Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Aandeel

TomTom NL0013332471

Laatste koers (eur)

5,980
  • Verschill

    -0,205 -3,31%
  • Volume

    668.949 Gem. (3M) 304,1K
  • Bied

    5,960  
  • Laat

    6,120  
+ Toevoegen aan watchlist

TomTom Maart 2016

3.389 Posts
Pagina: «« 1 ... 114 115 116 117 118 ... 170 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Nait Soesen 18 maart 2016 00:21
    @Justin, misschien goed om even een break te nemen, maar zie je graag terugkomen, veel waardering voor je postings hier op het TT forum.
  2. forum rang 6 Tom3 18 maart 2016 00:24
    quote:

    JanK1 schreef op 17 maart 2016 22:00:

    [...]

    Tom3 , een correctie is normaal en daarvan behoeft niemand nerveus te worden. Maar een koers die daarna zo fors is gedaald geeft toch te denken. Ook dat is niet te verklaren. Wij weten niet wat er allemaal speelt op de achtergrond. Het is niet goed voor het vertrouwen
    In de afgelopen 4 jaren hebben we steeds een opgaande beurs gehad. Nu valt de gebruikelijke Tom2 voorjaarsmalaise samen met een correctie van het algehele sentiment. In 2014 ging het van 6,50 naar 5 zonder algehele beursdip. In 2013 was het nog veel erger. Ik zou het in 2016 niet dieper gaan zoeken. We moeten wachten op een update rond de automotive boekingen. Pas dan kunnen we voorzichtig concluderen of het momentum nog bestaat.
  3. Mojo 18 maart 2016 01:01
    [Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd.]
  4. [verwijderd] 18 maart 2016 01:47
    quote:

    Mojo schreef op 18 maart 2016 01:01:

    [...]

    Er staat niets over TomTom in het artikel LEGO ingenieur
    Het gaat om het algemeen sentiment Mojo en dat raakt indirect ook Tomtom.
  5. [verwijderd] 18 maart 2016 07:14

    je moet leren van je fouten en daarom is het belangrijk het koersverloop van het aandeel in ieder geval te begrijpen

    @ Koos in 2015 is nu toch wel gebleken dat TT enorm geprofiteerd heeft van de verkoop van Here door Nokia, dat heeft alle analisten echt super positief gemaakt voor het aandeel en het blue sky report van MS was een grote aanjager, want die analyseerde behalve de potentie die TT heeft als sublieme kaartenmaker ook de enorme onderliggende waarde , er was namelijk door Here een benchmark voor waardering gezet.
    dit alles ook nog gevoed door positieve tweets en uit het TT kamp op beurzen en de sterk gepromote consumer tak en investeringen in TTT deed de privé aandeelhouder en masse naar de stock komen, de shorts sufferden en deden indekken voor damage control, toen ook nog de melding dat JdM er vol voor ging vanwege een belangen-transfer en het feest kon niet meer stuk.

    einde jaar kwam de eerste deceptie en scheurtjes uit Vegas, niet TT stond in de spotlights maar de Duitsers met Here en een Israeli met een grote mond.

    verder was er een opbouw van een nieuwe shortmelder JP Morgan ( hedging voor JdM ? - wie zal t zeggen )

    het aandeel begon te keren, niks aan de hand de Beurzen koelden ook af en een correctie was gezond maar het was voor TT geen correctie , doch een afstraffing, het aandeel zakte veel te ver door en er was geen enkele steun
    shorts speelden dit fantastisch uit om met constructies uit hun posities te lopen en Longs uit het aandeel te zetten.
    dus ipv van steun op de Beurs, liepen de shorts eruit op pure Long liquidatie, het probleem deze Longs kochten niet meer terug, die waren blij er vanaf te zijn.

    de situatie nu en de conclusie van 12 maand koersverloop TT

    de grote belanghebbende in TT zijn statische Longs, die doen niks, die zitten met een belang en houden vast, die verdedigen niks.
    de volgende impuls voor koopkracht moet dus komen van nieuwe Longs die erin willen, die vinden voor wat ze nu horen uit TT niet goed genoeg om hun geld in TT te steken, vandaar dat er een soort van kopersstaking is op het aandeel.

    waar zit dan koopkracht zonder nieuws, is die er wel ?

    ja, die is er , want die moet zitten bij de laatste 2 die bearish zijn voor koersverloop op TT en die hebben hun koersdoel nog niet gezien , Barclays op 6,75 en PC op 7 euro

    we mogen dus aannemen dat die in ieder geval voor short-term support gaan zorgen.

    zijn er nu nog Longs die eruit willen van de free-float ?
    waarschijnlijk wel op elke low zie je toch weer wat uitstappers, maar de volumes zijn over t algemeen dun, dus dit is wellicht vervelend als hinderlijk, maar heeft verder weinig weging.

    bouwen de shorts hier weer op ?
    onwaarschijnlijk buiten wellicht wat leunen, ze zijn indekkende geweest en die proberen eerder op rallies dan dips op te bouwen

    waarom heeft TT het dan zo verrotte moeilijk en kan het zelfs geen echte recovery eruit persen ?

    wel TT heeft een korte recovery laten zien van onder in de 7 naar 9, maar het ging heel snel en duurde heel kort, typisch voor een "beschadigd" aandeel.

    wat nu ?

    wel TT heeft een incentive nodig dat het vertrouwen terug brengt en dat moet uit TT zelf komen, analisten hebben alle hun zegje gedaan en die kunnen wellicht nog wel met een herhaal-advies komen, maar voor nieuws moeten we echt het van TT hebben

    kunnen we nieuws verwachten ?
    Ja, dat kan - kijk naar de time-table die Juun hier heeft gemeld.

    wat kan shorts nu echt uit dit aandeel houden voorgoed ?
    en niet dat ze straks op de eerste beste rally weer gaan verkopen ?

    dan moet TT naar winsten en omzet die echt aangeven dat het verdienmodel bij TT staat als een huis en niet als een schuur met dat immer " next year will be better, en zoek maar in de def rev wat er in t vat zit "

    gaat TT qua structuur wijzigen, zodat de onderliggende waarde wat hard gemaakt kan worden ?
    ik denk van Ja, dus ik neem dan maar de pijn - stop verder met te proberen mijn gemiddelde te beteren, want het kost klauwen met geld en ik sta nog steeds 1 euro uit voor prijsverschil tegen de markt.

    bestaat de mogelijkheid dat we het bij TT allemaal verkeerd zien en dat de ontwikkelingen over tijd de kaarten minder waardevol maken
    Ja, dat kan altijd, maar die kans is voor nu nog gering, de Duitsers zijn niet helemaal van de pot gerukt en hebben uiteindelijk wel 2,8 miljard voor Here betaald.

    Long and wrong en zweet het maar uit.
    succes

  6. [verwijderd] 18 maart 2016 08:01
    Mooi verhaal Happy Chappy. Vraag mij alleen af of je het ook zo ziet als de TT koers over een paar maanden op en rond de 5 Euro staat. Zeker als de VS flink gaat corrigeren.
  7. Dingding Go 18 maart 2016 08:06
    @Happy Chappy. Dank voor heldere uiteenzetting.
    @Justin. Nu maar hopen dat je beseft dat er een hele groep is, waaronder ik, die nooit posten, maar wel met zeer veel waardering jouw onderbouwde en verklarende berichten leest. Laat je aub niet wegtreiteren door een paar minkukels.
  8. [verwijderd] 18 maart 2016 08:12
    Misschien een lock-up periode van 18 jaar!

    De fietsband loopt heel langzaam weer leeg, een afloper noemen ze dat.
    TT is nog net een "Unicorn"...hypes als een Twitters en Linkedinn doen nu ook >-50% dit jaar alleen al, advertenties verkopen als businessmodel terwijl TT helemaal niet aan advertenties doet.

    Er is op dit moment geen enkele aanleiding om dit aandeel te kopen, de strategie: Geen Strategie.
  9. seren 18 maart 2016 08:21
    Voor TT een typische tegenstelling tussen een Europees en een Amerikaans bedrijf.

    Een Europees bedrijf heeft eerst de technologische ontwikkeling en daarna de marketing wn dan de verkoop, de concurrenten schreeuwen veel, doen eerst de marketing, dan de verkoop en gaan het dan nog "even" ontwikkelen.

    Het zou mooi zijn als TT nu een amerikaanse partner zoekt.
  10. [verwijderd] 18 maart 2016 08:35
    quote:

    seren schreef op 18 maart 2016 08:21:

    Voor TT een typische tegenstelling tussen een Europees en een Amerikaans bedrijf.

    Een Europees bedrijf heeft eerst de technologische ontwikkeling en daarna de marketing wn dan de verkoop, de concurrenten schreeuwen veel, doen eerst de marketing, dan de verkoop en gaan het dan nog "even" ontwikkelen.

    Het zou mooi zijn als TT nu een amerikaanse partner zoekt.

    www.adformatie.nl/nieuws/180-amsterda...
  11. [verwijderd] 18 maart 2016 08:39
    Pop-Up stores als bovenstaande voegen niets toe, laat staan meerwaarde!

    Volume, groei en marge moet er nu in lopen, de contracten moeten zichtbaar worden in de kwartaal rapportages, we wachten al >48 kwartalen op wat komen gaat....
  12. forum rang 4 Kuiken 18 maart 2016 08:47
    quote:

    Dingding Go schreef op 18 maart 2016 08:06:

    @Happy Chappy. Dank voor heldere uiteenzetting.
    @Justin. Nu maar hopen dat je beseft dat er een hele groep is, waaronder ik, die nooit posten, maar wel met zeer veel waardering jouw onderbouwde en verklarende berichten leest. Laat je aub niet wegtreiteren door een paar minkukels.
    mee eens
  13. [verwijderd] 18 maart 2016 08:47
    "dan moet TT naar winsten en omzet die echt aangeven dat het verdienmodel bij TT staat als een huis en niet als een schuur met dat immer " next year will be better, en zoek maar in de def rev wat er in t vat zit "

    @Happy Chappy: dat is de clou. Wel was dit 4 maanden geleden ook al zo en was niet te verwachten dat de prestaties in 2015 én 2016 een feest zouden zijn. De beurzen zijn inmiddels teruggeveerd, maar TomTom verre van. Men is onvoldoende concreet. Waar streeft men nu naar de komende jaren tot zeg 2020? Geef bandbreedte en dan kan de belegger voorzichtig aan de onderkant gaan zitten en kijken welke koers bij welke wpa hoort.

    Zoals altijd kan het snel gaan op de beurs. Down meestal sneller dan up, voor up is meer geduld nodig. Galapagos zit qua koers ook in troubles, ook door sectorellende. Fundamenteel geen slecht nieuws echter. Koers van Aperam swingt van 26 naar 34 euro binnen 5 weken, circa 30%.

    Blijft gek verder, de niet uit te roeien emotie: gaat de koers up dan blij long instappen tegen hogere prijs dan eerder mogelijk was; gaat de koers down dan niet long instappen, want het is een slecht presterend bedrijf. Go with the flow dus ipv contrair, zo zitten we als uitgangspunt in elkaar. Het een is echter niet beter dan het ander.

    Vertrouwen op basis van gedegen onderzoek zou de basis moeten zijn, waarbij vertrouwen in de loop der tijd kan worden versterkt of verzwakt. In de markt is het vertrouwen in TomTom de laatste maanden verzwakt, af te wachten is of men die sfeer om kan draaien.

    Bij BAM trouwens ook hardnekkige achteruitgang en bij herstellende beurzen stilstand. Ook daar geen momentum en wachtend op ommekeer.
  14. mjmj 18 maart 2016 08:58
    quote:

    Happy Chappy schreef op 18 maart 2016 07:14:

    je moet leren van je fouten en daarom is het belangrijk het koersverloop van het aandeel in ieder geval te begrijpen

    @ Koos in 2015 is nu toch wel gebleken dat TT enorm geprofiteerd heeft van de verkoop van Here door Nokia, dat heeft alle analisten echt super positief gemaakt voor het aandeel en het blue sky report van MS was een grote aanjager, want die analyseerde behalve de potentie die TT heeft als sublieme kaartenmaker ook de enorme onderliggende waarde , er was namelijk door Here een benchmark voor waardering gezet.
    dit alles ook nog gevoed door positieve tweets en uit het TT kamp op beurzen en de sterk gepromote consumer tak en investeringen in TTT deed de privé aandeelhouder en masse naar de stock komen, de shorts sufferden en deden indekken voor damage control, toen ook nog de melding dat JdM er vol voor ging vanwege een belangen-transfer en het feest kon niet meer stuk.

    einde jaar kwam de eerste deceptie en scheurtjes uit Vegas, niet TT stond in de spotlights maar de Duitsers met Here en een Israeli met een grote mond.

    verder was er een opbouw van een nieuwe shortmelder JP Morgan ( hedging voor JdM ? - wie zal t zeggen )

    het aandeel begon te keren, niks aan de hand de Beurzen koelden ook af en een correctie was gezond maar het was voor TT geen correctie , doch een afstraffing, het aandeel zakte veel te ver door en er was geen enkele steun
    shorts speelden dit fantastisch uit om met constructies uit hun posities te lopen en Longs uit het aandeel te zetten.
    dus ipv van steun op de Beurs, liepen de shorts eruit op pure Long liquidatie, het probleem deze Longs kochten niet meer terug, die waren blij er vanaf te zijn.

    de situatie nu en de conclusie van 12 maand koersverloop TT

    de grote belanghebbende in TT zijn statische Longs, die doen niks, die zitten met een belang en houden vast, die verdedigen niks.
    de volgende impuls voor koopkracht moet dus komen van nieuwe Longs die erin willen, die vinden voor wat ze nu horen uit TT niet goed genoeg om hun geld in TT te steken, vandaar dat er een soort van kopersstaking is op het aandeel.

    waar zit dan koopkracht zonder nieuws, is die er wel ?

    ja, die is er , want die moet zitten bij de laatste 2 die bearish zijn voor koersverloop op TT en die hebben hun koersdoel nog niet gezien , Barclays op 6,75 en PC op 7 euro

    we mogen dus aannemen dat die in ieder geval voor short-term support gaan zorgen.

    zijn er nu nog Longs die eruit willen van de free-float ?
    waarschijnlijk wel op elke low zie je toch weer wat uitstappers, maar de volumes zijn over t algemeen dun, dus dit is wellicht vervelend als hinderlijk, maar heeft verder weinig weging.

    bouwen de shorts hier weer op ?
    onwaarschijnlijk buiten wellicht wat leunen, ze zijn indekkende geweest en die proberen eerder op rallies dan dips op te bouwen

    waarom heeft TT het dan zo verrotte moeilijk en kan het zelfs geen echte recovery eruit persen ?

    wel TT heeft een korte recovery laten zien van onder in de 7 naar 9, maar het ging heel snel en duurde heel kort, typisch voor een "beschadigd" aandeel.

    wat nu ?

    wel TT heeft een incentive nodig dat het vertrouwen terug brengt en dat moet uit TT zelf komen, analisten hebben alle hun zegje gedaan en die kunnen wellicht nog wel met een herhaal-advies komen, maar voor nieuws moeten we echt het van TT hebben

    kunnen we nieuws verwachten ?
    Ja, dat kan - kijk naar de time-table die Juun hier heeft gemeld.

    wat kan shorts nu echt uit dit aandeel houden voorgoed ?
    en niet dat ze straks op de eerste beste rally weer gaan verkopen ?

    dan moet TT naar winsten en omzet die echt aangeven dat het verdienmodel bij TT staat als een huis en niet als een schuur met dat immer " next year will be better, en zoek maar in de def rev wat er in t vat zit "

    gaat TT qua structuur wijzigen, zodat de onderliggende waarde wat hard gemaakt kan worden ?
    ik denk van Ja, dus ik neem dan maar de pijn - stop verder met te proberen mijn gemiddelde te beteren, want het kost klauwen met geld en ik sta nog steeds 1 euro uit voor prijsverschil tegen de markt.

    bestaat de mogelijkheid dat we het bij TT allemaal verkeerd zien en dat de ontwikkelingen over tijd de kaarten minder waardevol maken
    Ja, dat kan altijd, maar die kans is voor nu nog gering, de Duitsers zijn niet helemaal van de pot gerukt en hebben uiteindelijk wel 2,8 miljard voor Here betaald.

    Long and wrong en zweet het maar uit.
    succes

    Mooie post HC. Ik neem aan dat de druk op HG toeneemt. Wie legt deze post bij hem op zijn bureau en zorgt ervoor dat HC eens wordt uitgenodigd? Het referentiekader van HG mag weleens opgeschud worden en dat kan prima door zo iemand als HC die de ins en outs van de handel kent.
  15. [verwijderd] 18 maart 2016 09:13
    HC Ook van mij een AB voor je uiteenzetting. Zelf zit ik ook fors long en heb me H2 2015 op het aandeel verkeken mede door de Halleluja verhalen. Ook ik waardeer Justin's dossierkennis maar raak geïrriteerd als het zalvend wordt en er geen ruimte is voor vraagtekens zoals door Hik of Xynix naar voren gebracht. Juist zelfreflectie van 'zie ik het wel goed' kan je voor grote verliezen behoeden.
3.389 Posts
Pagina: «« 1 ... 114 115 116 117 118 ... 170 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht