Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Aandeel

Nyrstar BE0974294267

Laatste koers (eur)

0,071
  • Verschill

    -0,002 -2,72%
  • Volume

    28.921 Gem. (3M) 57,5K
  • Bied

    0,071  
  • Laat

    0,076  
+ Toevoegen aan watchlist

CEO van Nyrstar stapt onverwacht op

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Guus_Geluk 13 december 2016 23:29
    CEO van Nyrstar stapt onverwacht op

    Hilmar Rode volgt Bill Scotting op. Rode werkte eerder bij BHP Billiton, Anglo American en Glencore.

    Bill Scotting verlaat 'met onmiddellijke ingang' het bedrijf 'om zich op andere opportuniteiten toe te leggen'. Zo meldt Nyrstar

    Scotting was pas sinds 2015 aan boord. Hij leidde het bedrijf door een moeilijke periode. Onder zijn bewind haalde Nyrstar vers kapitaal op en werd de verkoop van de mijnactiviteiten in gang gezet. 'We danken Bill voor zijn harde werk. We wensen hem alle succes toe', zo klinkt het dankwoord van de bestuursleden.
    Het is niet duidelijk waarom Scotting zo plots het bedrijf verlaat. Zijn vertrek komt compleet uit de lucht vallen. Begin november vertelde Scotting nog in De Tijd dat Nyrstar 'voor op schema lag', ondanks een bar derde kwartaal met allerlei tegenvallers. Nyrstar kreeg ook rugwind van flink hogere zinkprijzen.
    Visionair
    Hilmar Rode heeft massa's ervaring in de metaalsector, gaande van mijnbouw tot smelterijen en van zink tot koper en steenkool. Hij was onder andere actief bij BHP Billiton, Glencore en Anglo American.
    Hij leidde onder meer de transformatie van de grootste kopermijn ter wereld in Chili. En hij stond mee aan het hoofd van de herstructurering en optimalisatie van een zinkmijn in Kazachstan waar een smeltoven werd geïnstalleerd.
    Op zijn LinkedIn-profiel noemt hij zichzelf alvast 'een visionair leider die al bewezen heeft dat hij een bedrijf kan transformeren'.
    Een van zijn prioriteiten bij Nyrstar is de verdere herontwikkeling van de Australische site in Port Pirie in goede banen leiden.

    www.tijd.be/ondernemen/grondstoffen/C...
  2. jessebrown 14 december 2016 08:53
    Pleister op de wond.

    Re: Nyrstar
    (3)
    Berichtdoor JoeJack » 14 Dec 2016 07:06

    Nyrstar kondigt verkoop van Contonga aan

    14 december 2016 om 07u00 CEST

    Nyrstar NV ("Nyrstar" of de "Vennootschap") kondigt vandaag aan dat ze Aandelenkoopovereenkomsten heeft gesloten voor de verkoop van haar Contonga-mijn in Peru en verschillende minerale concessies in Quebec, Canada, aan dochterondernemingen van Glencore plc, een gediversifieerd grondstoffenbedrijf, voor een totaal bedrag in contanten van USD 26 miljoen (de "Transacties").

    Dit totale bedrag bestaat uit USD 21 miljoen voor de Contonga-mijn en uit USD 5 miljoen voor de minerale concessies. De closing van de Transacties is onderworpen aan de gebruikelijke closingvoorwaarden en zal naar verwachting plaatsvinden in de eerste jaarhelft van 2017.

    De Transacties zijn onderdeel van het verkoopproces van alle of de meeste mijnbouwactiva van Nyrstar, dat officieel startte in januari 2016, en omvat ook de afgeronde verkoop van de El Toqui-mijn in Chili en de aangekondigde verkoop van de El Mochito-mijn in Honduras. Nyrstar gaat voort met de verkoop van haar mijnbouwactiva en zal te gepasten tijde hierover verder informeren.

    BMO Capital Markets Limited en Lazard & Co treden op als financiële adviseurs voor Nyrstar in verband met de Transacties.
4 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van BeursDuivel en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 55% korting!

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht