Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Ablynx Terug naar discussie overzicht

ABLYNX MEI 2016

218 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 11 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 K. Wiebes 29 mei 2016 09:18
    Nou ja. Enerzijds: papier is geduldig. Maar anderzijds: het is voor de "shareholders club"; het is geen officiële company-presentation (in de officiële Mei-presentatie staat de hier besproken vergelijking niet).

    Er staat bij dat het de hoogste gerapporteerde responses op een bepaalde datum zijn. En bovendien (bovenal) weet je niet wat er aan mondelinge toelichting bij de slides is gegeven.

    Dat ze Filgo als "tegenhanger" nemen en niet - in mijn optiek meer adequaat - Tocilizumab, zal voortkomen uit het feit dat Filgo, de laatste maanden flink in het nieuws is geweest.

    Maar goed, het staat nu wél - uiteraard zónder toelichting - zo op de site.
  2. [verwijderd] 29 mei 2016 10:36
    quote:

    Rekyus schreef op 29 mei 2016 08:04:

    Wel roept de hele exercitie bij mij de vraag op waarom Ablynx het plotseling nodig vindt om de focus te leggen op de (vermeende?) concurrent filgotinib?
    Het lijkt erop dat het RA wereldje filgotinib als de nieuwe standaard gaat zien. Dan heeft het weinig nut als Ablynx hun middel blijft vergelijken met "dead horses".

    Van een afstandje gezien lijkt het dat Ablynx wil aangeven met de cijfers op p48 dat filgotinib een geweldig medicijn is, maar dat op wat langere termijn (24 weken in plaats van 12 weken) ALX-0061 zich beter door ontwikkelt (vooral ACR70).

    We zullen na de zomer zien wat de resultaten van ALX-0061 in een grotere studie zijn.

    fc
  3. forum rang 6 de tuinman 29 mei 2016 18:03
    Bedankt voor jullie opmerkingen.
    Het is jammer dat er zulke vergelijkingen worden gemaakt. Het maakt een bedrijf er niet erg geloofwaardig op.
  4. [verwijderd] 29 mei 2016 18:15
    Correcte vergelijkingen zijn blijkbaar zeer moeilijk en dus waarschijnlijk weinig zinvol. Ik hou het dus maar op "geduldig" de resultaten afwachten.
  5. [verwijderd] 29 mei 2016 18:24
    quote:

    de tuinman schreef op 29 mei 2016 18:03:

    Bedankt voor jullie opmerkingen.
    Het is jammer dat er zulke vergelijkingen worden gemaakt. Het maakt een bedrijf er niet erg geloofwaardig op.

    De informatie is op zich niet fout maar wel misleidend zonder de juiste bijhorende verduidelijkingen. Ze willen ons ervan overtuigen dat hun product het beste is. Als dat in september ook zo blijkt te zijn, zal ik het hen vergeven.
  6. [verwijderd] 29 mei 2016 20:51
    Vind de discussie over de vergelijking tussen filgotinib en ALX0061 onzin. Er is geen enkel onderzoek met elkaar te vergelijken, tenzij ze precies maar dan ook precies identiek zijn uitgevoerd. Exact dezelfde samenstelling van de groepen, intensiteit van het ziektebeeld, identieke placebogroepen, etc, etc.
    Het belangrijkste is dat de POC en IIa resultaten bijzonder goed zijn en zeer verwachtingsvol, best in class status in deze fase van het onderzoek.
    Als bedrijf wil je een verwachting managen, niets meer en niets minder. Vergelijkingen maken met de concurrentie is een zeer gepaste methode die zeker in bio/pharmaland veelvuldig wordt gebruikt. Met name Ablynx blinkt uit in het gedegen rapporteren van en over resultaten, geen opsmuk maar recht toe recht aan. Of je de onderzoeken met elkaar kunt vergelijken, antwoord pertinent nee, proberen ze de boel te positief weer te geven, absoluut nee. Wat ze weergeven is dat ALX 0061 een zeer geduchte concurrent is waarmee de markt rekening moet gaan houden, de 24 weeks resultaten van ALX 0061 zijn bijzonder goed. Een 24 weeks vergelijking met filgotinib is imo gewoon correct als het gaat om het weergeven van de verwachting van Ablynx. Los van de verschillen tussen elke studie schept het een beeld en denkrichting voor investeerders en RA vakbroeders. Ablynx zal zeker afgewogen hebben of het appels met appeltjes zijn en rekening houden dat er verschillende soorten appels zijn. Er liggen zeker geen bananen en aardbeien als vergelijk.
  7. [verwijderd] 29 mei 2016 21:09
    De verwachting nu opzettelijk te positief weergeven zo kort voor de resultaten van fase 2 is ook weinig zinvol en zou al snel als een boemerang in hun gezicht belanden.
  8. [verwijderd] 29 mei 2016 21:26
    Omdat zij ook niet voor hun beurt mogen spreken, interpreteer ik het meer als een gecodeerde boodschap naar de beleggers toe in de zin van: "volgens ons zit het goed". Misschien te naïef maar er zijn naïevere manieren om van je geld af te raken, mijn gedacht.
  9. Spreidstand 31 mei 2016 17:38
    Zeer stevige eindveiling van 41.000 stukjes. Voorkennis?

    Koers €14,325
    +/- € 0,22 (+1,59%)
    Volume 106.793
    Open 14,1
    Hoog 14,325
    Laag 14,06
    Slot 14,1
    Tijd
    17:35:26
  10. forum rang 4 K. Wiebes 31 mei 2016 19:06
    quote:

    stappa schreef op 31 mei 2016 17:38:

    De eindveiling lijkt op een aankomend positief nieuwsbericht!
    Lijkt me niet zo verstandig om die eventuele voorkennis dan zó in de eindveiling te demonstreren.

    Bij Gala overigens een soortgelijke (nog grotere) spike; wellicht dat er aan het eind van de maand wat geleende stukkies terug moeten?
  11. [verwijderd] 31 mei 2016 19:39
    quote:

    hoebeet schreef op 31 mei 2016 19:06:

    [...]

    Lijkt me niet zo verstandig om die eventuele voorkennis dan zó in de eindveiling te demonstreren.

    Bij Gala overigens een soortgelijke (nog grotere) spike; wellicht dat er aan het eind van de maand wat geleende stukkies terug moeten?
    Dat laatste zou zo maar kunnen..even een klein shortspike-je..
    Mooie maand geweest voor ablynx. Ik zou zeggen: doorgaan op naar de 2de jaarhelft.
  12. aston.martin 1 juni 2016 17:46


    Ablynx

    ABLYNX KONDIGT EEN KAPITAALVERHOGING AAN VIA EEN PRIVATE PLAATSING VAN NIEUWE AANDELEN

    GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE

    DEZE AANKONDIGING MAG NIET WORDEN VRIJGEGEVEN, GEPUBLICEERD OF VERSPREID IN OF NAAR DE VERENIGDE STATEN, CANADA, JAPAN EN AUSTRALIE, OF ENIGE ANDERE JURISDICTIE WAARIN DIT ONWETTIG ZOU ZIJN

    Elk aanbod van effecten waarop deze aankondiging betrekking heeft, is uitsluitend geadresseerd en gericht aan personen die (i) gekwalificeerde beleggers zijn in de zin van Richtlijn 2003/71/EG en alle relevante implementeringsmaatregelen (de "Prospectusrichtlijn"), (ii) professionele ervaring hebben op het gebied van beleggingen in de zin van artikel 19(1) van de Financial services and Markets Act 2000 (financial Promotion) order 2005 (de "Order"), of die personen zijn in de zin van artikel 49(2) (a) tot (d) ("high net worth companies, unincorporated associations, etc.") van de Order of die personen zijn aan wie een aanbieding van de te plaatsen aandelen op een andere wijze wettig kan gebeuren en (iii) in aanmerking komen voor andere toepasselijke private plaatsingsvrijstellingen.



    Gent, 1 juni 2016 - Ablynx ("Ablynx", de "Vennootschap") [Euronext Brussels: ABLX; OTC: ABYLY] kondigt vandaag aan dat ze overgaat tot een private plaatsing van nieuwe aandelen bij institutionele beleggers met het doel om tot €60 miljoen aan bruto-opbrengsten op te halen (de "Transactie"). De Vennootschap kan dit bedrag mogelijks verhogen, maar het aantal aangeboden aandelen zal in ieder geval minder dan 10% bedragen van het huidig aantal uistaande en genoteerde aandelen (m.n. een maximum van 5.533.720 nieuwe aandelen). De Raad van Bestuur heeft besloten om het voorkeurrecht van de bestaande aandeelhouders op te heffen in het kader van deze Transactie met betrekking tot de uitgifte van nieuwe aandelen die zal plaatsvinden binnen de grenzen van het toegestaan kapitaal, zoals bepaald in de statuten van de Vennootschap en in overeenstemming met artikel 604 van het Belgisch Wetboek van Vennootschappen.

    Ablynx zal de netto-opbrengsten van de Transactie aanwenden:
    Voor de financiering van de optimale klinische ontwikkeling en commercialisatie van Ablynx' meest ver gevorderde programma's:
    mogelijks bijkomende therapeutische indicaties voor caplacizumab en ALX-0171;
    versterken van de strategische en financiële flexibiliteit in de verdere ontwikkeling van ALX-0061;
    Om preklinische en klinische ontwikkeling van de overige Ablynx- en co-owned programma's te starten, vooruit te brengen, en/of te versnellen, om zo de brede portefeuille van de Vennootschap verder uit te breiden;
    Om de verwerving van complementaire producten/programma's te onderzoeken;
    Om bijkomend momentum voor het Nanobody® platform te creëren in therapeutische indicaties die nieuwe toedieningstechnieken en multi-functionele toepassingen (zoals T-cell engagers) omvatten;
    Om de productiecapaciteiten van de Vennootschap verder te ontwikkelen;
    Voor algemene vennootschapsdoeleinden.

    De nieuwe aandelen zullen geplaatst worden door middel van een versnelde bookbuilding procedure ("accelerated book build"), opengesteld voor institutionele beleggers, die onmiddellijk van start zal gaan en naar verwachting morgen 2 juni 2016 zal worden afgesloten, afhankelijk van de onderschrijving. Ablynx heeft aan de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) gevraagd om de verhandeling van haar aandelen op Euronext Brussel te schorsen (behoudens indien de plaatsing zou zijn voltooid vóór beurs morgenochtend). In voorkomend geval, zal de verhandeling van het aandeel naar verwachting hervatten kort na publicatie van de resultaten van de Transactie. Ablynx zal met de Joint Bookrunners een standstill regeling overeenkomen, voor een periode tot 180 dagen na datum van afsluiting, voor toekomstige uitgiftes van aandelen, behoudens (i) de uitgifte van aandelen ingevolge de Transactie; (ii) de kwijtschelding door de Joint Bookrunners; en (iii) de gebruikelijke uitzonderingen. Sommige leden van het directiecomité van de Vennootschap zullen met de Joint Bookrunners een lock-up periode overeenkomen, voor een periode van 45 dagen tot na datum van afsluiting, voor de toekomstige verkoop van aandelen, behoudens de kwijtschelding door de Joint Bookrunners.

    Ablynx zal de resultaten van de Transactie zo snel mogelijk na het afsluiten van de bookbuilding bekend maken.

    J.P. Morgan Securities plc, Jefferies International Limited en KBC Securities NV zullen optreden als joint bookrunners (the "Joint Bookrunners").



    Over Ablynx
    Ablynx is een biofarmaceutische onderneming actief in de ontwikkeling van Nanobodies®, gepatenteerde therapeutische eiwitten gebaseerd op enkel-keten antilichaamfragmenten die de voordelen combineren van medicijnen gebaseerd op conventionele antilichamen en kleine chemische moleculen. Ablynx is toegewijd om nieuwe medicijnen te ontwikkelen die een duidelijk verschil kunnen maken voor de samenleving. De Vennootschap heeft vandaag meer dan 40 programma's in eigen ontwikkeling en met partners in diverse therapeutische indicaties zoals inflammatie, hematologie, immuno-oncologie, oncologie en ademhalingsziekten. Ablynx heeft overeenkomsten met verscheidene farmaceutische bedrijven waaronder AbbVie, Boehringer Ingelheim, Eddingpharm, Genzyme, Merck & Co., Inc., Merck KGaA, Novartis, Novo Nordisk en Taisho Pharmaceutical. De onderneming is gevestigd in Gent, België. Meer informatie is te vinden www.ablynx.com.



218 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 11 | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.281
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.067
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.861
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.141
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 319.991
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.734
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.853
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.681
Alfen 12 15.965
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.755
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.147
AMG 965 125.576
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 380
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.101
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.571
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.088
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.247
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.523
ASML 1.762 76.410
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.617
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht