open kaart spelen

    Van de hoofdredactie

    Vandaag, 20:30
    Update: vandaag, 21:45

    Vooralsnog is er weinig sierlijks aan de voorgenomen overname van TenCate door een consortium van Gilde Buy Out Partners en de investeringsmaatschappijen Parcom en ABN Amro Participaties. Integendeel: de top van het textielbedrijf wordt beschuldigd van belangenverstrengeling. Aandeelhouders zijn ontevreden en daarom zou TenCate zich moeten plooien naar het verzoek van beleggersvereniging VEB. Die wil dat TenCate de jaarcijfers vervroegd publiceert.

    Op 20 juli bood het consortium € 24,60 per aandeel. Toen de biedingstermijn was verstreken, bleek dat 60,55% van de aandeelhouders zijn stukken had aangemeld. De overige bijna 40% van de kapitaalverschaffers vindt het bod te laag. Een van de voornaamste kritiekpunten: daags na het bod kwam TenCate met beter dan verwacht kwartaalcijfers. De huid wordt dus niet duur genoeg verkocht, klagen veel aandeelhouders.

    De aanmeldingstermijn is nu verlengd tot 14 januari, en Gilde cum suis zegt geen hoger bod uit te zullen brengen. De kopers hebben nog zo’n 6% van de aandelen nodig, om het bod gestand te doen. Hun boodschap is dus helder: het is slikken of stikken voor de aandeelhouders.

    Dat is het goed recht van de kopers, al is het waarschijnlijkste scenario dat er een grote groep kapitaalverschaffers op hun stukken blijft zitten. Dus zal het concern nog beursgenoteerd blijven. Het consortium kan het bedrijf dan alsnog naar zich toetrekken: door activa aan zichzelf te verkopen, of door met emissies de overgebleven TenCate-beleggers te laten verwateren. Dat duurt echter lang en is voor alle betrokkenen een onaangename route.

    De VEB stuurde een brief naar TenCate, met een alternatief. De jaarcijfers staan gepland voor 20 februari. TenCate zou er bij het consortium op moeten aandringen om de aanmeldingsperiode te verlengen tot enkele dagen nadat het bedrijf (voorlopige) cijfers kan publiceren. Of het bedrijf moet zelf versneld met (voorlopige) cijfers komen.

    Door dit te doen, speelt TenCate volledig open kaart. De mokkende aandeelhouders krijgen extra informatie en kunnen op basis daarvan hun besluit nemen. In de slepende wanorde van de laatste weken, zou het TenCate sieren als het daarvan werk maakt.

    Copyright FD

    fd.nl/ondernemen/1133317/ten-cate-moe...
  10. poolbeer 29 december 2015 14:03
    Kreeg vandaag van Rabobank een nieuwe brief iz bod op Ten Cate.
    Geef een samenvatting van de belangrijke punten.
    onderwerp Verlenging bod Ten Cate.
    Uw eventuele eerdere aan- of afmelding is per 22 december vervallen.
    Reden van deze verlenging is dat niet aan alle voorwaarden voor de voltooiing van het bod is voldaan.

    Wij zullen zonder tegenbericht uw aandelen Ten Cate aanmelden voor het bod. Deze procedure houdt geen advies in. Als u niet op het bod wilt ingaan, kunt u dit tot uiterlijk woensdag 13 januari 2016 18.00 uur aan ons doorgeven. In dat geval behoudt u uw aandelen Ten Cate.

    Let op, alle eerder opgegeven keuzes zijn komen te vervallen. Als u niet wilt deelnemen dan dient u opnieuw uw instructie door te geven.

    Wij zullen dit bod kosteloos voor u afwikkelen.

    Ga dus OPNIEUW
    mijn aandelen NIET AANMELDEN.
  11. forum rang 5 maci 29 december 2015 17:35
    quote:

    poolbeer schreef op 29 december 2015 14:03:

    Kreeg vandaag van Rabobank een nieuwe brief iz bod op Ten Cate.
    Geef een samenvatting van de belangrijke punten.
    onderwerp Verlenging bod Ten Cate.
    Uw eventuele eerdere aan- of afmelding is per 22 december vervallen.
    Reden van deze verlenging is dat niet aan alle voorwaarden voor de voltooiing van het bod is voldaan.

    Wij zullen zonder tegenbericht uw aandelen Ten Cate aanmelden voor het bod. Deze procedure houdt geen advies in. Als u niet op het bod wilt ingaan, kunt u dit tot uiterlijk woensdag 13 januari 2016 18.00 uur aan ons doorgeven. In dat geval behoudt u uw aandelen Ten Cate.

    Let op, alle eerder opgegeven keuzes zijn komen te vervallen. Als u niet wilt deelnemen dan dient u opnieuw uw instructie door te geven.

    Wij zullen dit bod kosteloos voor u afwikkelen.

    Ga dus OPNIEUW
    mijn aandelen NIET AANMELDEN.
    Nogmaals het verzoek aan allen die deze brief ontvingen deze naar de VEB te mailen. Lid of geen lid, dit is een algemene zaak. (info@veb.net)
    VEB deed onlangs onderzoek bij alle instellingen die met dergelijk zaken te maken hebben. Ze konden geen onregelmatigheden vinden.
    Dit is er dus wel een!

    Dit kan en mag niet de gang van zaken zijn zoals RABO hiermee omgaat.
    Zover ik weet is dit wettelijk verboden.
    Ze draaien de zaak om. Jij bent verantwoordelijk voor je eigen stukken.
    Als je niets laat horen regelen zij het wel ff voor je, waardoor ze er zelf nog beter van worden, ook omdat ze partij zijn in de geplande overname.

  12. poolbeer 29 december 2015 18:09
    Maci heb hierover als niet lid een mail naar VEB gestuurd. Kreeg antwoord dat deze dienst uitsluitend toegankelijk voor leden is . Voor leden met vragen is het rechtstreekse e-mail adres vragen@veb.net.
  13. forum rang 5 maci 30 december 2015 09:14
    quote:

    poolbeer schreef op 29 december 2015 18:09:

    Maci heb hierover als niet lid een mail naar VEB gestuurd. Kreeg antwoord dat deze dienst uitsluitend toegankelijk voor leden is . Voor leden met vragen is het rechtstreekse e-mail adres vragen@veb.net.
    Dank voor de verbetering, van dit mailadres was ik niet op de hoogte, al lijkt het erop dat het alleen voor leden is.
    Ondanks dat lezen ze het vast wel en zullen ze een dergelijke melding vast wel doorzetten naar degene die bij deze zaal zijn betrokken.
    Momenteel zitten ze er bovenop, dus alle bruikbare info zal worden gebruikt lijkt me.
    Dit adres: beleggersservice@veb.net, wordt ook gelezen.
  14. Shlomo 31 december 2015 16:15
    heb vandaag mijn aandelen afgemeld deze waren automatisch door abn/amro aangemeld ondanks het feit dat ik een officiële email bevestiging had dat mijn aandelen niet waren aangemeld.ben bijna 20 jaar aandeelhouder en voor het eerst de bava bezocht.ik was geschokt door de knullige en onprofessionele houding van de 5 heren achter de tafel.Het meest schokkende vond ik de heer achter de microfoon die nergens een adequate antwoord op had en als het onderwerp te precair voor hem werd dan trommelde hij een zij lijn advocaat uit zijn hoge hoed.hij bracht m.i. ook de voorzitter van de cor in verlegenheid om zijn doelstellingen te verdedigen.van deze vriendelijke heer konden wij als aandeelhouders niet verwachten dat hij deze heren in verlegenheid zou brengen door te uiten dat het plan totaal niet deugd.(je beschaamd je broodheer niet je staat met de rug tegen de muur als werknemer).Verder vond ik het dis-respectvol dat de heren van de overnemende partij dat er niemand aanwezig was.dit duidt voor mij op een ding en dat is dat ze totaal niet geïnteresseerd zijn in KTC in zijn geheel maar heel andere plannen hebben.denk daarom dat het nu tijd wordt dat de AFM ingrijpt en een onderzoek instelt naar de gehele gang van zake ook mbt tot de laatste afboeking van 80 miljoen euro die totaal onverwacht uit de lucht kwam vallen.
  15. [verwijderd] 31 december 2015 20:07
    quote:

    Hans_U schreef op 28 december 2015 22:38:

    [...]
    Lijkt me een vrij zinloze actie van de VEB. Loek kan bepalen hoeveel resultaat/omzet hij wil laten zien. En anders vliegt er WEER een cfo de laan uit........

    veb is veel te lief. Hebben het vooral over een te laag bod.
    Er mag helemaal geen bod komen op deze manier, ongeacht hoe hoog het is.

    Criminele praktijken. De hele overname als een maatpak voor de Vries in elkaar gestoken. Belang van gewone aandeelhouders is op geen enkele manier gediend.
    Ongeacht wat voor resultaten er voor 2015 uit de hoge hoed getoverd worden, ze zullen (voor mij) net zo verdacht zijn als de 80 miljoen afschrijvingen toen de onderhandelingen al liepen....(en koers en vertrouwen een deukje kregen...).
    De stille reserves in grond en gebouwen? Hoor ik ook niemand over. Schijnen niet mee te tellen.
    Zal wel een Vendex-je worden over 3 jaar. Verkopen (opbrengst naar Gilde) en TenCate kan huur gaan betalen..


    groeten, Hans.
    V&D mede door verkoop stille reserves, m.a.g. hoge huren, vandaag failliet verklaard.
    Happy new year.
  16. HK77 1 januari 2016 14:36
    Ik meende uit de brief van ABN begrepen te hebben dat juist bij geen actie ondernemen de aandelen niet worden aangemeld voor het bod. Mocht ik dat slordig verkeerd gelezen hebben zal ik ze alsnog afmelden.
1.363 Posts
Pagina: «« 1 ... 48 49 50 51 52 ... 69 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.246
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.887
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.195
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.032
AFC Ajax 537 7.013
Affimed NV 2 5.751
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.979
Air France - KLM 1.024 34.307
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.762
Alfen 12 16.168
Allfunds Group 3 1.182
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 326
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.229
AMG 965 125.628
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.516
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.108
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.590
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.101
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.257
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.642
ASML 1.762 76.799
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 325
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.644
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.660

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht