Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TomTom, Fugro en meer KW3-cijfers

TomTom, Fugro en meer KW3-cijfers

De tweewekelijkse IEX-marketupdate staat weer live. U vindt het hieronder. Onderwerpen deze keer natuurlijk TomTom, Delta Lloyd, Wessanen en de aanstaande presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. 

 

 

Overname Delta Lloyd (begin)

Het is even rustig rond de overnamepoging van NN Group. Wanneer valt er nieuws te verwachten?

TomTom (min. 3.52)

De omzetwaarschuwing van TomTom vorige week hakte er redelijk in. De officiele cijfers van vandaag zetten het aandeel nog eens een paar procent lager. Hier leest u wat meer achtergronden. Kijk ook eens op het forum, waar forumlid Justin dit idee opperde:

'TomTom is de samenwerking met Nvidia aangegaan om dat voor elkaar te krijgen. De Tesla sensoren zullen ook data van Tesla naar TomTom sturen, veel data, zodat het maken van die HD maps en het onderhoud ervan verder versneld kan worden.' 

De teruggang van de PND's is op zich geen vreemde zaak, de fantasie bij het aandeel zit meer in Telematics en Automotive, waar TomTom met enige regelmaat nieuwe deals met autofabrikanten aankondigt.  

Philips Lighting, ASML, Fugro (min. 9.55)

Tegenvallende cijfers bij Phililps Lighting, waardoor de koers al twee dagen daalt. ASML had topcijfers, en werd daarvoor terecht beloond. De EUV-technologie lijkt goed aan te slaan.

De daling van Fugro had niet zozeer te maken met de beroerde cijfers, als wel met de plaatsing van de converteerbare obligatie van 190 miljoen euro. Lees hier meer daarover. 

Binck (min. 13.00) en Wessanen (min. 14.00)

Binck komt maandag met de kwartaalcijfes. Het is wederom een rustig kwartaal geweest, zo kan ook Lynx beamen. Wat betreft TOM, The Order Machine, is de knoop doorgehakt. Er wordt gezocht naar een strategische partner, c.q. koper.   

Wessanen daarentegen ligt er erg goed bij de laatste tijd. Overnamefantasie zou daaraan ten grondslag kunnen liggen. Hier is de grafiek van de afgelopen 5 jaar.  

 

  

Volatiliteit en verkiezingen (min. 15.10)

8 November worden de Aermikaanse presidentsverkiezingen gehouden. Omdat Hillary Clinton ruim voor ligt in de peilingen lijkt er nauwelijks rekening te worden gehouden met een presidentsschap van Donald Trump. Dat uit zich in een lage volatiliteit op de beurzen. Maar, Brexit indachtig, weten we dat we niet al te zeer op de peilingen moeten afgaan. 

 

 


Tot 1 december 2020 was Nico Inberg verbonden aan IEX. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Inberg kan posities innemen op de financiële markten. Reacties, of vragen?Mail naar nico.inberg@iexgroup.nl.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Inberg

Nico Inberg maakte deel uit van onze Beleggersdesk: een team van 7 beleggingsexperts op het gebied van fundamentele en technische analyse. Onze fundamentele experts zijn op en top professionals met tientallen jaren ervaring in het vak. Zij bestuderen jaarverslagen, kwartaalrapportages, prospectussen, brancherapporten, de pre...

Meer over Nico Inberg

Recente artikelen van Nico Inberg

  1. nov '20 IEX Weekend: ING, Pharming, ABN en PostNL 1
  2. nov '20 BAM: Pas op de plaats
  3. nov '20 HAL: Deal or no deal?

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. Ir en Largo 23 oktober 2016 11:09
    Geef meer informatie in deze video bv waarom is het bod goed genoeg voor DL en kom dan met cijfers met de echte waarde van het bedrijf. Er wordt maar geraden en nagepraat.
    En eerlijk is eerlijk als je het echt allemaal weet dan lig je op de bahama's.
    De waarde van delta lloyd is op dit moment 7,015 euro en een Solvency II tussen de 178 en 181%

7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links