Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

PostNL Koninklijke NL0009739416

Laatste koers (eur)

1,225
  • Verschill

    -0,016 -1,29%
  • Volume

    1.717.700 Gem. (3M) 2,2M
  • Bied

    1,213  
  • Laat

    1,231  
+ Toevoegen aan watchlist

PostNL wijst finaal bod Bpost af

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Guus_Geluk 7 december 2016 08:29
    08:08 7-12-2016
    DEN HAAG (AFN) - PostNL wijst het finale overnamevoorstel af dat branchegenoot Bpost onlangs op tafel legde. Dat maakte het postbedrijf woensdag bekend. Het besluit om niet met de Belgen in zee te gaan, is unaniem genomen door bestuur en commissarissen.

    Een overname door Bpost leidt volgens PostNL niet tot een succesvolle combinatie. Het bedrijf vreest negatieve gevolgen voor het eigen personeel en voor de positie van PostNL als uitvoerder van de basispostdienst in ons land.

    www.beursgorilla.nl/nieuws-item.asp?t...
  2. BASF en BAYER kopen 7 december 2016 18:17
    Herna Verhagen, de CEO van PostNL, legt de schuld voor de mislukte overname door de Belgische sectorgenoot vooral bij bpost zelf. Dat blijkt uit interviews van Verhagen in De Tijd en Het Financieel Dagblad. "De manier waarop bpost het proces heeft gevoerd, heeft eigenlijk alleen maar geleid tot weerstand, niet tot steun", klonk het scherp. Ook bpost heeft laten weten bpost niet verder te gaan met een bod op PostNL en blijft andere groeiopportuniteiten onderzoeken.
    De beslissing van PostNL om het "finale en verbeterde bod" van bpost vanmorgen definitief af te wijzen, kwam er volgens Verhagen omdat "geen van de stakeholders positief stond tegenover een overname".

    De schuld voor dat gebrek aan steun, legt de PostNL-topvrouw grotendeels bij de strategie van bpost zelf. Verhagen hekelt vooral de openbaarheid van het overnamebod, waardoor het Belgische postbedrijf er volgens haar "een publiek proces" van heeft gemaakt.

    "Bpost heeft er bewust voor gekozen om zijn bod op 6 november publiek te maken. De weken nadien zijn verschillende interviews gevolgd, die de ontstane commotie in Nederland verder hebben gevoed. Ik zou het toch wel een beetje anders gedaan hebben", verklaarde Verhagen daarover.

    Verhagen weerlegde tot slot ook de kritiek dat de beslissing van PostNL grotendeels werd ingegeven door de politieke weerstand in Den Haag. "Je kunt niet ontkennen dat postvoorziening plaatsvindt in een gereguleerde markt. Dan zal je wel degelijk rekening moeten houden met de overheid die de regels bepaalt voor die markt. Maar uiteindelijk is onze afwijzing afhankelijk van heel veel stakeholders, niet alleen de overheid", zei de topvrouw van PostNL.

    Ook Michiel Boersma, voorzitter van de Raad van Commissarissen van PostNL, ontkent in een interview in De Standaard dat PostNL en de politiek een één-tweetje hebben opgezet om het bod van bpost af te slaan.

    Voor Verhagen is het nu officieel over en uit met de overnamedromen van bpost. "Een zelfstandige toekomst is beter voor het bedrijf, zijn klanten, medewerkers en aandeelhouders", besluit ze.
  3. forum rang 4 JvH 16 december 2016 13:59
    PostNL begon flirt met Bpost in 2014

    16 december 2016 13:06
    Piet Depuydt
    Michaël Sephiha
    Corrigeren
    Bewaren
    Afdrukken
    Geef zelf een reactie
    Herna Verhagen, de CEO van PostNL. © ANP
    2
    foto's
    Herna Verhagen, de CEO van PostNL. © ANP

    PostNL-CEO Herna Verhagen zette de eerste stap voor de toenadering tot Bpost. Dat blijkt uit een reconstructie door De Tijd.

    Topvrouw van PostNL, Herna Verhagen, legde in mei 2014 de eerste contacten voor een fusie met Bpost. Dat blijkt uit een reconstructie van De Tijd. Op een jaarlijkse conferentie voor postbazen van over de hele wereld in het Zwitserse stadje Luzern zei ze aan haar Belgische collega: 'We moeten eens praten'. Het startschot van de toenadering tussen Bpost en PostNL werd daardoor gegeven.
    Koen Van Gerven (Bpost) en Herna Verhagen (PostNL) centraal zij aan zij op de postconferentie in Luzern. © IPCKoen Van Gerven (Bpost) en Herna Verhagen (PostNL) centraal zij aan zij op de postconferentie in Luzern. © IPC
    In mei van dit jaar zaten de twee postbedrijven in de laatste rechte lijn om een fusieakkoord te sluiten. In 2015 lagen de gesprekken lang stil omdat de Belgische wet op Overheidsbedrijven een knelpunt vormde. Maar de federale regering paste die aan, zodat zij niet langer de CEO en de voorzitter van Bpost (en Proximus) zou benoemen.
    Groen licht
    Tussen begin 2016 en de maand april verhoogde Bpost tot drie keer toe zijn biedprijs voor PostNL, om tenslotte uit te komen op 5,10 euro, de helft in cash en de helft in aandelen. Begin april liet de Nederlandse postgroep weten dat op die basis kon worden onderhandeld. Beide postbedrijven openden daarop hun boeken voor elkaar.
    Tussen januari en april 2016 verhoogt Bpost tot drie keer toe zijn prijs om tenslotte uit te komen op 5,10 euro.
    Maar Den Haag was not happy. Minister van Economische Zaken Henk Kamp (VVD) reageerde in april 2016 boos aan het adres van zijn Belgische collega Alexander De Croo (Open VLD). 'Ik hoor dat jullie in gesprek zijn met PostNL. Dat is ongehoord', zei de Nederlander in Den Haag aan de Belg. Die wimpelde de opmerking af: 'Het is een zaak van het management.'
    Er kwam ruis op de lijn. Maar de gesprekken tussen de twee postgroepen vorderden goed. In mei zaten ze in de laatste rechte lijn om een fusieakkoord te sluiten en waren ze het eens over 95 procent van de knelpunten. Maar de Nederlanders maakten op het laatste nippertje een bocht van 180 graden.
    Tot nu toe dachten velen dat het lek van oud-minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS) de Belgisch-Nederlandse postdeal torpedeerde, maar er speelden andere motieven mee.
    Lees Deel 1 van de reconstructie in De Tijd van zaterdag 17 december.
    Bron: De Tijd
    bpost fusie federale regering postnl labille koen van gerven herna verhagen

    www.tijd.be/ondernemen/diensten/PostN...
  4. [verwijderd] 17 december 2016 13:14
    Wel een stoer verhaal van Bpost dat toen PostNL in mei 2016 de onderhandelingen wilde stoppen met de reden dat de ACM PostNL minder waard ging maken (dreigementje van Kamp?) dat toen Bpost simpelweg gezegd heeft dat ze dat risico geheel zouden overnemen (staat ook in laatste bod Bpost). Toen was er opeens paniek bij PostNL want ze hadden geen goede reden meer om niet door te onderhandelen....
  5. dre1960 17 december 2016 13:39
    Ik zie er nog van komen dat grootaandeelhouders zich gaan verenigen om een proces op te starten tegen de staat , als daar een schadevergoeding uitrolt ben ik blij met Mijn rechtsbijstandsverzekering .
  6. [verwijderd] 17 december 2016 13:41
    Dus als ik het goed begrijp ging de overname niet door vanwege 2 bonussen?
    Dus de toekomst van de werknemers en de waarde voor de aandeelhouders was afhankelijk van 5,3 miljoen euro bonus?

    Alleen al in het belang van het bedrijf hadden zij die bonus dan onmiddellijk moeten afwijzen.
  7. [verwijderd] 17 december 2016 13:56
    quote:

    JacobusJW schreef op 17 december 2016 13:41:

    Dus als ik het goed begrijp ging de overname niet door vanwege 2 bonussen?
    Dus de toekomst van de werknemers en de waarde voor de aandeelhouders was afhankelijk van 5,3 miljoen euro bonus?

    Alleen al in het belang van het bedrijf hadden zij die bonus dan onmiddellijk moeten afwijzen.
    Eens. Ze hebben allemaal de mond vol van de zorgvuldige afweging voor alle stakeholders. Deze afweging was 1 vd simpelere...
9 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht