Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Beurscompetitie Europa BCE16

3.347 Posts
Pagina: «« 1 ... 150 151 152 153 154 ... 168 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 rene l 29 oktober 2016 22:02
    Beursexperts hadden een paar weken terug de 500 voor onze Aisniks in het vizier.
    Inmiddels zijn we voor begin dit jaar op een paar procenten na weer terug bij af.
    De beurs is een jungle, en het is niet makkelijk om je hoofd boven water te houden.

    Zelf heb ik ook een paar weken terug de stap naar de opticien gewaagd.
    Mijn contactlenzen zijn inmiddels 12 jaar oud, op zich had ik best nog wel een goed zicht, beschadigingen bogen de stralen van de felle zon, en in het donker het licht van de koplampen van auto's zodanig af dat het tijd werd voor nieuwe.

    Ik had er wel eens over gedacht om mijn ogen te laten laseren bij zo'n figuur die op zondagmorgen bij Harrie komt, het lijkt mij echter eng en fiancieel is het ook een behoorlijke rib uit mijn lijf.

    Ik stapte daarom wat weken terug bij Pearl naar binnen, ze zijn tenslotte beursgenoteerd, ik maakte een afspraak een week later omdat ik de oude niet meer in mocht hebben, mijn ogen moesten tot rust komen, en ik was weer aangewezen op mijn 12 jaar oude bril waarmee ik ook nog best uit de voeten kon komen.

    Een week later werd ik ontvangen door een vriendelijke man in een pak met stropdas waar ik zeker vertrouwen in had, mijn ogen werden gescand door dure apparatuur en hij kreeg een uitdraai met een compleet spectrum met bijbehorende sterktes, hij liet mij nog even wat letters lezen door een apparaat en was er uit, het kwam zeer professioneel over.

    Ik verliet de winkel en de lenzen zouden over 2 weken klaar zijn.

    Ik dacht toen, en nu ga ik even naar Specsavers want ik moet waarschijnlijk ook een nieuwe bril voor het geval dat.
    Daar binnengekomen paste ik wat brillen, er kwam een wat oudere vrouw naar mij toe, en ze vroeg of ze me kon helpen.
    Welk montuur vind u van deze 2 het leukste, deze staat u goed en ze ging ongezien voor mijn voorkeur.
    Nou zei ik, dan moeten we maar een afspraak maken voor een oogmeting, het kan gelijk wel zei ze, en ik vroeg wie gaat de meting dan doen, ik dacht namelijk dat ze een winkelhulp was, en ze zei, dat doe ik zelf.

    Ik ging met haar een hokje in er werden wat metingen gedaan, daarna kreeg ik als afsluiting een grote bril op met de juiste glazen en ik mocht wat cijfers bestuderen.
    Het was voor mij niet helemaal duidelijk maar ze veranderde handmatig wat sterktes totdat ik alles precies kon zien, ik mocht nog wat kleine lettertjes lenzen, en ze zei vervolgens, voor mij is het volledig helder.
    Mijn bril met nu varifocale glazen zou a.s. maandag klaar zijn.

    Afgelopen woensdag kreeg ik van Pearl al een belletje dat mijn contactlenzen er waren en ik ging ze direct ophalen.
    Thuis deed ik ze in, het was zeer onwennig en ik had het idee dat mijn zicht juist minder scherp geworden was.
    's Avonds ging ik zoals gebruikelijk een stukje fietsen, niet naar de Bahamas, maar zo'n 15km door ons dorp e.o.
    De schemer stak op, het zicht werd steeds minder, lichtgevende reclameborden vervaagden, straatnamen kon ik niet meer lezen, lantaarns werden wazig, het leek wel of ik bezopen was.
    Ik was blij dat ik heel thuis kwam en niet met de auto onderweg was.

    Ik heb het een paar dagen aangezien en vandaag maar bij Pearl binnengelopen.
    Ze deden niet zo vriendelijk meer, waarschijnlijk was ik nog niet goed gewend, en ik zou eventueel ook nachtblind kunnen zijn.
    Toch een nieuwe afspraak afgedwongen, de specialist had midden volgende week pas tijd.

    Naderhand toch even bij Specsavers binnengelopen, de bril was net klaar.
    Ik zette hem gelijk op en buiten was het voor mij een verademing, ik kan zelfs weer kentekens lezen op meer dan 50 meter afstand, iets waar de Belastingdienst problemen mee heeft.

    Vanavond heb ik nog een praktijktest gedaan in het donker. Eerst heb ik mijn oude contactlenzen ingedaan en ben met de hond een blokje omgegaan, op zich was het zicht absoluut niet slecht.
    Daarna heb mijn oude bril opgezet en ben nogmaals een blokje omgegaan, ik kon ook alles goed zien.
    Vervolgens heb ik mijn nieuwe contactlenzen ingedaan en ben wederom een blokje omgegaan, ik zag bijna geen steek voor mijn ogen.
    En zonet ben ik met mijn nieuwe bril nogmaals een blokje omgegaan, het zicht was perfect.

    Voor mij is het wel duidelijk. Nieuwe technologieen zijn prima, staar je er echter niet blind op.
    Het gezonde verstand en logisch nadenken moeten we nooit uit het zicht verliezen.

    www.youtube.com/watch?v=btPJPFnesV4
  2. forum rang 6 haas 1 november 2016 17:19
    quote:

    haas schreef op 30 oktober 2016 11:28:

    toch 'n mooie visvijver de selektie van 600 eu aandelen
    welke fondsen /etf 's zijn er die deze 600 als basis in hun portefeuille hebben ?

    PS: Post stijgt met 12 % o.b.v. mogelijke fusie etc
    Totale stijging vanaf 1 januari : 38%
  3. [verwijderd] 1 november 2016 18:48
    @haas

    Aan het begin van het jaar zijn op deze plaats diverse iShares ETF 's aangehaald. Enkele daarvan zijn als benchmark aan het spel toegevoegd. Voor je portefeuille is de iShares ETF The Neterlands (EWN) het meest van toepassing. Om die rede heb ik deze ETF als benchmark voor je portefeuille gekozen.

    De 10 aandelen met de grootste weging maken met elkaar ca 70% van de koers. Deze aandelen komen uitgezonderd NXP allemaal op de keuzelijst voor.

    In de aandelenfabriek zijn de rendementen van 3 klassen van iShares ETF's (country, sector, factor) voor het lopende beurs jaar bijgehouden. De zwaarwegende aandelen per ETF komen, een enkele uitgezonderd, allemaal in de keuze lijst van de beurscompetitie voor.

    www.ishares.com/us/products/239671/is...
    www.aandelenfabriek.nl

  4. [verwijderd] 5 november 2016 08:20
    Week 44

    Bloom heeft de meest 'crisis' bestendige portefeuille voor A_A en hirshi. Onderaan ivan, herbinator en Bdb. Met elkaar gaan we 3.8% omlaag.

  5. [verwijderd] 5 november 2016 08:31
    Totaal stand

    JP neemt de 2e plaats over van haas. Hij profiteert van de koersstijging van PostNL. Onderaan neemt Hearts de rode lantaarn over van ONN. En Bloom ontsnapt door de koersstijging van Inmarsat.

    De rode linten zijn voor BelegdeBoterham, flosz en Hearts.

  6. [verwijderd] 5 november 2016 08:40
    Research porto

    De portefeuille die het meest te duchten heeft van de Chinese import presteert het beste. Goldman Sachs verkijkt zich volledig. Europese (en Japanse) aandelen zijn goed geprijsd (in vergelijking met de US stocks) was het adagio aan het begin van het jaar.

    KeplerCheuvreux behaalt het meest evenwichtige rendement tot nog toe. Elk kwartaal net iets beter dan het gemiddelde. Dicht bij huis profiteert Marktgevoel van de belangstelling voor NL-aandelen dit jaar (80/20 belegd/cash).
  7. [verwijderd] 5 november 2016 09:27
    Slechtste aandelen van de week

    Heijmans NV in verval en tikt een kwart van de koers af. ARCADIS mee omlaag. BeterBed met dividend en tegenvallende verkoopresultaten ook dik in de min. Verder staan de Italiaanse banken in de belangstelling deze week - vooral bij de verkopers.

    www.aandelenfabriek.nl

  8. nobahamas 5 november 2016 14:59
    Wederom bedankt coldplay.ik heb me de laatste weken weinig in de beurzen verdiept. Geniet van een vakantie in Sri Lanka met weinig tot geen connectie met het www (bewust).Eind volgende week stap ik weer in het gereguleerde leven.
  9. [verwijderd] 5 november 2016 15:28

    Fijne vakantie Noba. Ik heb je hier nog aanbevolen als adviseur voor Brunel (zie reactie op Nico over Brunel)voor het vinden van nieuwe techwerkvelden waar mogelijk business.

    Voor de rest is het Noba weg en de beurs krijgt behoorlijke klappen en Jonas in het bijzonder (min 5% in 1 week). Mag de pret iets meer MT bekeken niet drukken: gewoon Grandvision en Hal bijgekocht en voor der est wat afwachten met de gevaarlijke jongens zoals Beter Bed, Arcadis (heb ik nog een beetje van, Tom Tom dat ze weer op het goede pad komen.

    Groet, Jonas
  10. forum rang 7 ffff 5 november 2016 16:29

    Coldplay,

    Je constateert dat we met elkaar zo'n kleine 4 procent achteruit geboerd zijn, deze week. Overal vind je nu analyses n.a.v. de USA-verkiezing en vooral welke aandelen het meest zullen reageren bij welke winnaar. Je leest je suf, maar materiaal genoeg om over na te denken.

    Gisteren vroeg Bolo: Hoe gaat het KK-bezoekers en antwoordde ik hem: Beroerd, vanweg de aankopen afgelopen week.

    En toch Coldplay....Als we weer hetzelfde scenario gaan krijgen als met de brexit, dan klopt toch het tweede grote artikel in De Tijd van vandaag: Kopen als er angst in de markten is.

    Eind volgende week, weten we meer, al duurde het uitzweten van brexit toch ook een kleine 2 maanden. Dan pas weet ik of ik deze week goed " gegokt" heb of een extra dreun ga krijgen.....

    Rene,

    Wat een pracht van een brillenposting. Gewoon als aanvulling: Je hebt ook mensen die gewoon een bijsluiter meenemen naar....de Hema, naar de Aldi en daar voor 8 Euro een leesbril meenemen en echt waar....die voldoen...prima !

    Peter

    www.tijd.be/markten_live/homepage/Bel...

  11. forum rang 7 hirshi 5 november 2016 18:14
    Volgens mij wordt de kans dat Donald Trump gaat winnen steeds groter nu hij in de peilingen inloopt op zijn rivaal.

    Volgens Barclay kan de S&P 500 in dat geval zo'n 11-13% dalen.
    Dat lijkt me sterk overdreven.
    Ook omdat de markt alvast op een daling vooruit loopt. Daardoor wordt de opluchtingsrally als Clinton wint alleen maar groter.

    De sentimentsmeter van CNN - de "Fear and Greed index" geeft "Extreme Fear" aan, net zoals in het vroege voorjaar van 2016.
    Dat nodigt uit tot kopen.

    Mvrgr.
  12. [verwijderd] 5 november 2016 19:09

    Tijdje weggeweest Hirch. Allemaal onzin die voorspellingen over beurseffect verkiezing Trump. Indertijd dacht ik toen Reagan werd verkozen dat een halve zool aan de macht kwam. Welnu, beurseffect viel heel erg mee en als president deed hij het zeker niet slecht.

    Ware ik Amerikaan zou ik voor Trump stemmen. Aan die Clinton heb ik een bloedhekel en die acht ik veel gevaarlijker. Dat gerommel met die Clintonfoudation, wegwerken mails, Trump vrouwonvriendelijk gedrag verwijten, terwijl haar eigen man wild rondneukte en zij om carrier redenen toch maar bij hem blijft.

    Komt bij als minister van Buitenlandse Zaken heeft ze er weinig van gebakken na eerst al gefaald te zijn met een beetje doordacht plan over Gezondheidszorghervormingen. In Syrië was ze voor meer steun voor die Rebellen, waarvan een deel dan weer mede gefinancierd werd door Al Quada.

    Hoe kan je zoiets bedenken en dat moet nu de nieuwe president van de USA worden. Laat dat mens maar bij de Wall Streetbanks haar vriendjes gaan werken. Wordt ze gekozen dan moet je in dure modehuizen, cruises etc zitten. Bij Trump zie ik meer gebeuren en verandering wordt tijd in de USA, want onder Obama is de middenklasse en de zwarte onderklasse er geen donder op vooruitgegaan!

    Groet, Jonas
  13. forum rang 7 hirshi 5 november 2016 20:19
    jonas,

    Het niet interessant op wie wij als Nederlanders zouden stemmen.
    Amerikanen stemmen immers en niet wij.

    Wel interessant is welk effect de uitslag op de beurzen de teweeg zal brengen en of de beurzen daarop vooruitlopen. Dat laatste kan de reden zijn van de huidige malaise.

    Algemeen wordt aangenomen dat verkiezing van Clinton een positief effect zal hebben en verkiezing van Trump niet.
    Ik denk dat dat effect nu al door het verloop van de polls tot uitdrukking komt in het verloop van de indices.
    Of en in welke mate verkiezingseffecten hun weerslag zullen krijgen op de markten weet niemand, maar daar gaat het nu wel om.
    Daar zou volgens mij iedere serieuze belegger over moeten nadenken.

    Mvrgr.

  14. [verwijderd] 5 november 2016 20:42

    Hirsh ik denk eerder dat een komende renteverhoging eerder een rol heeft gespeeld bij deze daling. Zie hiervoor een column van Arend Jan waarin hij wijst op een aantal defensieve aandelen zoals DSM, Grandvision e.d. die bij redelijke cijfers toch een pak(je) op de broek kregen.

    Groet, Jonas
  15. forum rang 7 hirshi 5 november 2016 20:59
    Jonas,

    Die verwachting van een komende renteverhoging in december 2016 is toch geen nieuws meer.

    mvrgr.
  16. [verwijderd] 6 november 2016 08:35
    quote:

    nobahamas schreef op 5 november 2016 14:59:

    Geniet van een vakantie in Sri Lanka
    Zo'n mind reset kan verfrissend werken. Veel plezier.

3.347 Posts
Pagina: «« 1 ... 150 151 152 153 154 ... 168 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.209
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.876
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.154
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.024
AFC Ajax 537 7.013
Affimed NV 2 5.744
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.978
Air France - KLM 1.024 34.305
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.750
Alfen 12 16.137
Allfunds Group 3 1.163
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 326
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.212
AMG 965 125.616
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.513
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.108
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.588
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.099
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.254
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.620
ASML 1.762 76.744
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.640
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.660