Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Versatel Terug naar discussie overzicht

Wat een slagveld.......

35 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Hans_U 13 mei 2004 13:02
    Tja, als ervaren belegger die al wat stormen heeft meegemaakt (en goed doorstaan) moet ik toch bekennen dat ik de recente gebeurtenissen met Versatel in het geheel niet voorzien had.

    Heel extreem wat hier gebeurt. Nooit eerder meegemaakt. Ik durf niet te zeggen hoeveel ik de afgelopen weken ‘verloren’ heb met m’n buy&hold strategie, maar toch wel een paar (netto) jaarsalarissen. Behoorlijk de mist ingegaan door flink bij te kopen rond de 1.87 in de veronderstelling dat toen de koers al genoeg naar beneden gemanipuleerd was en we weer richting reële waardering (ergens tussen 2 en 3 euro) zouden gaan. Jammer, maar ja, wie het onderste uit de kan wil……..

    Verandert overigens niets aan m’n strategie. Als je ergens voor kiest (kopen op dips/ onderwaardering, verkopen bij overwaardering met MT/LT perspectief), doe je er normaliter goed aan om niet te veranderen, grote kans dat je dan twee keer de boot ingaat als je ineens actief gaat handelen.

    Betekent dat het allemaal wat langer kan gaan duren met Versatel en dat ook het scenario van overgenomen worden dichterbij komt.

    Advies geven durf ik niet. Ieder voor zich. Ik blijf vaster dan ooit op Versatel.
    Wat gebeurd is, is gebeurd: don’t cry for spoiled milk.
    En ‘had ik maar’ is nooit een argument in beleggingsland!!
    Gerekend vanaf de huidige (kunstmatig lage) koers, reken ik op een prachtig rendement.
    KT kijk ik nergens meer van op. MT/LT blijft het er gezond uit zien. Overgenomen worden (al eerder gesuggereerd) wordt zo langzamerhand ook een minder onaantrekkelijke optie.

    Huidige gooi-en smijtwerk doet het aandeel uiteraard helemaal geen goed. Zal misschien ook zakelijk een negatieve impact hebben.
    Ik vind het derhalve zeer wrang dat Versatel als een opvallend defensief aandeel met zeer voorspelbare omzet/winst cijfers zo’n fluctuerend koersverloop krijgt en extreem ondergewaardeerd is t.o.v. ‘peers’ die hun huishoudboekje en plannen veel minder op orde hebben.
    Het zou een van de meest stabiele fondsen moeten zijn, ware het niet dat het een prooi geworden is van hedgers (al dan niet met behulp van het JdM pakket), waarvoor het inderdaad een redelijk ideale kandidaat is. Heb ik al eens eerder uit de doeken gedaan, maar niet beseft dat het zo extreem uit kon pakken.
    Hedgers klinkt misschien als een goedkoop excuus, maar ik kan het echt niet anders zien.

    Voor mij overigens een reden om de hakken in het zand te zetten en ze het bezit van mijn stukken niet te gunnen.
    Het goede nieuws: het houd een keer op. Men kan deze blufpoker (Versatel is maar 1.50 waard) niet eeuwig volhouden.

    Succes allemaal, groeten, Hans.

    p.s. had zelf ook iets gunstiger omzetcijfers verwacht. ZON viel me mee, Duitsland viel me tegen. Is me ook niet helemaal duidelijk in hoeverre ze hebben zitten goochelen met factureerdatums

  2. [verwijderd] 13 mei 2004 13:11
    Mee eens, lijkt mij allemaal erg doelbewust neergezet. Bij een mogelijke overname moeten we straks zeker blij zijn als ze 1,75 euro bieden!!

    Nadeel is dat we weinig wapens in handen hebben....

  3. [verwijderd] 13 mei 2004 13:17
    Gelukkig dat er mensen zijn die begrijpen dat deze hele komedie toch echt een keer ophoudt. Ik ben het helemaal met je eens hans, want het kan toch niet dat alle analisten die versa de lucht in prezen, allemaal voor de gek gehouden zijn of hun werk niet goed gedaan hebben. Natuurlijk zijn er altijd analisten die er naast ( al dan niet met kwade bedoelingen ) zitten, maar als bijna iedereen het ber over eens is dat versatel eind van dit jaar rond de 3 euro moet noteren dan is het huidige koersverloop een farce waar straks door een selekt groepje mensen grof veel geld verdiend gaat worden. Petje af voor die mensen, maar tegen alle mensen die bang worden of onzeker kan ik alleen maar zeggen; hier wordt gespeeld met de koers. Laat je niet uitschudden. koop bij of houdt je stukken. Eind van het jaar staan we echt op 3 euro. Als het sentiment keert dan gaat het heel hard de andere kant op. Bedenk telkens als de koers omlaag gaat dat al die stukken ook gekocht worden. Vraag je af door wie en met welke reden. Juist om er aan te verdienen. De cijfers vallen tegen hoor ik zeggen? Dan kan ik een glimlach niet onderdrukken en denk; die John weet wel hoe hij kuddegedrag moet stimuleren. Hiermee wordt weer eens bewezen dat hij die de kudde kan bespelen rijk wordt ( of is ).

    Groeten en succes allen
  4. [verwijderd] 13 mei 2004 13:20
    Toen UPC op 80 euro stond gaven analisten ook koersdoelen van 100 euro voor het bedrijf. Hoe dat is afgelopen hoef ik hier niet te vertellen. Zelf denk ik dat we nog wel even zakken, en dat de stijging pas weer na de zomer wordt ingezet.
  5. [verwijderd] 13 mei 2004 13:21
    Goed verhaal Hans!!
    Wij kunnen elkaar de hand geven wat betreft jaarsalarissen.
    alleen heb ik ze voor 2.27.Aangekocht voor de jaarcijfers .
    Het enigste positieve is dat het een papieren verlies is.Ook ik ben genoodzaakt nu voor de lange termijn te blijven zitten.

    Groet,Sonny
  6. [verwijderd] 13 mei 2004 13:29
    Ik herken jouw situatie.
    Ik heb op 1.89 bijgekocht, met als onderbouwing dat de koers al een eind gezakt was, de koers (toen) gemiddeld al een maand boven de 1,90 zat en het negatieve sentiment toch ooit een keer moet ophouden.

    Helaas, nu staan we op 1.40 en ook ik ben zeker 2 netto jarsalarissen minder waard geworden.
    De enige optie voor mij is blijven zitten.

    Ik zou graag wat bijkopen om mijn gemiddelde prijs naar beneden te krijgen, maar dat gaat helaas (voorlopig) niet lukken...
  7. [verwijderd] 13 mei 2004 13:30
    Ik zit er ook dik in, maar de gedeelde smart (dus halve smart) is straks wel dubbele vreugd' Ik heb in ieder geval alle vertrouwen in het herstel en probeer me niet gek te laten maken door negatief geklets. (Heb ook niet veel keus eigenlijk)
  8. [verwijderd] 13 mei 2004 13:36
    mooi, helaas herkenbaar, stuk! Inderdaad ga je als zittenblijver twijfelen om ook te gaan traden maar het risico is dat je dan de deksel dubbel op je neus krijgt.
  9. [verwijderd] 13 mei 2004 13:40
    ik heb dan nwel niet zoveel stukken , maar een magere 5.000 maar moet wel zeggen dat ik jullie houding in zoverre niet snap dat de enige reden dat jullie blijven zitten het feit is dat er zo duur is ingekocht. Fundamenteel is er nog steeds niets mis met Versatel en ik denk dat we zeer zeker een stijging zullen zien maar wat betreft het koerdoel van 2.50 of meer denk ik dat jullie jezelf voor de gek houden. Dat zit er voorlopig zeker niet in en ik moet zien dat dat de komende jaren nog gehaald gaat worden. Dus aan jullie de vraag wachten tot dit aandeel rond de 1.90 -2.00 staat en je verliez nemen of maar blijven zitten en hopen. Denk dat er voor de korte termijn wel een koersverhoging inzit maar daarna is het volgens mij toch beter omkijken naar een ander fonds.
  10. [verwijderd] 13 mei 2004 13:41
    Concurrentie (prijsdruk/marges) en marktaandeel(omzet) zijn de key issues hier.

    Op alle twee heeft Versa veel te vrezen:

    -Kijk nu bijvoorbeeld naar de concurrentie KPN wat betreft de IP-VPN. KPN kan het zich veroorloven om op prijs te concurreren, Versa niet.

    -Omzet, groei in marktaandeel valt tegen. Dit is cruciaal en een teken aan de wand dat dat nu al gebeurd en niet over twee jaar. Nu niet voldoende groeien is straks buiten de boot vallen.

    Beleggen is vooruit kijken, Versa gaat nog moeilijke tijden tegemoet. De 2 euro dit jaar is volgens mij nu een illusie.
  11. [verwijderd] 13 mei 2004 13:44
    Nou naarfwinn heeft dit als ervaren belegger al maanden voor uit zien komen en jullie keer op keer gewaarschuwd hiervoor

    Wat ik ook gezegd heb : de enigste manier om rendement op Versatel te halen is als ze overgenomen wordt maar bij deze lage koers is het niet zo gunstig voor een overname prijs

    Naarfwinn
  12. [verwijderd] 13 mei 2004 13:46
    Hahahaha, ervaren belegger ? En dan de volgende opmerking:

    "de enigste manier om rendement op Versatel te halen is als ze overgenomen wordt maar bij deze lage koers is het niet zo gunstig voor een overname prijs"

    Inderdaad, je kunt een bedrijf natuurlijk beter overnemen voor een zo hoog mogelijk bedrag, stom dat wij daar niet aan gedacht hebben.

    Minkukel.

    gr.
    A de V
  13. [verwijderd] 13 mei 2004 13:52
    Zeg naarwinn oftewel nare vent heb jij je puts nog niet verkocht en zit jij nog op dit forum oftewel wanneer is het eens daswidanje. Ik sta altijd op voor commentaar over een fonds maar wanneer je alleen maar negatieve dingen te zeggen hebt en niets positief ziet zit je volgens mij toch echt je tijd aan het verkeerde fonds te besteden. Hoop alleen al voor jou dat dit fonds snel weer staat waar het thuih hoort namelijk rond de 1.80
  14. Hans_U 13 mei 2004 14:23
    SBB,
    Allereerst voor jou en je collega Naarfwinn: dank voor de vele malen dat je ons op de koersrisico’s gewezen hebt.Jullie hebben het (KT) koers-technisch bij het juiste eind gehad. Je zult ongetwijfeld veel verdiend hebben aan je heldere inzichten.
    Jammer alleen dat je er niet de argumentatie bij genoemd hebt: slachtoffer van hedge-funds (achtigen), dan wel een heel twijfelachtige overname poging. Misschien wel een combinatie.

    Je fundamentele argumenten deel ik in het geheel niet, en zijn door o.a. mezelf en _hgm (in onze optiek) duidelijk weerlegd.

    Een kleine marktpartij kan op prijs concurreren (zeker met een bruto marge van >50%), de bijna-monopolist kan dat veel moeilijker : prijsverlagingen moeten over een veel groter klantenbestand doorgevoerd worden. Een typisch scenario in zo’n markt is een duidelijk duurdere marktleider en goedkopere kleinere aanbieders. Iedereen heeft belang bij het handhaven van die situatie. Bovendien moeten KPN/DT marktaandeel inleveren (OPTA) en last-but-not-least : we hebben het hier over een fenomenale groei-markt: internet verkeer verdubbelt elk jaar. Recent in 8 maanden bij het grootste internet knooppunt in Amsterdam Z.O.
    Nu weet ik wel dat er nog veel capaciteit ligt, maar het simpele feit dat het aanbod vooralsnog niet toeneemt (je zou wel gek zijn om nu nieuwe dure kabels te gaan leggen, behoudens het vullen van enkele gaten), maar de simpele economische wet van stijgende vraag en vast aanbod zal onherroepelijk zijn werk doen.

    Omzet is belangrijk. Ben ik met je eens. Belangrijker dan winst. Viel me ook een tikkie tegen. Niet uitgesloten dat de omzet iets gedrukt is om later in het jaar met betere cijfers te komen. Zou overigens helemaal niet netjes zijn.
    Blijft altijd moeilijk in te schatten voor de buitenwereld wanneer contracten nu echt gaan lopen en geld gaan opbrengen. Versatel weet dat wel, weet ook hoeveel offertes ze hebben lopen en weet ook welk slagingspercentage ze daarbij halen. Ongetwijfeld baseren ze daar hun gehele doelstelling voor 2004 op.
    Ik geloof dan ook stellig dat de algehele doelstellingen voor dit jaar gehaald gaan worden.

    Versatel is een ‘growing business’ : tientallen nieuwe personeelsleden in Duitsland bijvoorbeeld., en aangezien kosten voor de baten uitgaan, komt hier echt extra omzet uit. ‘Beleggen is vooruit kijken’ zoals je zelf al constateerde......
    Versatel wordt in mijn overtuiging overigens meer Duits dan Nederlands! Lees de stukken van Jo Swaens er nog maar eens een keer op na.

    Nogmaals, bedankt voor de waarschuwingen, helaas hadden ze iets beter beargumenteerd moeten zijn om aan mij besteed te zijn. Jammer, maar toch bedankt voor je niet-aflatende pogingen.
    Verder worden we het over de fundamenten toch niet eens, dus laten we het hier maar verder bij laten.

    Succes, groeten, Hans.

    p.s. dat flesje wijn staat nog te bezien : 1.775 op 31-12-2004 was het break-even punt. Moet kunnen als iedereen weer bij z’n volle verstand is !
  15. Hans_U 13 mei 2004 14:29
    nee hoor, per saldo heb ik goedkoop ingekocht, vanaf .21 cent.
    De enige reden om te blijven zitten is het rendement dat je ervan verwacht gerekend vanaf het hier en nu.

    Wat gebeurd is, is gebeurd. Don't cry for spoiled milk.

    Vasthouden alleen maar omdat je duurder gekocht hebt, is een slechte tactiek. Helaas wel heel menselijk: het is gemakkelijker om winst te nemen dan verlies te incasseren. Ik betrap me er zelf ook wel eens op, blijven 'hopen' dat het wel goed komt. (ok, SBB, kop maar in).

    succes, groeten, Hans.
35 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.282
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.091
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.870
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.146
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 320.010
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.736
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.854
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.682
Alfen 12 16.002
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.756
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.162
AMG 965 125.587
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.105
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.576
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.093
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.249
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.534
ASML 1.762 76.478
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.626
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht