Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Opwaartse druk AEX wordt opgevoerd

TA: Bedankt!

Ik wil iedereen bedanken voor zijn of haar stem op mij voor de publieksprijs Gouden Stier voor Beste technisch analist 2016. Ik ben enorm trots dat ik voor de tweede keer een gouden stier als publieksprijs mocht ontvangen. De eerste Gouden Stier Beste beleggingsexpert won ik mede door uw stem in 2014.

Nogmaals dank voor uw stem op mij. Komende maandag zal ik de dagelijkse uitgebreide technische analyse weer oppakken. Voor nu alvast een goed weekend.

Bas Heijink wint Gouden Stier voor Beste technisch analist 2016

 

Oké nog even heel kort

Voor de vierde keer in de afgelopen drie maanden wist de AEX gisteren boven de zone tussen 457 en 458 te komen. De opwaartse druk wordt dus verder opgevoerd.

De stijgende trend in het middellangetermijnbeeld is deze week intact gebleven en ik verwacht in de komende tijd een structurele doorbraak boven deze zware zone en een opwaarts vervolg naar hogere jaartoppen.

Na de krachtige opgaande beweging van twee dagen geleden is het heel normaal dat gisteren even een pas op de plaats wordt gemaakt en deze terugval is te zien als terugtest naar de voormalige dalende zeerkortetermijntoppenlijn en het 50-daags gemiddelde, ondanks dat de index hier net onder sloot.

Inmiddels zijn ook alle Fibonacci-retracementniveaus van de recente correctieve beweging vanaf de 463-top opwaarts gebroken. De eerste steun ligt bij 449,20 en daaronder bij 447 en de eerste weerstand is bij de zware zone van 457 tot 458 te vinden.

Daggrafiek AEX
Daggrafiek AEX Index
Klik op de grafiek voor een grote versie

 

De informatie in deze column behelst geen individueel beleggingsadvies maar slechts een algemene aanbeveling waarop beleggers hun beleggingsbeslissingen mede kunnen baseren. ING Bank N.V. is verantwoordelijk voor het uitbrengen van de hierboven opgenomen beleggingsaanbeveling die is opgesteld door Bas Heijink, Senior Analist Technische Analyse van het ING Investment Office. Deze beleggingsaanbeveling is opgesteld op basis van zijn eigen kennis gecombineerd met betrouwbare bronnen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht