Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Aandeel

Sligro Food Group NL0000817179

Laatste koers (eur)

13,640
  • Verschill

    -0,380 -2,71%
  • Volume

    25.950 Gem. (3M) 27,8K
  • Bied

    13,400  
  • Laat

    14,080  
+ Toevoegen aan watchlist

Sligro 2016

103 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 29 februari 2016 17:46
    Sligro rondt overname groothandelsactiviteiten De Kweker af

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Sligro Food Group nv (SLIGR.AE) heeft de overname van de groothandelsactiviteiten van De Kweker in Purmerend en Texel afgerond, meldde de groothandels- en supermarktonderneming maandagmiddag.

    Eind januari maakte het bedrijf uit Veghel bekend de activiteiten over te zullen nemen van Vroegop Ruhe & Co. Financiele details werden toen niet bekendgemaakt.

    De overgenomen activiteiten, met een zelfbedieningsgroothandel in Purmerend en een bezorgdienst op Texel, waren vorig jaar goed voor een omzet van ongeveer EUR17 miljoen. Met de overname treden 35 medewerkers in dienst van Sligro en de activiteiten zullen worden geintegreerd binnen de Sligro-organisatie en -faciliteiten, en dragen bovendien direct bij aan de winst per aandeel, zo meldde Sligro eerder al.


    Door Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com

  2. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 29 februari 2016 20:59
    Kopie van het ING onderzoek:

    Food service profiteert van binnenlands herstel en buitenlands bezoek - Market Talk
    Vrijdag 26 februari 2016 11:06
    AMSTERDAM (Dow Jones)--Food Service groothandelsbedrijven profiteren van het verbeterde consumentenvertrouwen en de verhoogde koopkracht van Nederlandse consumenten en van het toenemend bezoek van buitenlandse bezoekers aan Nederland, stelt het ING Economisch Bureau in een vrijdag uitgebracht rapport. Deze factoren leiden tot een groei van de omzet in de horeca, catering en andere out-of-home partijen, waarvan groothandelsbedrijven als Sligro (SLIGR.AE) profijt trekken. Bij groothandels is sprake van consolidatie en schaalvergroting, terwijl een groot deel van hun klanten juist bestaat uit kleine bedrijven, stellen de ING-economen. Het ING Economisch Bureau verwacht voor 2016 een stijging van de consumptie met 2%, nadat in 2015 de consumentenbestedingen met 1,7% toenamen. Aanbieders in de out-of-home markt en hun leveranciers liften in 2016 mee op de groei van de economie en de consumentenbestedingen. De bestedingen van Nederlandse gasten zitten in de lift en tegelijkertijd breekt het aantal buitenlandse toeristen records. Hotels zien hun bezetting stijgen, restaurants op toeristische hotspots zitten vol en horeca gekoppeld aan leisure, zoals bij evenementen en pretparken, presteert beter, constateren de ING-onderzoekers. Maar door het lage prijsniveau in Nederlandse supermarkten en de fijnmazige vestigingsstructuur hebben groothandels duidelijk last van de retail, onder meer in de belevering van kleinere bedrijven en instellingen, stellen ze. (bart.koster@wsj.com)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

    (END) Dow Jones Newswires
    February 26, 2016 05:06 ET (10:06 GMT)
  3. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 29 februari 2016 21:03
    Kopie van Theodoor Gilissen:

    België

    Volgens marktanalist Joost van Beek van private bank Theodoor Gilissen betekent de overname een "stevigere basis" voor de uitrol van de eigen activiteiten in België. Daarbij maakt het Nederlandse bedrijf gebruik van de kennis van de markt en inkoopkanalen van Java.

    Het is voor het eerst dat Sligro stappen zet buiten de landsgrenzen. Volgens analist Van Beek is de overname van het bedrijf relatief groot. Sligro noemt het Belgische bedrijf een top-driespeler in de Belgische foodservicemarkt.

    Java behaalde in 2015 een jaaromzet van 129 miljoen euro, oftewel 5 procent van de totale omzet van Sligro. Die lag in 2015 op bijna 2,7 miljard euro.
    Winstmarge

    Bij een operationele winstmarge van 5 procent zal Java circa 0,07 euro bijdragen aan de winst per aandeel van Sligro, zo schat analist Van Beek.

    De overname is voor de analist van Theodoor Gilissen reden om Sligro's winstverwachting voor dit jaar en volgend jaar naar boven toe bij te stellen.

    Sligro is onder meer bekend van de gelijknamige zelfbedieningsgroothandels. Ook de Emté-supermarkten zijn onderdeel van de onderneming.
  4. forum rang 10 voda 2 maart 2016 16:03
    Sligro neemt belang in Van Heinde van BOM over

    Door Bart Koster

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) maakt woensdag bekend dat zij definitief haar aandelen in Van Heinde versmarkt in Den Bosch heeft overgedragen aan Sligro Food Group nv (SLIGR.AE).

    Sligro maakte vorige maand al bekend dat het de verlieslatende versmarkt zal overnemen en eind april zal ombouwen naar een EMTE 3.0 supermarkt, waarbij de horecagelegenheid Brasserie Van Heinde in de circa 2.000 vierkante meter grote winkel aanwezig zal blijven.

    Sligro was al leverancier van Van Heinde. De 53 personeelsleden van Van Heinde treden in dienst bij EMTE Supermarkten bv.


    Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

  5. forum rang 10 voda 23 maart 2016 16:45
    Sligro aandeelhouders akkoord met alle agendapunten

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De aandeelhouders van Sligro Food Group nv (SLIGR.AE) hebben woensdag op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering ingestemd met alle agendapunten, inclusief de vaststelling van de jaarrekening 2015.

    Ook stemden de aandeelhouders van het groothandels- en supermarktconcern uit Veghel in met de benoeming van Marianne van Leeuwen en Freek Rijna als nieuwe leden van de Raad van Commissarissen, alsmede met de herbenoeming van Bart Karis als lid van de Raad van Commissarissen.


    Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

  6. forum rang 10 voda 21 april 2016 16:24
    Beursblik: Foodservice sterdivisie van Sligro

    SNS Securities verhoogt koersdoel licht.

    Afgelopen kwartaal was een "typisch Sligro kwartaal", waarbij de resultaten van de cruciale groothandelsdivisie Foodservice meevielen, terwijl de relatief zwakke tak Foodretail teleurstelde. Dit schreef analist Gerard Rijk van SNS Securities donderdag in een reactie op de kwartaalrapportage van het groothandels- en supermarktconcern uit Veghel.

    De ontwikkelingen zijn voor de belegger volgens Rijk evenwel niet slecht. De analist wees er op dat het zwaartepunt van Sligro bij Foodservice ligt, dat hoge marges genereert en de winstgevendheid van Sligro aanjaagt. Foodretail, waarbij EMTÉ moet concurreren met onder meer Jumbo en Albert Heijn, heeft het moeilijk. Sligro moet zich volgens Rijk de vraag stellen hoe lang het nog wil doorgaan met deze "onmogelijke strijd".

    Sligro is volgens Rijk ondergewaardeerd en biedt daarmee "aanzienlijk opwaarts potentieel", zeker als Foodretail wordt afgestoten.

    SNS Securities heeft een koopadvies op Sligro Food Group en verhoogde het koersdoel voor het fonds licht van 40,09 naar 40,36 euro. Het aandeel handelde donderdag een half procent hoger op 34,71 euro.

    Door ABM Financial News. Info@abmfn.nl: +31(0)20-26 28 999
  7. forum rang 10 voda 21 april 2016 16:26
    Beursblik: omzetgroei Sligro sterker dan voorzien

    Zwakke prestaties Foodretail volgens Kepler Cheuvreux in lijn.

    De omzetontwikkeling van Sligro Food Group in het eerste kwartaal was sterker dan voorzien. Dit stelde analist Richard Withagen van Kepler Cheuvreux donderdag.

    Sligro zag de omzet afgelopen kwartaal met 4,5 procent stijgen naar 633 miljoen euro. Autonoom lag de omzet 1,5 procent hoger. De onderliggende groei bij Foodservice bedroeg 2,7 procent, terwijl bij Foodrtail sprake was van een krimp van 3,0 procent. Dit was slechter dan Withagen had voorzien, en het gevolg van aanhoudende druk op de activiteiten, terwijl de markt met circa 2 procent groeide. Volgens de analist wil Sligro de neergaande trend stoppen door beter in te spelen op de lokale behoeftes van klanten en aanpassingen in de wekelijkse folders.

    Foodservice groeide volgens Withagen echter harder dan de markt, die met 1,5 tot 2,0 procent steeg.

    Withagen verwacht dat de consensus op basis van de kwartaalrapportage van Sligro grofweg onveranderd blijft. De analist merkte daarbij op dat zijn winsttaxatie voor 2016 van 84 miljoen euro "iets onder de huidige consensus" ligt.

    De analist heeft een Houden advies en een koersdoel van 34,00 euro.

    Het aandeel Sligro Food Group sloot woensdag 1,1 procent lager op 34,55 euro.

    Door ABM Financial News. Info@abmfn.nl: +31(0)20-26 28 999
  8. Shortgala 3 juni 2016 16:22
    De rest duikt naar beneden en sligro staat in de plus.. wat is het toch een heerlijk aandeel. Ben benieuwd wanneer we naar de 40 gaan....
  9. [verwijderd] 4 juni 2016 16:47
    quote:

    belegger12 schreef op 3 juni 2016 16:22:

    De rest duikt naar beneden en sligro staat in de plus.. wat is het toch een heerlijk aandeel. Ben benieuwd wanneer we naar de 40 gaan....
    Ja, ben ook benieuwd hoelang het gaat duren voordat we de 40 aantikken. Helemaal omdat volgens mij, historisch de 40 EUR / 100 NLG een soort van trigger is om over een splitsing na te denken bij Sligro. Na alle reverse splits van prut-aandeeltjes, zou ik graag een keer een echte split van een degelijk aandeel in mijn portefeuille zien.
  10. Shortgala 10 juni 2016 10:50
    en dan te bedenken dat dit bedrijf nu alleen nog maar in nederland zit en nu sinds kort langzaam in belgie (voornamelijk vlaanderen) aan t uitbreiden is. wat te denken van wallonie, frankrijk (parijs), duitsland (ruhrgebied, hamburg, hannover, munchen etc), engeland, scandinavie etc etc. Staat eigenlijk pas in de kinderschoenen met een zeer groot potentieel aan uitbreidingsmogelijkheden. Let the dividends come in. Dit aandeel is way much better dan bijvoorbeeld het destructieve shell dat wordt gezien als het mooie betrouwbare dividendaandeel . way much.
  11. Shortgala 10 juni 2016 16:04
    quote:

    cemedia schreef op 3 juni 2016 20:12:

    behoorlijk volume ook... :)
    safe haven sligro....en inderdaad: prima volumetje weer. De rest van de markten staan op instorten en sligro staat wederom als een huis overeind.
  12. [verwijderd] 21 juli 2016 11:27
    quote:

    Nuchtere Kijk Op schreef op 21 juli 2016 11:10:

    Al jaren een gestaag groei/dividend aandeel. Groei straks in België en verder weinig verrassingen.
    Enige kanttekening blijft food retail.... dat wil maar niet echt lukken naar mijn idee... hoelang blijf je aan een dood paard trekken?
  13. forum rang 10 voda 21 juli 2016 16:16
    Beursblik: halfjaarwinst Sligro lager door investeringen

    Analist van Theodoor Gilissen wijst op gestegen dividend.

    Sligro heeft de winst licht zien dalen vanwege hoge investeringen in uitbreiding naar België en vernieuwing van de EMTE-supermarktketen. Dit meldde analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen Bankiers in een rapport over de halfjaarcijfers van het concern.

    Van Beek veronderstelt dat de investeringen zich vanaf 2017/18 zullen vertalen in hogere winstgroei, maar verlaagde zijn taxaties voor 2016.

    De marktvorser voorziet op basis van de verhoging van het interimdividend van 0,40 naar 0,45 euro voor het hele jaar een dividend van 1,25 euro, met een dividendrendement van 3,6 procent. Volgens de analist is het verhoogde dividend te danken aan de verbeterde vrije kasstroom.

    Vanwege de solide financiële positie en het defensieve profiel houdt Van Beek op Sligro Aanbevolen als advies.

    Op een rood Damrak noteerde het aandeel Sligro donderdag 1 procent lager tot 34,65 euro.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  14. forum rang 10 voda 21 juli 2016 16:24
    Beursblik: EMTE vormt risico voor dividend Sligro

    NIBC Markets verlaagt advies en koersdoel.

    NIBC Markets heeft donderdag in navolging van de kwartaalcijfers het advies voor Sligro Food Group verlaagd van Kopen naar Accumuleren en het koersdoel neerwaarts bijgesteld van 40,36 naar 38,29 euro.

    Volgens analist Gerard Rijk kan de zwakke ontwikkeling van de supermarktketen EMTE in combinatie met hoger dan voorziene eenmalige posten en kosten voor IT mogelijk de winst per aandeel van Sligro aantasten en daarmee ook het dividend.

    De marktvorser toonde zich evenwel positief over de ontwikkeling van omzet en het resultaat bij Food Service en constateerde dat het concern gelet op de extreem lage EBITDA/schuld ratio van 0,5 in hoog tempo kan blijven investeren in acquisities, vernieuwing en verbeterprogramma's. Eenmalige kosten en IT-investeringen kwamen bij Food Service evenwel hoger uit dan voorzien.

    De kasstroom noemde Rijk "gezond" en de investeringen in de eerste jaarhelft bleken lager dan verwacht, oordeelde de analist.

    Op een nipt rood Damrak noteerde het aandeel Sligro Food Group donderdag 1,0 procent lager op 34,65 euro.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  15. Shortgala 21 juli 2016 18:17
    quote:

    Vrolings schreef op 21 juli 2016 11:27:

    [...]Enige kanttekening blijft food retail.... dat wil maar niet echt lukken naar mijn idee... hoelang blijf je aan een dood paard trekken?
    Er zijn nu 3 emte s omgebouwd naar de 3.0 formule. Gaat nu versneld worden; 15 aan het einde van dit jaar.
    Verder qua winst licht tegenvallende cijfers hoewel opstartkosten belgie en integratiekosten logisch zijn en de winst drukken. Omzet, inclusief overnames, is + 6,3% procent is goed. Autonoom, service en retail, 1,6 procent in de plus.
    Emte 3.0 blijft afwachten. Eerste signalen zijn volgens mij wel goed. Nieuwe filialen zien er ook heel goed uit.
    Had een iets sterkere daling van de koers van het aandeel verwacht. Denk dat we wel wat zuidwaarts kunnen met de koers. Hoewel als je leest van een dividend van 1,25 per aandeel, zijnde 3,6 %, heel mooi is natuurlijk.
  16. Shortgala 21 juli 2016 20:53
    en het is vervelend om te zeggen. Er wordt een lekker dividend uitgekeerd door een solide bedrijf dat in de toekomst best kan groeien, maar voorzie voor het komende jaar tot anderhalve jaar geen enkele maar dan ook geen enkele koersstijging. Er is niets wat een koersstijging zou rechtvaardigen. Niets.

103 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 16 april

    1. China economische groei eerste kwartaal 5% (YoY) volitaliteit verwacht
    2. China industriële productie maart
    3. China detailhandelsverkopen maart
    4. B&S Group Q4-cijfers
    5. Fastned Q1-cijfers
    6. VK werkloosheid feb
    7. SBM Offshore $0,83 ex-dividend
    8. PostNL jaarvergadering
    9. Kendrion €0,45 ex-dividend
    10. EU handelsbalans feb
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht