Word abonnee en neem Beursduivel Premium

nieuws van uitgeverij Brill

34 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 juli 2016 18:32
    De AVA in mei is niet afgesloten. Pabbruwe zei begin juni dat de vergadering binnen enkele weken wordt hervat.Deze hervatting en formele beëindiging schijnt nu te worden vergeten?
    Nu wordt 24 augustus de BAVA gehouden met het heikele agendapunt van de benoeming van de President Commissaris.

    BAVA 24-8-2016
    Agenda
    Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders - 24 augustus

    Agenda voor de Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders van
    Koninklijke Brill NV te houden op woensdag 24 augustus 2016om 14.00 uur
    ten kantore van de Vennootschap, Plantijnstraat 2, Leiden
    1. Opening
    2. Voorstel tot benoeming commissaris (stempunt)
    3. Toelichting bij de Halfjaarcijfers 2016
    4. Sluiting
  2. forum rang 10 voda 22 juli 2016 15:32
    Axxion meldt belang in Brill

    Kapitaalbelang van ruim zes procent.

    Axxion heeft een eerste belang in Brill gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 20 juli 2016.

    Axxion meldde een kapitaalbelang van 6,19 procent met een dito stemrecht.

    Wet op het financieel toezicht

    De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  3. forum rang 10 voda 17 augustus 2016 18:20
    Brill scherpt verwachtingen aan

    Gepubliceerd op 17 aug 2016 om 18:11 | Views: 13

    LEIDEN (AFN) - Wetenschappelijk uitgever Brill heeft naar eigen zeggen een sterke eerste halfjaar van 2016 beleefd. Het bedrijf zag zowel de winst als de omzet toenemen en scherpte vanwege de goede resultaten zijn verwachtingen voor het hele jaar iets aan.

    Voor het hele jaar voorziet Brill een autonome groei met 2 tot 3 procent. Hier werd eerder gerekend op 1 tot 3 procent. Verder voorziet de uitgever een toename van de ebitda-marge met 1 tot 2 procent waar eerder op 1 procent of iets meer werd gerekend.

    De definitieve halfjaarresultaten die woensdag gepubliceerd werden, kwamen nagenoeg overeen met de voorlopige cijfers die Brill medio juli publiceerde. De omzet steeg met 9 procent tot 14,4 miljoen euro, Het bedrijfsresultaat (ebitda) viel met 1,7 miljoen euro fors hoger uit dan de 0,8 miljoen een jaar eerder.
  4. forum rang 10 voda 17 augustus 2016 18:32
    Brill boekt hogere resultaten

    Outlook opwaarts bijgesteld.

    Koninklijke Brill heeft in het eerste halfjaar van 2016 hogere resultaten geboekt en stelde de outlook voor heel het boekjaar opwaarts bij. Dit bleek dinsdag nabeurs uit halfjaarcijfers van de uitgever van wetenschappelijke publicaties.

    De omzet steeg in de verslagperiode van 13,2 miljoen naar 14,4 miljoen euro, onder meer dankzij gunstige wisselkoerseffecten van 0,3 procent en de omzetverbetering bij de digitale producten van 1,1 procent.

    Het bedrijfsresultaat (EBITDA) verbeterde van 0,8 miljoen naar 1,7 miljoen euro en onder de streep resteerde een nettowinst van 0,7 miljoen euro, tegen 0,2 miljoen euro een jaar eerder en een winst uit voortgezette activiteiten van 0,9 miljoen euro, van 0,2 miljoen euro een jaar eerder.

    Outlook

    "Gezien de bemoedigende resultaten in de eerste helft van het jaar, hebben we de guidance voor de autonome groei van de omzet bijgesteld naar 2 tot 3 procent", zei het concern uit Leiden in een toelichting. Eerder ging Brill uit van een groei van 1 tot 3 procent.

    Verder verwacht de uitgever een duidelijke verbetering van de EBITDA die zal resulteren in een verbetering van de marge met 1 tot 2 procent. Eerder ging Brill uit van een margeverbetering van 1 procent of iets meer.

    Brill plaatste in de publicatie van de halfjaarcijfers wel de kanttekening dat "de outlook voor de tweede helft van het jaar voorzichtiger is dan men mogelijk zou verwachten na de resultaten in de eerste jaarhelft."

    Het aandeel Brill sloot op een rood Damrak vlak op 27,02 euro.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  5. forum rang 10 voda 18 augustus 2016 16:27
    Beursblik: Brill presenteert solide halfjaarcijfers

    Brill heeft volgens NIBC armslag met financiële positie.

    Koninklijke Brill maakte donderdag over het eerste halfjaar van 2016 solide resultaten bekend die overeenkwamen met de eerder afgegeven indicatie van de wetenschappelijk uitgever. Dit bleek donderdag uit de cijferanalyse van NIBC.

    Analist Johan van den Hooven geeft aan dat het bedrijf een margeverbetering heeft ingezet en dat Brill zijn outlook voor dit jaar in lichte mate opwaarts heeft bijgesteld naar een autonome groei van de omzet van 1 tot 3 procent naar 2 tot 3 procent. De marge voor het bedrijfsresultaat komt in de outlook nu 100 tot 200 basispunten hoger uit tegen een eerdere raming van 100 basispunten. De EBITDA-marge bedroeg over het eerste halfjaar van 2016 11,5 procent, een belangrijke verbetering van de naar 6,0 procent opwaarts bijgestelde marge over dezelfde periode een jaar terug. Dat was 3,8 procent.

    Van den Hooven, die onlangs het advies opwaarts bijstelde naar Kopen, stelt verder dat het bedrijf met een sterke financiële positie zich groei via overnames kan veroorloven, alsmede een goed dividendrendement kan bieden. De verhouding tussen de bedrijfswaardering en de EBITDA ligt met 8,8 volgens de analist duidelijk onder de waardering van grotere vergelijkbare bedrijven en noteert licht onder de historische waardering van Brill zelf. Volgens Van den Hooven bevindt Brill zich momenteel in een betere conditie dan een aantal jaar terug.

    Van den Hooven hanteert voor het aandeel Brill een koersdoel van 29,50 euro.

    Het aandeel Brill noteerde donderdag op een groen Damrak 1,6 procent lager op 26,59 euro.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  6. forum rang 10 voda 25 augustus 2016 16:35
    Brill benoemt nieuwe commissaris

    Gepubliceerd op 25 aug 2016 om 09:42 | Views: 1.522

    LEIDEN (AFN) - Wetenschappelijk uitgever Brill heeft met drie maanden vertraging eindelijk de benoeming van een nieuwe commissaris afgerond. Op een speciaal daarvoor belegde aandeelhoudersvergadering werd hoogleraar notarieel recht Steven Perrick benoemd, zo bevestigde een woordvoerder van het het aan de Amsterdamse beurs genoteerde bedrijf donderdagochtend.

    De stemming over een nieuwe commissaris werd eind mei van de agenda geschrapt bij een aandeelhoudersvergadering nadat een eerdere kandidaat zich terugtrok vanwege een geschil van Brill met enkele grootaandeelhouders. Die zijn het oneens met de dubbele beschermingswal tegen overnames van Brill en eisen meer inspraak.

    Volgens Brill is de constructie, met certificaten in plaats van gewone aandelen en daarnaast de mogelijkheid tot het uitgeven van preferente aandelen, nodig voor de continuïteit van de uitgeverij. Sommige auteurs werken jarenlang aan een boek.

    Aandeelhouders

    Brill-topman Herman Pabbruwe zegt in een toelichting dat de nieuwe commissaris goed thuis is in governance en ondernemingsrecht en daarom meer geschikt is voor de lopende discussie met de aandeelhouders. Dat kon niet voorkomen dat enkele grootaandeelhouders tegen zijn benoeming stemden.

    Pabbruwe is ,,opgelucht en blij" dat de benoeming rond is, maar realiseert zich dat de discussie nu pas echt op gang komt. ,,We praten al met de aandeelhouders en dat gaan we nog meer doen."

    Brill wil de uitkomsten van de commissie Van Manen over corporate governance in het najaar afwachten alvorens een definitief standpunt in te nemen over eventuele aanpassingen aan de beschermingsconstructies tegen overnames. ,,Wijzigingen zijn een optie. We gaan er met een open mind in", zegt Pabbruwe.
  7. [verwijderd] 27 oktober 2016 10:14
    Brill publiceert zeer regelmatig nieuwsitems over verworvenheden en activiteiten binnen de Company, zie : www.brill.com/news/
    Vandaag een bericht waarbij blijkt dat Brill een strategische zet doet, door het creëren van een nieuwe interessante functie:
    Brill Appoints Program Director Digital Humanities

    Marti Huetink, Publishing Director of the History program at Brill, will begin coordinating all business development activities of the company in the area of Digital Humanities.

  8. [verwijderd] 15 november 2016 14:45
    In tegenstelling tot de berichtgeving bij IEX ( en elders) :
    Brill:
    November 15, Tradingupdate 3rd quarter 2016,
    after stock market close Tuesday 15 November
  9. forum rang 10 voda 15 november 2016 19:24
    Brill verhoogt winstoutlook

    Derde kwartaal conform verwachting.

    (ABM FN-Dow Jones) Brill heeft zijn winstverwachtingen voor heel 2016 verhoogd, nadat het derde kwartaal conform verwachting liep. Dit maakte de wetenschappelijk uitgever dinsdag nabeurs bekend.

    De onderneming verwacht dat de marge op het bedrijfsresultaat (EBITDA) dit jaar met meer dan 2 procent zal verbeteren ten opzichte van 2015. Bij de halfjaarresultaten rekende de uitgever nog op een verbetering van de marge met 1 tot 2 procent.

    Wat betreft de omzet blijft Brill uitgaan van een organische groei van 2 tot 3 procent in 2016. Investeringen zullen op hetzelfde niveau liggen als in 2015.

    Brill zei dat het derde kwartaal conform verwachting verliep. Dit houdt in dat er gezonde groei werd waargenomen in de digitale en de op abonnementen gebaseerde activiteiten. De groei is gedeeltelijk het gevolg van een wijziging in de organisatie en het prijsbeleid.

    Het aandeel Brill sloot dinsdag op 26,30 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  10. forum rang 10 voda 16 november 2016 15:37
    Beursblik: omvang outlookverhoging Brill mogelijk nog conservatief

    NIBC houdt rekening met meer.

    (ABM FN-Dow Jones) De verhoogde verwachtingen door uitgever van wetenschappelijke werken Brill, is mogelijk nog aan de conservatieve kant. Dit stelde analist Johan van den Hooven van NIBC woensdag na een analyse van de trading update van het Leidse bedrijf.

    Van den Hooven refereerde naar de verbetering van de EBITDA-marge in de eerste negen maanden van het jaar en de verhoogde verwachting van de marge voor 2016 door Brill van 100 tot 200 basispunten naar ten minste 200 basispunten. NIBC mikt op een plus van liefst 310 basispunten.

    Daarnaast beoordeelde Van den Hooven de omzetgroei over het derde kwartaal als verwacht, waarbij Brill, net als vorig jaar, profiteerde van een belangrijke eenmalige order.

    Brill bezit volgens NIBC een sterk financiële positie, waarmee het bedrijf in staat blijft om via acquisities te groeien. Bovendien kunnen aandeelhouders rekenen op een goed dividendrendement, van momenteel circa 5 procent. Ten opzichte van de grotere spelers noteert het aandeel met een significante korting, ten opzichte van zijn historische waardering met een kleine korting. Volgens Van den Hooven staat Brill er momenteel beter voor dan een aantal jaar geleden.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  11. forum rang 10 voda 25 november 2016 16:12
    Brill digitaliseert archief Christiaan Huygens

    Gepubliceerd op 25 nov 2016 om 13:01 | Views: 1.105

    LEIDEN (AFN) - Wetenschappelijk uitgever Brill werkt aan een digitalisering van het persoonlijk archief van Christiaan Huygens. De notities van de zeventiende-eeuwse vooraanstaande wiskundige, natuurkundige en sterrenkundige gaan over uiteenlopende onderwerpen, van vakgerelateerde observaties tot opmerkingen over muziek.

    Huygens publiceerde onderzoeken over onder meer mechanica, optica en kansberekening. De Nederlander is echter vooral bekend als de ontdekker van de ringen rond de planeet Saturnus en als uitvinder van de penduleklok.

    Brill werkt voor de digitalisering samen met de Universiteit van Leiden, dat het archief in beheer heeft. De stukken worden online ter beschikking gesteld aan studenten en wetenschappers. Bestudering van het archief vindt nu veelal plaats via boeken die over de stukken zijn geschreven.
  12. [verwijderd] 6 december 2016 17:41
    Brill wil twee uitgevers in Duitsland overnemen:
    LEIDEN (AFN) - Wetenschappelijk uitgever Brill is voornemens twee Duitse uitgeverijen over te nemen. Een overnamesom werd niet bekendgemaakt.
    De uitgevershuizen Ferdinand Schöningh en Wilhelm Fink zijn jaarlijks goed voor een omzet van 3 miljoen euro. De overname zou een positief effect hebben op de winst per aandeel in 2017. Daarbij versterkt die volgens het bedrijf uit Leiden de positie van Brill in Duitsland, de belangrijkste Europese markt voor academische publicaties.
    Met de overname krijgt Brill naar eigen zeggen de beschikking over zeer gewaardeerde werken op de terreinen geschiedenis, theologie en literatuur. In totaal gaat het om ongeveer 5500 titels en 7 dagboeken, een lijst die elk jaar met 330 titels groeit.
  13. forum rang 10 voda 20 december 2016 16:26
    Brill rondt afname van Duitse uitgevers af

    Leidse uitgever benoemt nieuwe directeur voor de twee uitgevers.

    (ABM FN-Dow Jones) Koninklijke Brill heeft de eerder aangekondigde overname van de twee Duitse uitgevers Ferdinand Schöningh en Wilhelm Fink afgerond. Dit maakte de Leidse uitgeverij dinsdag bekend.

    De twee over te nemen uitgevers zijn samen goed voor in totaal 5.500 titels en 7 journals met een groei van 330 nieuwe titels per jaar en een omzet van meer dan 3 miljoen euro. De twee uitgevers leveren publicaties op het gebied van onder andere geschiedenis, theologie, filosofie en literatuur, die complementair zijn aan de portefeuille van Brill. Met deze transactie legt Brill ook de hand op Konstanz University Press.

    De overnames hebben naar verwachting een positief effect op de winst per aandeel over 2017.

    Brill maakte dinsdag ook bekend de van Vandenhoek & Ruprecht afkomstige Jörg Persch als directeur van Schöningh and Fink aan te stellen.

    Op een groen Damrak noteerde het aandeel Brill dinsdag 1,4 procent lager op 27,30 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
34 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht