Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Aandeel

TomTom NL0013332471

Laatste koers (eur)

7,275
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    227.592 Gem. (3M) 272,7K
  • Bied

    7,100  
  • Laat

    7,300  
+ Toevoegen aan watchlist

TomTom April 2016

4.182 Posts
Pagina: «« 1 ... 79 80 81 82 83 ... 210 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 april 2016 19:16
    quote:

    shakermaker schreef op 15 april 2016 17:58:

    HERE zoekt veel engineers voor Veldhoven, ze vissen in dezelfde vijver als TomTom.

    Wat ik me dan afvraag, welke engineer kiest voor HERE als TT ook een aanbieding doet?

    TomTom is wereldwijd van merknaam soortnaam geworden, ze zijn zelfstandig en hebben een super hightech imago opgebouwd met RoadDNA en 3D smart Maps, er werken toppers als Jan-Maarten de Vries, Carlo van de Weijer, Peter Overmann. Dat helpt wel een beetje zou ik zeggen.

    Het leidende/lijdende HERE benoemde eerst een middle manager van TomTom als hoogste baas voor HERE. Vervolgens beginnen ze nu ook te praten over maps die zelf moeten kunnen leren, maar zij hebben nog veel handwerk. Vervolgens beginnen ze over het belang van sensor data van auto's en nu over precieze lokalisatie. En nu proberen ze vanuit Veldhoven wat engineers te recruten, terwijl er bij hen een exodus heeft plaatsgevonden.

    HERE mag dan wel marktleider in marktaandeel zijn, maar ze leiden de markt niet. Ze hebben historisch gezien veel klanten en hebben die tot nu toe deels behouden en een paar aan TT verloren. Misschien doordat contracten nog niet zijn afgelopen of er technische overstapdrempels zijn. En soms ook obv relaties of ownership.

    TomTom heeft de leidende positie al overgenomen; ookal denken sommige marktvorsers nog dat TomTom het kleinduimpje van de twee is. Als HERE het idee zou hebben dat zij een voortrekker zijn, dan hadden ze een TT manager niet zwaar genoeg bevonden om heel HERE te trekken. Misschien had Harold hem ingefluisterd om vooral niet teveel op automotive in te zetten :-) , want door de achterstand op dat gebied hebben bmw, mercedes en audi het management vervangen.

  2. [verwijderd] 15 april 2016 19:19
    quote:

    shakermaker schreef op 15 april 2016 17:31:

    De calls na 2 weken 45% in de plus, de geschreven appe puts 8,80 en 9,00 op 80% winst en ik krijg weer aandelen met korting geleverd.

    Als je dan alle JanKerds leest hier op de draad die nooit wat verdienen, maar wel een dagbesteding maken van de koers omlaag proberen te praten dan

    moet je toch hard lachen om de vuurgoudhaantjes, de che44'tjes, de pieter1955'ers, de natte krantjes en straddlemannetjes en weet ik veel welke bejaarden en werklozen hier nog meer op de draad schijten.

    ik kijk naar m'n porto en zie een lekkere jaarwinst staan

    maar de echte lol moet absoluut nog beginnen tussen nu en 5 maanden

    als we in eerste instantie die 16 gaan opzoeken
    De personen welke het hards schreeuwen hoeveel winst ze wel niet hebben zijn in de regel de werklozen of studenten op fora.
    En het is cha44 ipv che44 , lezen is voor sommige personen ook erg moeilijk...
    Btw 2weken terug stond TT op 8.43 , nu op 8.62 met een afnemende vola dus dat zal me een megawinst zijn op je calls....
  3. [verwijderd] 15 april 2016 19:33
    quote:

    cha44 schreef op 15 april 2016 19:19:

    [...]

    De personen welke het hards schreeuwen hoeveel winst ze wel niet hebben zijn in de regel de werklozen of studenten op fora.
    En het is cha44 ipv che44 , lezen is voor sommige personen ook erg moeilijk...
    Btw 2weken terug stond TT op 8.43 , nu op 8.62 met een afnemende vola dus dat zal me een megawinst zijn op je calls....

    LOL.

  4. [verwijderd] 15 april 2016 20:05
    quote:

    cha44 schreef op 15 april 2016 19:19:

    [...]

    De personen welke het hards schreeuwen hoeveel winst ze wel niet hebben zijn in de regel de werklozen of studenten op fora.
    En het is cha44 ipv che44 , lezen is voor sommige personen ook erg moeilijk...
    Btw 2weken terug stond TT op 8.43 , nu op 8.62 met een afnemende vola dus dat zal me een megawinst zijn op je calls....

    En hoe gaat het met jouw short-positie ?
    Op welk niveau ben je short gegaan ?
    Was wel even schrikken eergisteren, je was er erg stil van :)
    Hoop dat het vanaf komende week muisstil wordt.
  5. siepels 15 april 2016 20:09
    quote:

    275 GTB schreef op 15 april 2016 15:47:

    [...]
    'Mijn' visie wil iedere echte belegger.
    Mensen die geld willen verdienen.
    Geen aandeel-hobbyisten die een bedrijf wel grappig vinden en het niet erg vinden om geld kwijt te raken aan een niet goed functionerende CEO.
    Gewoon voor de hobby dus.
    Ga dan naar een hobby forum.

    En aan een ieder die mijn meningen niet deelt, heel fijn, maar commentaar erop en dus forumvervuiling heeft geen nut.
    Niet reageren op mij als je geen antwoord wilt, lijkt me simpel.
    Scheelt de helft van mijn posts al die onzin commentaren op mij of beschuldigingen.
    Kijk, 275 GTB, hier blijkt dat Goddijn en z'n maten vooral niet dom waren toen ze destijds TOMTOM in de steigers zetten. Hun grote zorg toen echter was, dat men van de markt gevreten zou kunnen worden door de monetaire hyena's, die al op pad zouden gaan ver voordat hun plannen verwezenlijk zouden zijn. Overigens ben ik geen hobbyist, maar bepaal wel zelf op welk forum ik mede mijn kennis opdoe. Verder zul je me weinig zien. Ik heb andere, belangrijkere verplichtingen. Ik kan niet tegen onbeschoft geschreeuw, dat was de reden van interrumperen.
  6. [verwijderd] 15 april 2016 20:15
    quote:

    Y schreef op 15 april 2016 20:05:

    [...]

    En hoe gaat het met jouw short-positie ?
    Op welk niveau ben je short gegaan ?
    Was wel even schrikken eergisteren, je was er erg stil van :)
    Hoop dat het vanaf komende week muisstil wordt.
    Misverstand vriend , heb calls dec 17 itm...
  7. Romy1 15 april 2016 20:51
    Iemand vandaag het interview gelezen in het AD van Johan Jungwirth Chief Digital Officer van Volkswagen ?
    Ik kan het niet linken maar hij zegt dat testen van zelfrijdende auto's in die steden gaat beginnen waarvan HD maps beschikbaar zijn omdat die kaarten essentieel zijn !!!!
    Geen kleine jongen trouwens, eerst Mercedes, daarna Apple en nu Volswagen.....
  8. [verwijderd] 15 april 2016 21:00
    quote:

    Balimoney schreef op 15 april 2016 17:33:

    [...]

    Beste Henk, tijd voor een langere vakantie voor Harry?
    Balimoney,

    Die huilebalk kan beter weer een eigen forum opstarten en zijn gejank daar voortzetten, want dit is toch niet leesbaar voor een normaal mens?

    In elk geval is die leraar werkeloos anders kon hij nooit zoveel tijd hier besteden.

    Tini
  9. [verwijderd] 15 april 2016 21:42
    quote:

    *Justin* schreef op 15 april 2016 17:44:

    Nog even een inhoudelijk iets voordat ik me het weekend maar even niet met IEX bemoei.

    De aanpak die HERE kiest voor localisatie lijkt niet op TomTom road dna maar op de methode van mobileye. Een methode die tomtom te zwak vond en daarom kozen ze voor road dna. Nu road dna al sinds 2015 als product klaar is, start HERE met experimenten die gelijk zijn aan methoden die al lang geleden door tomtom beoordeeld zijn als niet robuust genoeg.

    Als het voor iemand lastig is dat HERE hiermee komt is het voor mobileye. Die hadden nog een kleine kans bij HERE klanten, omdat HERE geen localisatie biedt.

    Ik denk overigens dat HERE niks zelf ontwikkeld heeft, maar gebruik maakt van iets dat Nvidia begin april heeft gelanceerd voor kaartenmakers. Dus als HERE al doet alsof ze ver zijn met deep learning en dergelijke, ik denk dat het ingekochte technologie is.
    Ik zie dit op een paar punten anders: aan de info (filmpjes) te zien van HERE gebruiken ze Lidar, maar in het Economist-artikel wordt ook gesproken over camera's waar Mobileye alleen maar camera's gebruikt. Nvidia wil echt een belangrijke speler op automotive gebied worden dus daar gaan we zeker nog wel iets van vernemen.

    Mobileye heeft in zoverre nergens last van omdat ze pas nu hun database aan het opbouwen zijn en hun belangrijkste klant Tesla zeer tevreden is met hun Adas oplossing. Kortom: ze bieden nu nog geen 'maps' aan, dus ik zie niet hoe ze er klanten aan verliezen. Zij zullen ook nog moeten gaan bewijzen dat het werkt en dit maakt het dus nog enigszins 'vapor'achtig. In zijn presentatie was de Mobileye heel stellig in het succesvol zijn van hun technologie: het was niet iets voor kleine jongetjes....

    Hoe dan ook zal Tom2 toch echt op hun eigen merites beoordeeld moet worden en op eigen kracht moeten overtuigen, zonder iedere keer te vergelijken met HERE of Mobileye. Daar zijn ze nu volgens mij goed mee bezig. En dat geeft mij in ieder geval meer vertrouwen in Tom2 dan voorheen. Voor mij was het wachten op toepassingen van RoadDNA (een introductie is niet genoeg, maar de toepassing is pas het bewijs). Dat is nu dus gebeurd. Hopelijk wordt PSA ook de partner die dit op commerciële basis gaat toepassen.

    Ik weet ook niet of PG-Vergauwen gelijk heeft met zijn bewering, maar het is leuk dat ze er in het openbaar een opmerking over maken. HERE zal hier op moeten reageren lijkt me. Zij zullen met een test van hun kant moeten bewijzen dat het wél betrouwbaar is. Toch zit er hier ook nog een klein addertje onder het gras. Voorheen beweerde Tom2 namelijk dat de SDC gebruik makend van camera's de RoadDNA beelden zou kunnen 'matchen'. In het Economist-artikel wordt er echter expliciet gesproken over Lidar in de SDC. Dit maakt het allemaal wel duurder (gelukkig kost laag-resolutie Lidar binnenkort misschien hetzelfde bedrag als een camera), maar qua technologie en qua redundantie ben ik er blij mee dat dit zo uitpakt.

    Trouwens, George Hotz van comma.ai beweert dat hij voor het einde van 2016 een $1000 after-market kit voor een semi-autonomous auto kan leveren.

    Er gebeurt nog genoeg.
  10. forum rang 6 Tom3 15 april 2016 22:48
    Apple verliest vandaag ongeveer 2% nadat de productie van haar Iphones is terug geschroefd. Er komt dus steeds meer druk op Apple om een aansprekend nieuw product te lanceren. Komt de SDC met Tom2 aan boord dichterbij? De druk wordt inmiddels behoorlijk opgevoerd daar in Cupertino. Leuk dat HG daar een oplossing voor heeft!
  11. [verwijderd] 16 april 2016 01:15
    quote:

    Tom3 schreef op 15 april 2016 22:48:

    Apple verliest vandaag ongeveer 2% nadat de productie van haar Iphones is terug geschroefd. Er komt dus steeds meer druk op Apple om een aansprekend nieuw product te lanceren. Komt de SDC met Tom2 aan boord dichterbij? De druk wordt inmiddels behoorlijk opgevoerd daar in Cupertino. Leuk dat HG daar een oplossing voor heeft!
    Hun markt raakt verzadigd. Er wordt nog gigantisch veel in verdiend, maar de groei raakt er uit. Google en Apple hebben er geen baat bij om elkaar alleen maar het leven zuur te maken. Ze moeten totaal nieuwe markten openbreken.

    Daarom zeg ik: waarom zouden Apple en Google niet samen een zelfrijdende auto maken? Apple het merk en design en Google de besturing. Google heeft GEEN kaarten voor zelfrijdende auto's buiten een aantal kilometer testgebied.

    Daarom zeg ik: komen Apple, Google, UBER en Alibaba naar Amsterdam voor een monsterverbond. Nederland gebruikt haar EU voorzitterschap ook om de zelfrijdende auto te promoten. Rutte en Neelie gingen niet voor niets naar silicon valley, niet alleen Apple en UBER maar ook een bedrijf in micro sattelieten. Want als een sensor een fout in de kaart ontdekt, moet je mogelijk ook a la minute een foto van een satteliet kunnen opvragen. Met een aantal micro sattelieten kun je alle wegen dekken. Dit bezoek had dus de zelfrijdende auto met koeienletters op zich geschreven.

    We zullen zien in mei, misschien allemaal loze fantasie, maar het kan ook dat er nog iets bijzonders in de kaarten zit. HERE naar de autowereld en TT naar de tech wereld.
  12. [verwijderd] 16 april 2016 06:14
    quote:

    *Justin* schreef op 16 april 2016 01:15:

    [...]
    Hun markt raakt verzadigd. Er wordt nog gigantisch veel in verdiend, maar de groei raakt er uit. Google en Apple hebben er geen baat bij om elkaar alleen maar het leven zuur te maken. Ze moeten totaal nieuwe markten openbreken.

    Daarom zeg ik: waarom zouden Apple en Google niet samen een zelfrijdende auto maken? Apple het merk en design en Google de besturing. Google heeft GEEN kaarten voor zelfrijdende auto's buiten een aantal kilometer testgebied.

    Daarom zeg ik: komen Apple, Google, UBER en Alibaba naar Amsterdam voor een monsterverbond. Nederland gebruikt haar EU voorzitterschap ook om de zelfrijdende auto te promoten. Rutte en Neelie gingen niet voor niets naar silicon valley, niet alleen Apple en UBER maar ook een bedrijf in micro sattelieten. Want als een sensor een fout in de kaart ontdekt, moet je mogelijk ook a la minute een foto van een satteliet kunnen opvragen. Met een aantal micro sattelieten kun je alle wegen dekken. Dit bezoek had dus de zelfrijdende auto met koeienletters op zich geschreven.

    We zullen zien in mei, misschien allemaal loze fantasie, maar het kan ook dat er nog iets bijzonders in de kaarten zit. HERE naar de autowereld en TT naar de tech wereld.
    Justin, ik zie de logica niet. Waarom met zijn allen naar Amsterdam als HG ook het vliegtuig naar de States zou kunnen pakken als er deals geclosed moeten worden?

    Ik zeg nooit nooit, maar het is toch echt veel logischer dat het toch echt om de startup-pitches gaat die Nederland voor de Amerikaanse high-tech op de kaart moeten zetten. Wat overigens een briljant initiatief is van Neelie (met prima ondersteuning van Rutte) als ik de verhoudingen moet inschatten.
  13. [verwijderd] 16 april 2016 08:04
    quote:

    Romy1 schreef op 15 april 2016 20:51:

    Iemand vandaag het interview gelezen in het AD van Johan Jungwirth Chief Digital Officer van Volkswagen ?
    Ik kan het niet linken maar hij zegt dat testen van zelfrijdende auto's in die steden gaat beginnen waarvan HD maps beschikbaar zijn omdat die kaarten essentieel zijn !!!!
    Geen kleine jongen trouwens, eerst Mercedes, daarna Apple en nu Volkswagen.....
    In de bijlage het artikel.
  14. [verwijderd] 16 april 2016 08:09
    quote:

    *Justin* schreef op 16 april 2016 01:15:

    [...]

    We zullen zien in mei, misschien allemaal loze fantasie, maar het kan ook dat er nog iets bijzonders in de kaarten zit. HERE naar de autowereld en TT naar de tech wereld.
    Het idee dat de top van die bedrijven alleen naar Amsterdam komt voor een beurs. Dat Lijkt mij fantasie.
  15. [verwijderd] 16 april 2016 08:47
    quote:

    Dinah-Moe Tomm schreef op 16 april 2016 08:09:

    [...]

    Het idee dat de top van die bedrijven alleen naar Amsterdam komt voor een beurs. Dat Lijkt mij fantasie.
    Een ab en daarom moet je sommige echt met een korrelzout nemen. Een ander geluid laten horen mag niet op dit forum.
  16. Eva1960 16 april 2016 08:51
    Wie weet wordt fantasie werkelijkheid Justin. Maar volgens mij gaat het spel veel verder. TT bindt (eerst) ook de automotive sector voor 50%. Laat de deals nu maar zichtbaar worden obv HDmaps/raddna. Volkswagen artikel (chief JJ, voormalig Apple) toont noodzaak aan. Dat is waar Tesla en eventueel zelfs Google gaan vastlopen. Ik hoop dus nu toch op een doorbraak bij Volkswagen richting TomTom als eerste stap van de Duitsers.

    Mei/juni worden hoe dan ook spannend.

    Hrtgrt Eva1960

    En deze partijen hebben ook automotiver

    quote:

    *Justin* schreef op 16 april 2016 01:15:

    [...]

    Hun markt raakt verzadigd. Er wordt nog gigantisch veel in verdiend, maar de groei raakt er uit. Google en Apple hebben er geen baat bij om elkaar alleen maar het leven zuur te maken. Ze moeten totaal nieuwe markten openbreken.

    Daarom zeg ik: waarom zouden Apple en Google niet samen een zelfrijdende auto maken? Apple het merk en design en Google de besturing. Google heeft GEEN kaarten voor zelfrijdende auto's buiten een aantal kilometer testgebied.

    Daarom zeg ik: komen Apple, Google, UBER en Alibaba naar Amsterdam voor een monsterverbond. Nederland gebruikt haar EU voorzitterschap ook om de zelfrijdende auto te promoten. Rutte en Neelie gingen niet voor niets naar silicon valley, niet alleen Apple en UBER maar ook een bedrijf in micro sattelieten. Want als een sensor een fout in de kaart ontdekt, moet je mogelijk ook a la minute een foto van een satteliet kunnen opvragen. Met een aantal micro sattelieten kun je alle wegen dekken. Dit bezoek had dus de zelfrijdende auto met koeienletters op zich geschreven.

    We zullen zien in mei, misschien allemaal loze fantasie, maar het kan ook dat er nog iets bijzonders in de kaarten zit. HERE naar de autowereld en TT naar de tech wereld.
  17. [verwijderd] 16 april 2016 09:01
    quote:

    xynix schreef op 16 april 2016 06:14:

    [...]
    Justin, ik zie de logica niet. Waarom met zijn allen naar Amsterdam als HG ook het vliegtuig naar de States zou kunnen pakken als er deals geclosed moeten worden?

    Ik zeg nooit nooit, maar het is toch echt veel logischer dat het toch echt om de startup-pitches gaat die Nederland voor de Amerikaanse high-tech op de kaart moeten zetten. Wat overigens een briljant initiatief is van Neelie (met prima ondersteuning van Rutte) als ik de verhoudingen moet inschatten.
    Hoe makkelijk denk je dat een CEO van Apple, Google, UBER en Alibaba bij elkaar kunnen komen zonder dat anderen dat weten? Daar heb je een onverdachte 'vlag' voor nodig. Als ze elkaar rechtstreeks bezoeken, krijg je ook direct speculatie waar die meeting over gaat.

    En hoe groot is de kans dat alle vier die CEO's ruimte hebben in hun agenda om naar Amsterdam te komen voor een start-up conferentie? Daar moeten ze echt belang bij hebben.

    Dit soort aangelegenheden wordt, net zoals politieke conferenties, gebruikt zodat topmannen elkaar in de sideline kunnen ontmoeten en bepaalde dingen bespreken. Net zoals staatshoofden elkaar soms informeel willen kunnen spreken, zonder dat het een officieel staatsbezoek is, met een agenda.

    Dat deze vier belangen hebben in zelfrijdende auto's die deels parallel lopen mag ook genoegzaam bekend zijn. En dat wij in Nederland bedrijven hebben met belangen in die hoek ook. En de Nederlandse politiek heeft van de zelfrijdende auto haar export thema gemaakt.

  18. [verwijderd] 16 april 2016 09:23
    quote:

    *Justin* schreef op 16 april 2016 09:01:

    [...]

    Hoe makkelijk denk je dat een CEO van Apple, Google, UBER en Alibaba bij elkaar kunnen komen zonder dat anderen dat weten? Daar heb je een onverdachte 'vlag' voor nodig. Als ze elkaar rechtstreeks bezoeken, krijg je ook direct speculatie waar die meeting over gaat.

    En hoe groot is de kans dat alle vier die CEO's ruimte hebben in hun agenda om naar Amsterdam te komen voor een start-up conferentie? Daar moeten ze echt belang bij hebben.

    Dit soort aangelegenheden wordt, net zoals politieke conferenties, gebruikt zodat topmannen elkaar in de sideline kunnen ontmoeten en bepaalde dingen bespreken. Net zoals staatshoofden elkaar soms informeel willen kunnen spreken, zonder dat het een officieel staatsbezoek is, met een agenda.

    Dat deze vier belangen hebben in zelfrijdende auto's die deels parallel lopen mag ook genoegzaam bekend zijn. En dat wij in Nederland bedrijven hebben met belangen in die hoek ook. En de Nederlandse politiek heeft van de zelfrijdende auto haar export thema gemaakt.

    Is een dergelijke geheime conferentie niet eenvoudiger te realiseren middels techniek, bijvoorbeeld een webconference met nicknames en pseudo bedrijven, zeg maar zoals onze koning de Elfstedentocht reed.

    Voor contracten en dergelijke wellicht wel f2f maar ook dan kunnen documenten redelijk anoniem via ..... Op en neer gestuurd worden.

    Wel vind ik het ook raar dat deze ceo's voor startups naar Amsterdam komen en allemaal tegelijk er zal wel iets meer spelen.
  19. [verwijderd] 16 april 2016 09:25
    quote:

    Vuurgoudhaantjes schreef op 16 april 2016 08:47:

    [...]

    Een ab en daarom moet je sommige echt met een korrelzout nemen. Een ander geluid laten horen mag niet op dit forum.
    Krijg niet de indruk dat je me helemaal begrepen hebt, maar toch bedankt voor de AB dan maar.
4.182 Posts
Pagina: «« 1 ... 79 80 81 82 83 ... 210 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 16 april

    1. China economische groei eerste kwartaal 5% (YoY) volitaliteit verwacht
    2. China industriële productie maart
    3. China detailhandelsverkopen maart
    4. B&S Group Q4-cijfers
    5. Fastned Q1-cijfers
    6. VK werkloosheid feb
    7. SBM Offshore $0,83 ex-dividend
    8. PostNL jaarvergadering
    9. Kendrion €0,45 ex-dividend
    10. EU handelsbalans feb
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht