Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Ordina - Augustus

702 Posts
Pagina: «« 1 ... 19 20 21 22 23 ... 36 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. drulletje drie 18 augustus 2016 16:41
    Neem aan dat dit een foutje is ! Schrijven eerst dat het aandeel 30% ondergewaardeerd is maar laten koersdoel staan ?!?!

    Komende dagen komen de juiste lijkt me!
  2. sappas 18 augustus 2016 16:41
    quote:

    Kompas schreef op 18 augustus 2016 16:24:

    [...]
    ING is al langer echt niet wijs. HOLD met een 1 euro doel slaat ook nergens op. Zeg dan gewoon VERKOPEN met zo'n absurd koersdoel.

    NIBC (SNS Securities) was inderdaad eerst ook BUY.
    Na de Q1 resultaten duurde het echter ook even voordat het koersdoel werd bijgesteld. Dat zou nu dus ook weer het geval kunnen zijn. We wachten af.

    Bij de vragenronde bij de webcast was er ook een vraag van een bank en die was best positief.
    Was dat niet ING?

    Groetjes,

    Sappas
  3. ToniPantaloni 18 augustus 2016 17:01
    Volgens mij geeft Harry alleen tegengas tegen alle positivo's die hier al jaren de meest wilde verhalen rondstrooien. De koersdoelen die geroepen worden worden vanzelf de waarheid, maar vooralsnog heeft Harry het vaker bij het juiste eind gehad dan al die omhoogpraters hier. Ik ben in elk geval blij dat er ook tegengeluid is. Maakt het forum ook wat levendiger ;-)

    Maar mooi dat als het een rode dag betreft dat het dan 'manipulatie' is en bij groen de kracht van Ordina. Never a dull moment hier.
  4. [verwijderd] 18 augustus 2016 18:47
    -Vandaag had ik toch gehoopt/ verwacht een koerspiekje te zien. Dat is jammer. Dit komt louter en alleen omdat in de berichtgeving vandaag ook gemeld wordt, en terecht, dat de Overheid nog steeds terughoudend is met het investeren in nieuwe ICT en innovatie. NL loopt daarin achter t.o.v. andere landen, dus inhaalslag moet gaan komen.
    -De huidige koers van nu is echter na vandaag meer dan gerechtvaardigd gebleken. Solid as a rock. Heel belangrijk voor verdere groei. De koers had bij veel verkoopdruk makkelijk een stuk kunnen doorzakken naar bv 1,40. Dat is niet gebeurd, en zie ik ook niet gebeuren.
    -Bedrijf is weer gezond geworden, door verstandig beleid. Er zijn geen schulden meer en er worden zwarte cijfers geschreven.
    - Er wordt serieus aan dividenduitkering gedacht voor dit jaar, zeer positief signaal, wat zeker de aandacht van grotere investeerders kan trekken. Ik moet de analisten presentatie nog horen, maar heb de meeste (losse) berichtgeving daaromtrent inmiddels gelezen.
    - het roeptoeteren van sommigen hier moet niet (door eendagsvlinders) op 1 lijn worden gezet met diegenen die vele berichten en info delen met het forum, daar veel tijd en aandacht insteken en (denken te) snappen waarmee het bedrijf bezig is. Laten we even niet vergeten dat Dirty Harry met zijn geroeptoeter van 0,80 ct het meest voor wat betreft de koers uit de richting zit. Hij spant potdomme de kroon!
    -De positieve lijn omhoog is zichtbaar aan het worden, wie dat niet wil zien om wat voor reden dan ook snapt het m.i. niet goed. Het is een prestatie om ondanks krimp vanuit je vaste klantenkring (Overheid) op deze manier het bedrijf weer op de rails te kunnen zetten.

    Tot slot De bank geeft 0,5% rente per jaar. Ik ben ervan overtuigd dat Ordina meer rendement oplevert. Jammer dat velen het geduld niet kunnen opbrengen en in enkele gevallen zelfs maar blijven azijnpissen vanuit een stoffig verleden (Fixed mind) Gelukkig maar dat er bij Ordina mensen aan het roer zitten die anders in elkaar zitten, en de drive hebben om een transitie te bewerkstelligen (open mind)

    Zo, nu eerst lekker eten en wat later vanavond met een bel wijn de ananlistenpresentatie beluisteren.

    PS ik heb ze allemaal nog ;)
  5. forum rang 4 Kompas 18 augustus 2016 18:57
    quote:

    Klaver020 schreef op 18 augustus 2016 18:47:

    Zo, nu eerst lekker eten en wat later vanavond met een bel wijn de ananlistenpresentatie beluisteren.
    Bardolino was het toch?! haha

    Alvast proost op een mooi toekomstig rendement bij ons pareltje!
  6. analyse_A3CD 18 augustus 2016 19:49
    quote:

    dartyharry schreef op 18 augustus 2016 15:51:

    Beste jeff
    Dank u, ik heb er inderdaad veeeel te veeeel.
    en Kompas inderdaad knap dat ze aan die Belgen wel wat weten te slijten.
    maar 20% omzetstijging van weinig is nog steeds weinig als u snapt wat ik bedoel.
    Dirty wat is dit, als iemand in jouw richting schrijft is het plotseling een "beste"?? Als ik jouw was, zou ik eerst maar eens even contacten met JOS en anders FLORIUS, wellicht kunnen zij jouw tot rede brengen!?

    Pak die handschoen nou eens op en steek niet steeds je kop in het zand, want heb je gezien wat jij aantrekt met je prietpraat en steeds weer een herhaling van meer van hetzelfde?

    Er is ook nog een middenweg en roep niet tot vervelens toe altijd hetzelfde zonder onderbouwing!
  7. [verwijderd] 18 augustus 2016 20:05
    quote:

    moneymaker_BX schreef op 18 augustus 2016 19:49:

    Nieuw artikel in Telegraaf over projecten bij Overheid
    wie kan het openen
    Bedoel je deze? Is van 11 augustus

    CPB: overheid moet sneller inspelen op ICT
    11 AUG 2016
    DEN HAAG - Overheden moeten sneller reageren op ICT-ontwikkelingen in de markt. Nu wachten ze te vaak met regels en beleid tot er meer duidelijk is over de nieuwe technologie of de ontwikkeling ervan in de markt. Op een later moment met regels komen, is echter vaak lastiger en ook kostbaarder. Dat staat in een rapport van het Centraal Planbureau.

    ICT speelt een centrale rol in de economie: de grootste bedrijven zijn ICT-bedrijven en ICT wordt steeds meer gebruikt. Het maakt nieuwe toepassingen mogelijk, zoals platformen en robots. Maar ook het 'internet der dingen', waarbij bijvoorbeeld machines, auto's, thermostaten, verkeerssystemen en koelkast online zijn.

    Die nieuwe technologieën veranderen de economie. Tegelijkertijd brengen ze risico’s voor publieke belangen met zich mee, stelt het CPB, bijvoorbeeld voor veiligheid en betrouwbaarheid. Beleidsmakers moeten die belangen waarborgen, en eventueel ook ingrijpen. Omdat de kosten van nieuw beleid ook nog eens kunnen veranderen over de tijd (zoals het achteraf aanpassen van de beveiliging van miljoenen sites) moet de overheid niet te lang wachten met regels en beleid.

    Bij andere ICT-toepassingen, zoals zelfsturende auto’s of Uber, kan de overheid experimenten faciliteren of zelf op lokaal of regionaal niveau experimenteren om onzekerheid over de technologie te verkleinen, adviseert het Centraal Planbureau.

  8. [verwijderd] 18 augustus 2016 20:14
    quote:

    Kompas schreef op 18 augustus 2016 18:57:

    [...]
    Bardolino was het toch?! haha
    Alvast proost op een mooi toekomstig rendement bij ons pareltje!
    Zo is dat, en alle daghandelaren zijn na vandaag weer vertrokken. (enigszins teleurgesteld). Had natuurlijk ook op een piekje gehoopt maar goed we komen er wel! Beetje geduld nog, hoort ook bij het vak (van beleggen)
    Bardolino: heerlijk heb eigenlijk altijd een flesje daarvan in huis hahaha!
  9. [verwijderd] 18 augustus 2016 20:31
    Ja, Premium ik zie het nu.

    inShare
    Rob Goossens

    "NIEUWEGEIN - Ordina richt zich weer op grote overheidsopdrachten. De ict-dienstverlener kwam vorig jaar in opspraak vanwege fraude en corruptie, maar groeide in het eerste halfjaar weer."

    Zal morgen kijken wat het is. Misschien iemand hier abonnee die mij voor kan zijn?
  10. [verwijderd] 18 augustus 2016 20:47
    BINGO dit is em>

    Rob Goossens

    NIEUWEGEIN - Ordina richt zich weer op grote overheidsopdrachten. De ict-dienstverlener kwam vorig jaar in opspraak vanwege fraude en corruptie, maar groeide in het eerste halfjaar weer.
    Gisteren kwam het bedrijf met zijn halfjaarcijfers over 2016. Het zag zijn omzet toenemen tot €177,8 miljoen (+2,9%). Dat was te danken aan meer werkbare dagen en de prestaties in België en Luxemburg. In Nederland liepen de inkomsten terug (-1,8%).

    Ordina ondervindt nog steeds last van de fraude die in april 2015 aan het licht kwam. Het bedrijf zou onder meer via een corrupte ambtenaar aan overheidsinformatie zijn gekomen.

    Volgens Stépan Breedveld, ceo van Ordina, kijkt zijn bedrijf sindsdien anders naar de overheid. Ook de parlementaire enquête Ict-projecten bij de Overheid speelt een rol.

    Breedveld: „We kopen niet langer omzet door onze diensten aantrekkelijker aan te bieden. Daarnaast zijn we zeer selectief. Als we meedingen, moeten we ervan overtuigd zijn dat we een bijdrage aan succes kunnen leveren.”

    Het bedrijf wijt de terugloop van zijn omzet bij de overheid ten dele aan het feit dat er verkiezingen aankomen. „Zo vlak voor nieuwe verkiezingen is geen moment waarop het kabinet grote investeringen doet”, aldus Breedveld. „Daarna willen we weer groeien in het overheidssegment.” Om dat mogelijk te maken investeerde Ordina in de divisie Overheid.

    Financieel gezien staat Ordina er goed voor. Het bedrijf is schuldenvrij per halfjaar en betaalt slechts 1,0% rente. Gisteren sloot het aandeel Ordina op €1,70 (+0,7%).

    >>> MAW: Nu kopen = in de (nabije?) toekomst oogsten, voor wie een wat langere adem heeft ;)
    Zou dan wel even wachten op een goeie dip (bv door alg. sentiment)
  11. forum rang 4 Kompas 18 augustus 2016 22:01
    Goed bericht richting de toekomst!

    Volgende maand worden door de Overheid ook de definitieve ICT voorkeur leveranciers bekend gemaakt.

    Ordina stond al op de voorlopige shortlist
702 Posts
Pagina: «« 1 ... 19 20 21 22 23 ... 36 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht